9 Mayıs 2011

Eşittir Nuri Şahin

Geçen hafta resmi olmasa da iş bitmişti. Şampiyonlar Ligi rövanşına 48 saat kala manşet tercihini, birinci sayfayı ona ayırdılar Madrid'de. Aynı gün onun hakkında yazılan köşe yazısının başlığı da biz yazsak burada ne diyorsun abi kafa mı buluyorsun bizle cinsindendi. Xabi Alonso'yu al, Xavi'yi ekle, yetmedi bir de Fabregas, eşittir Nuri Şahin. Türk pasaportu tezi falan varmış, o çürümüşmüş. Geçelim. Mesut da Nuri de Alman futbolundaki performanslarıyla o formayı giydiler, giyecekler. Mesut'a ne kadar sevindiysem Nuri'yi de o kadar sevindim. İkisi de Türk çocuğu. Tez mez kırılacaksa Türkiye'den bir oyuncu Barça-Real'e gider, o zaman çıtayı yükselttik deriz. Alman kulüpleri iyi yönetiliyor diyoruz ama iki oyuncudan da sağlam kazık yediler. Real Madrid, Mesut'u 15 milyona bitirmişti. Nuri ise 10 milyon. Transfer piyasasında bu kalitedeki iki adamı 60 milyona zor alırsın. İranlı menajer işini iyi yapıyor. Mendes, Beşiktaş'a nasıl 4 Portekizli getirdiyse, Fazeli de Real Madrid'e, üçüncü bir Türk oyuncusu, Hamit'i, üstelik bedavaya götürebilir. Lass ve M. Diarra gider. Sezonda 60'a yakın maç oynayan Real Madrid'de Nuri de aslanlar gibi oynar. Yolu açık olsun!

"Real Madrid treni her oyuncu için bir kere geçer. Ya o trene binersin ya da televizyondan izlersin."

15 yorum:

Unknown dedi ki...

türk pasaportu diyorduk?
kardeşim yolun açık olsun.

yoney dedi ki...

Yolu açık olsun, o formayı fazlasıyla hak ediyor. O son söz de gerçekten doğru, böyle bir şans insanın ayağına bir kere gelir, inşallah başarılı da olur.

artizt dedi ki...

Bu karmaşada Lass'ı Galatasaray kapsa fena olmaz.

AFO dedi ki...

Katılmıyorum abi. Türk pasaportu tezi çürüdü gerçekten de. Kamuoyunda çok takip toplayan bir görüştü, Mesut'un Türk pasaportu taşısaydı asla Real Madrid'e gidemeyeceği.

Oldu işte. Arslanlar gibi gitti Madrid'e koçum, inşallah dediğin gibi arslanlar gibi de oynar abi.

Bu Türk futbolu adına bir devrimdir ve bir sonraki adımı da dediğin gibi Türkiye Ligi'nde forma giyen bir oyuncunun Barça-Real'e gitmesi ve düzenli olarak forma giymesi olur. (Rüştü'nün kısa süreli Barça macerasını da es geçmemek lazım tabii, adam tam da bizim söylediğimiz koşullarda gitti, ama fazla forma şansı bulamadı.)

Sözün özü, Türk futbolu için bir dönüm noktası bugün. Çok mutluyuz, gururluyuz.

Başar Bölükbaş dedi ki...

...ben olsam barca ya giderdim...

GK dedi ki...

Nuri neyse de Hamit giderse eğer hangi performansı ile gitmiş olacak R.Madrid'e? Bayern'de adam gibi 11 şansı dahi bulamazken yine "alman futbolu sayesinde" denecek mi acaba? Bence eğer Hamit giderse milli takımda ve özellikle 2008'deki formu ve akabinde gelen elemelerdeki formu ve attığı goller ile Mourinho'nun gözüne girmiş sayacağım ben.

Sinyor dedi ki...

"Tez mez kırılacaksa Türkiye'den bir oyuncu Barça-Real'e gider, o zaman çıtayı yükselttik deriz"

Rüştü'yü adamdan saymıyorsunuz galiba. :)

mre dedi ki...

Artık Mesut küfür ettiğinde Nuri'de eşlik eder "ben de" diye.

ilquer dedi ki...

M.Diarra zaten Monaco'ya gitmiş devre arasında. Ben de bilmiyordum geçen bir yazıdan sonra ikaz ettiler.

Kalten dedi ki...

Bütün bunlar bir ay önce Mourinho'yla arkadaş olan Yıldırım Demirören'in Türkiye'yi tanıtım programının bir parçası olmasın sakın :)

Tezin çürüdüğüne her ne kadar katılmak istesem de %100 katılamıyorum. Sonuçta Mesut çok iyi bir oyuncuydu ama onu R. Madrid seviyesine çıkaran oyunu Dünya Kupası'ndaki performansıydı. Belki de Nuri Alman milli takımını seçmiş olsaydı Khedira'nın pozisyonunda kendisi oynar ve Real'e giden Mesut'la birlikte Khedira değil o olurdu geçen sene. Yani Türk pasaportu yüzünden 1 sene "vize" beklemiş oldu Nuri bir nevi :)

Yine de Alman milli takımını seçmeyi çok da istemeyen ama bu sebepler yüzünden "kalbini değil mantığını" kullanan oyuncuları ikna etmemiz için bir şans olur Nuri. Alman genç milli takımındaki 5 Türk'ten başlayıp Nuri politikasını kullanmamız lazım.

Unknown dedi ki...

Mourinho sezon sonu ayrilsa bile bu real madrid gelecek 10 sene onun izlerini tasiyacak...

YAptigi genc transferlerle BArcelona'nin La Masiasina onlem aliyor, bu takim (Ronaldo, Di MAria, Ozil, Nuri, Casillas, Khedira, Canales, Benzema, MArcelo) en az 6-7 yil daha beraber oynayacak...

Nuri'nin Real'e gidisi Khedira'nin yedege cekilecegi anlamini da beraberinde getiriyor, bu degisiklik ile takimin oyun plani degisecek.. Ultra defansif, yaraticiliktan uzak Khedira'nin yerine, ortasahada liderlik vasiflari olan, araya cok iyi toplar birakan, gerektiginde adam kovalayan Nuri'nin gelmesi demek Mourinho'nun bu sezon kazanirken bile aldigi "defansif oyun" elestirilerini buyuk olcude azaltacaktir..

Geriye tek soru isareti kaliyor, Mourinho ortasahadaki ipleri Nuri'ye mi teslim edecek, onu Barcelona'nin Xavi'si gibi kullanip organizasyonun bas aktoru mu yapacak, yoksa XAbi Alonso'nun yaninda cirak olarak mi baslatacak onu bilemiyoruz..

Nuri transferi sadece bir transfer degil Realin oyun sistemini degisitirecek kilit bir hamle..

Devil dedi ki...

iyi ki varsın NURİ. Yolun açık olsun kardeşim...

gameover dedi ki...

o yorumu da Baliç çürütmüş desek o zaman da toschak mı dersiniz...

cesc dedi ki...

''Türk pasaportu tezi falan varmış, o çürümüşmüş. Geçelim.''


Bir tek ben mi farklı anladım?

Bülent abi burada, ''Türk pasaportu tezi çürüdü'' dememiş ki. Bu pasaport olaylarını, 'Türk ise transfer edilmiyor' tartışmalarını bırakalım, sadece Nuri için sevinelim demek istemiş. Ben böyle anladım.


Ve yine Bülent abinin dediği gibi, Alman futbolundaki futbollarıyla bu noktaya geldi Mesut da Nuri de. Yani ortada pasaporta değil ama göz önünde olmaya bağlı bir durum var.


---

Hayırlı olsun. Bir Madridista olarak en çok sevinenlerdenim.

QuaresmA dedi ki...

Geremi transferinde Toshack onu biraz gözünde büyüttü bence ama Baliç transferi de bir tez çürütücüdür. Toshack, Moshack değil; gerçekten de sakatlanana kadar döneminin en iyi sol açıklarından biriydi ve tamamıyla Türkiye'de yetişmişti.

Türkiye'de yetişen (yerli, yabancı) oyuncu şunu iyi anlamalı: eğer gerçekten Real Madrid'i falan hak edecek kadar iyiyse oraya transfer olabilir. Emre, Okan, Rüştü, Baliç o seviyeleri hak etmediler mi ? Ettiler. Türkiye'deki oyuncunun sıkıntısı ancak şu olabilir: Hak etmeden Real Madrid düzeyi takımlarda oynayabilmek. Khedira, Arbeloa tipi düz adamlar Real Madrid'de bir şekilde oynayabilirler ama buranın düz adamı şans eseri oraya kapağı kesinlikle atamaz. Fark burada.

Buradan yola çıkarak; Arda hak ettiği A. Madrid, Tottenham, Sevilla vs. düzeyi takımlarda oynayabilir ama hak etmediği bir üst düzey takımlarda oynayamaz.