12 Temmuz 2009

Matteo Ferrari

Matteo Ferrari transferini iki perdede değerlendirmek lazım. Birbirine karıştırmadan. Bonservisi, aldığı ücret ve kariyeri/yeteneği... Bugünlerde artık ezbere girmeye başladı bu laf: "O parayı vermezsen zaten Türkiye'ye gelmez". Evet doğrudur. Bizim transfer piyasamızda ödenen bonservis rakamları ve yıllık ücretlerden sadece biz haberdar değiliz. Avrupalı menajerler de; medya da, futbolcular da Türkiye'de dönen rakamları ağızlarını şapırtadarak bakıyorlar. Ferrari'nin Beşiktaş'a transferi de bir menajerlik başarısı. Türk menajeri -Ali Egesel- tebrik ediyorum. İtalyanların 5.6, Beşiktaş'ın 4.5 milyon euro olarak açıkladığı bir maliyeti var Ferrari'nin. Aynı paraya geçen sezon gelen Zapo' ya bakınca; ucuza mal edildiğini söyleyebiliriz(!) Ferrari geçen sezon herkesi şaşırtıp Serie A'da zirvenin eteklerini zorlamış Genoa'da banko oynamış bir savunmacı sonuçta. Aldığı yıllık ücret de 2.5 milyon euro. Genoa'da bu rakamı geçen sezon bırakın onu; takımın golcüsü -bugün Inter'de olan- Milito bile kazanmıyordu. Ferrari'nin aldığı rakam 1.1 milyon euro idi. 30 yaşında yurt dışına giden bir İtalyan futbolcu; hele ki milli takımında oynamıyorsa bu rakam kariyerinin en büyük piyangosudur. Para konuşmak eninde sonunda sıkar insanı. Demirören'in hesaplarının muhasebesini de biz tutmuyoruz neticede. Meşhur takım içi dengelere gelirsek; sistemi, onbiri kurmak, çalıştırmak teknik adam maharetiyse, ücret dengesi de -yıldızlar hariç- yönetimin işidir. Yıldırım Demirören, dünya futbolunda ilginç bir model başlattı. Takımın en çok para kazanan oyuncuları artık bir ön libero ve stoper. (Bunlara rakama açıklandığı zaman Nihat da eklenecek.)
"Stoper Serie A'dan olsun; taştan olsun" diye not düşmüştüm Ferrari transferi dedikodu olmaktan çıktığında. İlk milli maçına Türkiye'ye karşı oynaması bir rastlantı elbette Ferrari'nin. Geçen sezon transferde adı geçen Legrottaglie'den daha az futbolcu değildir Ferrari. Kariyer dediğin biraz da talih meselesidir. Yıllar önce Serie A'nın bidonu seçilmiş Legrottaglie bugün Juventus'tan İtalyan milli takımına yükselmişse, oturup bakmak lazım o defanstan kimler gitmiş; kimler futbolu bırakmış,;kimler ağır sakatlık geçirmiş? Kariyer talihi dediğim Inter'de oynamak mesela. O çarkın içinde forma şansı bulamaması çok anormal değil. Parma döneminde iyi performansı var. Cannavaro sonrası takıma alınmıştı. Roma'da ilk onbirin stoperleri sakatlandığı forma şansı bulmuştu. Sırasını beklerken önündeki adamların Chivu ve Mexes olduğunu belirtelim de; fasulyeden defans sayılmasın. Chivu gittikten sonra ilk onbir şansını da Spalletti'nin Juan transferiyle kaybettiğini düşündü ve geçen sezon başında Genoa'nın yolunu tuttu. Aynı ligden Beşiktaş'a gelen Zago'dan iyi bir adam değil elbette, iyimser tahminle bir gömlek aşağısı. 3 büyüklerin tüm stoperleri arasında Servet'ten sonra ikinci sıraya da yazarım Lugano'nun gidişi sonrasında. İtalyan bir baba ve Gineli bir annenin oğlu. Aida Yespica ile uzun yıllardır İtalya'nın Şamdan, Hafta Sonu muadili dergilerinde bol bol boy gösterir. Aida hep büyük şehirde yaşamak ister, Matteo kariyerine bakar, sonra kavga ederler. Her daim çıkan haberleri budur. Beşiktaş'a gelirken de Aida Yespica yine arıza çıkardı. Ferrari'nin iyi transfer olduğunu Aida referansıyla görmek lazım (!) İtalya'da şov dünyasının afetleri boş topçuya gönül vermezler! Bu kazan-kazan politikasıdır. Inzaghi, Vieri çok ekmeğini yemiştir bu win-win'in! Ferrari Beşiktaş'a hayırlı olsun...
Son bir not; Manchester, Roma'ya 7 gol attığında Ferrari yedek kulübesindeydi, kimse günahını almasın...

56 yorum:

SirEvo dedi ki...

Abi yazı için teşekkürler.
Yıllar sonra adam gibi bir defans aldık gibi gözüküyor. Umarım ligde ve CL'de yüzümüzü kara çıkartmaz, Zapo gibi oynayıp da çıldırmaz bizi..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Haydi oradan!Beşiktaş'lıları kandıramazsınız!Sizinde 2 büyükçü olduğunuzu herkes biliyor,zaten şampiyonluktada yazı yazmadınız!Zaten bu yazıdada övgü süsüyle örtülmeye çalışılsada alttan alta Aida falan derken ver çoşkuyu,ver çoşkuyu...Biz görebiliyoruz bunları.Kimse boş yere tarafsız ayağına yatmasın.Dediğim gibi,Beşiktaş'lıları kandıramazsınız!

aşkın dedi ki...

Feci patlar gibime geliyor.
Bu lige Juanfran da geldi, kariyerse kariyer.Daha fazla detayla çarmıha gerileceğim için konuyu kapatıyorum.
Mükemmel transfer.

omega dedi ki...

@aşkın;
Juanfran'ın olayı çok farklı.Mevkisinde İ.Üzülmez var.Adam kabus gibi çöktü sol kanada.Lanetli bi bölge orası.Abidal gelse, Evra gelse belini doğrultamaz.

Ferrari de CL'de Beşiktaş'a yardımcı olacaktır.Zapo da kötü değildi ama yanında G.Zan olan kaç adam maksimum performans gösterebildi ki?

Sezon başında Beşiktaş'ın 3 büyük problemi vardı.İkisi İ.Üzülmez ve G.Zan'dı.Diğeri ise takımdaki eksikler.İkisinden kurtuldular ama İ.ÜZülmez'le kontrat yenileyip şanslarını zorlaştırdılar.

judas dedi ki...

güzel transfer oldu beşiktaş açısından . standardını oynasa gene beşiktaşın halihazırdaki stoperlerinden daha iyidir. gerçi yorumlamak için erken yakın geçmişteki meira örneğini düşününce.
peki türkiye de bu paralar dönerken ferrari ler lincoln ler deivid ler hayatının paralarını kazanırken yunanistanda durum nedir bilen var mı?
mellberg cisse maresca galletti gibi kalburüstü oyuncular var yanılmıyorsam .
orda da mı yıldız getirmek için böyle paralar veriliyor ?

BT dedi ki...

Yunanistan'da bu sezon yapılan önemli transferlerin yıllık ücretlerini Atina'dan öğrenip yayınlayacağım.

JANiTSCHAR dedi ki...

Servetten sonra İkinci sırada Ferrari mi teşekkürler lütfetmişsiniz.LuGano Hakem koruması olmadan da oynayamaz.Anca Fenerle Cimbomda oynar.

Servetse Ferrarinin yanına yaklaşamaz.
Servet'li bir defans ancak Türkiye liginde başarılı olur daha da ötesi olmaz.Marsilya Servet'i istemişmiş.İsterler tüm Avrupalı takımlar bizim oyuncuları isterler.Ama nedense bir tanesi de bonservis bedeli ödeyipte kadrosuna katmaz.Marsilya Başkanı Mefta Şanssızlık tabii.

Ferrari lig sıralamasını Beşiktaş lehine değiştirir.Servet-LEo Franko-Gökhan ZAn üçlüsü Galatasaray a erken havlu attırır.5.hafta Alisamiyen'de herkes açık seçik görecek durumları.Rijkaart sezonu Tamamlayamaz.

Ferrari şimdiye kadar üçbüyüklerin yaptığı transferler içinde en iyi olanıdır.Bu adamın en az 5 maçını izledim.Ali Gültiken'in körlüğüne senin Servet daha topçu demene şaşırıyorum.Tabikii ki Zago'dan iyi olamaz.Zago bu memelekete gelmiş en iyi stoperdi.İnce italyan Job şArjları unutulmazdır.

Asıl merak ettiğim İzlemediğin bir oyuncu hakkında nasıl bu kadar kolay ahkam kesebiliyorsun ? Sorunun yanıtı izledim se o zaman anlamamışsın Ferarinin oyununu..

delgado dedi ki...

vergi kaçırması zart zurt falan olmamışsa(ekonomiden anlamam) bonservis bedeli 4,5 milyon euro gibi, borsaya öyle bildirilmiş çünkü. gerçi 1 milyon fazla olmuş 5 milyon az olmuş farketmez. adam çıkıp işini yapıp taş gibi topunu oynarsa kimse bakmaz bile verilen paralara.

aceto, ferrari parma'da iyi oynadı demişsin. ne alaka! gençlerbirliği'nin o yendiği takımda ferrari de vardı. buna göre el saka, ferrari'den iyi stoperdir. youla da gilardino'dan ve adriano'dan daha iyi forvet...

Feridun Bitir dedi ki...

"Aynı ligden Beşiktaş'a gelen Zago'dan iyi bir adam değil elbette, iyimser tahminle bir gömlek aşağısı"

yani bu adam zapo kadar bile iyi degilse neden bu kadar para verildi, tüpcü bir defol git artik be, anlamiyorsun bu isten, sunu bir anlasan ah bir anlasan.

Qui dedi ki...

Yanlış hatırlıyorsun aceto. Cannavaro Parma'da oynarken, Ferrari de o takımdaydı.

Çetin Cem dedi ki...

yunanistan'la denk bile olsak ücretlerde, yine de ikna olmayacağım. bizim modelimiz brezilya gibi, hırvatistan gibi olmalı örneğin, ama üreten değil "tüketen" bir memleket olmamızdan dolayı, yunanistan, katar olalım yeter bize.

sunshine dedi ki...

Bazı beşiktaşlılardaki bu aşağılık kompleksi nedirki anlamıyorum herşeyin altında bişey aramalar.Adam sizin transferi öven bir yazı yazıyor hala yok altan alta başka şeyler veriyormuş.Bu ülkede herkes komplocu oldu.

euphrates dedi ki...

@amanteramco

İroni var ironi ;)

zlatan dedi ki...

@Feridun Bitir;

Zapo dememiş Zago demiş.

Empyrium dedi ki...

@Janitschar;

Okumak zorunda değilsin.Beğenmek zorunda da değilsin.Beğendiğin yerleri oku, yorum yapıp komik olmak zorunda hiç değilsin.

Schumy dedi ki...

İlk resmi görünce Ronaldo sandım bir anda :)

Yespica da mükemmel gerçekten, böyle eşi olan oyuncuya 2,5 değil 5 de verilir :) Başlı başıba motivasyon kaynağı yahu :)

İsim dedi ki...

Bu arkadaşın manitası cart diye Bodrumda üstünü çıkarıp güneşleniverirse altında da g-stringi ile Beşiktaş yönetimi ne yapacak acaba?
Bana göre hiç bir şey yapmamalı ama daha önceki ahlakçı tutumlarınız ne ayaktı kardeşim derler adama.

mre dedi ki...

Yorumlar şakaysa komik değil ciddiyse çok komik. Abi bunu söylemek bana düşmez elbette ama kafaya takmadan yazmaya devam et. Sana katılsam da katılmasam da merakla bekliyoruz yazılarını. Diğer arkadaşlara da fotomaç'ı, fotospor'u öneriyorum. Şahaneler, 2 günde kafayı buluyorsun müptelası oluyorsun, valla bak.

gokan dedi ki...

Bülent abinin kafasını attırmayın bence, kendisi biraz tatile gitti postlarda herkes "nerdesin be abi hadi gel artık" gibi yorumlar bıraktı.

Kimse burayı okumak zorunda değil, burası aceto'nun krallığı, sağdaki linklerin sahipleri de kendi sitelerinin kralı. T.C kanunlarına aykırı yazı yazmadığı sürece kimse ne burada ne orada yazılanlara karışamaz.

matiasemilio dedi ki...

@feridun bitir : zapo'dan değil zago'dan 1 gömlek aşağı dikkat et :)

Adsız dedi ki...

Janitschar olayı çözmüş.

Nostradamus mübarek...

Adsız dedi ki...

Bu arada Servet Ferrari'ye biniyormuş.

pompelmo dedi ki...

Aceto neticede fanatik Galatasaray taraftarı bir insan, burası da bir gazete değil blog (günlük). Kargaya yavrusu kuzgun görünür, Servet'e yıldız oyuncu muamelesi yapılmasına ben de gülerim; Ama her uçuk tespitin altında illa bir art niyet olması gerekmiyor.

beckham07 dedi ki...

lugano gidince ikinci sıraya koyarım demişsiniz ferrari'yi. servet'in lugano'dan futbol olarak nedir fazlası? eğer servet'le lugano kıyaslanacak olursa lugano ağır basar kesinlikle. servet çok büyütülüyor gsliler tarafından.

Dailywalker dedi ki...

Sevgili Aceto;

Size bu satırları yazarken bir taraftan da Ferrari ve sizin kütüklerinizi araştırmaktayım..Acaba bir akrabalığınız var mı diye..:)
Beşiktaş adına bilmem ama sizin adınıza önemli bir transfer olmuş:))
Bunlar kinayeli şakalar tabi alınmayın:))
Şaka bir yana sizi çok beğenirim fakat butbolcuların kariyer ve başarısını yanındaki hatunlara bağlamanız beni çok şaşırttı ne diyelim bizimde inşallah öyle bir hatunumuz olurda rahatlarız...

JANiTSCHAR dedi ki...

Aceto'nun Keita için yazdıklarını okuyun.
Geçen sene Lyon'da hiçbirşey oynamayan,gece hayatını seven KEiTa nasıl iyi transfer oluyor?Bakın geçen sene kaç maç oynamış.
4-3-3'ün her tarafında oynayabilen Keita neden geçen sezon 1 gol Hiç ASİSTLE OYNAMIŞ..Keita'nın 3'lü forvetin her yanında oynayabileceğini yazmak büyük yanılgıdır.
GEÇEN SEZON SERİe A 5. olan Genova'da 33 maç direkt oynayan FErrari nasıl Servetten kalite olarak daha alt seviyede oluyor ? Servet geçen sezon neredeydi?Sakattı
Peki geçen sezonu sakat geçiren bir oyuncuyla Gökhan Zan'la Leo Franko kötü kalecisine defans teslim edilir mi ?
Aceto basbaya Galatasarayı kayırıyor.
Yazamıyor Keita'nın performansını gece hayatını.
Beni komik bulan arkadaşlara sesleniyorum araştırın,her yazılana inanmayın benim yazdıklarıma ise hiç inanmayın ,yazılanların doğruluğunu internetten teyit edin.Biraz okumayı seviyorsanız zaten gerçeklere kolayca ulaşırsınız.Keita ikinci LincOln Vakasıdır.Hollandalı teknik direktör getirmenin hata olduğunu ligler başlayınca herkes görecektir.

Adsız dedi ki...

Bir takımı tutuyorsan tarafsız olma şansın ve olma zorunluluğun da yoktur.Bu durumda bu yazıya bu kadar tepki koymanın anlamıda yoktur.Bir beşiktaşlı olarak yazılan bu yazı bana hiç ters etki yapmadı.Ferrari daha iyi mi değil mi konusunu maçlarda göreceğiz zaten.Ama burada birşeyi kabullenmemiz gerekiyor- ben bir beşiktaşlı olarak kabullendim- stopere bu kadar para verilmez.Aldığımız adam Nesta ,Puyol değil.Hatta Zago bile değil.Bunuda geçtim geçen sene stoperlere dünya para verdik şimdi bedava yolluyoruz.Satamıyorsan başka çözüm bulacaksın.Ben ferrariyi almazdım eğer zapoyu satamıyorsak al edizi oturt zapoyu kulubüye artı 2 olarak,paran cebinde kalsın.Yazık değil mi 12 milyon euroya.Artık bu transfer politikasını değiştirmek gerekiyor.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ben dedim abi...Beşiktaş'lıları kandıramazsınız.Gördünüz işte kanmıyorlar...

varol döken dedi ki...

hayatımda yaptığım en zor transfer demiş demiören... niye demirören yapıyor bu transferi ya, ben bakkala ekmek almaya üşeniyorum, futbolcu almak için italya ya gidilir mi ya...

bu transfer nasıl yapılıyor, merhaba biz geldik ferrari ye talibimiz mi, transfer görüşmesinde senin nişanlı da taş gibi diyip espri yapılıyor mu, 4.5 milyon euro yu vereceği nerden belli, banka teminatı mecaz mı gerçek, banka teminatına teminat isterse ne oluyor, çok kafam karışık...

euphrates dedi ki...

Hollandalı teknik adam var, hollandalı teknik adam var.

Şanssız teknik adam var, adı şanslıya çıkmış teknik adam var.

Uluslararası turnuvalarda başarılı teknik adam var ve fakat sıfırcı teknik adam var.

Yani göreceli bu teknik adam mevzuu bence.


Ferrari'ye gelince; iğrenç gazete başlıklarının müsebbibi olacağını hissetsekte hep beraber. İyi transfer.

ich dedi ki...

Bir de Michael Jackson şarkıcısı vardı di mi.

sunshine dedi ki...

Tüpçüyle bi şampiyonluk gördülerya artık ondan kralı yok.Her yaptığı doğru.
Gökhan zanı zaten galatasaylıların 3/2 si saatli bomba olarak görüyor.Yanlış olduğunun farkındayız yırtınmanıza gerek yok.
Servet geçen sene sakatlanınca servetliğinden bişey mi kaybetti.
Ben şimdi ferrari Son yıllarda dökülen italya defansında dahi oynayamıyor servet türk milli takımında banko oynuyor desem bu tutarlı bir karşılaştırmamıdır.
Bülent abi ferrari serveti döver dede mutlu olsun garibanlar.

paint çok pro dedi ki...

ahahaha "aceto galatasaray'ı kayırıyor"

duyan da aceto'nun yorumlar direkt olarak maçlara etki ediyor sanacak.

sezon başındaki yorumları "ilk 4'e girsek iyidir :(, bizim başkan çok kötü :((, kombine almayacam :(((, 2büyük yapiyürler :((((" tarzı ağlak şiirlerden ibaret olan gençlere şampiyonluk yaramadı anlaşılan. bünye kaldırmadı.

zlatan dedi ki...

@paint çok pro ;

Sene başında sizi de gördük;Şampiyon kesin biziz,kadiköyde final oynacaz,şampiyon kral biziz.Ama ya sonuç?

zlatan dedi ki...

@amanteramco;

Futboldan anlamadığın o kadar net ki...

Sercan dedi ki...

@amanteramco
tüpçü diye aklınca aşşağılar modda söylüyorsun da, O'na(Demirörene) rağmen(beyenmiyorsun ya!) şampiyon olan bir takım var. Otur kendi takımının haline ağla. Kazanana saygıyı da unutma...

highhopes dedi ki...

@amanteramco
beşiktaş başkanına hiçbir şekilde(bu adam demirören olsa dahil)tüpçü gibi bir sözcükle aşağılamaya hakkın yok.Biraz daha saygı lütfen

EH dedi ki...

@amanteramco
3/2 i ne demeke ya :)) ilahi seni,
2/3 demek istiyorsun herhalde...

orbey dedi ki...

Anlamadım, burası neden objektif olsun ki, günlük bu günlük. Ama sen yazarın günlüğüne gelip (yıllardır özellikle İtalya-İspanya'yı yaşımız kadar takip etmiş yazarın) ben bilmemkimin şukadar maçını izledim, sen nasıl konuşuyosun öyle diye senli benli hesap sorarsan, posta koymaya kalkarsan komik olursun.

Zaten bu böyledir, şu şöyle olacaktır'lar ayrı bir mesele, blog yazın arkadaşım o zaman, verin linki, biz de aydınlanalım.

Keita ikinci Lincoln vakası ise, Ferrari Türkiye'deki en iyi stoperse tamam işte, sevin sen, iki duble at evde, milleti ayağa kaldırmasana..

rogerio da silva bobo dedi ki...

Bence ligimizdeki sıralama şudur

Bilica>Ferrari>Lugano>Toraman>Sivok>Er-
en>...>...>...>...........>Servet.

AbSurDMaN dedi ki...

"Aceto basbaya Galatasarayı kayırıyor"

Hahahaha bunu da yazan gördüm ya tam oldum :) Federasyona da şikayet edelim istersen bu kayırmanın önüne geçsinler :(

Cem Kalay dedi ki...

@JANİTSCHAR

Yeni birşey öğrettin bana.

Bir oyuncu aynı mevkideki diğer oyuncudan daha fazla maça çıkıyorsa, o oyuncudan daha iyi oluyor.

Senin yorumuna göre iyi futbolcu bu demekse, ben daha birşey demiyorum o zaman.

Insipid dedi ki...

hollandalı hocaları genellemenin sebebini pek çözemedim. türkiye çıkışlı hocalar nasıl fatih terim prototipi değilse, başka milletlerde de böyle bir durum yok.

servet-lugano-ferrari sıralamasına katılmıyorum. kalite konusunda keskin çizgiler çizmek mümkün değil. ancak performans anlamında; lugano'yu türkiye'de kolay anlaşabileceği bir defansla izledik, servet'in sağı-solu türk oyunculardan oluşuyordu, ki servet'in en iyi olduğu sezonda galatasaray'ın kalecisi de bir türktü. bakalım ferrari mevcut savunma düzeninde ne yapacak... ayrıca ibrahim toraman'ın servet'ten iyi olduğunu savunmak biraz garip olmuş gerçekten.

ferrari'nin parma'daki dönemlerindeki performansını net olarak hatırlamıyorum. hatırladığım, o dönemde gerçekten gelecek vaatettiğidir. ancak sonrasında kendisini takip etmek biraz güçleşti, ben de pek bir üşengeç olarak, adam akıllı takip etmedim. ama ferrari gerçekten iyi bir transferdir. bir stoper için verilen ücretin fazlalığı konusuna da katılmıyorum. takıma uyumluluk anlamında sorun yaşamayacağı düşünülüyorsa, takımın iskeletinin sağlamlığı için çok önemli olan stoper bölgesinde bu kalitede bir oyuncuya, üstelik iyi oynadığı söylenen(katılmadığım için değil, izlemediğim için söylenen dedim) bir sezonun ardından verilen bu para normaldir. paraya fazla derken nobre'nin yıllığını da göz önünde bulundurun bir zahmet. takım içi denge durumu da yok yani.

ayrıca keşke tüm taraflı yorumlar böyle olsa.

a-town dedi ki...

Buraya ne garip insanlar dolmuş böyle yahu. Biri çıkıp bizi kandıramazsınız diyor (kandırmaktan kastı neyse), öbürü İtalyan futbolunun kitabını yazmış Aceto'ya "sen ne anlarsın" çekiyor. Biri de çıkmış "Gençlerbirliği Ferrari'nin takımını yendi o zaman Ferrari adam değil" yazma şuursuzluğunu gösteriyor. Valla dişe dokunur yorum sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Aceto'nun neden Türkiye ligiyle ilgili yazmaktan imtina ettiğini anlıyorum. Ne kadar aklı bir karış havada fanatik varsa bu postlara üşüşüp şuursuz yorumlar yapmaktan çekinmiyor. Yazık.

Schumy dedi ki...

@ Janitschar

Keita' nın gece hayatını sen nereden biliyorsun birlikte mi aktınız alemlere ?

Guiza Club kapılarında aleni gazeteciye saldırdı ama o gece hayatı sayılmaz değil mi :)

O değil de Baros ve Kewell' ın Galatasaray' a gelmeden önceki performanslarına bak bakalım onlar ne yapmış parçalıyı giymeden önce. Galatasaray geçen sezon ve ondan önceki sezon bir tek boş adam transfer etti o da Bouzid' di. O kadar korkuyorsunuz ki anlatılamaz derecede hem de. Ayrıca Real Madrid' e 35 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Benzema 36 lig maçında 17 gol atmış. Süper istatistik değil mi :) Haydi Baros ve Kewell' ı da ben yazayım aramazsın şimdi sen.

Milan Baros 2007 2008' de 13 maçta Fransa' da 3 gol, İngiltere' de 13 maçta 0 gol atmış. Ama Turkcell Super Lig' de 31 maç 20 gol 7 asisti var.

Aynı şekilde Kewell' ın 2007 2008 sezonunda 10 EPL maçında 1 asisti var sadece ama Turkcell Super Lig' de 26 maç 8 gol 5 asist.

Turkcell Super Lig kalitesiz değil mi? Bir önceki sezon Ligde 37 maçta 27 gol atarak gol kralı olan Daniel Guiza bu kalitesiz Super Lig' de 11 gol atmış.

Bu yazdıklarımın üzerine daha konuşabileceksen sana helal olsun diyorum.

Selametle :)

zlatan dedi ki...

@Schumy ;

Peki senin dikkate aldığın kriter nedir?

SirEvo dedi ki...

Schumy
Altımıza yapacağız korkudan. Böyle dünya starları getirmeyin şu takımınıza yahu. hahahahahhahaha

SirEvo dedi ki...

Ya da, hep getirin yav, nasıl olsa hepsini harmanlayıp adam gibi bir takım yapamıyorsunuz. Gol kralını çıkartıp 5. oluyorsunuz işte. ahahahahha

BT dedi ki...

@madamerica
Teşekkür ediyorum. Bütün vakitsizliğimde özetlemişsin durumu.

Schumy dedi ki...

Evrim BJK' li olarak neden giriyorsun ki muhabbete moruk ? Ortama göre taraftar olmayın, sizinle alakalı eleştiri olursa eyvallah ama sırf Galatasaray' ı savundum diye diğer takımlara destek vermeyin. Ben Ferrari şöyle böyle dersem eyvallah ama Beşiktaş' a lafım mı oldu. 10 senede iki şampiyonluk büyük başarı, korkmayın 10 seneyi almaz diğeri :)

a-town dedi ki...

Rica ederim abi, sen kafana takma. Süper Lig'deki futbolcularla ilgili yalnızca rakamlardan istatistiklerden oluşan bir post yazsan, puan tablosunu falan koysan yine "Aceto bize bu rakamlarla ne anlatmaya çalışıyorsun, bizi kandıramazsın(!), akıllı ol" vs. yazan birileri çıkar.

delgado dedi ki...

@madamerica

gençlerbirliği kısmını bir spor yazarı dillendirdi, gençlerbirliği elediğinde o takımda ferrari olduğuna göre o kötüdür diye. ben de onun üzerinden ironi yaptım, yanlış anlaşılma olmasın.

a-town dedi ki...

Delgado, o zaman lafımız o spor yazarına :) Hakkaten garip bir mantıkmış.

Santiago dedi ki...

Bırakın butun tartışmaları Zotomaç ve Tantrik'e kral başlıklar çıkartır bu Ferrari 10 milyon evro alsa kariyerinde tırmansa Milli takımına kaptan olsa ne yazar :))

Beşiktaş kazanınca
Onun Ferrarisi var 8-0
Kaybedince
Ferrari bile yolda kalırmış 0-8

Schumy dedi ki...

@Zlatan

Benim dikkate aldığım kriter oynadıkları maç ve attıkları gol sayıları ve kariyerinde bir şekilde düşüşe geçen oyuncuların Galatasaray forması giydikten sonra gösterdikleri yükseliştir.

Burada da tek ististai durum Lincoln ve Meira oldu ki Meira da kâr edilerek satıldı, kaldı tek Lincoln, ona da bir çare elbet bulunacaktır. Gönül isterdi oynasın çatır çatır ama olmadı yapacak birşey yok. Her takımda bu şekilde kulübe maddi zarar veren oyuncular oldu kimse olmadı da diyemez.

Neyse konumuza dönelim. Yok Keita düşüşe geçti, barlarda vs geziyor diyen arkadaşlar önce bir dönüp arkalarına baksınlar kendi oyuncuları nerelerde geziyor. Basının yazdığı birkaç yanlı habere bakıp eleştirmesinler hemen. Sonuçta bu gözler Rijkaard teknik direktör değil diyen kulaklarla, Kewell ve Baros futbolcu diyen adamları da gördü. Ama ikisi de performansıyla gereken cevabı sahada gösterdi. Takım 5. olmuş olabilir, bu sonuç hiçbir oyuncunun kişisel performansını gözardı ettiremez.

Adsız dedi ki...

İşte bu fanatiklik yüzünden bu ülkede spor 1 adım ilerlemez.Benim babam senin babanı döver muhabbetine dönmüş.Herkesin bir sevdası vardır istesekde istemesekde saygı duymak zorundayız.Şimdi burada 8-0'ı tekrarlayan arkadaş aynı hüznü 6-0 da ya da 7-1 de yaşamadı mı?