17 Eylül 2008

Şampiyonlar Ligi #1/1

İngilizler kaldıkları yerden devam ediyorlar. Bordeaux'un kaybetmesi doğal da bu kadar perişan olmalarını beklemiyordum. İki İngiliz açtı skoru, iki vatandaşları kapadı. Anelka her maç yazmaya devam ediyor. Roma'da Baptista galiba uğursuz transfer! Önce Palermo'da çakıldılar şimdi de kağıt üzerindeki en kolay maçlarını kaybettiler grupta. Gecenin bombası Cluj. Olympiakos elendi, Pana sahasında mağlup. Komşu yokuş aşağı koşuyor ülke puanında. Barça'da Guardiola derin bir nefes almıştır. Atletico Madrid 12 yıl sonra iyi başladı. Lucescu klasiği devam ediyor. Anorthosis de sezonun flaş takımı. W.Bremen'i Almanya'da tabelada sıfırda tutmak büyük iş. Star şifreledi maçı. Fransız kanalı TF1'e misafir olduk. Gerrard'ın golü muhteşem. Rafa Benitez yine güvenemedi takımına. Erik Gerets'e yazık oldu. 2. yarı tek kaleye çevirdiler. Reina'yı geçemediler. Uzatmada karşı karşıya kurtardığı bir top var ki...Chelsea -Bordeaux: 4-0
Roma- Cluj: 1-2
Panathinaikos-İnter: 0-2
Werder Bremen-Anorthosis: 0-0
Barcelona-Sporting Lizbon: 3-1
Basel-Şaktar: 1-2
Marsilya-Liverpool: 1-2
PSV Eindhoven-Atletico Madrid: 0-3

55 yorum:

cankalender dedi ki...

Werder Bremen-Anorthosis: 0-0
Roma- Cluj: 1-2

Benim açımdan gecenin en etkileyici sonuçları bunlar. Anorthosis'in Almanya'dan puanla dönmesi ve Roma deplasmanında Cluj'un galibiyet alması.

2 takımdan da bir oyuncu say deseniz sayamam, etkileyici kısmı da bu zaten.

dinazor dedi ki...

Cluj ve Anorthosis !!!

Bizim kuralar çekilirken 4. torbadan gelecek "kek" ler için bu iki takımın adı geçiyordu da...

Beta Karoten dedi ki...

28.08, Aceto: "Ve son olarak Cluj ne kardeşim?" =)

Barizzio dedi ki...

Helal olsun adamlara.
Zamanında da bizim takımlarımızın adını kimse bilmezdi.
Böyle öğretirsin ancak, başka yolu yok.

orkun dedi ki...

Biz dördüncü torbadan iyi takım çekmişiz de haberimiz yokmuş meğerse yav :) (onu da göreceğiz bir iki haftaya kadar ya...)

orkun dedi ki...

Bu arada, sadece PSV'ye özgü bir 5. torba yaratması lazım UEFA'nın. Grubunda PSV'yi gören 4. torba takımı elini ovuşturmaya başlıyor. Teorik olarak en kolay maçını 0-3 kaybeder misin birader?

Adsız dedi ki...

roma napmış öle..

Erman S

devletli dedi ki...

oha cluj (?) roma'yı deplasmanda yenmiş! (maçları izlemeyince böyle oluyor, pardon)

Adsız dedi ki...

Küçükken kulüpler arası mega dünya kupaları, Avrupa kupaları düzenlerdim kendi kendime. Maç yaptırmanın bir yolu mutlaka bulunurdu. Şu listedeki her takım da olurdu o turnuvalarda. Daha başka bir sürü takım daha olurdu: Pogon Szczeczin, Rabat Ajax, Red Boys, Glentoran Belfast, Deportivo Cali... De bu Cluj nedir? ilk kez teşrif oluyorum kendileriyle.

Cembo

Arif dedi ki...

Ben de dün evde aynen sandor'un yazdığı lafları söyledim kendi kendime... Bu ŞAmpiyonlar Ligi'nin kaliteisni mi kalitesizliğini mi gösteriyor onu düşünmeye de başlamadım değil.

Adsız dedi ki...

Bu ligde Anorthosis ve Cluj gibi takımlar varken Galatasaray'ın olmaması çok üzücü. Onların başarısına birşey demiyorum fakat bu durum gerçekten çok düşündürücü...

Adsız dedi ki...

cluj , süprizlere devam edecek mi ?

Adsız dedi ki...

İste sevdiğim Aceto hareketlerinden biri. Önden baba ara sıcağı veriyor, birkaç dakika sonra yazının tamamı akıyor. Abi ekolsün şerefsizim ya :)

Adsız dedi ki...

sampiyonlar ligi maçlarının özetlerini izleyebileceğimiz site bilen var mıdır ?

Adsız dedi ki...

cluj ne lan

Adsız dedi ki...

Cluj nedir yahu yenirmi içilirmi? Romayı deplasmanda nasıl yener? Üstelik topun köşeli olduğu bir maçta.

Adsız dedi ki...

shaktar şaktarsa chelsea de çelsi olmalı bence. barcelona'nın barselona'ya geçirdiği evrim sayesinde tanışmıştım bu mefhumla, o zamandan beri kurcalıyor kafamı. bi orta yolu bulunmalı.

canoğlan.

Umur Burak Ayaz dedi ki...

"Cluj nedir kardeşim?" deyip bir kadrolarına bakalım dedim de, Arjantin'in kalbur üstü futbolcularıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.

Gustavo Oberman, bir dönem Inter'de top koşturan Sixto Peralta gibi 2 önemli futbolcuları var. Gerçi bu iki futbolcu da herhangi bir Anadolu takımında ilk 11 bile oynayamazlar ama Rumen futbolunda iş yapıyorlar adamlar :)

varol döken dedi ki...

cluj yine geçen senenin roma şampiyonu... asıl bu anorthosis nedir yahu? bunların her maç 5 yemesi gerekmiyor muydu, öyle dönmüyor muydu bu işler:)

Adsız dedi ki...

maçların gollerini buradan izleyebilirsiniz. http://footballvids.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

cluj ne lan insanlar,ispanyada garay in kili donunce ilgileniyorlarda,romanya sirp liglerini takip etmiyorlar.Sonrada futbol bilgini kesiliyorlar.Populer kultur insanlari sizi

Adsız dedi ki...

roma naptın sen yaaa. hadi anorthosis ön elemede de iyiydide ne ayak bu cluj.

Adsız dedi ki...

cluj, romanya'da bir abinin parayı yatırdıgı bir takım. gecen sene sampiyon olup, sampiyonlugu bukres dısına cıkardılar. tabi bi abramoviç, bir fahim kadar para yatırmamıslardır muhtemelen. 2002de yeni sponsorlarıyla 2.lige, sonra 2004de 1. lige cıkıyorlar. gecen sene de sampiyon işte.

@anonymous 9:44

eger ozel sehir isimlerinin turkce karsılıkları varsa onlar kullanılır: london-londra, barcelona-barselona.. vs. onun dısında turkce karsılıgı olmayan latin alfabesiyle yazılmıs isimleri oldugu gibi kullanırsın: manchester, bordeaux..vs. baska alfabelerle yazılan ozel isimleri ise okunusunu kendi dilinde yazarsın. aslında shaktar'ın dogru yazılısı şaktar'dır. takımın asıl adı Шахтар Донецьк'dır. orjinalinde bile tek harf "ş" sesi var. elin anglo-saksonları okuyabilsin diye onlar shaktar diye yazmışlar bizim oyle yazmamızın bir anlamı yok.

NoWiTZKi_41 dedi ki...

desenize FB yine ballı kura çekmiş ya Cluj gelseydi 4.torbadan ;)

BT dedi ki...

@anonim 10:18
Eleştirini dikkate alıyorum lakin sırp ve romen liglerini takip ederken de ve da'ları ayrı yazmaya da vakit ayır.
İmza: Tüm popüler kültür insanları adına aceto:)

Adsız dedi ki...

Bu sene ŞL güzel başladı. Cluj gibi takımlar oldukça ortam şenleniyor, hep aynı takımları izlemekten sıkıldım.
FB nin de işi zor bu yıl. Çoğunluk Kiev i küçümsüyor ama Kiev in alacağı hiçbir sonuç sürpriz olmaz.
Dün L'pool yensin diye geçtim Tv karşısına ancak Marsilya nın oyunu ve Gerets fikrimi değiştirdi. Marsilya güzel oynuyor. 1 2 sene içinde yine büyük paralara oyuncu satarlar.

caven dedi ki...

romen sırp ligini niye takip edelim arkadaşım 2 takım puan aldı diye.ikinci maçlarda kendi sahalarında 5 tane yerler geçer bu heves benden söylemesi

Adsız dedi ki...

Aceto abi Gerard hakkında ne düşünüyorsun.
Bu adam günümüzün en büyük orta saha futbolcusu olduğunu düşünüyorum katılırmısın?

Çetin Cem dedi ki...

süper başladı şampiyonlar ligi, sürprizli, bol gollü, keyifli. gerrard'ın golü neydi be kardeşim!

izlemeyenlere, shakhtar'lı fernandinho'nun inanılmaz frikiği ve cluj'dan culio'nun her iki golünü de tavsiye ederim. culio böyle giderse parlamaya mahkum. sol ayakla gelişine patlatmış ikisinde de.

chelsea'nin anelka'yla bulduğu son golde belletti'nin şutu gol olsa o da gecenin gollerinden olurdu kesinlikle.

ibrahimovic'in asistleri, özellikle mancini'nin golünde topu kafayla adamın üzerinden aşırışı, yerde hafif sektirip tek hareketle mancini'nin önüne bırakışı da güzel.

yalnız gerrard'ın golü ne goldür be kardeşim, doyamadım resmen izlemeye.

aksilaz dedi ki...

ştau bükreş hüznünün üstüne bu cluj galibiyeti iyi gitti dogrusu.adamlar sonucta o ligin sampiyonu.anorthosiste oyle.sonunda sampiyonlar ligi gercekten sampiyonlar ligi olmaya basladı.roma ve werder sampiyon degildi.

revenant dedi ki...

star tv ile ilgili iki sorum olöacak:

star kablo tv de sifresiz mi?

uyduda bi sekilde sifreyi cozup izleyebilen var mı?

serkan dedi ki...

@anonymous 9:36 AM
www.tvgolo.com adresinden de takip edebilirsiniz..
yukarıda http://footballvids.blogspot.com/ adresini veren arkadaşa da teşekkürler..tvgolo'da mümkün olduğunca goller dışında maç özetlerini de koymaya çalışıyorlar..

Mehmet Reşit dedi ki...

İki golü de enfes Cluj'un.

Adsız dedi ki...

Aydın Doğan kulaklarını çınladı mı canım dün gece baya bi çınlattım da, dışarda yer içer 1 gecede maç izlerken 3 tane dsmart parası harcarım, yine senin o saçma sapan kutuna ilker yasinin anlatacağı maçlarda vereceğin karlı görüntülere ve sanal reklamlarla dolu yayınlara 5 kuruş para vermem!

Erman S

varol döken dedi ki...

bu arada roma şampiyonu demişim, romanya şampiyonu olacak o:)

golleri güzelmiş, julio attı diyor, ben anlamam ama iyi bir topçuya benziyor:)

Emre Demirel dedi ki...

Belki herkesin bildiği bir şeydir ama çocukluğumdan beri hep merak etmişimdir şu Şampiyonlar Ligi melodisinde ne diyor yahu ne diyor? "Si şampiyon si si si ti tan taaaan" diye kendi kendime söyleyip dururdum ufakken. Dün akşam, gecenin anlam ve öneminden olacak aklıma geldi şöyle bir baktım google'a meğerse şöyle bir şeymiş:


Ce sont les meilleures equipes
Es sind die allerbesten Mannschaften
The main event
Die Meister
Die Besten
Les grandes equipes
The champions

Une grande reunion
Eine grosse sportliche Veranstaltung
The main event
Ils sont les meilleures
Sie sind die Besten
These are the champions
Die Meister
Die Besten Les grandes equipes
The champions

İngilizce,Almanca,Fransızca karışık yazılmış sözler.İtalyanlar ve İspanyollar kupayı defalarca alarak güzel bir cevap vermişler.

Adsız dedi ki...

Star iyi şifrelemiş uyduda maçı.. ertem şener işkencesinden kurtulmuş oldu aceto. Kim kaç kardeş, babası ne işyapar ve akıl almaz benzetmeler.. biri dur desin..

mre dedi ki...

Gerets, Lucescu şimdi Skibbe. Her ne hikmetse Galatasaray'ın başındayken yerden yere vurulan bu isimler Yurtdışında başarılı işlere imza atınca iyi hoca oluyorlar.

Ya bu Gerets'i adam yerine koymadı bizim medya. Adamın dengesizliğinden girip, futbolu bilmemesinden çıktılar.

Lucescu desen Romen köylüsüydü, çingeneydi korkaktı. Şimdi methiyeler düzülüyor.

Benim bu balık hafızalı futbol dünyasına aklım ermiyor. 2 sene sonra da Skibbe'yi överler şimdi yazdıklarını unutup.

En komiği de iddia tahmin programındaki yorumcuların halleri. Dün "bu maçlara oynamaya deymez çok düşük oranlar" diyenler iddia uzmanı oluyor.
Ya tamam sürpriz sonuç ama bir araştır rakip kim? Kimler oynuyor geçen yıl ne yapmış? Biraz saygı duy işine ve oynayan takımlara.
Off off...

varol döken dedi ki...

@erman s
demin senin dediklerinin aynısını içeren bir mail attım d-smart'a... aklın yolu bu kadar mı bir olur, ağzına, aklına sağlık...

d-smart, kendini çok zeki zannediyorsun ama vatandaş şamarı yemedin daha!

aşkın dedi ki...

Adamlar Roma'yı 2-1 yenmiş hala ''biz yokuz onlar var''
La havle vela illa billa kuvvet...

Ku.Ba dedi ki...

PSV - Atletico maçini naklen izledim; Atletico çok canlar yakacak gibi. Hem savunmasi güçlü, hem golcüleri keskin nisanci gibi. Adamlar ter atti adeta. Zaten 60. dakikada Agüero'yu, 65. dakikada da Maniche'yi oyundan almalari da bunun belgesi.

Adsız dedi ki...

Cluj'un sahibi baya paralı bir abimiz. Büyük hedefleri var bana göre süpriz değiller. Sonuçta Geçen sene STEUAnın önünde şampiyon bitirdiler.

manastin dedi ki...

Cluj'u ve dolayisiyla futbolu seviyorum..Yürrü ya Cluj.
Anonim Erman, yardin gönülleri :) Ama aynen öyle..

Adsız dedi ki...

cluj'un parayla pulla alakası yok.bizdeki sivassporun birebir karşılığı.geçen sene bizde sivasın yapamadığını yaptılar.üstüne bir de şimd roma'yı yendiler.ve bunda roma'nın felaket kötü olmasının da etkisi büyük.ama sağlam takımlar.

bence 2.torba takımları önce kendi aralarında bi eleme oynasınlar.bi sezonları ötekini tutmuyor :)

Baris dedi ki...

Cluj'un hocası Rudy Tomjanovich demiş ki: "Bir şampiyonun yüreğini asla küçümseme.."

Hayatımız Futbol dedi ki...

Maçların analizlerine linklerden ulaşabilirsiniz.

Chelsea-Bordeaux
http://onurbender.blogspot.com/2008/09/chelsea-4-0-bordeaux.html

Roma-Cluj
http://onurbender.blogspot.com/2008/09/roma-1-2-cluj.html

Panatinaikos-İnter
http://onurbender.blogspot.com/2008/09/panathinaikos-0-2-inter.html

Werder-Anorthosis
http://onurbender.blogspot.com/2008/09/werder-bremen-0-0-anorthosis-famagusta.html

Basel-Shakhtar
http://onurbender.blogspot.com/2008/09/basel-1-2-shakhtar-donetsk.html

Barcelona-Lizbon
http://onurbender.blogspot.com/2008/09/barcelona-3-1-sporting-lizbon.html

PSV-Atletico
http://onurbender.blogspot.com/2008/09/blog-post.html

Marsilya-Liverpool
http://onurbender.blogspot.com/2008/09/marsilya-1-2-liverpool.html

Adsız dedi ki...

http://footballvids.blogspot.com/ bu siteyi veren arkadaşa sonsuz teşekkürler.Cluj'un 2 golüde enfes.Ayrıca Atletico Real'i avrupada geçer mi bu sene acep??

Adsız dedi ki...

cluj2da oynayan o iki mükemmel golü çakan eleman baya iyi futbolcu. bir futbolcu roma olimpiyat stadında romaya karşı "gelişine" iki tane sağlam vuruş yapıp gol yapabiliyosa kesinlikle tesadüf olamaz.tez zamanda araştırılmalı takip edilmeli bu eleman.
ercü

Adsız dedi ki...

DUBARBIER'miş golleri atan eleman.1986 arjantin doğumlu bu arada.
ercü

ynwa dedi ki...

atleti'nin problemi her zaman için savunmasıydı. heitinga ve ujfalusi gibi iki nokta atışıyla o sorunu muazzam çözdüler. tandeminde pablo ibanez - fabiano eller oynayan takımın forveti aguero messi olsa ne olurduki..

barca için en azından bu sezon sancılı geçecek gibi; sonuçta herşeyi baştan yaratıyorlar. eğer ki real madrid de savunmasındaki sorunları aşamaz ise - pepe inanılmaz formsuz, cannavaro ne olursa olsun eskisi gibi değil, yedekleri metzelder zaten bir facia, heinze ve ramos'un da tandemdeki performansları hiç iç açıcı değil - atletico'nun ligde mutlu sona ulaşması hiç de hayal olmaz bana göre.

Adsız dedi ki...

www.goalsarena.com maçları burdan izleyebilirsiniz güzel site..

werder'i 0 da tutmak demişsin aceto da anorthosis pek efor sarfetmemiş werder kendi durmuş 0'da her türlü golü kaçırmışlar.

cluj da sağlam takım heralde e romen takım ne de olsa korkmak gerek..

haute_couture dedi ki...

marsilya-liverpool maçında liverpoolun formasında carlsberg yazmadığı gibi saha kenarı reklam panolarında carlsberge ayrılan bölümlerde "together great" gibi birşey yazıyordu sanırım. Bunun nedeni gerçekten ramazan olmasından mı yoksa başka birşeydenmi?

bu arada clujun sahibinin bir para babası olmasının yanısıra kulüp aynı zamanda benficanın feeder kulübü.

dusendeli dedi ki...

@haute_couture
Fransa'da alkollü içecek reklamı yasakmış. Yoksa orada kim takar ramazanı :)
(bkz: Fransa İran olur mu?)

Geçen sene de Fenerbahçe Sevilla maçında Sevilla formasındaki bahis şirketi reklamı kapatılmıştı, Türkiye'de bahis şirketi reklamı yasak olduğu için.

Adsız dedi ki...

1-Gerard
2-Shaktar ın ilk golü
3-Cluj un 2.golü

harika 3 gol.Hele Fernandinho nun golü İSKİ mühendislerini kıskandıracak cinsten olmuş.

haute_couture dedi ki...

@düşendeli
teşekkürler
baya garipmiş ya,şarap delisi fransa'ya bak sen :)marsilyada çok yoğun müslüman nüfus yaşıyor belki onlara saygı açısından diye düşünmüştüm ama dediğin doğru,kim takar ramazanı :)