25 Ağustos 2010

Yarım Porsiyon Liverpool

Liverpool deplasmanına kadar Trabzonspor defansının performansı, Anfield Road'da rövanşa umutlu çıkacak bir skoru getirecek kadar iyiydi. O gün de o çizgiyi korudular başta kaleci Onur olmak üzere. İşin hücum tarafında biraz daha yaratıcı olabilseler, 1-0 gibi bir lanet bir skor çıkmaz, bugün daha umutlu konuşabilirdik. Liverpool kurada çıktığında elbette ki kurulan ilk cümle Gerrard ve Torres'li Liverpool. Bu oyunda yarın ne olacağı belli olmadığından kuranın hemen ardından yapılan yorumların da son kullanma tarihi geldi geçti. Trabzon'a yarım Liverpool geliyor. Gerrard yok, Torres yok, Maxi yok, Agger yok, Barça ile pazarlıkta olduğundan dolayı Mascherano yok. Hani insanın "O yok bu yok, kim var ulan!" diyesi geliyor. Trabzonspor, Fenerbahçe karşısındaki hücum performansını yarın akşama taşırsa , Manchester City maçındaki Liverpool defansını kolay geçer. Tek şart, Anfield Road'daki defans beşlisinin yine 3 yıldızlık oynaması gerekiyor.

15 yorum:

Ortega dedi ki...

26 yıllık bir Liverpool taraftarı olarak (nasıl da abarttım 26 yıl diye) bu maçı 2-0 Trabzonspor alır diyorum.

Bu sene Liverpool çok kahredecek gibi.

Tuğberk dedi ki...

Hala anlamadım şu Fenerbahçe maçında Trabzonspor'un nasıl bir hücum performansı olduğunu..

İlk yarı 3-2 biterken Trabzonspor'un kaleye 2 şutu / 3 golü vardı..İkinci yarıda akıl almaz şekilde kaçan iki pozisyon dışında goller dahil Trabzonspor'un organize bir tane bile atağı yok..

Great White dedi ki...

torres zaten sakatlıktan yeni çıktı. Yani bu maça has değil, uzun süredir yok adam..

mascherano ona keza. Adam lig maçına bile çıkmıyor. liverpool kadrosunda bile sayılmamalı artık neredeyse..

maxi ya da agger içinse göğsümü gere gere "Oynasalar ne yazar" derim yani. nedir ki yahu bunların olayı..

gncak gerrard büyük bir eksikliktir eyvallah. gene de "yarım porsiyon" tabiri fazlasıyla ilker yasin raconu olmuş..

kaldı ki bu kadar zorladıktan sonra bizde de Engin, Jaja, Gabric, Glowacki yok. muhtemelen alanzinho, yattara, teofilo ve umut dörtlüsünden en az ikisi de yedekte oturacak. ama adımız liverpool değil işte, kahretsin!!

Alkan Gültekin dedi ki...

Bundan daha iyi haber olamazdı Trabzon için. Liverpool'un adı Liverpool, ama Trabzon kadrosundaki isimler PES'teki çakma Liverpool "Merseyside FC"yi akla getiriyor. Hodgson 3-0'lık Man City hezimetinden sonra futbolcularına bu maçı unutmalarını söylemiş, ama unutulacak gibi değil. Liverpool, rakipleri 6-0'lık maçlar çıkarırken zor günler geçiriyor. Haftasonu, Chelsea'nin ilk hafta 6-0'la gönderdiği West Bromwich ile Anfield'da karşılaşacaklar. Torres ve Gerard'ın bu maçta oynamaları bekleniyor, ki Gerard'ın sırt ağrıları varmış, haftasonu oynayacak gibiyse ciddi birşey olmadığı belli. Burada açıkça Liverpool'un Trabzon'u hafife aldığını görüyorum. Trabzon'un turu geçmesi kesinlikle sürpriz değil.

CH dedi ki...

Trabzonspor bu turu gecemezse cok ama cok yazik olur. Ismi cok buyuk ama futbolu bizim Galatasaray'dan hallice olan bir takimi "bu" Trabzonspor eleyemezse kahrolurum. Muhtesem bir geri donus yapmak icin bulunmaz bir firsat Trabzonspor icin.

Unknown dedi ki...

Liverpool Trabzon maçını stadda izledim. Trabzon savunması takım hücum ederken kendi ceza sahasına çakılı kalmıyor, kendinden son derece emin bir şekilde orta sahaya kadar çıkıyor. Çoğu Türk takımının en büyük handikapı olan savunma ile hücum hattı arasındaki kopukluk Trabzon'da yok. Maçın ilk 15 dakikasında Trabzon bu maçı alır dedim, ama maalesef olmadı. Umut'un kaydettiği aşama olağanüstü.

Liverpool ise kesinlikle tat vermiyor. Joe Cole iyi bir transfer belki, ama saha içinde tam bir ağa olmuş. Bu yönüyle Drogba'yı fazlaca hatırlattı bana. Veya Emre Belözoğlu'nu. Düşünün, Torres girene kadar takımın en önemli gol silahı Joe Cole idi.

Trabzon turu geçer mi bilemem, ama bu Liverpool'u evinde yeneceğine eminim.

K-RaMo dedi ki...

Trabzonum Fener macındaki defansıyla Liverpool'a iyi ziyafet verir bence. İnanılmaz açıklar vardı, yediğimiz iki golde de bariz defans hataları var. Glo da sakat,Giray var. Ben turdan pek umutlu değilim açıkcası. Ama yenme ihtimalimiz hayli yüksek. Babel-Cole-Kuyt da öyle çok kötü değil bence, tabi ki Gerrard*Torres etmezler ama öyle beleş tur diyecek kadar da boş bi kadro değil Liverpool'unki. O yüzden temkinli konuşmakta fayda var. Kaldı ki biz içerde oynadığımız Avrupa maclarında Toulouse,Osasuna,Vıllerreal,Bılbao,Kıev'e karşı kazanamadık. Yiyeceğimiz 1 gol turu imkansız hala getirir. Ama elersek de efsane olur.

sARu dedi ki...

İlk maçta glowackı oynamadı mı ?

Adsız dedi ki...

Glowacki'nin olmaması nasıl etkileyecek defansı çok merak ediyorum.

mre dedi ki...

Gol yemezlerse tur Trabzon'un çok klişe bir cümle biliyorum ama gerçek de bu. Uzatmalarda 2-0 :)

varol döken dedi ki...

trabzon'un elenmesini isteyen 1 kişi yoktur herhalde... şenol güneş sen ne güzel bir insansın...

varol döken dedi ki...

@ortega
sen sayılmazsın, fasulyesin sen, sana çok yükleniyorlar:)

UK dedi ki...

293 M Euroluk takımın, 140 M Eurosu İngiltere'de kaldı. Bu haliyle Liverpool Fener'den farksız.

Tek fark; haftasonu Fener'in kalesinde 100K'lık Mert vardı, Liverpool'un kalesinde ise 22 M Euroluk Pepe Reina olacak.

tatava dedi ki...

arkadaşlar, bu maçı taksim beşiktaş civarlarında izleyebileceğimiz bir yer var mı? DÖnüşümsüz olarak diğer maçlara pek bulaşmadan. Bilgisi olan cevap yazarsa pek sevinirim.

charonst dedi ki...

trabzon da rakıbını yarım yamalak karsıladı 3 ası glowackı,engın umut yoktu.bu sene eze eze kupa karadenıze