10 Ocak 2009

Diego ile Fotoğraf Çektirmek

10-15 yıl önce Avrupa basınını takip etmek zordu elbette. Internet öncesi mesela La Gazzetta dello Sport'a ulaşmak... İstanbul'un 1-2 noktasında; o da bir gün öncesinin gazetesi, 4 katı fiyata satılırdı. O da bulabilirsen... Bugün hala İtalyan medyası gazetelerin birebir içeriğini internette yayınlamıyor. Bizim gazeteler gibi tam metinler sitelerinde yer almıyor. Herşeye rağmen tırnağınla kazıdığında bulamayacağın detay yok bu deryada. Fotoya dönüyorum. Bu 80 model gazetecilik. Evet kendi mesleğimi, değiştiremediğimiz alışkanlıkları eleştiriyorum. Çantaya bir forma koyulur, Werder Bremen Antalya'da kampta, taraftar edasıyla Diego'ya yaklaşılır, forma önüne tutulur ve flaş çakar. Olmuyor böyle. 2008'e geldik, komik kaçıyor. Mevzu, Fenerbahçe Diego'yu alır, almaz değil. Madem Diego yazacağız, ne yazıyor Almanlar, İtalyanlar bakmak lazım. Şükürler olsun, mesleğin en güzel tarafı, La Gazzetta günü gününe öğle saatlerinde masama geliyor. Öğleden sonra okuduklarımdan, öğrendikerimden aktarıyorum. Diego'nun 2011 yılında bitecek olan sözleşmesi için Werder Bremen'in istediği rakam 25 milyon euro. Bundesliga'da 75 maçta, 34 gol atan, 29 asist yapan 23 yaşındaki Brezilyalı için en şanslı kulüp Juventus. Diego, Amauri ile birlikte oynamak istiyorum diyor. İtalyanlar bu sezon klasik 10 numaraya, oyun kurucuya dönüşü tartışıyorlar. İngilizler gibi iyi kanat oyunculara sahip olmayan takımların mutlaka iyi bir 10 numara ile oyunu kotarabileceklerine inanıyorlar. 10 numaraya yakıştırırsınız ya da yakıştırmazsınız, Totti, Doni, Kharja, Simplicio, Santana, yedekten Jovetic, Hamsik, Lazzari adı geçen isimler. Diego da bu listeye eklenebilecek olası bir transfer. Şimdi hep beraber bir daha fotoğrafa bakalım...

21 yorum:

Othello dedi ki...

buyuk is basarmis gibi fanatik.com.tr de basili ortada kabak gibi.

FASLI dedi ki...

Bu haberi gördüğümde,söylecek bir şeyler olmalı dedim kendi adıma.Çok şükür siz,benim yerime duygularıma tercüman olmuşsunuz.Blog'umda yazmama gerek kalmadı.Teşekkür ederim.

töbrettin böbrek dedi ki...

galatasaraylıyım ama bunun fenrbahçelilere hakaret olduğunu düşünüyorum. aynı şekilde de diğer takımlara da.

gazeteciler sallama haber yapsın da biraz yenilir cinsten olmalı. "hani şunu falanca takıma yazıyoruz ama bakarsın olur" diyebilmeli.

drogba fenere göz kırptı, diego kalamışta ev bakıyor, karısı caddebostanı istiyor gibi haberlerle kendilerini aptal yerine koyuyorlar bizi değil.

tropenpflanze dedi ki...

Benim gozlemledigim cevremde okuma yazma bilen herkes bu gazeteleri elestiriyor. Peki bunca elestriye ragmen bu gazeteler guclerini nereden aliyorlar? Benim bu kadar elestrilen sirketim olsa iflas etmistim coktan. Bu gazeteler neden iflas etmiyor.. Bu gazeteleri hala okuyan, para verip alan var mi? Demek ki var ve azimsanmayacak derecede cogunluklar.. Neden bizim insanimiz bu kadar aptalliklara deger veriyor sorgulanmasi gereken bu herhalde.. Yoksa hakikatten 80 model gazetecilik oluyor bunlar..

MARADONADONI dedi ki...

internet = gazete almama nedenim.
aceto = spor gazetesi okumama nedenim.

Deniz dedi ki...

Satmak için yapıyorlar bu işi, inanıp da ciddi ciddi bu hayallere kapılan ve gazeteyi hemen alıp didik didik okuyan adamlar da var. Ben şahsen artık spor gazetesi okumuyorum, her türlü bilgiye internetten ulaşabiliyoruz ne de olsa. Hakkıyla çalışan bir spor gazetesi olsa batar, piyasada yaprak kımıldamazken ön sayfada transfer haberleri bulundurmamayı (en azından bu kadar saçmasını) seçen gazete satmaz. Tarihte örnekleri var bu tür yazılı yayınların.

Seks satar gibi bir kural var ya...

Konu Türkiye ve futbol olunca,
"Transfer satar."

Baran Doğan dedi ki...

Yazın bir gazetede "Mourinho Fener'de, yanında da Drogba, Lampard ve Terry'i getiriyor" diye yazmıştı.

tahir durten dedi ki...

yanilmiyorsam 1-2 sene once cok cok sevdigimiz(!) ertugrul ozkok "spor sayfalarinda hayal satiyoruz" demisti...

barış dedi ki...

italyanların da futbolda 10 numarayı tartışmaları çok komik geldi bana. kesin "günümüz futbolunda kaka, del piero gibi adamların yeri yok" diyen yorumcu da vardır.

TatanKağan dedi ki...

Bende Yarın Gidip Diego ile Fotograf cektireyim,Yaşıda Uygun.Üzerine Sakaryaspor forması gecireyim..
Yollayım Fanatik'e Haberi kesin cıkar..

Para Babası Sakaryalı bir iş adamı Diego icin Kesenin agzını actı...
Bank asyada Mücadele eden Sakaryaspor ,Diegoyu renklerine katmak icin harekete gecti.Yaş sınırına takılmayan Diego Yaptıgı acıklamada " Almanyada Sakaryalı akrabalarımın tavsiyesi sonucu teklifi kabul ettim"
Dersee hiç şaşırmam :)

Kartal Bafiler dedi ki...

Ne yazık ki arz talep meselesi bu işler,bizler neden bu blogdayız, o iki gazete(Fanatik,Fotomaç) nasıl Cumhuriyetin 4 katı satabiliyor?

GK dedi ki...

Bu da türk gazeteciliğinin geleneği kardeşim.Adam gelicekse de gelmeyecekse de o formalı fotografı çektirmek adet olmuş artık.Her bir şeyi eleştirip yericez diye de zorlamanın manası yok.The Sun elinize gelse bayıla bayıla okursunuz ama.

alperensaylar dedi ki...

mastercard reklamı gibi olmuş;
diego ile fotoğraf çektirmek paha biçilemez...

canoğlan dedi ki...

"Fenerbahçe Alex'i alamaz, kandırmayın insanları." :)) İşin şakası tabi bu. Onlar da sayfa dolduruyor işte, kimse Fanatik'ten dolu dolu futbol yazısı beklemiyor.

alanshearer dedi ki...

Çok şükür ki 5 senedir büfe önünden geçerken bile bu gazetelere göz ucuyla bile bakmıyorum.

Şu adamlar (sözüm meclisten dışarı) böyle türlü şaklabanlıklarla medyada ekmek yiyor ya okuduğum okula , düzene lanet ediyorum bazen.

İyi ki varsın aceto.*
Bizlere salt-temiz futbolu ve güzellikleri sunduğun için.
(yağcılık hat safhada:))

Major dedi ki...

yanlız o değilde forma çok güzel. neden daha hiçbir maçta giyilmedi anlamadım. nedense taraftarın sevdiği formaları giymiyor takım. geçen sene turkuaz bu sene enine sarı-beyaz. çubuklu sarı-beyazımızı aldınız, şimdi o bayrak forma denen standart forma yerine bunu giyin bari..

neon formada güzel aslında ama deplasman maçlarını tvden izliyoruz, renk tvde gözü yoruyor. kadıköydeki maçlardada çubuklu giyilir. bir çare bulunması lazım bu forma olayına.

yazık oluyor bu seneki sarı beyaza.. turkuazıda gecen sene sadece ibb ve şanlı urfa maçında giymişlerdi..

Lâ Mekân dedi ki...

biraz baydı bu "milleti aptal yerine koyuyorlar" lafı. bu spor gazeteleri hala bir hatırı sayılır tiraja sahipse buna para verip alan millet de böyle haberleri hak ediyordur.

Musifiola dedi ki...

85 liraya kıyıp gözüm gibi baktığım formam.takımın üstünde görmek nasip olmayacak galiba.spor gazetelerine de pek kızmamak lazım malum sattıkları hayalleri alıp okuyoruz , ayrıca pek hareketlilik yok transfer döneminde , ana sayfaya da flaş haber lazım...

enes dedi ki...

bir de bu tip gazetelerin röportaj yapilan bir yabanci futbolcunun veya sporcunun eline o gazeteden bir tane verilip okurkenki bir pozunu almasidir ki, bu hareketle hem "bak iste biz öle baskasinin röportajini basmayiz gazeteye bizzat gideriz kendimiz yapariz" mesaji verilir, hemde "bak iste misal c.ronaldo bile bizim gazetemizi okuyor" mesaji verilmis olunur.

Major dedi ki...

o kadar konuştuk adamlar formayı giymiş umarım son giyişleri olmaz sezon içindede giyerler =)))))))

Unknown dedi ki...

Gec oldu guc olmadi, herkes bir gun Fenerbahceli oalcaktir. Sevgiler..