10 Haziran 2010

Rafael Benitez Inter'de

İtalya'da en son çalışan İspanyol teknik adam?... Rafael Benitez'i Inter resmen açıkladı. Sözleşne iki yıllık. Şimdi Mourinho ile arasında savaş başlayacak. Maicon başta olmak üzere Portekizlinin gözünü diktiği isimleri takımda tutmaya çalışacak. Her şeyi kazanmış bir takıma geldiğinde işin zordur. Liverpool'da yerinde sayıyordu. Mourinho'yu taktik masasında mat edebilen ender teknik adamlardandır. Kafaya takıp kesik atacağı isimler Inter'de de olacaktır. Juventus sağlam hamleler yapıyor transferde, Roma kadroyu koruyor. Milan meçhul. Zevkli bir sezon olacak Serie A'da. Kaybeden elbette Liverpool oldu. Zaten soru da o değil mi: "Ne olacak bu Liverpool'un hali?"

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Benitez'in şampiyonlar ligi finalinden beri olan performansı düşünüldüğünde bence Liverpool çok birşey kaybetmez.

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

liverpool'da tek çözüm dalglish =)

Shareef dedi ki...

CL'yi alırlar seneye yine.. Rafa ise kalbimizde büyük bir boşluk bırakıp gitti :D

liverpoolicin.blogspot.com

biri leri dedi ki...

Kaybeden hakikaten Liverpool oldu

Harcanan onca paraya rağmen elde ne lig şampiyonluğu var, ne seneye Şampiyonlar Ligi, ne de doğru dürüst bir kadro, ne de yeni transfer bütçesi.

Yeni teknik direktör enkaz devraldık dese haklı ama sorumlu Benitez mi yönetim mi o kadarını bilmiyoruz

mre dedi ki...

Kendisinden güçlü, savunma yapıp önlem alarak, özellikle çift ayaklı oyunlarda başarılı. İş hücum varyasyonu, kapanan takımları açma, risk almaya gelince yetersiz bir hoca. Mourinho'nun gerektiğinde 4 forvetle oynadığını biliyoruz. Rafa orta saha çıkarıp forvet koyarken bile nazlanır dakikalar 90'ı gösterir.

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

Bence Benitez de abartılmış-şişirilmiş bir hoca. Emin olun premierligde o kadro size verilse siz de en kötü yaklaşık aynı yerde bitirirsiniz ligi. Klasik b.k atan bir yaklaşım değildir bu, adam orada 4-5 sene kaldı, tek patrondu, milyon eurolarla istediği adamları aldı, -Torres mesela- elinde zaten deli adamlar vardı. Liverpool gene aynı Liverpool!

kutay dedi ki...

ilk cümledeki sorunun cevabı nedir..)

Alkan Gültekin dedi ki...

Kingmaker Dalglish 10 senedir takım çalıştırmıyor, daha da uzun süredir Premier Lig'de çalışmamış. Futbolculuğu başarılı olsa da teknik adamlık yönünde zaafı olduğu kesin. Daha çok idarecilik alanında başarılı oldu diyebiliriz. Bu yüzden Liverpool'un aradığı isim mi Rafa'dan sonra? Şüpheli bir durum. Aynı şey bence Roy Hodgson için de geçerli. Liverpool gibi bir efsane için vizyonu daha geniş bir teknik adam ve herşeyden önemlisi artık Liverpool'u şampiyon yapabilecek bir teknik adam lazım. Mesela bir Laurent Blanc, Steve McClaren, Guus Hiddink gibi isimler olabilirdi ama hiçbiri müsait değil. Bu yüzden büyük bir risk almak zorunda Liverpool. Ya da eyyamın allahını yapıp Eriksson'u falan getirecekler ki, onlar için felaket olur zannımca.

Mr.Eko dedi ki...

Nihayet Liverpool'un başındaki lanet gitti.

Nerazzurri dedi ki...

Luis Suarez'den sonra İnter'deki 2. İspanyol teknik adam. Liverpool'dan lanetli olarak gitti ama geçmişi unutulmasın. Jose kadar başarılı olamaz belki ama Mourinho sonrası geçiş dönemi için ideal bir isimdi ve oldu

baldur dedi ki...

laurent blanc fransa milli takımına gitmeyecek olsa, blanc tercihi bence daha doğru olabilir bakalım liverpool'u hiç ligde şampiyon yapamayan benitez son 5-6 senedir italya şampiyon olan inter'e liverpooldaki lanetini taşıyacak mı?

Adsız dedi ki...

neyi kaybetmiş liverpool anlamadım ?