21 Nisan 2009

Liverpool 4 - Arsenal 4

Beceremediğim şey koleksiyonculuktur. İnsan bu oyunu seviyorsa izlediği efsane maçların kayıtlarını bir kenara atmalı. Bir daha izlemese bile futbol sevgisini aşılamaya çalıştığı çocuğuna bir miras kalır. Başlayamadığım bu koleksiyonu bu geceki iki maçla start verebilirim. Elbette ki Chelsea-Liverpool Şampiyonlar Ligi maçını da bulmak lazım öncelikle. Evet o maçtan sonra daha önce daha iyisini seyrettik mi diye sorgularken geçmişe ihanet eder gibi hissediyorum demiştim. Yazarken de gelecekte ya daha iyi olursa diye de düşünmedim değil. Olacaktı elbette. Ömür yettikçe daha iyisini seyredecektik. Futbol bizim topraklarda değil ama oralarda neredeyse her hafta üstüne koyuyor. Gazetedeki sayfa koşuşturması; 0-0'lık maç için harcanan mesainin ardından ancak ikinci yarısını seyredebildim maçı. İngiltere'de, İspanya'da gazetecilik yapmak varmış! Türk aklıyla söyleyeyim: Abramovich mi aradı kardeşim bu Arshavin'i:) "Bizim için oyna mı?" dedi vatandaşına. Bilmiyorum bu iş bitti mi, Man. United eksik iki maçını kazansa puan farkı 6 olacak. Bu maçların ardından bitti diyesi gelmiyor insanın. Puan tablosundaki rahat Arsenal'in bu hırsı, futbol oynama aşkına ne demeli! Liverpool taraftarının yaşadığı nasıl bir travmadır? İki kupadan da 4 atıp, harika oynayıp kapının önüne mi konuldular şimdi? Bu sezonun illa ki özetlerini içeren bir dvd satışa çıkacaktır İngiltere'de. Almak boynumuzun borcu. Bu maçın 90 dakikasını illa ki bir daha seyredeceğim, seyredeceksiniz. Kim ki "futbolu sevmiyorum" diyorsa, bu 2 x 4-4'ü izlesin, aşık olmazsa adam değildir:) Anfield Road'da poker yapan Arshavin zaten adam değil(!)
-------
Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Agger, Fabio Aurelio, Alonso, Mascherano, Benayoun, Kuyt (El Zhar, m.86), Riera (Babel, m.74) y Torres.
Arsenal: Fabianski, Sagna, Toure, Silvestre, Gibbs, Arshavin, Song Billong, Fabregas, Denilson (Walcott, m.65), Nasri y Bendtner (Diaby, m.91).
Gol: 0-1, m.36: Arshavin. 1-1, m.50: Torres; 2-1, m.55: Benayoun; 2-2, m.67: Arshavin; 2-3, m.70: Arshavin; 3-3, m.73: Torres; 3-4, m.90: Arshavin; 4-4, m.93 Benayoun

Yorum bölümünde lütfen video linkleri vermeyin
.

50 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Gösterip vermeyenlere lanet olsun.

AbSurDMaN dedi ki...

Chelsea maçını tamamen izleyemediğim için nasıl da hayıflanmıştım, sesimi duyurmuşum sanırım bi yerlere :)

Arshavin...

Ne diyim ulan sana :)

reverdy dedi ki...

bugüne kadar her zaman sempatim olan liverpool takımı beni kendine aşık etmeyi başardı , allahım o nasıl bir mücadeledir.bu maçı murat kosova tekrar anlatsın dvd olarak satışa sunulsun lütfen.

edgar belgi dedi ki...

hastasiyim,
futbol ugruna okuldan kacip geldim eve ve inanilmaz olaylara taniklik ettim,

madrid maci da ayri bir efsane oldu.

internet sagolsun ayni anda bir ekrandan duble yaptik.

memduh95 dedi ki...

bu performansa bir arsenal galibiyeti yakışırdı. (reina'dan mı bahsediyorum arshavin'den mi bil bakalım)

frankello dedi ki...

içine taner gülleri girmiş

AbSurDMaN dedi ki...

Bu arada Liverpool'a fahri şampiyonluk ya da ne bileyim mansiyon ödülü falan verilsin :) Şu iki 4-4'lük maç sayesinde futbola olan sevgim katlandı :)

Figueres dedi ki...

l'pool son 6 macta 4 ve ustu gol atmis. sanirsin oynadiklari takimlar amator kume; blackburn, aston villa, real madrid, chelsea, arsenal, manchester united. yuh be abicim.

joaquinsanchez dedi ki...

anfield'da 4 atan başka oyuncu var mı?

KP dedi ki...

Hiçbiri adam değil.

Bize acımıyolar hiç. Olan var olmayan var.

alessandro del piero dedi ki...

poolcuların hepsine kapak olsun.. şu iğrenç balınız olmasa buralara da gelemezdiniz ya.. bi 20 sene daha bekleyin artık, hahahaha :)

Unknown dedi ki...

arshavin çıldırmış olmalı!

mts dedi ki...

liverpool ikincide olamıcak. türkiye'de aşırı bi liverpool sempatisi var.iyi falanda oynamıyo liverpool o kadar

mre dedi ki...

sevmem "bu oynanan futbolsa biz de oynanan ne" geyiğini ama yuh yani. daha chelsea maçı damağımızdayken tadıyla, bir de arsenal destanı çıktı liverpooldan.
kardeş madrid maçını takip ediyordu evinden ben liverpool. turkcell'e baya para kazandırdık dakika skor vermekten. o "böyle bir maç yok" diyor kapatıyor ben arıyorum "böyle bir maç yok" deyip kapatıyorum.
ingiliz olmanın veya ingiltere'de yaşamanın da güzelliği böyle maçlar olsa gerek yoksa onca yağmur kasvetle çekilmezdi.

Adsız dedi ki...

1 hafta icinde iki 4-4'lük skorla iki yarışta saf dışı kalmış olabiliriz ama iki maçta da oynanan mükemmel futbol işte Liverpool bu dedirttiriyor.

frodo555 dedi ki...

Reina ne yaptın sen kardeşim ya! İki maçta 8 gol yenir mi bidon herif...!

Bir evvel Laliga ve EPL nin naklen yayınları yasaklanmalı. Bu ne kardeşim! sizin oynadığınız şey futbolsa bizim burada seyrettiğimiz ne? ne güzel tokat gırtlak şampiyonluk mücadelesi veriyoruz şuracıkta.. (pepeyi de seneye fener alır artık edunun yerine, güzel eküri olurlar büdüyle, biri tutar öbürü geçirir)

Erdi Arslan dedi ki...

Peki neden hep Liverpool övülüyor?

frodo555 dedi ki...

iddia liverpool maçlarının üst bahis oranını 0,50 olarak sabitlesin...

veya sadece pool'a özel olarak onların maçlarında üst +5,5 demek olsun...

erssre dedi ki...

Liverpool adamı Türkiye liginden soğutuyor...

alessandro del piero dedi ki...

pool'un türkiye'de bu kadar sevilmesinin tek sebebi adamların gariban takım olmaları.. baksana 20 senedir bekliyolar, yine babayı aldılar.. başlarında benitez gibi bi kalın kafalı varken daha çok beklerler zaten.. bi yanda ferguson, wenger, hiddink gibi dahiler öte tarafta benitez gibi şamar oğlanı.. ne güzel bişey yahu, şu işçi takımıyla dalga geçmek..

Anıl dedi ki...

İki kupada da 4 atıp elenmek bir yana iki kupadan da 4 yiyip elendi Liverpool. Demek ki iyi giden şeylerin yanında, ters giden bir şeyler de var.

Unknown dedi ki...

@joaqinsanchez
2 sene önce Arsenal - Liverpool maçında baptista atmıştı dört tane. maçı da 6-3 ile arsenal almıştı

Trofolo dedi ki...

Bahsi gecen iki macin da kaydi var. Gelince izlersin ya da E'ye bir nusha alirsin :)

Bengisu "Ben" Türkan dedi ki...

joaquinsanchez: 9 Ocak 2007'de oynanan Liverpool - Arsenal Carling Kupası çeyrek final maçında Julio Baptista bir penaltı kaçırmasına rağmen 4 gol atmış, maçı ise Arsenal yedek ağırlıklı kadrosuyla 6-3 kazanmıştı.

Çetin Cem dedi ki...

ne hissedeceğimi bilmiyorum. son nefeste benayoun'la bir kez daha 4-4 yapmış olmak her şeye rağmen umutlandırıyor beni.

yaptığımız savunma hataları inanılmaz, ilkinde mascherano'nun, ikincisinde aurelio'nun büyük hataları var. normalde savunmada teklemezdik, reina da kaleyi tutan dört şutun dördünü de yemezdi, ama oluyor bunlar.

"oluyor bunlar" enteresan. bu aralar bizim maçlarda bir şeyler oluyor. bu bir şeyler, eğer yarın portsmouth united'dan puan kapabilirse bir şey ifade edecek. son beş maç, 15 puan almamız lazım, ve united'ın en fazla bu sayıya yedi maçta ulaşması gerekiyor.

arshavin'e de değinmek lazım. hayatının gecesiydi. ilk iki golde sus işareti yaptı ama üçüncüden sonraki yüz ifadesi şaşkınlık ve coşku karışımıydı, sus'u musu düşünmedi, kendisini bıraktı. attığını vurdu. savunmanın ve reina'nın yardımı olsa da, bir oyuncunun anfield'da dört gol atması sadece ayakta alkışlanır.

ama kendi adıma gerrard'ın yokluğunda müthiş şeflik yapan xabi'ye, kendisini yırtarak savaşan kuyt, benayoun ve riera'ya, en çok da torres'in tam da gereken anda skoru buluşuna da şapka çıkarıyorum.

belki bu gece bitmiş gibi görünüyor, ama defalarca gösterdiğiniz gibi, "bitene kadar bitmez."

AbSurDMaN dedi ki...

Abi yazının resminde Arshavin 3 çekiyor, buyur 4'lüsünü kullan, yakışır :)

http://www5.picturepush.com/photo/a/1621178/img/1621178.png

Alper Öcal dedi ki...

Spormax aldıracaklar zorla...

Adsız dedi ki...

Sadece Liverpool övülmüyor, maçtan Arsenal adına puan çıkmasını iki başlarına sağlayan Arshavin ve Fabianski'ye de övgü gidiyor. Liverpool Reina hariç tüm takım futbol adına mükemmel şeyler yaparken, Arsenal'da bu sayı 2, yani az ve özde kaldı. Liverpool'un sahadaki öldüresiye fiziksel güç, pres ve pas oranını geçiyorum sadece şu rakamlar bile neden Liverpool'un BIRAZ daha fazla övüldüğünü anlamak için yeterli

14 Shots on Target 4
9 Shots off Target 4
3 Blocked Shots 0
12 Corners 0
%56 Possession %44

İki takıma da tebrikler...

tolga dedi ki...

jüpiterliler 4
mARSlılar 4
biz dünyalılarda uzaktan izliyoruz işte

mates dedi ki...

liverpool tabiiki övülüyor.hakediyor da..bu derece hızlı ve seri pas yapan rakibini ilk dakikadan baskı altına alan başka ekip var mı? yok.oynadı oynadı ama beklerinin ve reinanın hatası kaybettirdi maçı.bir de o 4-3 geriye düştüğünde bile yükselen ywna şarkısı yok mu? olsun be abi dedirtiyor insana..bu lig bir başka lig..premier lig izlerken dvd kaydı açmak farz bundan sonra.

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

bu macin bugun aksama kadar warezbb'ye linkleri duser hatta en son gordugum kadariyla chelsea macini adamlar 720p'ye cekip koymuslardi.

sozluk'te de yazdim ama birisi futbolda poker yapar birisi cift doper yakalar, manchester yenerse royal-flush olur.

hayat bu be!

Adsız dedi ki...

Ne takımsın Liverpool 90'da gol yiyorsun, geri düşüyorsun ama yine kaybetti maçı diyemiyoruz. Sende yenilmiyorsun zaten =)
Futbola renk katan Liverpool, 0 kupayla kapasan da sezonu en büyük sensin gibi geliyor bana..
Akıl almaz bir maç oldu Liverpool maçı 5-1, 4-0 kazansa Arsenal bu skoru haketmedik diyemezdi herhalde. 4 şut 4 gol. Arshavin kontrol dışıydı. Liverpool forvetlerinin Fabianski ile düetlerinden başka birde fabianski'yi geçip savunmanında çıkardığı 3 top var. Adaleti yok futbolun ama güzelliği var ingilterede.

GSveFutbol dedi ki...

90.dakika da gol deparı ve vuruşu farklı oyuncu olduğunun kanıtıdır.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

@mts

"iyi falanda oynamıyo liverpool o kadar"

Arkadas ne ictin sen? Ya da son 6 macin kacini izledin?

fataliyev dedi ki...

Ömrümde izlediğim en iyi maçlardan birisiydi. Liverpool'un bu defansla ligde işi çok zor; goller hep bireysel defans hatalarından geldi. Bu arada Ben Ayoun, Torres, Arshavin siz nasıl birer futbolcusunuz? Onlarca kez izledim bu 3'ünü ama dün gece sanki bir başka oynadılar.

Şimdi işin gücün yok bu akşam yavan kupa maçını izle. Kadayıfın üzerine turşu yiyeceğiz...

Bu arada tıpkı ekşi sözlük'teki gibi burayı da troller basmış. Oyuna gelmeyin arkadaşlar...

Fart Maul dedi ki...

4-4 iyi skordur..EPL'deki mücadele zaten herkesin malumu...Skor böyle olunca yaklaşık 10 dk'ya bir gol düşer..Hem her bir golün heyecan açısından marjinal faydası maksimumdadır...Yani mesela 7-7 bitse maç belki o kadar golden sıkılır insan...Bilmem ki işte ne yazacağını şaşırıyor insan...

liverpoolandkop dedi ki...

Chelsea v Liverpool maçının tamamı burada, Arsenal maçıda bulunursa eklenebilir ..

T. Egemen Gul dedi ki...

Arshavin ciddi ciddi farklı bir adam. Bu gece attıgı 4 golun 4'unu de kacirsa ayni seyi soylerdim. Cok begendigim bir futbolcu. Gerek tarzı, gerek yetenegi.

bigbeckenbauer dedi ki...

@alessandro del piero

her fırsatta liverpool'a geçirmeni yüzümde bir tebessümle okuyorum bir 'pool taraftarı olarak. genelde böyle olur zaten, rekabette kendini ezik hissedenin sesi daha fazla çıkar. :D

benim asıl söylemek istediğim, her ne kadar kısmen haklı da olsan, bu ülkedeki tüm liverpool hayranlığını liverpool'un işçi kökenine bağlamak; çocukluğunu 90'larda geçirmiş, fowler-owen-mcmanaman-berger hayranlarına ya da istanbul'daki efsanevi finalin katkılarına haksızlık etmiş oluruz sanki. her liverpool hayranını futbol dilencisi yerine koymayalım lütfen.

hem sahi liverpool işçi takımı da, manu ne takımı kuzum?

varol döken dedi ki...

yatağın altında horlayarak izledim kendi takımımın, kalbimin takımımın maçını, utanma bile hissetmedim o derece sızmışım... liverpool-arsenal çok da cezbetmedi beni, şu votka bitene kadar ayakta izlerim dedim... ve ben en çok o golün gelmediği ilk 15 dakikaya bittim...

chelsea-liverpool evet güzel bir maçtı ama mücadeleci değildi, biraz şans biraz da chelsea'nin tutukluğu vardı 2. gole kadar...

bu ise (hayranlık bildiren kelimeleri kullanma kurulunun özel izniyle) inanılmazzz bir maçtı! böyle bir oyunu oynamak için öyle bir çalışmanız gerekir ki, biz ancak dilimiz dışarda izleyebiliriz bunu...

rıdvan da söylemişti biz de tarihe bir kayıt olması amacıyla bir kez daha yazalım buraya, türkiye'den hiçbir takımın şampiyonlar ligi şampiyonu olmasına asla imkan ve ihtimal yoktur, atletizmde nasıl 100 metre finali koşmamızın imkan ve ihtimali yoksa!

not: arsahavin gol atınca ne kadar çirkin oluyor yahu, biri şu adama bir saha içi estetisyen versin!

mcD dedi ki...

Bugünün talihsizi de ben oldum herhalde...İzleyemedim :(
Bulmak lazım.

TheRealBigLebowski dedi ki...

premier league maçları keşke hep hafta içi oynansa. bizim futbolcular bahane bulamazlar izlememek için belki utanırlar biraz izlettikleri kötü futboldan ve yaşattıkları çirkinliklerden. dün gece anfield roaddaki oyuncuların enerjisi ekran başındakilere geçmiştir diye düşünüyorum o nasıl bir tempo nasıl bir adrenalindir arkadaş. biz yerimizde duramadık sarhoş olduk oynanan güzel futboldan. pool seyirciside mest etti yine hepimizi. arshavin russian roulet yaptı yakalasa dahada atardı. sezon sonuna kadar turkcell super lig'de maç izlememe karari alan bir futbol sever olarak (kendi takımımın maçarı dahil) 2745 kilometre uzakta oynanan bu guzel oyun için iki takımada teşekkür ediyorum.

K. A. dedi ki...

her şey bir yana uyum sorunu dediğimiz şeyin ne kadar yalan olduğunu gösteren maç. arshavin ingilizceyi yeni öğrenmeye başlamıştı, arsenal' e gideli ne kadar oldu daha? hanımı geri dönmek istiyor dediler bile ilk gittiğinde. şimdiden 8 maçta 6 gol, 3 asisti var. - espn den eksik stats di hata varsa uyarılır sanırsam-

fibonacci dedi ki...

ben 90. dakkadaki o deparı konuşurum dinlerim nasıl bir depardır o deparın üstüne ne kadar düzgün bir vuruştur maç içi güselliklere alıştırdılar ama böle bireysel ekstra işleri takdir etmemek mümkün değil

Bülent abi zamanında kendi takımının maçı varken avrupa liginden maç izler misiniz sorusunun anketini yapmıştın bu sıralar o anleti yapsan heralde sonuçlarda değişiklikler olması muhtemel =))

erssre dedi ki...

@Aceto Liverpool defansı hakkına bir inceleme şart oldu abi...

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

Maç üzerine laf kalabalığı yapmak luzumsuz. zira denilecek fazla birşey yok. Lakin Chelsea ve Arsenal maçlarında Liverpool'un yenilen goller birbirinin aynısı. Dün son gol hariç ilk üç gol, defanstan çıkarken yapılan hatalardan geldi. Liverpool'un asıl sorunu da defansı zaten.

İçmeden sarhoş yapan maçlar serisi içinde, bizden aklıma gelen tek süper maç sanırım 17 nisan 2005 fenerbahçe beşiktaş maçıdır. arada bir izlenmeli.

tknycl dedi ki...

2 yıl önce de yedeklikten sıkılan baptista böyle patlama yapmıştı arsenal'de kiralık olduğu sezon..
FA cup maçlarıydı sanırm..
forvetler mi sakattı rotasyon mu vardı bilmiyorum ama onu hatırladım nedense...

erssre dedi ki...

40 günde Real Madrid, Manchester, Aston Villa, Blackburn, Chelsea ve Arsenal'e 4 gol atıp sonucunda g.t olmak gibi bir istatistikle karşı karşıyayız....

http://ermansire.blogspot.com/2009/04/liver4ool.html

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

Bulent Abi link vermeyin demis ama soyle bir sey daha legaldir sanirim- bir internet sitesinde macin tamaminin oldugu download linkleri eklenmis. Sitenin ya da dowload edilebilecek adreslerin linkini isteyenler;

dante.masquerade@gmail.com adresinden ulasirlarsa mail yoluyla gonderebilirim.

haydi hayirli tiraslar.

peralta dedi ki...

abi dünyanın en güzel 0-0 biten maci olan euro 2000 hollanda-italya yarı finalini kolleksiyona eklemelisin diyorum... bu arada safak 20, baska yok..