17 Aralık 2009

Rüştü&Ronaldinho

Bambaşka bir konuyu araştırmak için arşivlere daldım, bu kare çıktı karşıma. Hikayesini anlatalım. Ronaldinho ve Rüştü pek mesutlar bu karede. "Antrenmanda neşe saçtılar" diyebiliriz. İkisinin de ilk senesi Barça'da. Rijkaard'ın da. İşlerin kötü gittiği bir dönemden Espanyol derbisinde deplasmanda kazanıp nefes alıyorlar. Bu foto da o derbinin ardından çekilmiş. Barcelona'nın bu derbiden bir hafta önce sahasında Real Madrid'e 2-1 mağlup olduğunu hatırlatayım. Espanyol derbisinde ligde ilk kez Rüştü forma giymişti. Bu fotoğrafın çıktığının akşamında Celta Vigo ile oynadılar. Maç 1-1 bitti ve Barça yine karıştı...

11 yorum:

ahmet dedi ki...

rüştü nün barca da yediği gollerin videoları var mıdır acaba? geçenlerde çok aramıştım

M.T dedi ki...

İkili Barca'ya transfer olmadan önce Konfederasyon Kupası'ndaki Türkiye-Brezilya maçında Brezilya'nın golünün ardından kale içinde ufak çapta bir gerilim yaşamıştı. Rüştü yediği golün hıncıyla yapıştırıyordu Roni'yi neredeyse çimlere.

aks111 dedi ki...

Evet kimse rüştüye şans verildiğini ve rüştünün yediği o komik golleri bilmiyor veya hatırlamıyor bu günlerde.Hatırlanan şey rüştüyü rijkaard oynatmadı şeklinde oldu nedense bu aralar.

Majesty dedi ki...

O zamanlarda da Rijkaard'a laf söyleniyordu. Rüştü'nün zamana ihtiyacı olduğu, "yeteri kadar" şans verilmediği, Valdez'in Katalan olduğu için daha iyi bir kaleci olmamasına rağmen oynatıldığı yazılıp çiziliyordu. Hoş bana göre ikisinin de en iyi hallerini karşılaştırırsam Rüştü ağır basar, ayrı mesele. Ama Türk medyası her zamanki gibi Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur muhabbetini yapmıştır.

Mücahit SARNIK dedi ki...

M.T. nin yorumu direk aklıma geldi ve yazıyordum ki benden önce davranmış.

varol döken dedi ki...

real betis maçı faciasından sonra alındı kaleden rüştü...

rüştü armut bir kalecidir, dünya üzerinde hiçbir akıllı takım onu sürekli kalesine koymaz... üst üste yediği gollere bakınca bu armutluk net biçimde ortaya çıkıyor...

aha bak bu ortasındaki kavis, aha bak bu da sapı!

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Kutu kutu pense oynuyorlarmış

QuaresmA dedi ki...

betis değil, santander maçından sonra kaleyi kaybetmişti.

ceza sahası dışından aşırtma bi gol yediğini hatırlıyorum o maçta, leo franco-emre desem anlarsınız sanırım golü.

sMAnia dedi ki...

rüsütünün rijkaardin hakkinda dedikleri
vede
rijkaardin rüstünün hakkinda
dedikleri
geldi aklima birden

derken

fark yaratanlar

Brainfour dedi ki...

Rüştü, bireysel özellikleri bakımından Valdes'den üstün olabilir, ama Valdes en azından istikrarlı bir kaleci, ayrıca Rüştü gibi her önemli maçtan önce elini kesmek/hastalanmak/antremanda sakatlanmak gibi bahanelerle kendisini ıskartaya çıkartmıyor.

cem dedi ki...

Rustu buyuk firsat tepti. Bi kaleci icin en zor olani formayi kapmaktir, ondan sonra kalede kalmak daha kolaydir. Ikinci kaleciye o kadar yatirim yapilmaz sonucta.
Tutulacak toptu tutcaksin, yenileceklerin de 10'da birini cikarirsan standart bi kalecisin iste. Hele 2-3 tane cikarirsan iyi kaleci olursun.

Rustu'nun tutunamamasinin iki sebebi var bence. Bir kendi performansi. Cok hatali goller yedi. Sogukkanli olmayi basaramadi.
Ikincisi de Barcelona'nin o aralar cok kredisi olmamasiydi. Bugunku Barcelona olsa hatalari belki tolere edilirdi ama o zaman isler kotu gittiginde kelleler yuvarlandi. Cok uzulmustum geri dondugunde, hala da hayiflanirim