21 Mart 2009

Türkiye Aday Kadrosu

İspanya maçları aday kadrosu... Ümit milli takıma çağrılan Sercan, A milli takım kadrosunda da var. Orta saha en sorunsuz bölge. Hem defans hem de forvette eksikler ve formsuzluk can sıkacak. İspanya-Türkiye maçı cumartesi 23:00'de Santiago Bernabeu'da. NTV naklen yayınlayacak.
MIENTRAS HAY VIDA, HAY ESPERANZA
Kaleci: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş), Ufuk Ceylan (Manisaspor)
Defans: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Sedat Bayrak (Sivasspor), İbrahim Kaş (Getafe), Eren Güngör (Kayserispor), İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)
Orta saha: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Kazım Kazım, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Ayhan Akman, Arda Turan (Galatasaray), Mehmet Aurelio (Real Betis), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Tuncay Şanlı (Middlesbrough)
Forvet: Nihat Kahveci (Villarreal), Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Semih Şentürk (Fenerbahçe) , Mevlüt Erdinç (Sochaux), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Sercan Yıldırım (Bursaspor).
İspanya Aday Kadrosu

48 yorum:

tofi dedi ki...

@aceto ntv ye mail attim ama iplemediler. normal uyduda şifre giricek mi, bilginiz varmı? tesekkürler.

Uğur dedi ki...

emre belözoğlu hala milli takımda oynayabilecek krediye sahip midir???

bahtiyar dedi ki...

torres-villa ikilisine karşı emre aşık-????(burada kim oynayacaksa) ne yapacak cok merak ediyorum. en azından hızlı olan ibrahim toraman niye kadroya alınmaz.

Minero dedi ki...

Bu kadar formsuz olan Kazım Kazım nasıl kadroya giriyor anlamış değilim...

ACY dedi ki...

taner gulleri alinablirdi enazndan bu formu odullendrilip milli yapilarak emekli olmasi saglanablirdi sercan ne oynuyo da milli oluyo anlamiyorum..

altan yerdenayaga dedi ki...

taner gülleri yok.anlayamıyroum.çok uğraşıyorum.adam 30 yaşından sonra elindekinin kıymetini bilerek zevk alarak oynuyor.bazı şeyler için geç kaldım ama tek hayalim var milli takım diyen birinin hayalleriyle oynanmaz.taner gülleri saf futbol sevgisiyle oynuyor.bu oyunu tribünden izleyen bizler gibi.sadece hayali olsa almasın tamam ama oynuyla hakediyor.üzülüyorum böyle oldukça.

Ocakçıyan dedi ki...

ben " HAYAT VARSA UMUT VARDIR " diyorum....
Arda turan, Tuncay şanlı gibi yüreğiyle oynayanlara dayanarak..

Ocakçıyan dedi ki...

@Clean Shit

sercan ı kaç kez izledin....

Zoma dedi ki...

Tuncay'la birlikte 7 forvetin takımda olmasına bir açıklık getirebilecek biri var mı?

AbSurDMaN dedi ki...

Belki de 2 yıldır yenilmeyen İspanya'yı yenebilecek tek takım biziz, ne yapacağımız belli değil zira...

O gece şans bizimle olsun, zaten takımdan üstün efor bekliyorum. Erken dakikalarda gol yemezsek birşeyler başarabiliriz ya haıyrlısı deyip bekleme moduna geçiyoruz...

sannti dedi ki...

Sercan dünkü maçtaki gibi oynıcaksa, banko seçilsin her maç milli takıma. Dağıttı dün Lugano'yu Edu'yu.

josemarcelosalas dedi ki...

Çıkarılabilecek en optimum kadro.

Emrah Özşahin dedi ki...

forvetteki futbolcular formsuz sercan çok teknik ama son vuruş 0 ancak kaleciyide geçip gol atması lazım. batuhan felan da formsuz gökhan ünal zaten saç baş yolduruyordu bunların arasında taner her türlü alınırdı bana göre.

memduh95 dedi ki...

bu defans grubundan çıkacak en iyi tandemle bile 2-3 gol yeriz diyorum. ama puyol yokken gol atacağız, o konuda şüphem yok.

mi canto la esperanza: karate kid soundtrack'ten geliyor "fight for your honor".

elleri görelim.

cikkoleite dedi ki...

Hücum ve Orta saha disinda Savunmayi tartismak lazim.Hakan Balta eger yine stoper oynarsa Gökhan Gönül-Eren-Hakan Balta-Ibrahim Üzülmez defans dörtlüsü düsünülebilir.

erdincinho altunozzi dedi ki...

hiç bi zaman bu ispanyollar dağıtır bizi,almanlar duman eder havalarına girmedim,türkiye'nin her zaman farklı bir havası olur büyük maçlarda çünkü.

ama fatih terim giderek ilginç kararlar almaya başlıyor,ibrahim toraman'ı alabilirdi tandemde emre aşık hakan balta mı oynatacak?

kazım kazım ne iş yapar cidden bileniniz var mı?

ibrahim kaş ismini ispanyaya gittiğinden beri duymadım ben,belki ispanyol havası aldı bu maçta sırıtmaz diye kadroya dahil etmiştir.

son olarak da deli ibo-sabri
bu ikiliye milli takım dar gelir:)

ACY dedi ki...

@uaylmz

sene basindan beri izliyoruz sercani sen neyini gordun de bu soruyu sorma geregini gordun bu bir.. bu kadro oyuncular izlenerek mi yapilmis sence bu da iki.. tanerle sercanin bu kadroya secilmelerine neden olan performanslarini yanyana bile koyar misin bu da uc..

felix mourinho dedi ki...

bu kadro standartı neye göre yapılır? hangi taktiğin eseri olarak seçilir? sahada ölen şehit, kalan gazi olacak taktiğini ne zaman bırakıp bir sisteme sahip olacağız? ve bu sisteme göre kadro kuracağız?
neden performansa göre adam alınmaz?

BT dedi ki...

@apac
burada fikirlere sansür yok. iki yorumunu da milli takıma teknik direktörü için kullandığın argo sıfat yüzünden yayınlamadım. Bu sıfatı ısrarla kullanmak istiyorsan internet bir deryadır. Başka bir yerde gidip yazabilirsin...

Her Yol Roma dedi ki...

volkan demirel
gökhan gönül - emre aşık - ibrahim kaş - hakan kadir balta
hamit altıntop - mehmet aurelio - emre belözoğlu
tuncay şanlı - semih şentürk - arda turan

bozo dedi ki...

batuhan'ın yerine taner'in olmasını çok isterdim bugünde çok iyi oynadı çok istekliydi...inşallah başka sefere

efe dedi ki...

sırf hayali milli takımda oynamak diye 30 yaşındaki iki hafta öncesine kadar kimsenin adını bilmediği tanerin hayati değer taşıyan ispanya maçında kadroda olması absürt olurdu zaten. ha yapılır bi özel maç ilerleyen zamanlarda, bi devre oynar taner, hevesini de almış olur.

onuraul dedi ki...

cık.
yok.
hayır.
sevmedim.
bişiler eksik veya fazla.

ama bizim sevmemiz gerekmez tabikide. = )
Terim bilir.

anial dedi ki...

ilk defa beğendiğim bi kadro oldu. üzülmez hariç elbette.

altan yerdenayaga dedi ki...

@efe sadece hayali olduğu için değil hakettiği için orda olmalıydı.2 hafta öncesine kadar sen tanımıyor olabilirsin ama vedat incefe'yi euro96ya götürmekle hala daha övübeb rüştü'yü çekirdek yerken keşfeden şimdi de ufuk ceylan'ı kadroya alan "imparator" kim olduğunu biliyordur.yoksa herkesin hayalidir orda olmak.girdiği pozisyonların 10da birini atamayn gökhan ünal,jübile vakti gelmiş veteran topçular gibi oynayan batuhan,türkiye'de olsa milli takım için esamesi okunmayacak mevlüt,ve sınıflandıramıyacağım kazım varsa,ibrahim üzülmez,rüştü,emre aşık yeniden çağırılıyorsa taner'in yaşıda çok sorun olmazdı herhalde.luco toni 30 yaşından sonra şöhret olunca "çok romantik" oluyor.taner olunca "2 hafta öncesina kadar kimsenin tanımadığı".paradoks yok mu?

Unknown dedi ki...

savunmanın göbeği en kritik noktada, torres-villa belasını emre aşığın yanında kim durduracak asıl sorun o derim ..
Barnebeu cehenneminde tecrübesiz, takımının bankosu Sedat mı, tecrübesiz-takımın yedeği İbrahim Kaş mı ??kanatlarda sorun yok,orta sahada da öyle,forvete zaten ihtiyaç yok gibi geliyo :)
Ama biz Türkler çok farklı bi milet olduğumuz için ne yapacağımız hiç belli olmaz o yüzden peşin hükümlü olmamak lazım

apaç dedi ki...

robinho ya da c.ronaldo ile ilintili postlarda onca hakaret, onca alaycı yorum okuyan bir okuyucu olarak;

özür dilerim.

fatih terim'in imparator olduğunu unutmamam gerekirdi.

Ser dedi ki...

mactan acikcasi cok ümitli degilim ama iyi günümüzde olmamiz ve biraz da farkli degiskenlerin lehimize gelismesi kaydiyla bir beraberlik koparma sansimizin oldugunu düsünüyorum. umarim Madrid gezimize büyük bir facia damga vurmaz.. cumartesi gecesi Bernabeu'da olacak olan arkadaslar benimle iletisime gecsin.. beraber tribün yapariz :)

Lord Ricko Joel dedi ki...

şimdi kağıt üzerinde ispanya karşısında çok fazla şansımız olmadığını ben de görüyorum fakat diğer arkadaşların da değindiği gibi türkiye'nin, bu son düdüğe dek ne yapacağı belli olmayan tavrı madrid'den puan veya puanlarla dönebileceğimizi hissettiriyor bana.
toraman bence de kadroda olmalıydı..
saha da görmek istediğim kadro;

volkan demirel
gökhan - emre g. - emre a. - hakan
hamit - aurelio - arda
tuncay
nihat - semih

Ocakçıyan dedi ki...

@Clean Shit

sen orda gökhan ünal,mevlüt erdinç beli dönmeyen batuhan duruken sercan ne yaptıki deyişin o anda bu soruyu getirdi bana taner gülleri alınması bence de doğru seçim olurdu ama ben ne diyorum milli takımda topu alınca hızlı adam eksilten diri teknik bir forvet göremiyorum nihat hariç o da uyum sağlıyamıyor milli takımın oyununa sercan lugana gibi çok üst seviye bir stoperi uruguay ın kaptanını tozunu atması bile yeterli......

Her Yol Roma dedi ki...

@lord ricko joel

defans ortasındaki "emre g." galiba eren güngör. benim tahmini onbirim de buna yakın bir şeydi.

ancak arkadaşlara katılıyorum. i.toraman olmalıydı, ona taktıysan bari egemen'i al be adam.

saygılar

Modric dedi ki...

@Aceto,

Bülent Abi, Mevlüt için hem Sochaux hem de Fenerbahçe`de oynuyor gibi bir parantez kullanmışsın, bu bir yazım hatası mı yoksa önceden duyumu alınan ve Fenerbahçe`nin yanlış transfer furyasının son halkası bir haber mi ben karar veremedim.
Kadroya gelince, Kazım Kazım`ı bir Fenerbahçe taraftarı olmama rağmen asla sevemedim ve futbolculuğa yakıştıramadım disiplinsiz ve savruk futbolu nedeniyle, ilk itirazım olan isim o oldu haliyle, yerine bu tür maçlarda topa sahip olmanın çok önemli olması sebebiyle tekniğiyle Mehmet Topuz alınabilirdi. İbrahim Üzülmez konusuna hiç giremeyiorum, çünkü malasef Euro 96 dan beri stoper mevkiinde çektiğimiz sıkıntıyı sol bek konusunda da hissetmekteyiz. Forvet konusuna gelirsek, kontralardan pozisyon arayacağımız bir maç için doğru tercihler gibime geliyor ama Batuhan`ı pek anlayamadım bu tip bir pivot santrafor 90 dakika kenarda oturacağına Uğur Boral gibi 10 dakikadan fazla kendini maça veremeyen bir isim 75`te oyuna almak için kenarda durabilirdi diye düşünüyorum saygılarımla..

frankello dedi ki...

aldigin paraya yazik günah be terim.nasi bi insansin ya.nerde taner gülleri nerde mehmet topuz kazimla mevlütle mi yeniceksin napican emre asık kimdir...
sanirim yaptigi işte bu kadar kötü olup da hayat standardini ''yapamadigi,beceremedigi'' işten 3-5 sınıf birden atlatan insanlar sadece türkiyede var.
su adama verilen paranin yarisi luce ye verilsin su jenerasyonu dünya sampiyonu yapar.

kerem ce dedi ki...

ligde son gollerini 19,22 ve 25. haftalarda atmis olan mevlüt ve oynadigi takimda az dakika alan ve bu dakikalar boyunca hicbir olumlu hareketi olmayan (ve hatta kendi taraftarinca dakikalarca isliklanan) kazim kazim kazim kazim kazim neden bu kadrodadir? dahiliktir sanirim.

taner gülleri gibi form tutmus birer-ikiser (dörder) gollerini atan bir forvetin -ki ne kadar da önemlidir forvette gol atarak form tutmak- disarda beklemesi. üstelik yorumlarin birinde cok güzel betimlendigi gibi emekli topcu batuhan'in o kadroda olmasi da dahiliktir.

mehmet topuz gibi kayseri'nin belki de tek dayanagi dirayetli dinc orta saha oyuncusunun da disarida kalmasi garip.

bence milli takimi torbadan cekiyorlar. kazim ve batuhan 4. torbadan geldi.

delgado dedi ki...

en akla yatkın kadro her yol roma'nınki gibi, ibrahim toraman'ın olmadığı bir kadroda mutlaka ibrahim kaş olmalı. hoş, keşke toraman'ı alsaydı da demiyorum. kendisinin fatih terim için sakatlanmasını istemem.

@efe

taner'in 2 haftaya kadar adını duymaman senin sorunun, adam sene başından beri oynadığı her maçta kalitesini belli ediyor zaten, futbolla ilgisini 4 büyükler ekseninde bulunduranlar düşünsün.

gogo dedi ki...

öncelikle taner gülleri iki ay sonra 33 yaşını dolduruyor. performansı iyi ama öyle çok mükemmel de oynamıyor. küme düşmemeye oynayan takımlarda bu tür çok gol atan oyuncular hep çıkmıştır. mevlüt ve halil de bu kontenjandan ünlü olmuşlardır ama önemli bir fark o zaman halil 23 tü, mevlüt 21 yaşında. hazırlık maçına çağrılıp oynatılması daha mantıklı olur çünkü şimdi batuhanın yerine çağrılmış olsa 7. forvet konumunda olacak, oynatılmayacaktı. hayatında en fazla yarı yarıya dolmuş şükrü saraçoğluna çıkan adamın 90 bin ispanyolun önüne çıkmasını, hadi çıktı diyelim iyi performans göstermesini beklemek saflıktan başka bi şey olmaz. mehmet yıldız için de oyuna girse tozunu atar deniyordu, sonra dut yemiş bülbüle dönmüştü, iki top indirememişti.

Cem Kalay dedi ki...

Öncelikle milli takıma başarılar diliyorum. Ne zaman ne yapacağı özellikle büyük maçlarda belli olmayan takımımıza bu maçtada güveniyorum.

@Frankello
"emre asık kimdir"demişsin. bu stoper yokluğunda bana formda bir isim önerebilirmisin ?

Defans hattı Servet vev Emre güngörün yokluğunda eldeki en iyi defans hattı.

Yukarıda yapılan Mevlüt,Batuhan, ve Gökhan Ünal'ın kadroya alınmaması gerektiği yorumlarına aynen katılıyorum. Bu tercihler güvenimi sarsıyor.

Formsuz bir Gökhan ünalın yerine 4büyüklerin hepsine gol atmış olan
ve formunu her hafta gol atarak koruyan bir Taner Gülleri seçilebilirdi.

Daha çok genç ve formsuz bir Batuhanı "böylesine büyük bir maçta" kadroya almak ikinci büyük yanlış. Onun yerine topla ilerleyip, adam eksiltebilen bir forvet olarak Sercan Yıldırım daha iyi olurdu.

Mevlüt sevdasınıda anlayamıyorum bi türlü.

Kazım kazım, disiplinsiz ve vurdumduymaz oyunu ile kadroya girebiliyorsa söylenecek söz yok.

Adsız dedi ki...

İspanyolları seven Uğur Boral niye alınmaz?En azından totem olarak :)

Tanrı Türk defansını korusun...

Sinan Çakmak dedi ki...

eğer şansımız yerinde olmazsa ya da volkan gününde değilse fark yeriz. ama ikisi de olursa üztüne bir de semih yedekten girerse.. işte o zaman hiçbirşey belli olmaz :)

kubio dedi ki...

dün ki sivasspor beşiktaş maçında izlediğim ibrahim toraman'ı kadroya almayan zihniyeti sikiyimmm.

Buraksem dedi ki...

toraman ın yerine sedat'ı almak, sivas bjk maçı öncesi tamamen beşiktaş düşmanlığını yansıtıyor bence..egemen'i alsa bu kadar kızmazdım..fatih sen ispanya'ya yenil, sonra soracak millet sana hesabını..

jose dedi ki...

@Clean Shit

Sercan'ın ne oynadıgını buraya bakarsan gorebılırsın.

http://www.mirror.co.uk/sport/football/manchester-united/2008/10/02/manchester-united-want-red-hot-turkish-teenager-sercan-yildirim-115875-20765957/

M. Alper dedi ki...

Takımın başında imparator değil TEKNİK DİREKTÖR istiyorum.
Ne yapacağı sağı solu belli olmayan değil ne yapacağı sistemi belli olan taktikten haberdar bir milli takım istiyorum.
Türk ulusunu milli takımdan soğutan değil milli takımı sevdiren antrenör istiyorum.
Bu sebeple de F.Terim'e başarılar filan da dilemiyorum.

merTS dedi ki...

Egemen'in giremediği bir milli takımda.Kimse bana fubolcuların performansa göre alındığından bahsedmesin.

tofi dedi ki...

@kubio git başka yerde küfret, bu siteyi bayanlar da takip ediyor.

tofi dedi ki...

bu arada ilk yorumu ben yaptım ama soruma cevap veren olmamıs:) ntv nin canak antenlere sifre girme ihtimali varmıdır? bilen varsa soylesin lutfen, saat 11 lerde yollara düşmeyelim.

tofi dedi ki...

son olarak da, milli forma başka seydir, tecrübe, kabiliyet ister... en formsuz zamanında fatih akyel fişan da alınırdı ama tabanci gibi oynardı.. emre demişsiniz, bu takımda arda ile beraber sorumluluk alıcak baska isim yok, ve son haftalarda zaten formda, bu hafta hakem izin verseydi yine oynardı, ama saolsun sarp ve bekir ozan, ve akıllı bursa sayircisi onunla ugrasmaya gelmiş...sercan konusuna gelince, evet yetenekli ama ispanyaya sökmen bunlar..ben de sporcunun zeki, çevik ve AHLAKLISINI severim, bu penaltıları avrupada yemezler, emek hırsızlıgı en ciddi suçtur, buna taraftar ve basın tepkisini koyar, ama bizde söz bile edilmemiş yazık.

fataliyev dedi ki...

Emre Belözoğlu yine bu takımın başında kaptan olarak çıkacak...

Temsil açısından şöyle bir sıralama yaparsak:

Türkiye=Türkiye A Milli Futbol Takımı

e elbette kaptan olarak:

Türkiye A Milli Futbol Takımı=Emre Belözoğlu

dolayısıyla;

Türkiye=Emre Belözoğlu...

Kendimi şahane hissediyorum. Bu adam benim adıma ülkemi temsil edecek orada!

Aslında bunların hepsi hikaye, asıl formül şu:

Fatih Terim'in devasa egosu=Türkiye A Milli Futbol Takımı