23 Ağustos 2010

Emana Galatasaray'a?

Galatasaray dün tarihinin 9/11'ini yaşamışken, bugün hayat devam ediyor elbette. İspanyol basını özellikle de Real Betis'in şehri Sevilla'da yayın yapan Estadio Deportivo Gazetesi bu transfer için kesin ifadeler kullanıyor. Bu sezon da 2. ligde kalan Real Betis'in için Achille Emana için Galatasaray ile 5 milyon Euro'da anlaştığını yazıyorlar. Emana için Real Betis, Toulouse'a 6 milyon Euro ödemişti. Transferin bitmek üzere olduğunu oyuncunun menajeri Juan Pablo Varela da doğruladı.
************
Cristian Ledesma, Lazio ile 2015 yılına kadar sözleşmesini uzattı. Yıllık ücreti 1.6 milyon Euro.

25 yorum:

Evrim dedi ki...

Takımın ihtiyacının Emana olduğundan şüpheliyim açıkçası.

Schumy dedi ki...

Bir tek emana mı kurtaracak bu takımı ? Şaka gibisin Adnan Sezgin, gerçekten...

Ayhan Sahin dedi ki...

hep dedim ki orta sahaya ihtiyacımız var, forvete ihtiyacımız var...

Artık eminim ki yönetim ve kemikleşmiş oyuncu kadrosunun hepsi değişmedikçe, Hüseyin Şimşir denen futbol katili Harry Kewell'a dayılanırken bir arkadaşı bile yanına gitmiyorken, ne oldum delisi Volkan Şen'e sadece yüz yaşındaki neeskens kafa tutmaya çalışıyorsa hiç bir şey değişmez bu takımda.

10 tane emana gelsin yine değişmez..

90 + 3 dedi ki...

Transfer döneminin bitmesine 1 hafta kala daha iyisini alabilme ihtimali pek olmadığına göre, gayet iyi olur bence. Kaldı ki, son bir hafta kala değil ilk gününde bile alınsa kimsenin itirazı olmayacak bir oyuncu Emana.

Ancak, iki orta saha gelecek, hayat bayram olacak gibi bir illüzyona kapılmış durumda bir çok kişi. Bir ya da iki iyi orta saha takviyesinin bazı katkılar sağlayacağı kesin, fakat takımın çok daha derin sorunları var. Yerli rotasyonunun bu milli felaket performansı sürdükçe kim gelirse gelsin fark etmeyecek.
http://doksanartiuc.blogspot.com/

Burak Eken dedi ki...

Ne Emana'ymış yahu... 5 senedir alınacak!

zLaTan ÖzGüRovic dedi ki...

iki yönlü bir futbolcu olmasından mütevellit yönsüz futbolculardan birini kesse galatarasay'a beklenen katkıyı fazlasıyla yapmış olur.

Sade dedi ki...

aman da aman ne güzel ligde kalırız o zaman ya!

şu satten sonra c.ronaldo, messi ve zidane gelse ne olur?

Güven bitti, zevk bitti, keyif bitti. Şampiyon olsan ne yazar, ligden düşsen ne yazar!

leon dedi ki...

Sanırım sadece 5 milyon euro paramız var. Her oyuncuya 5 milyon euro teklif ediyoruz, elbet biri kabul eder...

Adsız dedi ki...

Bu transferi bile gerçekleştiremez GS yönetimi..

liquefied dedi ki...

Oyun zekası vasat olan bir ofansif orta saha olması sebebiyle şüpheli yaklaşmak lazım. Diğer taraftan güç, mücadele gibi fiziksel özellikleri de hanesine ekstra puan kazandırır. Ancak aynı zamanda dezavantajı da olur bunlar çünkü "size" olarak gelişmişliği sebebiyle hantal kalacak. Oyun zekası olan adam için ligimiz çok daha kolay. Alex, Lincoln gibi örneklerde gördük bunu. Emana'nın fiziksel oyunu takıma olumlu etki edecek mi, göreceğiz. Gerçi elbetteki Elano ve Barış'tan sonra etki edecek ama ihtiyacımız kadar edeceği meçhul.

Alkan Gültekin dedi ki...

İhtiyaç olan adamlardan biri olduğunu ancak öncelikli olarak Galatasaray'ın bir oyun kurucuya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu işi Fenerbahçe'de Alex, Beşiktaş'ta Guti yapacakken, Galatasaray'da Elano'nun yapamayacağı çok açık. Bursa maçında oyuna girdikten sonra geçen sezon boyunca asıl oynaması gereken yerde, forvete yakın oynatıldı, ancak oyun kurucu niteliği yok. Düz bir ofansif orta saha sadece. Emana alınırsa Cana ile beraber savaşçı bir orta saha olur, zannedersem Ledesma işi olmayınca Emana'ya dönüldü. Ancak dediğim gibi oyunu kuracak adam bulamazsa Galatasaray, bu sene de hiçbir şey beklemeyelim.

Hagi_10 dedi ki...

bir tek emana bu takımı kurtarmaz şüphesiz ama cana-elano-emana üçlüsü bu takımın ortasahasını bir üst seviyeye taşıyacaktır.

osman yüceL dedi ki...

Kewell'ın solda, Elanonun brezilya milli takımındaki gibi sağda, Ardanın ortada Barosun da ileri uçta olduğu bir ofans ve Cana-Emana ön liberosuyla bence çok iş yapabiliriz Süper Ligde

Kalau dedi ki...

Emana kim ya!! Ulan içimi kararttın ba Galatasaray! Kolundan tutup takımdan atmaya çalıştıkları kewell'da olmasa ne olacaz acaba...Zaten 4 adamı(kewell-neill-arda-baros) çıkar, bu takım küme düşmeye oynar o kadar iğrenç bir takım yani!!

gizlilik dedi ki...

Bu takımdaki asıl sorun yerli oyuncular. Hiçbirisi profosyonel değil, hepsinde yabancı düşmanlığı var. Bundan adım gibi eminim.

IBRAcadabra dedi ki...

ben blogu okuyan insanların okuduklarını anlayabildiklerinden veya anlamak için okuduklarından şüpheliyim.iki post altta 'İki yıldır sözkonusu transfer olunca, oyuncak beğenmeyen şımarık zengin çocuğu gibi.' şimdi inamotolar başlamış yine.tamam kimse her fikri benimsemek ya da gelen adamı beğenmek zorunda değilde , biraz sabır.herkesin ağzında futbol artık orta sahada oynanıyor/kazanılıyor vs.sadece emana tabiki şu mevcut hali değiştiremez ama bu takımın bütün orta sahası değişecek.barış-sarp-ayhan'dan , elano-emana-cana ya da göreceli arda.Avrupa treni kaçtı gibi ama en azından ligde şl mücadelesi rahatlıkla verebilir bu yapı.Rotasyon içinse kendisine bakmayan yerlilerin dinlenerek oynadıklarında , formanın bu kadar ucuz olmadığını anladıklarında daha verimli olacaklarını düşünüyorum.Ortada ciddi bir kriz olduğu doğru ama Galatasaray'ın tüm unsurları da krizi körükleme peşinde.yönetimi-taraftarı-futbolcusu..yahu daha 2. hafta noluyoruz , biraz topa basalım , kafamızı kaldırıp bakalım kim var kim yok etrafımızda.fb/bjk gümbür gümbür oynayıp bütün maçlarını kazanıyorlar herhalde...

aks111 dedi ki...

emana nın o kadarda defansif bi oyuncu olduğunu düşünmüyorum.oyun zekasıda gayet iyidir ki betiste ilk sezonunda 11 gol atmasıda bunu gösterir diye düşünüyorum.gol yollarına gidebilen gole yakın bi ofansif orta saha.ama bence galatasaraya daha çok oyunu çift yönlü oynayan bi adam lazım.kallstörm gibi bi oyuncu.

montana dedi ki...

Eleman Samuel Jackson'ın gençliğinden bir kare gibi adeta :))

Seçkin dedi ki...

montana

Samuel Jackson ve Cuba Gooding Jr. karışımı desek tam olur :)

Bence iş yapar ama tekrar büyük bir lige transfer olacak kadar iş yapar mı emin değilim.

unknown dedi ki...

bu saatten sonra gelmesin, artık zevkimiz kaçtı zihniyetinde olanlar; takım 8 maçlık seri yakalasın yüzünde gülücükler açar. bu sene şampiyonuz der. Emana'ya burun kıvıranlar gele gele bu mu gelcek diyenler bahsettiğim seride 5 gol atsın ı love you emana diye biyerlerini yırtarlar tribünde (tabi maçlara gidiyolarsa) Tamam takım da sorunlar var ama basının bu kadar gazına gelmeyin be kardeşim Bursa maçında golleri çıkar birine izlet 3-0 galatasaray alır bu maçı der. Ne cahil adamlarsınız!! Basın sizle istediği gibi oynuyo farkında değilsinz. Tepki normal bence de olmalıdır ama bu kadar abartmak geriliktir, sürü psikolojisine uymaktan farksızdır.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
payne dedi ki...

Bugün hala milliyet kalkmış Ledesma'yla ilgili pazarlıkların sürdüğünü yazıyor

Zanshin dedi ki...

Ledesma'nın aldığı ücreti görünce Türk futbolcusunun neden Avrupa'ya gitmediğini (gidemediği değil!) ve neden kendisini geliştirmediğini daha iyi anlıyorum.

http://salliyoruz.blogspot.com/

Erdem dedi ki...

@leon çok doğru ve çok komik bir yorum olmuş :)

CH dedi ki...

Transfer listeleri hazirlayip ilk 11'ler hazirlayan ilginc arkadaslardan degilim ama dayanamadim valla bu kadar sisirilmis - overrated diyor kimileri bir de sagda solda - az futbolcuya sahit oldum ben. Adam iri ve zenci diye tapiyor bir kisim Turk futbol izleyicisi:) Cok samimi soyluyorum Aurelio gelse cok daha faydali olur.