27 Kasım 2010

Hagi vs. Schuster

Yarın derbide ilk kez teknik adam olarak karşı karşıya gelecekler. Geçmişte ise 3 maçta rakip oldular. Madrid derbisinde. İkisi de büyük orta saha ikisi de agresif, ikisi de açık sözlü. Hagi ve Schuster. Sezon başında Rijkaard vs. Schuster karşılaştırması yapmıştım, Hollandalı, derbiye yetişemedi.
Hagi, Real Madrid’e geldiğinde, Akbaba Beşlisi ile 2 sezon top oynayan Schuster, Madrid’de yolun karşı tarafına geçti. Barcelona’dan Real Madrid’e gelirken başkan Nunez ve teknik adamlarla papaz olmuştu. O teknik adamlardan biriyle yolları Atletico Madrid’de kesişti. Huysuz ihtiyar Luis Aragones! Cruyff, Dream Team’i kurmuş, Barça fırtınası esiyordu. İkisi de o yıllarda şampiyonluk göremediler ama Madrid derbilerinde 3 kez karşı karşıya geldiler. 1990-91 sezonunun ilk derbisinde Hagi sahada yoktu. Schuster’in yıldızlaştığı maçta Atletico Madrid, Santiago Bernabeu’da 3-0 kazandı. Rövanşı Real Madrid aynı skorla aldı. İkinci golün asisti Butragueno’ya Hagi’den geldi. İkinci sezonda Atletico Madrid sahasında 2-0 kazandı. Rövanşı Santiago Bernabeu’da Hagi’li Real Madrid 3-2 kazandı. Bulabildiğim tek ortak fotoğraf kareleri de işte bu son derbiden…
Schuster ve 1960'larda futbol
Rijkaard vs. Schuster

9 yorum:

yasince dedi ki...

Hagi'nin İspanyadaki kariyerini biliyoruz. bu bloga ara sıra takılan ve "dışardan biri olan" ramon kardeş hagi*10 = boban veya prosinecki felan yazmıştı...
Ayrıca Alex'in yanına maldonado josico selçuk felan koyduğun halde istatistiklerini küçümsemek çok acımasız. keşke mümkün olsa da Alex'in arkasına popescuyu,taffareli, suat-emre-okan'ı monte edebilsek.. Alex'in şu an yanında bi emre oynadığı zaman bile neler değişiyo hepimiz izliyoruz. üstelik şu an emre de 20lerinde değil 30larında..

Anıl dedi ki...

@yasince

Bir arkadaşımın bıyıklı bir halası var. Bıkmadınız Alex'i Hagi ile kıyaslamaktan. Alex'in adının bile geçmediği bir konuyu bile buraya bağlayabiliyorsunuz. Ne Hagi kompleksiniz varmış sizin de, bitmek bilmiyor... Alex, önce Avrupa'dan bir kupa getirsin Fenerbahçe'ye. Sonra oturur konuşuruz istatiğinizi.

Kitapkolik.Net dedi ki...

Uzun süredir sizi, pc lion ve aktif oldugu dönemlerde lambujayı takip ediyorum. Yazılarınız, yazma tarzınızı beğeniyorum. Ama bu derbiyi çok abarttığınızı düşünüyorum. Tamam tüm dünyanın gözü bu derbide ve dünyanın en iyi 2 takımı arasında bu maç. Ama son yazılarınızın tamamı bu maçla ilgili. Yarın bizim derbi maçımız var. Onla ilgili neredeyse hiçbir şey yok. Her ne kadar Barca-RM maçının yüzde 10 u kalitesinde bile olmasada...İyi akşamlar.

Kitapkolik.Net

yasince dedi ki...

@Anıl
zaman zaman üniversitelerdeki eğitimin de önüne geçen sakal-bıyık-kıl üçlemesinden birini kullanarak tepki göstermişsin aklınca ama konuyu buraya ben açmadım. benden önce bi arkadaş gereksiz bir şekilde hagi-alex olayına girdi.ona itafen yazılmıştı o satırlar.ama Bülent Abi onun yazısını kaldırmayı uygun görmüş,yoksa Hagi de bi değerdir gözümde ama Alexle kıyas yapmak için kriterler müsait değil malesef.gözden kaçan konu da bu bence

cerkez1905 dedi ki...

HAGİ ile alexi kıyaslamak futbola ihanettir NOKTA

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

piii konu yine alex'e gelmiş iyi mi bu ikisinden biri çıksa şu olaya açıklık getirse de konu kapansa artık.

yazmak istediğim esas yorum ise fotoğrafın harika olduğu, bu fotoyu bulup buraya koyduğun ve ikisinin o zamanlarını bize tek karede yaşattığın için teşekkürler bülent abi.

konverzasyon dedi ki...

futbol ihanetlerle güzeldir

raul #7 dedi ki...

cerkez1905@
"Alex" gol atar deyip bu blogdan hediye kaparken, en azından isminin ilk harfini büyük harfle yazıyodun ama..

cerkez1905 dedi ki...

Futbolu anlayarak izleyenler her zaman kazanır yiğenim sen bi de masa tenisi dene alan dar en azından...