15 Temmuz 2009

Barça Bombayı Patlattı(!)

Barcelona durdu durdu ve bombayı patlattı. Değil tabii. Real Madrid'in bombaları karşısında gayet cool oturan Katalanlar, David Villa ve Mascherano dışında transferde hiç burunlarını dışarı uzatmadılar. Bugün yaptıkları transfer, kadro derinliği için. Inter'den Maxwell'i 4 milyon euroya aldılar. Gelecek sezon kontratı bittiği için fiyatı makuldu. Oyuncunun kendisine de yıllık 4 milyon euro ödeyecekler. Bu da düşük maliyetin yıllık ücrete katkısı. Inter'de gencecik Santon'a formayı kaptıran Maxwell, Barça'da Abidal'dan formayı nasıl kapacak.? İki kanadın da bekinde oynabilen Zambrotta'nın gidişi sonrasında, 35'lik Sylvinho da yolcu olunca Guardiola'nın kulübeyi zenginleştirme hamlesi oldu bu. Barcelona'nın en zayıf noktası buydu, bence olmaya da devam ediyor. İdeal onbir o kadar muhteşem ki; sakatlık ya da cezalı olduğunda kenardan gelenler güdük kaldığından mutlaka pati çekiyorlar. Maxwell transferi için de "ne alaka" diyecektir herkes... Gecenin dedikodusu Flamengo'ya giden eski Inter'li Adriano'ya Milan'ın talip olduğu. Inter başkanı Massimo Moratti'nin yüreğine iner vallahi...

16 yorum:

Adsız dedi ki...

bence maxwell abidal dan iyi. maxwell üst düzey mi peki? degil, ama abidal da ne buluyor guardiola halen anlamis degilim. zaten o bölgeye de cok iyi adam aldilar mi artik 4-5 yil kimse deviremez barcayi.

Ice-Man dedi ki...

taiwo "10 numara" transfer olurdu o bölgeye. maxwell barçanın oyuncusu değil muhtelemen burdan ajax'a döner,4 milyon çok para, barça için bile...

Selocan dedi ki...

Hleb gibi bir transfer işte ne yaramaz dersin, ne yararlı. Ama kadro derinliği için alınan oyuncu da Maxwell :D Türkiyeye gelse olay olur.

Quaresma7 dedi ki...

Santon'dan Ronaldo'nun nasıl savunulacağını öğrenmiştir Maxwell.Yerinde olmuş.En zayıf halka Abidal'in böyle bir tehdite ihtiyacı vardı kanımca.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Sol beke hücumu olan bir yedek lazımdı.İyi oldu.Yavaş yavaş devamıda gelecektir,as bir golcü,yedek bir ön libero,belki bir oyuncu daha...

mali dedi ki...

Defansla ilgisi olmayan iyi bir sol bek aldı Barça. Maxwell gereksizin önde gidenidir kanımca.

O dillere destan alt yapıda Maxwell' den iyisi yoksa, Alparslan' ı verelim, bari bu çocuk sebeplensin.

joe kleine dedi ki...

En son Alex bunu otutturmuştu, kalkabilmiş mi?

a.c. sedef dedi ki...

maxwell tekniği çok çok üst düzeyde bi oyuncudur.bunun da ötesinde ajax gibi total futbol ve hücum odaklı bir ekolde de inter'in makine düzeni italyan sisteminde de çok rahat oynamıştır.mourinho'nun onu santon'a tercih etmesi büyük olasılıkla maxwell gibi yaratıcı, tehlikeli bekleri değil maicon gibi makine düzeninde düz ama etkili bekleri tercih etmesinden, kısacası sahada disiplini yaratıcılığa tercih etmesinden dolayıdır.

yukardaki "defans'la ilgisi yok bunun." gibi yorumlar italya ligi'nde inter'in as sol beki olmuş bi oyuncu için söylendiğinde sadece komik.acaba bloglarda, yorum sayfalarında eleştirdiğiniz fotomaç yazarlarından ne farkınız kaldı ki şimdi?

maxwell total futbol ekolünü tanımış, brezilyalı yaratıcılığına sahip bir sol bektir.inter ve ajax'la avrupa futbolunda ve cl'de yeterince tecrübeye sahiptir.ayrıca alves gibi sağ açık tadında bir sağ bekin bile düzen içinde rolünü yerine getirdikçe açık vermeden çok rahat oynadığı barça sisteminde formayı abidal -afedersiniz- kazmasından alır gider.maxwell'in yerine alparslan'ı oynatamayacağınız kesin ama abidal'in hücuma hakan balta'dan daha çok katkı verdiğini söylerseniz anca gülerler.böyle bi oyuncunun "genç yetenek" diye anılan her oyuncunun 8-9m euro'ya gittiği bi piyasada 4m euro gibi bi fiyata kapatılmasıysa laporta'nın yanaklarından öpme isteği uyandırıyor.helal olsun.

bu arada laporta bi radyoya açıklamasında 2 ay içerisinde 4 transfer yapacağız dediğini hatırlıyorum.bir sol bek, bir kaleci,bir orta saha, bir forvet.ilki buymuş...

Blogspor dedi ki...

@joe,
o günden beri belini doğrultamıyor :D

Schumy dedi ki...

İsmail Köybaşı - 1 milyon euro ( Serdar Kurtuluş )

Güzel transfer Barca adına. Abidal' ın pili bitmek üzereydi.

James dedi ki...

Bence iyi bir transfer, Abidalında bu kadar kötülenmesini anlamıyorum. Bence hiç kaprisi artisliği olmadıgı için taraftarın gözüne giremiyor. Abidal hem savunmada hem hücumda gayet iyi bi adam bence. Çok ileri çıkmamasıda Alves çıkınca geride kalma gerekliligindendir diye düşünüyorum. Yoksa Guardiola çık diyoda bu adam yerinde duruyo degildir. Bence barca bi sag bek yedek, Bi forvet yedek, bide orta saha yedek alırsa eksigi kalmaz.

matiasemilio dedi ki...

cafcaflı değil ama isabetli transfer,nokta atışı dediğimiz türden..kulübe transferi dışında takviyeye ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum barcanın..bir DMF bir AMF bir CF transferi ile noktalasınlar transferi yine şampiyonlar..

meaglin dedi ki...

kadro derinliği için bile barca standartlarında bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Lazio'dan Aleksandar Kolarov Barca'da dünya yıldızı olurdu...

trevauld dedi ki...

Kadro derinligi disinda bir sebep aranacaksa, Maxwell'in Ibrahimovic'in kankasi oldugu dusunulup belki de Barca'nin Ibra planinin bir parcasidir bu diye dusunulebilir. Zira 'Halil'i alirsak Hamit de gelir' gibi dahiyane planlara daha yeni uyanmis olabilir Barca yonetimi.

gica dedi ki...

Niye garip karşılandığını anlamadım. Gayet iyi bir hamle bence. İki beki de yedekleyebilen bir oyuncu. Barça'nın da bek yedeği konusunda eksiği olduğu aşikar. Bence gayet iyi transfer.

jugador dedi ki...

abidal ve maxwell bu seneyi götürür ama ileriki seneleri kurtaramaz.