13 Aralık 2009

Juventus Bitti

Meselenin sadece bir teknik adam problemi olmadığı kesin ama aynı zamanda faturayı da teknik adamın ödeyeceği aşikar. Juventus çöktü. Geçen hafta 8 puan fark varken çıktıları Inter maçı öncesinde de deplasmanda 2 gol yiyip kaybetmişlerdi. Inter galibiyetiyle tekrar yarışa dahil oldular. Şampiyonlar Ligi'nde son mağlubiyetlerini 2003 yılında la Coruna'da almışlardı. Bayern Münih maçında gruptan çıkmak için beraberlik yetiyordu. Klose ve Ribery'siz Almanlardan 4 yediler ama adamları da liglerinde dirilttiler. Bu gece Bari deplasmanına gittiler.
Tribünlerde 52 bin taraftar varmış. Bari 3-1 kazandı maçı. Haftalardır menisküs ameliyatı olmak için bekleyen Buffon kaledeydi. Artık operasyon geçirebilir. Dünyanın en iyi 3-4 kalecisinden ikisi Buffon ve Cech'in iki yıldır performansı da ayrı bir yazı konusu. Juventus'un Nedved sonrası bütün ümitlerini bağladığı Diego, Çek'in yaptığının yarısını yapamıyor. Bir de penaltı kaçırdı bugün. Ferrara için çanlar bu kez gümbür gümbür çalıyor. Juventus dere geçerken at değiştiren kulüp değildi. En azından 40 yıldır. Bunu geçen sezonun 36. haftasında bozmuş Ferrara'yı göreve getirmişlerdi. Belki de o büyüyü bozmanın bedelini ödüyorlar şimdi...

BARI-JUVENTUS 3-1 (primo tempo 2-1)
Gol: Meggiorini (B) al 7', Trezeguet (J) al 23', Barreto (B) su rigore al 44' p.t.; Almiron (B) al 36' s.t.
BARI (4-4-2): Gillet; Masiello, Diamoutene, Bonucci, Stellini; Alvarez, Donati, Almiron, Rivas (18' s.t. Kamata); Meggiorini (26' s.t. Gazzi), Barreto (16' s.t. Greco). (Padelli, Belmonte, Allegretti, Koman). All. Ventura.
JUVENTUS (4-3-1-2): Buffon; Caceres, Legrottaglie, Cannavaro, Molinaro (21' s.t. Grosso); Marchisio, Poulsen, Tiago (30' s.t. Camoranesi, 41' s.t. Giovinco); Diego; Amauri, Trezeguet. (Manninger, Grygera, Salihamidzic, Del Piero). All. Ferrara.

11 yorum:

safak temel dedi ki...

bülent abi, bir de şu koyduğun resimlerdeki yazıların türkçesini eklesen çok kral olur, malum herkes yazılanları anlamıyor olabilir :) her seferinde acaba komik birşey mi var da ben kaçırıyorum diye dert ediniyorum yeminle :)

BT dedi ki...

@safak temel
Haklısın. İzlediğim Valencia-Real Madrid maçını yazarken unutmuşum.

Alo ben Şamp Ligi Juventus orada mı?
hayır Bayern ile çıktı

aşkın dedi ki...

Diego zaten Juventus'un değil hiçbir Avrupa devinin oyucusu olamaz.
Lucho Gonzales gide gide Marsilya'ya giderken Diego gibiler Juventus'ta oynuyor.Olacağı bu.

İlker Yılmaz dedi ki...

transfer yaparken ligler arası dengeyi iyi analiz etmek gerekiyor. diego premier lige gitse daha başarılı olurdu. Juventus ise keşke Spaletti'yi bekletseydi.

JCP dedi ki...

Juve'nin en büyük sorunu bir taktisyene ve 'aşkın'ın dediği gibi Lucho Gonzales gibi bir 'comandante'ye sahip olmaması bence.

golgi cisimciği dedi ki...

juve nin en büyük ve tek büyük sorunu takımında bir süperstar bulunmayışıdır...şu an bir genoa nın veya bir lazio nun da amauri,diego denginde oyuncuları var ya da en azından yakınlar. juve yi her ne kadar sevmesemde yeri avrupa devleri arasında. bu yüzden atıyorum, bir ribery si, bir lampard ı fln olmalı ki bir iki tane de yetmiyor bazen...bkz:liverpool

Kasux dedi ki...

yazık oluyor diegoya...

kutlu can dedi ki...

yazık oldu ferrara ya. guardiola rüzgarına yenik düşenlerden o da bülent kaptan gibi. geçen sene conte yi getirmek istedi juve takımın başına barideydi o sıralar başarılıydı da ama kendi gelmek istemedi juve için hazır değilim diye. keşke en azından italyada söz sahibi biri gelse prandelli spaletti mancini gasperini gibi ya da trapattoni de olur(!)

Halim dedi ki...

italya'da oyle asiri sevdigim bi takim yoktur (hafiftan lazio ya sempati beslerim). ama milan ve juve her zaman saygi duydugum takimlardir. ama gel gor ki inter gibi her sene parasiyla rezil olan takim bile bu iki devide geride biraktiysa vay hallerine..

scragnoth dedi ki...

başlıkla alakasız ama cech'in performansı hakikatten bir yazı konusu. bana artık gayet sıradan bir kaleci olarak geliyor. kafasına aldığı darbeden öncesi ve sonrası olarak ayırmak lazım.

rinogattuso dedi ki...

özledik be abi juveli dortmundlu şampiyonlar ligi günlerini...şimdi bakınca eskiden borusu öten bu takımlar avrupada vasat hatta bazıları yok bile...futbol çok profesyonel oldu ne yazık ki amatör ruhu çok özledim tabikide futbol gelişmeli ferrariler elanolar keitalar carloslar gelmeli gitmeli ama bi daha metin ali feyyaz metin oktaylar çıkar mı diye çok karamsarım çünkü çıkmaz onlar amatör ruhla beslenen kahramanlardı şimdi ise maaşıyla anılan yıldızlar yerlerini aldı...