7 Ocak 2009

Alessandro Nesta

Standart bir dünyanın en iyi onbirinde her zaman yer vardı ona. Buffon, Cafu diye başlar ardından Nesta dersen kimse itiraz etmezdi. Milan şampiyon yarışında uzak ara geride kalmışsa sebebi defansıdır. O geleneklerine bağlı kulüp vefa uğruna yenileyemedi defans hattını. Nesta da cam adamlar kulübünün kurucu üyelerinden. Bu sezon daha forma giymedi. Belinden kronik rahatsızlığı var. Tedavisini de Milano'da değil Miami'de sürdürüyor. Milan, Liverpool'dan Agger'e talip olunca taa oralardan demeç vermiş: 10 gün sonra dönüyorum, adam alırken iyi düşünsünler. Sağlam olduğunda kral adamdır Nesta. Ama... İtalya'da bir altyapı hocasının bir değerlendirmeyle bitireyim: "2 yıldır altyapılarda defans oyuncusu yetiştirmekte zorlanıyoruz. Defans oyuncuları ısrarla ön liberoda oynamak istiyor." Haklılar tabii. Para orada şimdi...

8 yorum:

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

alemin kralidir nesta, playstation oynarken kendini sakatlayan adama turkiye internet cafe'lerinde her zaman call of duty 4 cevirirken yer vardir. kolasini da biz ismarlariz

nestavarro dedi ki...

dünyanın en yetenekli fakat yeteneğiyle doğru orantıda bahtsız şanssız stoperi..lazıo da aynadığı 10da yıldabaşkanın kişisel danışmalığını bile yapmıştır kaptanlığın yanında ki lazio da oynamak zordur demiştir kendisi..totti ile yakın dostluğu takım böldürtür italyada milli takım kariyeri donadoni olacak çoban sayesinde sonlanmıştır totti ile eş zamanlı..zaten milli formada onca sakatlığa rağmen rekora koşma ihtimali abrossini ye verilen kaptanlığın ondan sakınılması ile yeter detirtmiştir biz sevenlerine..kendisi zamanında gazza ile oynamışadam:) tarihin hatırladığım en iyi lazio sunun kaptanı..böle bi adamın varsa yerine senderos'lar agger'ler bakılmamalı arada bi idare edicek birini bulmalı.milan defansının göbeğine yazmış kağıda cumadayım gelicem diye ..

bahtiyar dedi ki...

nesta son 10 senenin en iyi 11'i yapılsa kesinlikle kadroda olur. özellikle lazio zamanında yerden havadan hicbir sekilde gecilemeyen bir defanstı ama yas 32-33 artık yavastan dusus basladı.

jose dedi ki...

Genç İtalyan defans oyuncularınında mahalle maçlarında forvet oynayacağım diye tutturan çocuklardan farkı yokmuş.

alessandro del piero dedi ki...

nesta en iyi oldugu zamanlarda dahi rio ferdinand azmaninin asla eline su dokemeyecek bir oyuncuydu. rio gibisi tarih boyunca gelmedi belki de, bununla alakali sanirim..

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

rio zaten gobekte oynayacak 2 oyuncudan biridir lifeisopeth, usta. bir zamanlarin efsane defans kurgusunda. solda roberto carlos sagda cafu da vardir kalede puma eldivenli italya'nin yakisikli cocugu buffon da oldu mu, fatih sultan mehmet bile fethedemez o kaleyi;)

josemarcelosalas dedi ki...

Yaşım itibariyle izlediğim en mükemmel stoperdir kendisi. Her zaman ayrı bir listededir benim için Maldini ile birlikte, Luiz Nazario de Lima Ronaldo ile birlikte, Zidane ile Buffon ile birlikte...

nestavarro dedi ki...

rio ile nesta aynı satırda kullanılmış gerçekten çok üzüldüm:)eline su dökemez denmiş eline napar bilemem ama nesta rio'nun parkta oynadığı zamanlarda ingiltere'nin zamane beckham'ı gazza ile güreşiyodu hey gidi yıllar:)