11 Mayıs 2011

Mourinho vs. Valdano

Şampiyon yaptığın bir takıma yıllar sonra döndüğünde işin zordur. Fabio Capello bunun üstesinden gelmiş ve Real Madrid pnun sayesinde Rijkaard'lı Barcelona'nın önünde bitirmişti ligi. Santiago Bernabeu tribünleri için Capello'nun oynattığı futbol sıkıcıydı. İtalyan gitti. Çok değil 4 yıl sonra benzer bir tartışma yine var. Real Madrid'in Barcelona ile oynadığı son 4 El Clasico'dan Mourinho bir kupa çıkardı ama Madrid bir kez olsun topa sahip olmayı Barça tarafında %60 altına düşüremedi. Barça topu verirse oynadılar. Madrid her seferinde korkak görünen taraftı. Mourinho'nun çocuklarının eğitimi için Inter dönemindeki okulu tercih etmesi vs. gidiyor derken, her başarısızlığı bir transfer unutturur politikası girdi devreye... Nuri Şahin ile görüşen, onu isteyen Mourinho idi. Nuri'nin transferinin resmileşmesi bir anlamda Mourinho'nun da kalacağının garantisi gibi göründü. Gidecek adama neden transfer yaptırsınlar ki! Dün 4 attıkları Getafe maçının ardından yaşananlar gösterdi ki Mourinho sezon başından beri papaz olduğu Valdano'yu ya yiyecek ya da daha kolay olanı, Başkan Perez'in adamı Valdano, Portekizli'nin kellesini alacak. Kendisini eleştiren ve medya karşısındaki suskunluğuna dikkat çeken Valdano'ya kısa bir cevap vermiş Mourinho: "O beni değil, Real'i temsil ediyor." Devre arasında da santrfor transferi yüzünden birbirlerine girmişlerdi. Adebayor transferiyle kazanan Mourinho olmuştu. Bu yaz, teknik adamlarda domino etkisi Ancelotti ile başlar, O, Roma'ya, X, Chelsea'ye derken, Mourinho da valizi toplarsa....

14 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Chelsea için Mourinho ismi geçmiyor İngiliz basınında.

http://www.guardian.co.uk/football/gallery/2011/may/10/chelsea-managers-contenders#/?picture=374465244&index=0

PENNEARABIATA dedi ki...

Mourinho'nun danışmanı Eladio Parames de ayar vermiş Valdano'ya. "O kulübün sözcüsü, Mourinho'nun değil" demiş. Valdano yer bence Mou'yu. :)

SirEvo dedi ki...

Real Madrid geçen sezon ne ligi ne CL'yi alabildi. CL'de çeyrekte elendiler sanırsam.
Bu yıl Mourinho geldi yine aynı. Ne ligi ne CL'yi alıyorlar. Sadece bir tur daha yukarı çıktı. Lyon'u elediler onun sayesinde. :D

Tamam Mou ultra iyi bir teknik direktör ama Madrid'e pek bir katkısı yok gibi?
Kral Kupası mı? Kral Kupası için mi getirdiler koskoca Mou'yu yani. :D

Ahmet dedi ki...

Valdano yavas olsun da saci basi dagilmasin, Mourinho reis yer bitirir.

Burak Eken dedi ki...

Mourinho-Real ilişkisi, hem Real Madrid'in, hem de dünya futbolunun son şansı. Bütün yıldızları aldı ama bir türlü başarılı olamadı Madrid. Ne teknik direktörler geldi geçti, şimdi dünyanın en iyi teknik direktörüyle çalışıyorlar. Bu sefer de başarılı olamazlarsa, İspanya futbolu biter. Dünyanın en iyi teknik direktörü, bu kadar kaliteli bir takıma sahipken Barça'yı tahtından edemezse, dünya futbolu da bitmiş olur. Barça ve diğerleri düzeni, tartışılamaz şekilde yerleşmiş olur. Ben Ferguson'ın Manchester'ının da Barça'yı durdurabileceğini sanmıyorum. Ama futbol bu, ne olacağı belli olmaz...

xaxa dedi ki...

şu adam madrid'in başına gelen en kötü şeylerden biridir. koskoca kulübün düştüğü hallere, oynadığı futbola bak. yüz yılın takımı denen kulüp havadan hakemlerden şikayet falan etmeye başladı bu adam yüzünden. umarım layık olduğu gibi inter gibi takımlara gider de real madrid yolunu bulur.

Halim dedi ki...

real buyuk takimsa mourinho'yu kovar. ama bence bi yil daha sabredecekler.

tuna dedi ki...

sevgili aceto.
konuyla ilgisi yok ama;
barcelona-milan arasındaki futbolcu alış-verişi(dugarry-kluivert-rivaldo-ronaldinho-ibrahimoviç) hakkında o güzel kaleminden bir yazı okumak isterim.
teşekkür ederim.

Turiaf dedi ki...

Mourinho ya neden bu kadar yükleniliyor anlamadım. Barça maçlarında nasıl oynamasını anlatsın biri bana lütfen. Açıp 5 mi yesin ilk maçta olduğu gibi?

Hakem konusunda işi abartsa da bence haklı. Barça'nın lehine 3 yıldır çok kritik hatalar yapıyor hakemler.Geçen sene inter turu geçtiği için herkes motta'nın nasıl oyundan atıldığını unuttu.

Barça kadro kalitesi açısından real kadar derin olmasa da çekirdeği bariz daha iyi ve üstelik oturmuş bir takım. Barça maçları dışında Real son derece iyi oynadı bence. Bu yüzden capello ile benzerlik kurmak yanlış ve haksızlık olur.

Üstelik kaç senedir çeyerek final bile göremeyen takımı yarı finale taşıdı ve önünde barça olmasaydı finale kadar giderdi.

Ben Mourinho'nun ikinci senesinde daha iyi olacağını düşünüyorum. Barça maçlarında da belki yine savunmacı oynatabilir ama bu sefer daha iyi sonuçlar alıcak bence.

Del Piero dedi ki...

Barcelona'ya son 3 yıldır Hiddink'li Chelsea dışında futbol olarak üstünlük kuran takım yok bildiğim. Mourinho ilk maçta kendi futbolunu oynamaya çalıştı, ki daha sezon başıydı yeni gelmişti, 5 yedi.Bunu mu yapmalıydı yani? Anlam veremiyorum adamın tartışılmasına. Sonraki maçlarda 2 beraberlik, 1 barca 1 real galibiyeti. Kaybettikleri şampiyonlar ligi maçında da Pepe ağır bir kararla kırmızı kartla oyun dışında kaldı. O zamana kadar 0-0'dı. Ki kırmızı olmasa ve maç öyle bitse turu da geçerlerdi(ikinci maç 1-1 di zaten).
Mourinho başarılıydı, şanssızlığı her kulvarda karşısına son yıllardaki oyunuyla dünyanın en iyisi diye kabul edilen Barcelona'nın çıkmasıydı. Finale çıkan Manchester çıksaydı bugün finalde Real olacaktı emin olun. Şimdi Mourinho'yu eleştirenler, Real'e yakışmaz diyenler bir düşünüp insaflı davransınlar; yeni kurulmuş bir takım ve takımın başındaki ilk sezonunu dünyanın gelmiş geçmiş en iyi takımı kabul edilen ve yıllardır birlikte oynayan bir uzaylı oyuncu topluluğu rakibine karşı bu denli geçiren bir teknik adam başarısız mı? Barcelona'nın kültürü olmuş topu evirip çevirmek, kimi total futbol diye tutturmuş gidiyor kimi de başka şey, kimi "futbol budur" derken kimi de "çok sıkıcı" diyor, maç sonucunda ancak 1 gol atmış olabilselerde adamlar bu oyunu bellemiş bir robotlar topluluğu. Son 4 el clasico'da Real'in Barcelona kalesini daha fazla tehdit ettiğini maç izlerken görmüşsünüzdür ama futbol topuna sahip çıkan her zamanki gibi Barcaydı. Sözün özü, Mourinho kalırsa, ki tarihinin en büyük hatası olur gönderme işi, istediği oyuncuları alır ve gelecek sezon Barcelona'yı o tahttan eder. Lig şampiyonu olacağini burdan ahan da söylüyorum :) Şampiyonlar ligine gelince şampiyonlar liginde de en az bu sezon kadar başarılı olur ötesi ise hiç bir takım için bilinemez.

Joker dedi ki...

gerçekten doğru eleştiriler, koskoca real madrid in mourinho gibi bir adamla ne işi olur? aldığı da bir kupa yani! bir an önce kovmaları gerek. onun yerine benitez, ancelotti, bielsa gibi müthiş isimlerle el ele verecek olan valdano kulübü cl den cl ye taşıyacaktır. şaka mı bazı insanlar anlamadım ki..

Halim dedi ki...

@aceto

mesajlar uçmus..

mourinho'dan mail mi aldin? "o kadar turk oyuncusu getirdim madrid'e, siz halen beni elestiriyorsunuz, olmuyor ama"

BT dedi ki...

@delioglan
Şimdi farkettim. Blogger yenileme yaparken yorumları mı uçurdu. Bir ibnelikdir gidiyor bu bloggerda

talipgm dedi ki...

Mourinho, sadece Real'in değil uzaylıların karşısında dünya futbolunun da kazanma umudu. Bu Barça'yla ancak Mourinho'lu Real başedebilir. Barça - Real maçlarına bir de santranç seyreder gibi takip edin. Guardiola'nın takımına ekstra yaptırması gereken bir şey yok, makine muntazaman işliyor, hamle yapan; kazanmak için sahada her türlü varyasyona giren Mourinho. İnanıyorum ki önümüzdeki yıl Real, ligi de şampiyonlar ligini de alacaktır. Bize düşen Mourinho'nun strateji savaşını anlamaya çalışarak keyifle izlemek.