23 Ağustos 2010

Barça, Real Madrid'i Sollar Mı?

İspanyol futbol tarihinde bu sezon bir devir kapanabilir. Ülkenin en çok kupa kazanan takımı Real Madrid. Tabloda görüldüğü üzere 72 kupası (Recopa: UEFA Kupa galipleri) var müzede. Barcelona'nın son yıllarda yaptığı atakla fark kapandı. Sevilla'yı rövanşta sahada sildikleri Süper Kupa rövanşının ardından müzelerindeki kupa sayısını 70'e yükselttiler. Bu sezon ortada 3 kupa var. İki takım da üçüne de aday. Mourinho'nun Real Madrid'de yapacakları bu yüzden önemli. Onun döneminde, Barça, Real Madrid'i sollayacak mı? Yoksa kapanan fark açılacak mı? Buyrun yorumlar sizden...

40 yorum:

Unknown dedi ki...

barça hikaye, real şahane.
efsane geri dönüyor. real siler süpürür bu sene.

umutation! dedi ki...

11 lig ve 6 avrupa şampiyonluğu farkı varken toplam kupa sayısı önemli değil bence.

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

yorum: kapanan fark açılır, barcelona devri sona erer =)

alper dedi ki...

Totale vurunca rakamlar birbirine çok yakın çıkmış.Tabi bunda Barça'nın son senelerdeki hegomanyası da bir etken.

Ama esas baz alınması gereken Lig ve Avrupa bence.Burda da Real'in hala daha ezici üstünlüğü devam ediyor.

Mourinho'dan beklenti Barça'nın hakimiyetine son vermesi.Onun gittiği her yerde kazanılacak kupalardan söz edilmesinden daha doğalı olamaz.

Ben Mourinho'dan özellikle Avrupa'da birşeyler bekliyorum.Real gibi Avrupa'nın efendisi bir takım uzun zamandır 2. turlardan ve çeyrek finallerden yukarıyı göremedi.


İşi zor takıma kendi sistemini empoze etmeye çalışacak.Ama diğer yanda böyle bir derdi olmayan sistem canavarı bir rakibi var.

Facchetti dedi ki...

Jose'nin olduğu yerde başarı vardır, kupalar, şampiyonluklar vardır.. O fark bu sene açılır..

SirEvo dedi ki...

Sevilla karşısındaki Barça'yı ve Messi'yi izleyen biri yeni yapılanan Madrid'in hiç şansının olmadığını görür. Barça devam eder kupalara, 6 tane daha alıp farkı iyice açar. huha

Fuzzy Logic dedi ki...

barca bu sene öne gecer

Ku.Ba dedi ki...

Barcelona'nin Galatasaray'a bir tesekkur borcu olabilir bu durumda. Bkz. 2000 Avrupa Super Kupa finali.

(zugurt tesellisi)

Turiaf dedi ki...

lig ve avrupa kupaları dışındaki kupalar gereksiz ve angarya olduğu için benim için o fark hiç bir zaman kapanmaz..

Selocan dedi ki...

Toplam kupa sayısını yemişim Barça'nın. 31'e ve 9'a yetiştikleri zaman konuşuruz bu konuyu.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YK dedi ki...

Önemli olan Lig ve Avrupa Kupası'dır. Toplam kupa sayısının hiç bir önemi yok.
Varsa bizim lise takımı da zorlar Real'i..

Anıl dedi ki...

Madrid cephesinden 3 senedir "Real süpürecek" açıklamaları geliyor ancak süpürge sürekli Barça'nın elinde oluyor. Onu ne yapacağız?

Doğan Kelleci dedi ki...

Barcelona bu sene alacağı kupalarla yakalayıp geçecektir. Sevilla maçında işaret fişeği atıldı, anlayana... Ama Madrid tarafı her zaman avunacak birşey bulacaktır. Misal 50'ler, 60'lar. Hey gidinin yılları.

Özgür dedi ki...

barcayı da joseyi de çok seviyorum ama real bambaska bir yer. josenin aşısı tutmayabilir.

raul #7 dedi ki...

70e 72 dersek bu başarı değil, bir istatistik yalanından öte geçmez. realin ligde ve avrupadaki başarısının yanına yaklaşamamış ki barca.73 etse ne olur totalde.real sweeps barca

Çağrı dedi ki...

Son 5 yılın modası Barcelona son 100 modası Real Madrid'e karşı hadi bakalım ..

In Mourinho We Trust !

90 + 3 dedi ki...

2000'den itibaren durum 13-11 Barca lehine.
La Liga, Copa del Rey ve CL haricinde herhangi bir şey yok bu sene istatistiklere etki edecek. Ancak, bu sene kazanılacak kupalar gelecek sezon için süper kupa maçları oynama hakkı anlamına da geliyor, o yüzden CL 3, La Liga ise 2 kupa değerinde gibi düşünülebilir.
Kapanan farkı Mourinho ile de açamaz ya da en azından koruyamazsa Real, zor bundan sonra işi.
http://doksanartiuc.blogspot.com/

open your mind dedi ki...

la qualité ou la quantité?
alınan kupaların değerine göre puan verilse minimum 40 fırın ekmek gerekir barcelona'ya.

jacques dedi ki...

Real bu sene otobanın solundan gideceği için, sollayamaz. Sağdan girip makas atması lazım Barca'nın.

lionel dedi ki...

55-60 ve akbaba beşlisi dönemleri real in üstün tarafları,55-60 dönemi ile zaten avrupadaki her klüpten üstün real madrid. modern ve ya postmodern futbolda böyle bir dominasyon yapmak imkansıza yakın.

Unknown dedi ki...

madrid'in lig şampiyonluklarıymış. barcelonanın madridi ezdiği bir maçın devre arasında istihbaratçıların soyunma odasına inip barcelonalı futbolcuları iç savaş döneminde katalan askerlere yardım ettikleri için hapse atmakla tehdit ettikleri dönemde kazanılan şampiyonluklar!!

mussolininin italyasının kazandığı dünya kupası bile daha değerlidir.

üşenmezseniz birde franco öldükten sonra oluşan istatsitikleri karşılaştırın.

WiLdHoney dedi ki...

O değilde kral kupasını Barça'nın daha çok kazanmış olması çok ilginç :))

sgurhans dedi ki...

Toplam kupa sayısından kıyaslama yapmak mantıklı değil.
Tüm zamanların lig ve CL kupası sayılarından kıyaslama da mantıklı değil hele de Ometeci'nin dediği İspanyanın o yıllardaki dinamiklerini dikkate alırsak..
Önemli olan sistem kültürü olan bir takım ile efsane bir hocası olan takımın bu sene yapacağı mücadele..
La liga bu sene tadından yenmez..

Koray Özdemir dedi ki...

Farkın kapanması 9'a 3 olan CL şampiyonluklarının dengelenmesiyle olur.

Necdet dedi ki...

sahaların ahmedinejatı reale gelince bi güven gelmiş frankistlere, unutmayalım uruguay'ın da iki dünya kupası var.

Özgür dedi ki...

bu arada franco donemini çıkarıp yeniden hesaplayalım bakalım ne olacak ?

varol döken dedi ki...

daha kendi ülkesinde 80 dönemini bilmeyenler franco dönemlerini çıkarıp topluyor, vay be...

dusendeli dedi ki...

Barcelona'nın 6 avrupa şampiyonluğu farkını kapatması için, Real'in kulübe kilit vurup gitmesi Barcelona'nın da bir 50 yıl falan uğraşması gerekir. Başka söze gerek yok...

Prometheus dedi ki...

Real'in 9 Barca'nın 3 Kupa-1(CL) şampiyonlukları var. Kupa Galipleri ve Uefa'da ise Barca'nın toplam 7-2 üstünlüğü var ki Avrupadaki toplam kupalarda bu durumda Barca 10 Real 11 eder. Avrupa Süper Kupalarına baktığınızdaysa Barca 3-1 önde. Bu durumda Avrupa Kupalarında Barca'nın nihai toplamda Real'e göre 13-12 önde olduğu görülüyor.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

1950-1975 arası Barcelona'nın 2, Real Madrid'in 14 şampiyonluk kazanması jenerasyon farkı zaten ya. Yeteri kadar iyi takım kuramamış Barça. 3-0'ın rövanşında 11-0'da hakkıyla yenmiş. Oynasaymış kardeşim Barcelona. Ne yani.

Goygoy güzel şey. O goygoy sayesinde yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor, vay be...

. dedi ki...

bu sene real in üstünlüğünü beklemekteyiz..

Melih dedi ki...

"31 ligas 17 copas del rey. jajajaja" diyesim geldi nedense.

Trevor Belmnod dedi ki...

Franco dönemini çıkarıp hesapladığınızda, Barcelona'nın daha geride kaldığını göreceksiniz. Ben hesaplamıştım bizzat bunu. Zannedilenin aksine Franco döneminde Barcelona diğer dönemlere göre daha parlak. Öyle olmasa bile, Barcelona'yı Barcelona yapan başkan Nunez Franco'nun müteahhitidir. Bunları 5 - 6 senelik birikimimi kullanarak yazıyorum. Franco bir diktatördü ve her ülkede olduğu gibi ne yaparsa yapsın kimse diktatörü sevmezdi. Ve bilinenin aksine asla futbola direk müdahalesi olmadı. Real Madrid taraftarı olduğu "iddia edilen" ancak hayatında bir defa Real Madrid maçı izlememiş bir adamdan bahsediyoruz.

Unknown dedi ki...

1960'dan 1990'a kadar barcelonanın 2 şampiyonluğu var. Real madrid'in ise 19 tane.hiç müdahalesi olmamış iktidarın gerçekten!!!! 1945-1960 arası 7 şampiyonluğu ve 1990-2010 arası 10 şampiyonluğu olan bir takımdan bahsediyoruz. illa Franco'nun direkt müdahale etmesi gerekmiyor. devlet kurumları sanki Franco taraftarlarının elinde değildi.Zalad'ın 8-0'lık maçta şike yapmadığına bile inanabilirim ama bu kadarına da pes doğrusu.

Trevor Belmnod dedi ki...

Franco 39-75 arasında başta kaldı. aralıkları kafanızın estiği gibi kesip biçmezseniz, görürsünüz Franco'nun aktif müdahelesi olmadığını. Barcelona'yı sırf üstüne yüklenen bu sahte mazlum kimlikten dolayı sevmiyorum. insanlar ön yargıyla yaklaşıyor. Franco döneminde, 39-75 arasında 8 defa şampiyon olmuş Barcelona. Franco müdahale etti bize abi! Real Madrid'e o kadar avrupa kupasını da franco verdi!

Unknown dedi ki...

franco ölünce hemen demokrasi geldi değil mi? aynı kenan evren cumhurbaşkanlığından ayrılınca tüm darbe kurumlarının ortadan kalktığı gibi.

Trevor Belmnod dedi ki...

orasını bilemem ben futbol tarihinde ki rolüyle ilgileniyorum Franco'nun. zaten dediğim gibi isteyen 39-75 arası istatistikleri ve 75 - 10 arası istatistikleri kıyaslayabilir. ayrıca benim bildiğim avrupa kupaları tek bir ülkede düzenlenmiyor. o dönemde 5 tane şampiyonlar ligi almış bu adamlar.

bss dedi ki...

bence real madridin bu sezon sampiyon olmasi gercegi 1956-60 (5 sampiyonluk arka arkaaya)arasinda kazanilan kupalarin barcanin endistruyel futbola karsi,oyunun her gectigimiz gun daha ZOR!!!daha STRATEJIK ve daha fazla RAKIBE karsi oynanarak son 4 senede elde ettigi 2 kupayla kiyaslanmasi kadar yanlis bi gercektir!!Iste bu yuzden,Real Madridin 2. seferdir los galakticos u patlamakda ve son 10 senedir yari final 1 veya 2 kere gorebilmektedir,cunki artk en iyi oyunculari alip oynatmakla bazi seyler kazanilmiyor,ve rakip altyapisinda cocuklarina 4 5 yil sistemlerini ogretior ve cikan oyuncu ilk sezonunda 23 gol atip(pedro) star die aldigin adamla yarisabiliyor(kaka ronaldo higuain benzema)

Real Madrid taraftari artk kabul etmeli bu yuzyil Barcelonanin yuzyili olucaktir.Madrid taraftarinin JM ye ne kadar katlanicagini gorucez.

Kaan dedi ki...

hani o barça ya giden herkezin kazandığı ben bile kazanırım dediği şampiyonlar ligi kupasını 111 yıllık tarihinde 3 kere kazanmış bence barçanın bizim yorumcuları hemen alması lazım aman kaçırmasınlar.