16 Eylül 2008

Genç Jack

B.Rovers-Arsenal maçını seyrediyoruz. Oyuncu değişikliği. Bu kim dedik? Top toplayıcı bir çocuk sırtına Arsenal forması geçirip sahaya girmiş dese spiker kabulümüzdür. O kadar gençmiş ki rekoru ele geçirdi. Jack Wilshere 16 yaş 256 gün ile Premier Lig'in en genç forma giyen futbolcusu. (Yorumlarda bir edit var) Genç Jack diyoruz artık aramızda!

20 yorum:

Cem Kalay dedi ki...

Bazıları ana karnında şanslı doğuyor,tamam çalışmayla olcak işler ama bu kadar da şans helal valla!

Noat Samisa dedi ki...

Bülent abi, kaynak neresi bilmiyorum ama sanırım yanlış.

16 yıl 65 gün ile Matthew Briggs, 2007'nin 13 Mayısı'nda oynanan M'Boro-Fulham maçında Fulham forması giyerek EPL'in en genç oyuncusu ünvanını aldı.O günden beri de onu geçen yok.Jack Wilshere ise Arsenal tarihinin A takımda resmi maça çıkan en genç oyuncusu ünvanına sahip.

BT dedi ki...

@noat samisa
Kaynak L'Equipe. Sen diyorsan doğrudur. sağolasın...

dinazor dedi ki...

Bazılarımız CM/FM serisine bozuklar ama bu çocukta FM 2008 de Arsenal alt yapısının yıldızlarından birisidir. 2014 yılında zamanın İngiltere TD si R.Benitez tarafından değişmez adam olur ! :-)))

Adsız dedi ki...

lan onaltı ya işe bak. wenger amca artık iyice seri üretime geçti. fabrika kursa bundan daha fazla kazanır belki. düşünsene wenger topçuları. sorunun köküne inin. ahaha

Adsız dedi ki...

ben orta okuldayken aston villa da oynayan (belki hala oynuyodur) Lee Hendrie Ada'da en genç oynayan oyuncuydu diye hatırlıyorum. hatta lee hendrie'ye aston villa forması baya büyük geliyordu o zamanlar, omuzlarından falan düşüyordu. yanılıyorsam düzeltirsiniz efendim, saygılar.
belgarath

wanadoo dedi ki...

Jack Wilshere'ın rezerv ligde oynadığı maçlarda attığı süper gollerin görüntülerini youtube'da izlemenizi tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Biz hala bu adamdan on yaş büyük semihe genç semih demeye devam edelim

Adsız dedi ki...

hehe bu yorum çok iyiydi işte...
GENÇ SEMİH heheheh

getabbaaww dedi ki...

türkiyede forma giyen en genç oyuncu kim acaba bile var mı? benim bildiğim batuhan karadeniz 16 yaşındayken gol atmıştı ama daha genç forma giyen var mı bilmiyorum...

Adsız dedi ki...

milli takimimizda bir genc yetenek vardi.. Nuri Şahin.. ne zaman oynar acep?

Adsız dedi ki...

@belgarath

Evet Lee Hendrie vardı ama o adam 10 sene falan genç Lee Hendrie gibi geldi bana. Gözlerinin altı çökünce anlamıştım büyüdüğünü. Adam acayip küçük gösteriyordu :)

delgado dedi ki...

1 ocak 92 doğumluydu sanırım, büyültme olabilir ama birkaç ay yani :) gerçekten çok yetenekli bir arkadaş, hazırlık maçında madrid'de bir stopere öyle bir çalım atmıştı ki rezil olan stoper altında kalmamak için arkadan adamın futbol hayatını bitirecek bir tekme savurmuştu da görmezden gelinmişti.

hellguard dedi ki...

Arsenal'in bu seneki hazırlık maçlarında oynadı zaten orada görenler "Olur bu çocuk" demiştir sanırım. Ben demiştim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

wenger'in sevdiği bazı oyuncu tipleri var. adebayor/kanu, van persie-bergkamp gibi.bu wilshire da bana overmars'ı hatırlatıyor.

Adsız dedi ki...

arsen wenger hep böyle gençlere yöneliyor da tecrübeyle birleşmedikçe başarı gelmez..yine başarı beklemiyorum arsenal'den..fmde çok güçlenirsiniz de ilerleyen yıllarda yaş ortalamanız 21lere kadar düşer ya öyle bişey wengerinki.çok güçlü kısmı hariç..

Adsız dedi ki...

ben demiştim demek kolay tabii. bülent ağabey size teşekkür ediyorum. ''ben demiştim'' in sebebide çevremdir arsenalli genç çocuğu anlattım durdum. acetoya konu olur dedim. dinlenmedim:)

benim favorim bu işte: Jack Wilshere

muhder dedi ki...

bundan 3 yaş büyük genç walcott bu çocuk hakkında çok güzel şeyler söylemişti. ayrıca takımdaki ikinci ingiliz=)

khortytsya dedi ki...

emirates müdavimi, londra'da yaşayan kuzenim söylemişti bu çocuğu bana. yakında çıkacak sahneye, çok yetenekli demişti. şimdi hakkında da post görünce "sizden daha önce biliyordum nan ben bu adamı" diyorum -tabi içimden!-. fm'de yeni bir oyuncu keşfetmenin verdiği hazzın aynısı da yanında bonus!

cogito dedi ki...

Emirates Cup'ın neredeyse bütün maçlarında oynadı Wilshere. İki tanesinde 90 dakika , sonuncusunda da ikinci yarı dahil oldu diye hatırlıyorum. Orta sahanın göbeğinde Ramsey ile beraber oynattı Wenger , Wilshere'ı.

Bana Overmars'dan çok Bergkamp'ı andırdı ama , bilemiyorum tabi ancak pek topu süratle koşturan bir oyuncuya benzemiyordu.

5 milyon malolan Ramsey'den çok daha iyi oynamıştı açıkçası.