17 Temmuz 2009

Ibrahimovic Barcelona'ya?

"Inter'de Şampiyonlar Ligi kazanamam" diyen ve 'kalıyorum'un ağzından çıkması için kırk dereden su getirten Ibrahimovic için Inter taraftarı anketlerde çoğunlukla satılsın diyor. Deco+Carvalho ve 55 milyon euro teklifi yaptığı söylenen Chelsea cephesinde bir gelişme yok. Barcelona başkanı Laporta Milano'ya gelince iki ülke medyasının aklına başka bir transfer gelmiyor tabii. Maxwell transferiyle başlayan Inter-Barcelona yakınlaşmasında ikinci perde Ibrahimovic. Barcelona'da Eto'o gidici. Hleb'i Guardiola gözden çıkartmış. David Villa ve Forlan'da bir sonuca varamamışlar. Bu resmi bir teklif değil ancak Katalan medyası Barcelona'nın Ibrahimovic için Inter'e bonservisiyle Eto'o'yu, kiralık olarak Hleb'i ve üstüne 40 milyon euro teklif ettiğini iddia ediyor. Bu transfer, Serie A'daki dengeleri sarsar ve şampiyonluk yarışı daha keyifli hale gelir.

25 yorum:

natura horror vacui dedi ki...

bunlara ek olarak eflak ve boğdan'ı da veriyormuş barcelona. yuh be abi!

Özkan D. dedi ki...

40 milyon avro + Eto'o karşılığında imzayı attı.


PES2010 u sabırsızlıkla bekliyoruz :)

zachpaulsen dedi ki...

eto+40 milyon mu? eto'yu verip bir de üstüne 40 milyon vermek nasıl bir şey? eto 28 yaşında ve geçen sezon 30 tane gol attı. bunların biri de CL final maçında. eto gibi bir adamın nasıl değersizleştirilebileceğinin örneğini veriyor barça.
esas problem sol bek ve kalede idi. aynen devam ediyor.

Unknown dedi ki...

bu nedir ya! 40 milyon avro + vs vs yok artık! kantarın topuzu perez'le çoktan kaçtı!

bezendra dedi ki...

"Bu transfer Serie A'daki dengeleri sarsar ve şampiyonluk yarışı daha keyifli hale gelir."

heralde bunlar 2 ayrı cümle olarak algilanmali..ya da zlatanin gdişiyle interin eli zayiflar da dierleri biraz daa yanaşablirler üst tarafa falan gbi...

ama ben dengeler sarsilir derken "eto'o+40milyon"un terazinin yine inter tarafini bastiricaani düşünüorm daa çok..

Ice-Man dedi ki...

Hakikaten "yok artık!" diyesi geliyor insanın.Taşı çatlatsak ibra o kadar etmez yani.Kazanan İnter olur, hemde açık ara.Ne barçanın bu kadar aptalca ne de İnterin bu kadar akıllıca bir iş yapacağını düşünemezdim.Bu transfer dönemi herkesi bozdu anlaşılan.

Geçmiş olsun.

untildie dedi ki...

ah ulaaaan ne lig olacak be.

trevauld dedi ki...

Maxwell transferi hakkindaki yorumum;

"Kadro derinligi disinda bir sebep aranacaksa, Maxwell'in Ibrahimovic'in kankasi oldugu dusunulup belki de Barca'nin Ibra planinin bir parcasidir bu diye dusunulebilir. Zira 'Halil'i alirsak Hamit de gelir' gibi dahiyane planlara daha yeni uyanmis olabilir Barca yonetimi.

16 Temmuz 2009 Perşembe 16:05"

Saka yollu da olsa haklı çıktık sanki.

matiasemilio dedi ki...

etoonun nasıl bu kadar değersizleştirildiğini anlayabilmiş değilim henüz..ayrıca pes'in en iyi adamlarından biridir eto'o ; transfer barcaya pes'de güç kazandırmaz kaybettirir..

kemonen dedi ki...

Bu sistemde leblebi gibi gol atan Eto'yu gonder, yerine daha sisteme uyup uymayacagi belli olmayan adami al. Ibra iyi, golcu guzel topcu da. Real transfer yapti diye, illa boyle gereksiz mi hamle yapmak lazim. Ha Ibra gider Etodan daha kral isler yapar Barca'da ben de bu laflarimi seve seve yerim.
Nazarimda bu sisteme Etodan daha iyi uyacak forvet yoktur.

aşkın dedi ki...

Kardeşlerim hiç mi duymadınız Etoo'nun seneye sözleşmesinin son senesi olduğunu ve Webster mi Hamster mi ne kuralı nedeniyle aldığı yıllık ücretin iki katına çekip gidebileceğini?
Bu durumda Etoo'nun bonservis bedeli 10 küsur milyon euro ediyor.
Kendisini değersizleştiren biri varsa o da kendisidir.Barcelona gibi bir takımla sözleşme yenilemediği için.

bjkmad dedi ki...

ibra kötü topçu değil ama eto'o yu çok özleyeceğiz. ücret mantıksız gibi görülse de seneye serbest kalacağı için perez'in ortalığı dağıtmasından sonra çok da abartılacak gibi değil sanki.
eto'o nun Barca'daki 4-3-3 ahenginin çok önemli bir parçası olduğunu düşünüyorum.daha bireysel ve şovenist ibra baş ağrıtmaz umarım.eto'o saha dışında çok konuşan ama sahada çok profesyonelce işini yapan müthiş hızlı ve bitirici bir adamdı.onun gibisi zor gelir bence.
ben barca'nın eto'o yu arayacağını düşünüyorum,ama yanılmayı ümit ediyorum.

Beercholic dedi ki...

Kesinlikle inter'e yarar bu transfer, Barcelona'yı güçsüzleştirir vs. demiyorum ama saha içinde iki taraf için de hayırlısı olur. Duygusal anlamda Inter kazanır..

Minero dedi ki...

İddialar ilginç gerçekleşen olayları görmek isterim. Ama iddiası bile adamı heyecanlandırıyor...

twilost dedi ki...

ya eto'o interde de çok faydalı olur ama ibrayı gözler interde görmeyi istiyor.. bence intere çok yakışıyordu gitmesini hiç istemem o konuda.. yalnız şu an için hala mourinho nun ekibi cl contenderı bi takım gibi gözükmüyor o konuda da ibra haklı yani..

Özkan D. dedi ki...

parası bizden çıkıyo sanki, boşverelim,
güzel futbol olacak, e'too da interde fırtınalar estirebilir.

Empyrium dedi ki...

Bu transfer gerçekleşirse İtalya'da bir süre izlenme konusunda sıkıntı yaşar.Barcelona içinse, maçlarda daha fantastik hareketler göreceğimiz kesin ancak bu makina düzeninde ki takıma ne kadar olumlu yansır zaman gösterecek. Primera Division'da toplanan yıldızlar sayesinde en çok kim kazanır orda bilemem ama Türkiye için konuşursak, yayın haklarını elinde tutan NTV en çok kazanan olucaktır...

Selocan dedi ki...

İbrahimoviç Barçanın adamı değil gel seni Real'li yapalım dicem de benzemayı aldıktan sonra o işte olmaz. Eto kadar faydalı olamayacağını düşünüyorum (kötü olduğundan değil kesinlikle Etodan daha iyi ama o sistemin adamı değil. Villa daha iyi gider) ve bu Guardiola Eto gerginliği yüzünden Eto giderse ve Barça çökerse vay haline Guardiolanın

antti_sumiala dedi ki...

şimdi eto'o sözleşmesini uzatmak istemedi.. zaten pep ile arası iyi değildi.. üstüne laporta aradık bulamadık nerde bu adam diye çemkirdi.. yani kısacası adam sorunluydu.. harika geçen bir sezonun ardından bu gidişatla kesinlikle verimi düşecekti.. yani isteksiz ve sorunlu bir adamla nereye kadar??

barca iyi bir hamle yaptı.. barca klasında en fazla 5-6 adam sayabiliriz.. bunlardan bir tanesi de ibrahimovic tir.. eto'o nun barca nın sistemine daha fazla uyduğunu ben de düşünüyorum ama ibrahimovic te herkesin bildiği gibi bambaşka bir forvet.. zaten fantastik olan barca hücum hattını daha da fantastik yapacaktır..

parasına gelince seneye bedava kalacak ve sorunlu bir adam(her ne kadar iyi olsa da) artı 40 milyon avro.. bence iyi bir para.. city 30 milyon teklif etmişti diye hatırlıyorum..

sonuç olarak hem inter, hem de barca için görünürde bir sorun yok.. iki takımında işine gelecek bir durum.. bir tanesi zararlı çıktı diyemiyoruz.. izleyici gözüyle baktığımızda da farklılık her zaman iyidir..

artık başlasa da seyretsek bakalım neler olacak...

Sade dedi ki...

Barcelona bu transferi gerçekleştirirse, Real Madrid başkanı kimi alır?

Schumy dedi ki...

Barca altyapısı işlemeye devam ediyor :)

tofi dedi ki...

eto'o ondan iyi bence, interin yerinde olsam 1 dk düsünmem..eto', barcelona nın sitemine cuk oturuyordu, neden bu kaşıntı anlamadım.

hulleci dedi ki...

barcelona açısından çok doğru bir hamle. bir tarafta sürekli art niyetli hesaplar peşinde sorun çıkartacak yer arayan, sözleşmesinin son senesine giren, kontrat deyince kapıyı yıllık 13m €'dan açan, man city talip olunca bonservis ücretinden de komisyon isteyen, başarısının büyük kısmını parçası olduğu takıma borçlu olduğu halde takımın en çok kazanan oyuncusu olma sevdasıyla taklalar atan bir adam. diğer tarafta yıllık kazancında indirime gitmeyi isteyecek kadar barca'da oynamak isteyen, diğerinden bariz üstün özelliklere sahip (benim görüşüme göre şu anda dünyanın bir numaralı santrforudur), ibra. eğer zlatan gitmek istiyor olmasaydı zaten bu şartlarda inter hayatta bu transferi düşünmezdi bile.

umarım takas gerçekleşir de ak g.t kara g.t belli olur.

SirEvo dedi ki...

takas gerçekleşmiş hayırlı olsun. barça'yı tutabilene aşk olsun. :D

dusendeli dedi ki...

Barcelona'nın oynadığı 4-3-3 sisteminde ilerideki üçlünün dinamik olması çok önemli. Hatta geçen sezon bu üçlünün solundaki Henry,yaşı gereğince artık yeterince dinamik olmadığı için takımın zayıf halkası konumundaydı. Henry yerine Ribery gibi bir oyuncu gelmesi durumunda Barcelona geçen seneki rüya takımın üzerine bir şey koymuş olurdu.

İbrahimovic çok da atletik bir oyuncu değil. Etoo'ya göre birçok artısı var ama onun kadar dinamik değil. Dolayısıyla Barcelona hücum hattı bu transferle daha statik bir hal almış olacak. Ne Henry, ne İbrahimovic Messi'nin dinamizmine yetişemez. Dolayısıyla bu transferle Barcelona'nın makine gibi işleyen düzeni bozulabilir. Barcelona sadece İbrahimovic için sstemini değiştirmek zorunda kalabilir. Ya da Guardiola bu dinamizm kaybını Henry'nin yerine Bojan Krkic'e daha çok şans vererek kapatmak isteyebilir.