20 Eylül 2008

Ancelotti ve Spalletti

Serie A'da başka bir başkan, başka bir kulüp onu 10 kere yollamıştı. Bu sezon ligde ilk 2 maçı kaybettiği için değil elbette, geçmiş sezonlarda işlerin yolunda gitmediği dönemlerinde. Palermo'da olsa 5 kere gidip 5 kere gelirdi mesela. Carlo Ancelotti'nin kısmeti bir başka kulüpte çalışıyor olması: Milan'da. İtalya'nın en muhafazakar camiası burası. Kadrosundaki İtalyan oyuncuların sayısı, 40 yılda sadece 4 kaptan değiştirmesi ve kimi zaman bu uğurda kaybedilen kupalara rağmen "tek yol istikrar"dan vazgeçmemesi. Ligin ilk haftasında Bologna, 2. haftada deplasmanda Genoa'ya kaybettiler. Ancelotti yine tartışılıyor. O bundan memnun! "Beni ne zaman kapının önüne koymaya kalksanız ben o sezon kupa aldım" diyor medyaya. Ronaldinho ve Sheva transferleri pek de onun rızasıyla yapılmadı. Zambrotta ve Flamini tamam ama 2. el yıldızları onun istemediği kesin. Zurih'e 3 atmak kimseyi kesmedi elbette. Herkesin gözü San Siro'da Lazio maçında olacak. Lazio iyi başladı, 2'de 2 yaptı ve Carrizo, Zarate'li kadro Milano'ya kazanmaya gelecek. Üstelik Milan'da Pirlo 2 ay yok. Ancelotti bir kez daha İstanbul'a gelir mi bilemem ama bir gün mutlaka Roma'nın başına geçecek. Bu belki de Roma'nın Spalletti'ye ne kadar sabredeceğiyle alakalı... Roma, Milan gibi sabırlı bir kulüp değil. Takımı 3 yıldır Inter ile zirvede boğuşturan, iyi de futbol oynatan Spalletti önce Palermo sonra da Cluj'a mağlup olunca tezkere yazmaya başladı İtalyan medyası. Baptista'nın fos çıktığı forvette, Spalletti'nin kaderi Totti'nin elinde. Onun da kalçaları bugünlerde Volkan Yaman ile yarışıyor...

9 yorum:

onuraul dedi ki...

milan'ın çarçabuk seri yakalayacağını düşünüyorum..

H. İbrahim Andiç dedi ki...

ne dersin aceto , bizim "imparator" a , italya yolları görünür mü ?

Bellamy. dedi ki...

Pirlo Milan için kayıp olarak görünmüyor bana, yeterince koşmuyor artık, savunmayı dengesiz yakalanmaya itiyor. Milan Pirlo'suz bir kadro oturtmayı başarırsa belki Mourinho'yla yarışabilir.

L.E.N. dedi ki...

Bülent abi Juan Pablo Carrizo 'dan ve Mauro Zarate 'den bahsedince gözlerim parladı. Bilenin bilgisini rica edeceğim:

Carrizo 'yu canlı seyredeniniz veya "alıcı gözüyle" inceleyeniniz, takip edeniniz var mı?

FM '08 'de eksiğini bulamadığım çok tanınmamışlar kategorisinden tek kaleci olan Carizzo 'nun (kısalığını saymazsak Meksikalı Ochoa, bir gömlek altı olarak Fransız Yohann Pelé de var) nasıl bir kaleci olduğunu çok merak ediyorum. Youtube 'da 9 dakikalık bir derlemesini seyrettim şimdi, tabi bir kaleci olarak sadece kurtarış yaptığı dakikalar gösteriliyor, işin içinde "montajla montajla ardı ardına ekle" gerçeği de var ama o kadarlık haliyle yer tutmasını çok iyi bilen ve topu eldivenlerine yapıştırabilen bir kaleci gibi duruyor. Delüzyon mu bu ?

Kimdir Juan Pablo Carrizo bilginiz var mı yakınen ?

Artı River Plate ne zaman übermensch kaleciler yetiştirmekten vazgeçecek? Bir nesil seksin yahu.

aşkın dedi ki...

O kadar maharetlimi ki Sheva ve Ronnie'yi istememiş? Gören de Mourinho sanır

ynwa dedi ki...

lazio geçen seneki ballotta - muslera ikilisiyle temiz bir 15-20 puan kaybetmiştir. her hafta özetlerde birinin şovunu izliyorduk. lotito gibi cimrinin önde gideni bir başkan bile yeter artık demiş olacak ki kendileri için ciddi bir parayı kaleci transferine yatırdılar. yarın akşamki maçın kaderini çizebilir gibi duruyor.

Fethi dedi ki...

ben yarınkı mactan cok umıtlıyım.bu sene lazio ozellikle zarate'siyle cok farklı.haa bu kadroda bugunku oynuyla bir oddo olsa zarate ve pandeve cok top indirirdi.
ama lazio 2000 senelerındekı o muthıs kadrosundan bugunku daha mutevazı kadrosuna gecıs donemını bence cok basarıyla tamamladı.

Deep Blue dedi ki...

bir arkadaş demiş Pirlosuz Milan olursa iyi olur diye... Valla biz çok isteriz Pirlosuz bir Milan... Kendi ellerimizle Milan'a verdiğimiz en önemli adamlardan biri ve bence oyun stili başka bir futbolcuyla bağdaşmayan nadide bir yetenek Andrea Pirlo... Mükemmele yakın bir futbol zekası olduğunu düşünüyorum...

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

bu yaşlıları koruma derneği haline dönen milan'a bir wenger lazım; emerson'u neden alırsın,ronaldo'yu neden alırsın,inzaghi hala neden oynar? Fatih Terim bu takımı tekrar şahlandırır ama İtalyanlar bunu bir Türk'ğn yapmasını istemez....