10 Haziran 2010

Stoch Transferi

Stoch'un nasıl futbolcu olduğundan önce elbette ki iki ezeli rakip arasındaki transfer savaşı konuşulacak. Kazanan taraf Fenerbahçe oldu. Galatasaray'ın en az 3 haftadır gündeminde olan Stoch'un ya uzun zamandır peşindeydiler ya da öncelikle ezeli rakibe psikolojik üstünlük kurmak için işi 24 saatte bitirdiler. Fenerbahçe'nin listesinin ilk sırasında ters kanatta oynayan Krasic vardı ama menajer maharetiyle İtalyan büyüklerini birbirine sokunca CSKA da 15 milyon olarak belirlediği bonservis bedelinde indirime gitmedi. Juventus da teklifini 13.5 milyona kadar çıkardı. (Bu transfer hala çok karışık, sürekli fiyat artıyor) Bu rakam Fenerbahçe'nin bütçesi için fazlaydı ki Stoch'a yöneldi. Benim duyduğum Fenerbahçe'nin 9 milyon Euro'ya oyuncunun bonservisini aldığı yönünde.

Galatasaray'da "Transfer sihirbazı" Haldun Üstünel zaten sıkıntılı günler geçiriyor, bu imza da onun yediği bir gol" olarak lanse edilecektir. Transferde isimleri imzaya kadar saklayabilen Üstünel'in asıl başarısı getirdiği isimlerden çok; resmi açıklamaya kadar medyadan uzak durabilmesiydi. Bu kez olmadı ve Stoch transferi; "Fenerbahçe, Galatasaray'ın uğraştığı adamı bir gün bitirdi" olarak manşetlere düştü.

Stoch nasıl futbolcu peki? Hollanda ligini sezon boyunca izlemedim. Stoch'u da izlediğim 2-3 maçla değerlendirme şansım yok ama Stoch uzmanları elbette çıkacaktır. Bu konuda en doğru bilgiyi Flying Dutchman blogdan Fırat verir. Benim iki kriterim var. Birincisi, Chelsea scout'unun onayını almış, kalitesini kanıtlamış bir isim. İki, Twente gibi ilk kez şampiyonluk yaşamış bir takımda iyi bir sezon geçirmesi. Dünya Kupası'nda yıldızı parlayacak isimler arasında adı geçen bir futbolcuyu finaller öncesinde fiyatı artmadan kadroya katabilmek önemlidir.

Peki Stoch kime lazımdı? Kesinlikle Fenerbahçe'ye. Carlos-Vederson gitmiş, Uğur sakat. Fenerbahçe'nin sol kanadına iyi bir hücumcu lazımdı. Peki Galatasaray neden Stoch'un peşindeydi? Transfer hamlelerinde Galatasaray'ın pek mantık bulamıyorum ama bunu da Kewell gitmişken; Arda ya da Elano'nun takımdan ayrılma ihtimaline bağlamak lazım. Sahadaki Galatasaray birşey kaybetmedi. Fenerbahçe ise iki kere kazandı...

63 yorum:

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

google,wikipedia ve youtube sayesinde hakkında 30dakikada 300 döküman hatim edilebiliyor benim izlediklerimden çıkardığım.
,
1-kısa boylu
2-çok hızlı
3-ayakları seri
4- çubuklu formaya yakışacak sarı saçları var bu çok önemli
5- forvet arkası diyorlar ama çizgiden çok yardırıyor çok lazımdı gerçekten bize çizgiden gitse yeter.

kulüp 4 yıllık diyor adam 21 yaşında iyi transfer geçmişe bakınca bizim :(

tofi dedi ki...

aziz yıldırım'ın son yıllarlardaki en doğru transferi oldu, stili bana marc overmars'ı andırıyor, fazla suratli, kadıkoyde yakından da izledim, umarim ilaç gibi gelir.

gunahkargecelerintovbekarcocugu dedi ki...

Ve fenerbahçe klasik transfer dönemi yaygaralarına, araya girmelerine, edepsizliklerine bir tanesini daha ekledi. Etik kelimesi 100 kilometre ötesinden bile geçmiyor bu kulübün. Sonra neden bizden nefret ediyorlar diye sormasınlar bir zahmet.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Üzülerek söylüyorum, zaten yönetim tarafından dillendirildiği gibi ve Stoch olayındada görüldüğü gibi bu sene adam gibi transfer yapacak paramız yok. Stoch alınsaydı, Arda orta sahaya kesin dönüş yapacak, Elano satılacak, 2 orta saha oyuncusu transfer edilecekti. Şimdi bırakın Stoch'u, Grella'yı bile alamıyormuş takım, öyle haberler çıktı. Stoch işi neyse, Arda sola geçer, Elano kalır filan, her koşulda 2 adet adam gibi orta saha oyuncusu transferi şart Galatasaray'a. Ve onu yapacak parada yok görüldüğü gibi.

Bunları göz önünde bulundurursak, hakikaten hiç istemediğim bir şeyi yapmamız lazım başarılı olmak için. O da 4-4-2'ye dönmektir. Sarp'la, Barış'la filan ancak böyle oynayabilirsin. Transfer yapamadığımız halde 4-3-3'te ısrar edersek Rijkaard 2011'i göremez diyorum...

Ah ulan, parasızlığın gözü kör olsun...

Selocan dedi ki...

Takımında Dos Santos gibi bir adam varken Stoch'u düşünmek zaten pek gerekli değildi. Umuyorum bu kaçan balık biraz olsun yönetimi silkelemiştir de, bünyesindeki geleceğin en büyük yıldız adayının bonservisini alır.

Umuyorum tabi sadece, beklemiyorum yani.

bucho dedi ki...

çok şükür bizim takım düzgün bir transferi zamanında yaptı darisı dier transferlerimize

sceamgid dedi ki...

kendi becerisizliklerini fenerbahce etik bik bik diye ortmeye calisan insalar anlayamamasi normal tabi,klubuyle anlasilmis ,oyuncuyla anlasilmis daha nedir olay... bazilari gibi sozlesmesi olan oyuncuyu klubuyle anlasmadiklari halde otellere kacirip uzerine demec verdirseydik cok etik olacakdi galiba.
Bulent abicim Fenerin butcesi yetmedigi icin demissinde o olay oyle degil ,15 milyon euroyu fener vericekti cska ile anlastida ,krasic italyanları istedigi icin o is olmadi.

Umut dedi ki...

Sabah manejeri: O Rijkaard'ı istiyor diye açıklama yaptı.Demek ki Galatasaray vazgeçti transferden.En fazla 4.5 milyon euro verdiği biliyorum Galatasaray'ın.
Chelsea 9 milyon euro'yu duyunca al senin olsun demiştir tabii Fenerbahçe'ye.Çok fazla bu para.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

@ gunahkargecelerintovbekarcocugu alamadınız tebrik edin kardeş :) siz istiyorsunuz diye biz bir oyuncudan niye vazgeçiyoruz? istediğin kadar nefret et ama güçlü olan kazanır

keyalcindag dedi ki...

Flying Dutchman 2010'un genç yıldızları başlığından alıntı

Miroslav Stoch: FC Twente’nin tarihinde yaşadığı ilk şampiyonlukta büyük pay sahibi olan oyuncu, Chelsea’nin önümüzdeki sezonki sürpriz isimlerinden birisi olacak. Bu 1 sene içinde futbolunu o kadar geliştirdi ki Maviler onu başka bir kulübe daha kiralama hesaplarını tekrar gözden geçiriyorlar. Sol kanatta forma giyen Slovak oyuncu İtalyan defansının başını en çok ağrıtan oyuncu olacek belki de F grubunda. Grupta Paraguay ile çekişecek takımının en büyük kozu ve henüz 20 yaşında. İsmini çok duyacağız.

Siluet Antares dedi ki...

@gunahkargecelerintovbekarcocugu

kusura bakma da 3 haftada bir transferi bitiremiyorsanız suçu bizde değil kendi kulübünüzde arayın.

youtube'dan anladığım kadarıyla sağ ayaklı sol kanat oyuncusu.yani hızıyla bir anda sol kanattan giderken sağa kıvırığ etkili şutlar çıkartıyor.hayırlı olsun camiamıza.

ich dedi ki...

Abicim nacizane olarak, genelde gördüğüm bir şey.

Galatasaray 4.5 veriyordu, Fener geldi 9 verdi aldı.

Yahu Fener 5 verse de alır bu durumda. Hele ki Gittigidiyor'da satışı 10 kuruş 10 kuruş arttıran bir Milletin evlatları olarak gelmeyelim bu gazete oyunlarına diyorum ve hepinizi Taksim meydanında hamburger yemeye bekliyorum. Teşekkürler.

Çıkmadan aklıma gelen. Bir de bu transfer başarısızlığını Adnan Sezgin'in hanesine yazanları görüyorum. Adnan Sezgin'den net bir biçimde hoşlanmam ama Adnan Sezgin orada yönetimin dili sadece. Hiç gülmeyişini, sevimli olmayışını, eski masör Mehmet Akpençe'nin 1/10 spor aşkı bile olmaması beni de üzüyor. Ama dediğim gibi, Chelsea 10 istediğinde, tek çekim 9 olmaz mı diyecek durumu yok. Hele Chelsea 8 istediğinde, Adnan başkan 5 vermiş yanıma, 3 de ben koyarım demesi imkansız. Ama yok Adnan Sezgin suçlu kardeşim diyorsanız. Tamam, o suçlu.

Unknown dedi ki...

Adnan polatı sportif olarak kesinlikle başarısız buluyorum.Adnan Sezgin ile beraber akılalmaz işler yapıyorlar.Bu hamle Hem Haldun Üstünele hemde Frank Rijkaarda yapılmış bir hamledir.Bence yönetim bunu bekliyordu.Üstüneli yıpratmak Rijkaardıda belki istifaya zorlamak.Rijkaard Guti yi ister yönetim almaz Rijkaard Stoch u ister yönetim almaz alamaz.Rijkaard ne yapsın Neeskens ne yapsın.Serdarla mehmet le musa ile olacak iş değil bunlar.Her sene sürekli başa dönüyoruz.Ve artık Adnan Polatın görevi bırakma zamanı gelmiştir.Ben Yiğit Şardanın vizyonunun Adnan Polattan daha önde olduğunu ve Yiğit Şardanın GS başkanı olması gerektiğini düşünüyorum..Bu Stoch olayı için değil.Arda Baroş Keita üçlüsü ileride GS a yeter.Ama onlarında takımda tutulabilme garantisi yokki.

Türk Telekom Arena stadı açılıyor.Adnan Sezgin hala gitsin adanaspordan oyuncu baksın.doldurursunuz o stadı o oyuncularla.Hocada gider bulup getirsiniz bir hoca herşey döner normale.Ben bu yönetimden umutsuzum sportif başarı olarak.

Cem Kalay dedi ki...

Peki transferleri imazaya kadar saklayan Haldun Üstünel'in kimin peşinde olduğunun 3 hafta önceden bilinmesi nasıl açıklanır ?

Haldun Üstünel'in transferlerinde en büyük başarısı sadece getirdiği oyuncunun kalitesiyle ilgili değildi. Transferleri son dakikaya kadar gizleyebiliyor ya da imzaya son 1-2 gün kala medya isimleri yazabiliyordu.

Şimdi 3 hafta önceden medya listeyi çıkartıyor. Başkan da kimlerle ilgilendiğini açık açık söylÜyor. Bu da bence önemli bir kriter transfer döneminde. Gizlilik.

cerkez1905 dedi ki...

adını bile bilmediği sırf ezeli rakibi istiyo diye 9 milyon euro veren bir klup...aceto sana katılmıyorum holladalılar 4-3-3 oynuyolar genelde ve stoch sol açıkta müthiş iş yaptı.Galatasaray da rijkaardın sistemine uyacak bi adamdı ama fbnin aleksli sisteminde eriyip gider.yine de sol açıkta arda gitmediyse kewell dos santos çok daha iyi bu adamdan. 9 milyon euro da hayırlı olsun

Unknown dedi ki...

Kadıköy'de canlı olarak izlediğim maçta Twente'nin açık ara farkla en iyi oyuncusuydu. Topla da çok süratli ve ayaklarına çok hakim bir oyuncu. Pasları da yerini buluyor.
Daha o gün adını sorup öğrenmiştim ve bütün sene özet görüntülerden gördüğüm kadar takip edebildim.
Bence Fenerbahçe bir Ferrari araba aldı. Ama şimdi kafa toplarına hakim golcü bir forvet almazsa benzin pahalı diye evde oturmuş gibi olacak.

Unknown dedi ki...

Yönetim İstifa !

Adsız dedi ki...

Selocan;

ne Dos Santos'u yav.. Dos Santos ne arar Gs'de..

Almadınız adamın bonservisini..

Sade dedi ki...

kader, "arda turan'dan 10 numara yapmayın kalsın sol açıkta" diyor :)

90 + 3 dedi ki...

Kasap havası oynanan ligimizde bu tip adamların istikrarlı şekilde iş yapacağını düşünmüyorum. Geldiği lig Hollanda Ligi. Futbol kalitesi olarak daha üstte olabilirler ancak burada çok farklı seviyede bir mücadele var. Buna alışık ve dayanıklı olmasını beklemek bence iyimserlik olur.

İkincisi, Chelsea 2. bir Ribery olmasını beklediği bir adamı, hele bir de Dünya Kupası öncesinde satmaz. Pek parayla pulla işi olan bir kulüp değil zira.

Ayrıca, Galatasaray açısından yapılacak iş sağ/sol açık rotasyonunda Kewell ya da dos Santos'tan birini (tercihen Kewell'ı) takımda tutmaktır. Zaten Arda ve Keita gibi iki oyuncuya sahip olduğu bir rotasyona dünya para verip adam almanın mantığı yoktur. Sorunu da burada değildir zaten. Bu kadar problemli olan orta sahaya adam almamak konusundaki ısrar, Rijkaard'ın da, yönetimin de sonunu getirebilir.

Öte yandan, işi kedi-ciğer muhabbetine döndürmemek gerekir. Ezeli rakiplerden birisi, diğerinin elinden kapmışsa bir oyuncuyu, çalımı da golü de atmış demektir.

Her iki takıma da hayırlı olsundur. Zaten, bu yakada istenen Stoch değil, 19 numaranın sahibine verilmesidir.
http://doksanartiuc.blogspot.com/

Sacit Tekin dedi ki...

Galatasaray'ın ihtiyacı olan bir adamdı, bu noktada size katılamıyorum Aceto.

4-3-3 oynayan Galatasaray'ın hücumlarında ceza sahası içerisinde aynı anda kaç adamın ceza sahasında bulunduğunu ya da takımı hücumcular/defansçılar diye 2 ye bölünmüş bir takıma alınması gerekn her adamın oyunu 2 yönlü oynaması gereken özelliklerde olması gerektiğinin altını çizsem.

Galatasaray'ın hücumlarına bakın aynı anda ceza sahasına giren 2 den fazla adamı çok nadir görürsünüz. Bir nedeni orta sahadaki kazmalar bütünü diğeri de kanatlardaki adamların içeriye girmemesi. Kewell bunu gayet iyi yapıyor ama itiraf etmek gerekirki koca sezonda Kewell'dan istenen verimi almak artık kolay değil. Ayrıca takıma alınacak her oyuncunun oyunu 2 yönlü oynaması gerektiği aşikar ki Galatasaray son 2 sezonda bundan çok çekti.

Bu anlamda sol tarafa 4-3-3 için Stoch'u geçişi çok iyi bir hamle olacaktı Galatasaray için. Fenerbahçe çok önemli bir açığını kapadı ama Galatasaray'da defoları olan oyucular ile kapamaya çalıştığı bir bölgeyi gerçekten iyi bir adam ile kapayacakken Kewell-Geovanni ile yetinmek zorunda kalacak.

Geovanni sol tarafta, sağ tarafta henüz Türkiye de göremediğimiz ama zamanında yaptığı verimi veremez. Kewell zaten ortada, o halde sizce ihtiyacı yok muydu Galatasaray'ın?

Anıl dedi ki...

Daha düne kadar Stoch'a burun kıvıranlar, ıy mıy edenler bugün kendisine sahip çıkıyor. 2 haftadır Twente'nin futbolcusu olan adam 2 saatte Chelsea'nin sol kanadı oluverdi. Galatasaray ise basiretsizliklerine bir yenisini daha ekledi. Köy de zor olur bu kulüpten kasaba da...

karAkus dedi ki...

Allahım sana geliyorum yine baslamis gucluyuz cesuruz haziriz modu...

Yahu GS'nin 3 milyondan kapıyı actigi kulubunun 7 istedigi,Ver elini sunu 4.5 - 5'e baglayalim derken sen 9 verip aliyorsan bunun adi hersey olabilir hatta paranin gucu de olabilir ama tarif edilemeyen buyukluk hikayeleri arasina giren bir efsane disinda birsey degildir.

Diger taraftan GS oyuncuyla ilgilenirken bir Turk klişesi olan ''iyi olsa Chealse birakirmiydi'' psikoljine bürünen tum fbli arkadaslara; iyi Transfer oldu, hayırlı olsun derim.

turkuaz0707 dedi ki...

çerkes1905... kardeş ne demek adını bile bilmediği bir oyuncu. biz bu sezon 2 maç oynadık bu adama karşı ve stoch rakibin en etkili adamlarından biri idi. Bilmememiz mümkün değil yani.Bu oyuncunun gs tarafından alınabilme ihtimalini duyunca ben bile oturduğum yerden bizim bu oyuncuya daha çok ihtiyacımız var, eğer bu oyuncu Chelsea tarafından satılırsa biz almalıyız diye düşündüm. GS'nin olaydaki tek katkısı bu oyuncunun chelsea tarafından satılacağını fener'e hatırlatması oldu ki teşekkür ederiz...

Anıl dedi ki...

Ha, bir de F.Bahçelilerin "Biz zaten bu adamı stadyumda izlemiştik" moduna girmeleri var ki gülerek takip ediyoruz. Dedim ya, anında kıymete bindi Stoch. Aklıselim Fenerbahçelileri tenzih ederim.

dogan pamuk dedi ki...

türkiye liginde sanıldığı kadar katkı yapacağını düşünmüyorum. içerdeki maçlarda etkili olabilir. ilk haftalarda çok etkili olabilir ama sezon genelinde istikrarı zor yakalar özellikle kasaplar cehennemi türkiye de. avrupa kupalarında çok daha iyi oynayacaktır.

Adsız dedi ki...

Başarızlığı unutturma hamlesi 2 topuzdu 1 hatırlasanız.Galatasayın bişi kaybetmediğine inanmıyorum başta yönetim futbolcuları ıslıklatığı kesimden bir hediye ıslık hakkı kazandı mühtemelen bu skandalı unuturmak için 2 katı fiyatına yaşlı sakat ünlü bi futbolcu alınır ama bu skandal ancak gio ile unuttulur ama stoch a 5 vermiyen gio 8 verirmi hyr ama keitaya 8 verir.Bide bu isim yazılıp çilmesinin nedenin adnan sezgin olduğunu söylemeliyim adnan sezgini hangi gasteci arayıp sorsa alodan sonra stoch u alıyoruz dedini biliyoruz.Herkezin telefonu bildiği bi yöneti olmaz olursada transfer yapamaz

Unknown dedi ki...

Arda varken zaten gs ne diye stoch'la ugrasıyor anlamıyorum. Arda'yı ortada oynatacaksa eger oraya oranın adamı alınsa bin kere daha iyi olur.

Fenerbahçe için ise mükemmel oldu. Yıllardır solu gectim sagda bile hızlı kanat oyuncumuz olmamıştı.

baldur dedi ki...

bonservis bedeli 2,5 milyon pound. bunu hangi kur özürlü insan 9 milyon euro'ya çevirdi acaba?

Arkhe dedi ki...

Müdür bir 9 milyon yazdın, herkese sakız oldu.

Bunun kaynağının ne olduğunu öğrenebilir miyiz?

ultrAslan dedi ki...

2 haftaya kadar sıradan olan adamı 2 dakika da dünya yıldızı yaptınız ya helal olsun vallaha.messi ve maradona karışımı bişi oldu bu yorumlara göre.hızlıymıssın golcüymüş iyi çalım atarmış falan filan.pele de benim tek veliahtım demiş mi merak ettim.

nikosmahlas dedi ki...

Daily Mail'e göre 2.5 milyon pounda gelmiştir. 9 milyon euro bi söylenti sanırım. Öyle ya da böyle bence çok yerinde bir transfer oldu. Dzudsak'tan daha da iyi bir oyuncu bence Stoch. Eğer fiziksel olarak biraz gelişim gösterebilirse kariyeri de çok iyi noktaya gelebilir. Kısacası 9 milyon da olsa değecek bir oyuncu ama fiyatı hakkında resmi bir açıklama gelene kadar bu söylentiler bitmez.

LC dedi ki...

Konuyla biraz alakasız gibi duracak ama Gio'nun opsiyonu devam ediyor mu ve net rakam ne kadar Bülent Abi bilgilendirirsen çok memnun olurum.

yok artık leBron james dedi ki...

aslan gibi dos santos var onu alsınlar stochu alana kadar

LC dedi ki...

Kesinlikle iyi futbolcu aksini asla iddia etmem ama "dudçak" daha yararlı olmaz mıydı, izlediğim kadarıyla kendisi kewell tarzı topsuz alanda ters kanattan girip gol pozisyonu yakalayan bir adam, eğer fenerbahçe forvet almayacaksa gol yükünü paylaşcak bi adam alınabilirdi tamam stoch 10 gol atmış ama hollanda liginde sonuçta.

Fenerbahçe'nin transfer başarısını da ayrıca tebrik etmek gerek tabi ki.

Unknown dedi ki...

umarım klasik "gs alacaktı da biz kaptık" sacmalığı değildir. genci yetenekli ve fb bir sıçrama noktası olacağı için hırslı olabilecek bir oyuncu. umarım iyi olacak...

unknown dedi ki...

Bence bu adam Fenerbahçe'nin elinde patlayacak.. Sistem olarak Fenerbahçenin sistemine uygun bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Olurda Fenerbahçe 4-3-3 gibi bir anlayışa geçer o zamn bilemem ama bu sene gördüğüm formatta verim alacaklarını sanmıyorum. Oyuncuyu parlatan sistemlerdir ve Twente'nin sistemiyle Fenerbahçe'nin sistemi arasında dağlar kadar fark var..Eğer ki 9m euro verilmişse bence bu da çok gereksiz bir rakam. Galatasaray ilgilenmeden önce hiçbir Fenerbahçeli yöneticinin bu transferi düşündüğünü zannetmiyorum, etik olmayan kısmıda zaten bu bence.. Transferi 1 günde bitirmek başarıdır yoksa. Gelişi Topuz gibi oldu sonu da onun gibi olcağı kanaatindeyim..

baldur dedi ki...

ya şu ezbere yorumlardan ne zaman kurtulacağız acaba? adam 10 gol attı diye eleştiriliyor ilginç. ama hollanda ligiymiş. bi kere bu adam kanat, ikinci olarak da twente, futbol olarak bir ajax değil, ajax'ın yarısı kadar gol atıp şampiyon oldular. 63 gol atmış twente ve 10 gol stoch'dan gayet iyi bir rakam. ne bekliyorsunuz acaba?

BT dedi ki...

39 yorum gelmiş. 40. benden olsun.

Aranızda 3-4 kişi hariç futbol tartışmayı bilen yok. Herşeyi Fenerbahçe-Galatasaray kavgası olarak algılıyorsunuz hayatta.
Yazdıklarıma katılan ya da katılmayan ama bunu futbol anlatarak yapan arkadaşlara saygılarımı iletiyorum.

Ace Ace dedi ki...

Öncelikle Fenerbahçeye bir Galatasaraylı olarak tebrikler. Gerçekten çok iyi bir transfer yaptılar. Transfer mantalitelerini değiştirme yolunda iyi bir adım attılar.
Şimdiii.

1)Galatasaray eğer gerçekten Stoch ile ilgilenmişse -ki ilgilendiği aşikar- ve bu transferi 1 milyon Euro için başaramamışsa gerçekten sorun var demektir. Galatasaray 1m Euro'yu veremeyip rakibine kaptıracak kadar mali sıkıntı asla yaşamamalıdır. Bu da takımın hala ve inatla mali sıkıntısını bariz çözemediğini ve Galatasaray Camiasının (Galatasaray Spor Klübünden de öte) yine bariz bir şekilde kendi takımına ve yönetimine inanmadığını gösterir.

2)Sürekli olarak Galatasaray'ın Dos Santos'u kiralaması Fenerbahçeli arkadaşlar tarafından eleştirildi. Parlayamıyomuş, geçen sene kiralıkmış Ipswich town'ın "yıldızı" vs. Peki aynı mantıkla Fenerbahçe Twente'nin yıldızını getirdi yerine Chelsea'nin yıldızı neden oluyor? Dos Santos'ta Tottenham'ın yıldızı değil miydi? Hollanda seviye olarak Türkiye'nin bariz gerisinde bir lig. Twente Şampiyon olmuş olabilir. Ama Stoch gibi gerçekten kaliteli bir oyuncununda Galatasaray tarafından Twente'nin "yıldızı" gibi aşağılamalarla karşı karşıya kalmasını istemem. Ama ortada bariz bir şekilde geldiği takımın değişmesi durumuyla karşı karşıyayız.

3) Ben hala Galatasaray taraftarında "Kewell'dan Hagi yaratma sevdasını" görüyorum. Beyler Kewell'dan Hagi olmaz olamaz. Bunu kabullenin artık. Bu sevdanın tek bir nedeni olabilir. Hagiyi gönül rahatlıyla izleyen kitle aynısını Kewell'dan da bekliyor. Fakat bunun mümkün olmadığını dahi göremiyor. Kewell 31 yaşında, çok sık sakatlanan ve artık mevkii itibariylede yavaşlığının sıkıntısını çeken, hepsinden önemlisi 60-70. dakikalarda oyundan tamamen düşen bir oyuncu. Kewell bu kadar sıkıntısına rağmen hala kadroda tutulsun diye inat edilemez edilmemeli! Evet futbol zekası çok üst seviyede bir oyuncu. Ama beyin gücüyle futbol oynanacak güne kadar Kewell'ın Galatasarayla ilişkisi kesilmelidir. Linderoth faciasını unutmayın.

4) Galatasaray genç ve maliyeti daha düşük oyunculara yönelmekle doğru ve bir o kadar da yanlış yapıyor. Genç transferlerini doğru karşılıyorum. Ancak sözleşmesi biten ya da bitmek üzere olan her oyuncuya "saldırmak" Galatasaray'a zarar veriyor. Oyuncunun iyi olup olmaması transferin bedelli yada bedelsiz olmasından daha önemlidir.

Aydın T. dedi ki...

Adnan Polat'da onayladı 9 milyonu.
''Hem kulübüne, hem futbolcuya bizim verdiğimiz fiyatı katladılar'' dedi.

Adsız dedi ki...

Asıl önemli olan havaalanına 1000 kişiyi yığıp oyuncunun kariyerini başlamadan bitirmemekte. Belki de Ribery'den sonra gelen en iyi genç kanat oyuncusu oldu Stoch. Hayırlı olsun.

Unknown dedi ki...

Eredivise'nin Turkcell Super (!) Liginden kötü olduğunu söylemek bence bayağı büyük bir hata, hatta bilgisizlik örneği.

En basit karşılaştırmayı yapalım; bizim takımlarımız Avrupa'da ne yapıyor, Hollanda takımları ne yapıyor ?

Bizim takımlarımızdan Avrupa'daki diğer ülkelere senede kaç futbolcu yüksek bonservis bedelleriyle gidiyor, Eredivise'den kaç takımdan gidiyor ?

Türkiye'den çıkıp Avrupa'ya gidip başarılı olmuş 5 kişi sayabilir miyiz ? Eredivise'den çıkıp Avrupa'ya gidip adından sözettirebilen 10 kişi sayamayan insana futbolsever der miyiz ?

Stoch iyi futbolcudur kötü futbolcudur tartışılır. Açıkçası, bilmiyorum da. Sadece Galatasaray'a gol atmak için getirildiğini sanmıyorum, 9 milyon euro olduğunu da sanmıyorum (Daily mail 2.5 milyon pound yazmış, onun doğruluğu da tartışmalı). Ama bu transferin doğruluğunu tartışırken gün gibi ortada olan gerçekleri saptırmak saçma olmyuor mu ?

Halim dedi ki...

adnan polat ve adamlari bir kez daha sinifta kaldi. rijkaard kimi istediyse (satin) alamadilar. gondersinler rijkaard'i adnan sezgin'i geçirsinler takimin basina.

ne yazik ki uefa EL'in baslamasina daha aylar var. yoksa adnan polat çoktan "kupayi alacagiz, en az yari final" gibi sözlerle avuturdu taraftari.

Mitya dedi ki...

Oncelikle bu adamin 9 milyon euroya alindigini hic sanmiyorum. Zira Chelsea Galatasarayla gorusmenin baslarinda 7 milyon talep ediyordu, ve zamanla bu rakam daha da asagilara inmisti. Sahsi kanaatim Fenerbahce'nin hayatta 9 milyon euro vermemis olacagidir, ne de olsa en yakin rakibinin teklif edebilecegi miktar zorlasan 5 milyon euroydu. Bana kalirsa fazla taksitlendirmeden 6 -7 milyon euro civarinda bir paraya anlasilmistir. Daily Mail 2.5 milyon pound dese de bunun da cok cuzi oldugunu dusunuyorum. Her ne olursa olsun, Stoch'un degeri zaten en az 10 milyon euro civarinda olacaktir bir iki sene Fenerbahce ile sampiyonlar liginde boy gosterdikten sonra. Sahsen sevmedigim, Overmars tarzi bir oyun karakterine sahip olsa da bugun cok itibar goren bir stili var. Dolayisiyla hem en az iki sene Fenerbahce'nin kanat sorununa deva olacaktir, hem de ileride kulube kesinlikle ciddi para kazandiracaktir. Yeter ki basina kotu bir sakatlik gelmesin.

Ikincisi, bazi arkadaslar Turkiye'ye her transfer olan futbolcunun ardindan gormeye alistigimiz gibi bizim ligin sertliginden bahsetmisler - hatirlatirim, Stoch dort sene boyunca Ingiltere'de Chelsea genc ve rezerv takimlarinda antreman yapti ve maclara cikti. Sahsen tecrube etmisligim vardir, Ingiltere'de herhangi bir kademede oynanan futbol Turkiye'dekinden kat be kat serttir. O yuzden dilimize pelesenk ettigimiz kliseleri savurmadan evvel iki rekat dusunelim. Bir de fiziginden bahsedenler var - yazilanlarin aksine kisa ve kalin oyuncular aslinda kalipli oyunculardan daha zor yikilirlar, cunku yere daha yakindirlar, dolayisiyla yerden kesmek icin daha ciddi bir kuvvete ihtiyac vardir. Robinho cok celimsiz, o yuzden kolay yikiliyor, ancak Stoch'un vucudunun ust tarafi gordugum kadariyla en azindan averaj kuvvetlilikte.

Ucuncusu, bugun transferden sonra Chelsea forumlarindaki tepkilere goz attim. Istisnasiz herkes beklemedigim kadar uzulmus durumda. Stoch'un Joe Cole'un yerine en uygun aday oldugunu, bu yasta bu kadar potansiyeli yuksek bir oyuncunun satilmasinin skandal oldugunu yaziyorlar. Anlasilan Chelsea'nin bir ay evvel yaptigi sozlesme uzatma teklifini Stoch ilk 11 garantisi verilmedigi icin reddetmis. Kontrati seneye sonlanacagi icin de Chelsea satmak zorunda kalmis.

Dorduncusu, etik degerlere sarilmak elbette hos bir davranis, seviyoruz. Lakin Galatasaray yillardir rakiplerinin kontrati biten oyuncularina kimseye danismadan sozlesme imzalatmaktan kacinmiyor, hatta Anadolu takimlarinin oyuncularini basbayagi ayartiyor. Sene icerisinde sampiyonluktan uzaklasinca ligi kirli buldugunu soyleyen baskanlari, en buyuk rakibi sampiyonlugu kaybettiginde tertemiz bir ligden bahsedebiliyor. Kabul edelim, isin icine ne zaman etik diskuru girerse, orda ne yazik ki bir aciziyet soz konusudur.

Adsız dedi ki...

Adnan Polat yine taraftarı kandırmaya çalışıyo kewel kalabilirdiyo taraftar kewel ı deil dos santosu bekliyo hürriyette semihi alarak rövanş alıcak mış Gs öle yazıyo ama böyle bişi olucak sa Adnan polatın anlamadığı şeyşu 21 yaşında gelecek vaat eden oyuncunun rövanşı 29 yaşında fener bahçede ilk 11 d oynatmağı sorunlar yaşadığı bir adamı alarak misileme yapılmaz.Fb stoch alarak Gs bozmakla kalmadı 9m şuan o kanatta oynabilicek 3 oyuncu varsa birini aldı 9m çok olabilir ama çok büyük ihtimalle %50 den fazla kazanç sağlaya bilcek bi tranfer

admin dedi ki...

Şimdi benim anlamadığım bir olay var. Hani deniyor ya, "abi Galatasaray ilgileniyodu niye Fenerbahçe aldı" diye... yahu Galatasaraylılar bu futbolcuyla yalnızca kendilerinin mi ilgilendiğini sanıyorlar? adam Twente'nin şampiyon olmasında çok büyük pay sahibi. Herkes tarafından tanınıyor ve tesadüfe bakın, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe ilgilendi. Ve daha fazla para veren takım; Fenerbahçe aldı. Şimdi bana söyler misiniz, bu durumda etik olmayan, ayıp olan şey nedir? Fenerbahçe resmi yollarla, hiçbir yanlış bir şey yapmayarak futbolcuyu transfer etti. Ve galatasaray camiası çulsuzluktan alamadığı bir adam için Fenerbahçe'yi etik davranmamakla suçluyor. Hele hele kötü bir futbolcu olduğunu söyleyenler var ya, işte onlara hangi organımla güleceğimi şaşırıyorum.

Adamlar Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce "müthiş futbolcu, çok genç, hem de hızlı abi" diyorlardı ama yolu Kadıköy'e düştükten sonra "balon" nitelemesi yaptılar. Hayatımda bu kadar adi bir döneklik görmedim. Tam komediler ya.

Bülent Abi sence ne zaman düzelecek şu pis ortam?

ultrAslan dedi ki...

Galatasaraylılar iyi derken kötü demeye başlamadı yiğen febeliler vasat sıradan derken dünya yıldızı yaptılar dönekliği yapan sen ve senin gibiler rahat ol

Arkhe dedi ki...

Stoch için kulübümüz Chelsea'ye 5.5 milyon euro ödeyecektir ve bu ödeme iki taksit olarak, iki yıllık dönemde tamamlanacaktır.

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=19910

Maslow dedi ki...

yorumların bazıları hayret verici, o yerden yere vurduğunuz spor yazarlarından en ufak farkınız yok. bütün bunları bir yana bırakacak olursak 89 doğumlu bu slovak yeni nesil robben olabilir diyorum.

not:söylemek saçma ama fenerli ya da diğer istanbullulardan birini tutmuyorum. göztepe'liyim.

Adem ÖZTÜRK dedi ki...

Bonservis bedeli nakit 6 milyon eurodur.
İki taksit şeklinde ödenecektir.

İyi mi kötü mü zaten yakında göreceğiz.

Hollanda ligi yumuşak olabilir ama europalig ve DK da ortaya koyduğu performanslar hepimize daha net fikirler verecek.

Europaligde daha sert takımlara karşı iyi maçlar çıkardı, sıra DK da izlemede

Adsız dedi ki...

5.5 milyon bonservis bedeli, 1.250'de oyuncu ve menajerine imza parası.. 2 yıllık sürede 2 eşit taksitte ödenecek.. burdan anlaşılıyor ki Adnan Polat 2.750 önerip Fb fiyatı ikiye katladı diyor.. Komik duruma düşüyor, herhalde 2.750'yi de 88 eşit taksitte ödeyeceklerini söylemişlerdir koca Chelsea'ye..

varol döken dedi ki...

stoch tartışıp başımı ağrıtacağıma scotch içip midemi şenlendiririm:)

İsmail dedi ki...

Eğer büyüklük 4-5 e bitecek transferi sırf inat ve show uğruna klübüne 9 Mio € ve oyuncuya da yıllık 3.2 Mio € wererek bitirmekse..Uzak dursun öyle büyklük Galatasarayımızdan..

Büyüklükten çok enayilik kokuyor bu transfer..

IBRAcadabra dedi ki...

Birinci üzüldüğüm nokta 1 aydır uğraştığımız bir oyuncuyu ezeli rakibe kaptırarak ,alınış şekli-sebebi ne olursa olsun sezona bir gol yiyerek başlamamız.İkincisi ve daha önemlisi ise , fb yönetiminin 2.sınıf Brezilyalı transfer politikasından vazgeçmesi.Zaten maddi olarak bu kadar fark varken ,yapacakları mantıklı transfer hamleleri ile işimizi iyice zorlaştırabilirler.Tabi bu sadece geçen sezonu kapatmak adına yapılan tek bir hamle değilde genel bir değişiklikse , ki aziz yıldırım daha önce bu yönde açıklamalar yapmıştı.Onlar için hayırlı bizim için hayırlısı olsun diyelim...

DenizEr dedi ki...

ya bu duz mantik taraftar anlayisi ve medyadaki yansimasi futboldan sogutuyor adami.

fener etik olmayan ne yapmis? ayrica da 9 milyonu verebilmek (tabii borc bataginda olmadan !) elbetteki buyukluktur.

klasik 90'lardan kalma muhabbetler... gecin artik bu ayaklari. adam iyi mi, iyi. fenerin ihtiyaci var miydi, vardi. o zaman cok iyi bir transfer. daha ne ??? sabri'yi mi alsaydik ???

unknown dedi ki...

Ya ne kadar çok yorum yazılmış, kaçınız bu adamı izledi acaba merak ediyorum.. Youtube'tan video izlemekle olur mu bu işler arkadaşlar. Oyuncunun iyiliğini kötülüğünü hep beraber görücez.. Yıliçinde Twente'ye çok bahis yaptığım için maçını çok izledim ne kötü bir oyuncu ne de bu kadar abartılcak bir oyuncu.. Bu tip transferlerde önemli olan uyum ve takım sistemine uymaktır.. Ben izlediğim kadarıyla Fenerbahçe'nin sistemine bu oyuncunun uyacağını düşünmüyorum.. Ama daha yaşı çok genç olduğu için kendisini geliştirmesi ve uyum göstermesi de olabilcekler arasındadır, izleyip görücez.. Adam daha 1 maç oynamadan 3 katı fiyatına sattınız bu kadar basit mi bu işler??

A . A dedi ki...

9 milyon yalanına nasıl da sarılmışsınız... 5.5 milyona almışlar yani sizin teklif ettiğinizden sadece 500.000 dolar fazlasına..

yani sizin basiretsiz yöneticilerinizin işbilmezliği bu..

Unknown dedi ki...

Ben Stochun maliyetine falan bakmıyorum.Fenerbahçe gayrı resmi olarak 4 milyon verip toplam 9 milyon euroya transferi bitirmiş olabilir.Böyle olsa bile benim kızdığım Haldun Üstüneli Adnan Polat bir maşa gibi kullanıp çöpe atmıştır.Adnan Sezginin yaptığı transferleride gördük Haldun Üstünelin yaptığı transferleride..Medyada Adnan Polatı eleştiren yazar yorumcularla sert diyaloğa girdim.Hepsinden özür diliyorum..Benim için artık Adnan Polat bitmiştir.Adnan Sezgin de Galatasaraydan gitmesi için illa taraftarın sert tepkisini bekliyor onuda merak ediyorum.bu benim düşüncem

Gala's dedi ki...

Çubukluları da anlamak çok güç. Bir oyuncuya değerinden çok para verirler " paramız çok veririz olur " ; 2-3 yalancıya inanıp 500.000 euro fazlaya aldık sanırlar ; yöneticileri iş bilir olur.

Evet bonservisi elinde olan carlos'un menejerine 5 milyon euro vermek iyi yöneticilik, guizaya 14 vermek iyi yönbeticilik. Ama kewell'ı bedavaya almak kötü yöneticilik.

Bu arada Krasiç'i almaya gidip, stoch'u almak da ilginç bir duygu olsa gerek. Bakarsınız yarın uzun boylu forvet almaya gidiyoruz diye jaba tipi birini alırlar. Yavaş, teknik adam alacağız diye gidip usain bolt gelirse şaşırmayın.

Tamam sizsiniz. Kazandınız oldu. Zaten dünyada da 1 tane sol açık var.

baldur dedi ki...

galatasaraylılar neden kendi kendine gelin güvey oluyorlar anlamıyorum, kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.
kewell'e bedavaya almak kötü bir yöneticilik değildir ama kewell'ın bedavaya alındığını sanmak kötü bir taraftarlıktır.

Santiago dedi ki...

@Hakan
O dediğin Gayriresmi para vermek Türkiyede olur öyle birşey olsun İngiliz maliyesi değil Chelseayi Kraliçesini bile tanımaz..

ozz dedi ki...

Aslında gördüğüm kadarıyla herkes oyuncunun Fenerbahçeye yarayıp yaramayacağıyla ilgilenmek yerine çeşitli savunma mekanizmaları ile kendilerini halı göstermeye çalışıyorlar. Sizin yöntemle konuşalım:

-Stoch resmi siteden yapılan açıklamalarda da belirtildiği gibi 5.5 milyon euroya transfer edildi.
stocha 9 milyon verdiler piyasayı yükselttiler de aldılar vs vs yazan arkadaşlar şimdide alttan para verdiler demeye çıktılar. Sonra da Carlos ve Guiza sataşmalarına girmişler. Carlos kaça alınırsa alınsın forma satışı ve diğer gelirlerle maliyetini kat kat kurtarmış bir oyuncudur. Şampiyonlar liginde Carlosun varlığının rakip üzerinde nasıl bir etki yaptığını, takımda ki havayı nasıl değiştirdiğini gördük. Guiza sağlam bir balon ve elde patladı. Ama bu önermeleri yapanlar şişman rambo Ailton ve uefa kupası sonrası milyonlarca euro harcayıp adını sanını duymadığınız bir sürü oyuncu transfer eden kendi klüplerini unutur olmuşlar, ali lukunku 4.5 milyon euro ve daha niceleri.

- stoch kötü oyuncu ve fiziği zayıf türkiyede sorun olur diyorlar
Bunu diyenler gazetelerde ilk GS haberi çıktıktan sonra yüzlerce sayfa stoch destanları döken arkadaşlar. Orada bu destanları yazanlar şimdi kıvırmakla meşgul. Bir de biz stadda izledik diyenlere laf vuranlar var. Peki GS yönetimi nereden izlemişte almak istemiş bu adamı? Her iki maçtada maçı izlediğim tribünde yanımdaki insanların bu çocuk kimmiş deyip sonradan Chelseali oyuncu burada kiralıkmış lafını duyduktan sonra tüh dediğini çok iyi hatırlıyorum. Milli takımın sağ bek oyuncusu gökhanı nasıl perişan ettiğini görmüştük. Ama bu sayılmaz değil mi

- etik değilmişparamız yok diyerek ağlayarak rakip takımlar karısında mazlumu oynayıp hakem kararlarını etkilerken etiklik sorunu yoktu, sözleşmeli oyunculara seneye bizimsin deyip adamları oyundan düşürmek gayet etik bir davranış, hele bir kaç hafta sonra şampiyonluğu etkileyecek maçın varsa rakibin önemli oyuncusu ile ilgili bir sürü haber çıkarmak etiklik de herkesin bildiği ve almak istediği oyuncuyu almak mı etik değil?
çıkarın at gözlüklerini,

Stoch belki tutacak ve bazılarının ya yeni Ribery olursa korkusunu yüzlerine çarpacak, ya da Fenerbahçe 5.5 milyon euroyu heba etmiş olacak, bunu zaman gösterecek.