7 Aralık 2008

Real Madrid 3 - Sevilla 4


Eminim bu maçı her ne sebeple olursa olsun seyretmeyen futbolsever skoru görünce kafasını duvara vuracaktır. Santiago Bernabeu'da yine bir destan yazılacaktı olmadı. Çok mu iyi futbol vardı, iki harika takım mı vardı? Hayır. Sağolsun Ercan Taner'in de anlatımıyla sağlam bir action oldu. Barça ile puan farkı 9'du maç öncesinde. Real Madrid için hakem desteği de gelir belki diyordum, olmadı, hakem zaman zaman Real Madrid aleyhine saçmaladı. Sevilla erken buldu golü, klasik Madrid defansı, kim kimi tutacak, kim arka direğe gidecek belli değil. Sevilla da uzun zamandır bu kafa gollerini yiyor. Tandemi geçen sezondan beri dökülüyor. Guti göstere göstere attı, Raul da vurdu kafayı. Ardından 2 Sevilla golü. Bol bol Schuster geldi bu dakikalarda ekrana. Yar saçların lüle lüle Schuster sana güle güle ile devreye girildi. Bu Hollanda modası tutmadı Real Madrid de, tutmayacak da. Orta sahanın göbeğinde basan adam yok. Giden de geri dönmüyor zaten.
İki dakikada gelen iki gol Real Madrid klasiği. Önce Higuain ardından yine bakan Sevilla savumasına Gago'nun kafası, asist ilk goldeki gibi Gago. Bu kulübün genlerinde var bu geri dönüşler. O dakikada herkes R.Madrid maçı alır demiştir. Robben'in şutu girse bir dakika sonra o da olacaktı. Ardından ikinci sarı kart (foto: Higuain'in verilmeyen penaltısı) ve Robben (Marcelo da cezalı) Barça derbisinde yok.
Geçen hafta sahasında Barça'dan 3 gol yiyen Sevilla bunun acısını R.Madrid'den çıkardı. Bırakmadılar maçı ve 4-3 aldılar. İki komik defans hattı, yüksek toplara vurduran stoperler... Tersi olsa zaten bu skor olmazdı. Cumartesi Barça kazanırsa 12 puan fark ligi bitirir. Aksini de Ramon'dan başkası savunmaz zaten... Barça vs. Real Madrid anketi hafta boyunca sağ üst köşede. Herkese iyi bayramlar...

30 yorum:

jose dedi ki...

Neredesın Ramon?

jejejejejeje

lancey dedi ki...

Real sonradan iyi toparladı ama robbenin atılmasıyla ataklar bitti.Aldırma madrid aldırma...

Sevilla çok iyi oynadı onlarıda tebrik etmek lazım.

cakarkeyf dedi ki...

Ve beyaz mendiller.

Robben de muhtemel bir Barca hezimetinden kendini azat etti :)

Franco'nun cocuklari, simdi arayin bakalım bokunuzdaki boncukları!

Furion dedi ki...

İki penaltıyı vermedikten sonra maçın en etkili adamı Robben'i oyundan attı hakem. Sevmediğim Real Madrid'in haksız yenilgisine üzüldüm.

A.B.T. dedi ki...

Erccan Taner: Yerden 90'a gönderdi

Murty dedi ki...

bu maçta görünen şu ki; madrid yerde yatan, avına yakalanmış, çırpınan bir ceylan, barcelona ise son darbeyi vurma hazırlığında avının can çekişmesini izleyen bir aslan misali... haftaya ziyafet var :)

organic soap dedi ki...

bir hakem bu kadar etkiler bir maçı.hakkını yedi madrid'in.çok fena hakkını yedi.

içimdeki madrid sevgisi yeniden depreşti.helal ulan.

papaz dedi ki...

haftaya nou camp'da olmak vardı şimdi.

M. Alper dedi ki...

Come on Barça...
Beter olsun Real Madrid...

petit dedi ki...

Büyük takımlar kaybederken bile BÜYÜKTÜR. İkinci yarı harika top oynadık. 3-3'ken Palop sayısız top çıkardı, iki top direkten döndü ama olsun. Hani derler ya "Hep böyle oynayın canımızı verelim". Bu takım ayın 14'ünde Barça'yı yener ya yenmez orası başka ama Schuster'le artık olmaz.

Godless Killing Machine dedi ki...

Palop'a iyi kaleci, kim ne derse desin.

Fethi dedi ki...

yapma be madrid,gitti tek maçtan 350 ytl

ynwa dedi ki...

schuster ve gerizekalı calderon-mijatovic ikilisi bu kafayla daha çok 4 yer. bu takımın sorununun gerek bireysel gerek takım savunması olduğu yaz boyunca bas bas bağırıyordu. şampiyonluk anketinde de bunu yazmıştım hatta dün gibi hatırlıyorum. takımın iki stoperinden biri 35'lik cannavaro ki çok severim ama bu seviyede sürekli oynaması fiziken çok zor, diğeri ise müzmin sakat pepe. yedekleri ise facia metzelder! ramos'u sağbekten stopere yamamayla, bugunkü gibi, (ramos'tan boşalan yerde oynayan da salgado!!) ya da geçmişteki gibi heinze'yi solbekten gene stopere monte etmeye çalışmayla bu iş yürümezdi, yürümedi de. takımda defansif ortasaha olarak sayabileceğimiz bir tek diarra var, sakatlanınca yumuşacık bir oyun tarzına sahip gago'yla sezonu götürebileceklerini nasıl düşünürler? ki bütün yükü gago'ya yüklüyorsun çocugunda günahı yok esasında. bunların yedeği ise javi garcia! yazıktır yahu. haftaya gago'ya bir şey olsa camp nou'da takımın ortasahasını javi garcia mı toparlayacak! adamlar hala forvet, sol açık sağ açık vs peşinde koşuyorlar, şimdi de david silva'ya sarmışlar, inanılır gibi değil. bu kafayla ligin en çok gol yiyen 5 takımından biri olmalarına kimse şaşırmaıştır sanırım.

bu arada nou camp'taki eksik listesini de yazayım bu da ayrı bir konu aslında.

heinze, pepe, marcelo, miguel torres, sneijder, diarra, de la red, robben, van nistelrooy. aklıma gelenler bunlar.

töbrettin böbrek dedi ki...

real madrid sürekli gol yiyecekmiş gibi bir hava içinde. diarra yok ortasaha yok. bu arada ramon da şanslı adam böle maçları statta izliyor. umarım kalpten gitmemiştir. bu arada ramonun yorumlarından tiksinenler kapa çeneni diyenler şimdi kalkıp ta ramon noldu waiting your comments demesin hayvanlık olur.

ynwa dedi ki...

ha bu kadar yazdık ama bugunku macın özünde hakem de fena dağıttı madrid'i. onu da yazmak lazım diyecektim ki yukarıda epey bir kişi yazmış.

SkyCaptain dedi ki...

Robben'in kırmızı kartı dönüm noktası oldu. Şahsi görüşüm oyunda kalsaydı aynı skorla Madrid kazanabilirdi...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Sevinsemmi bilemedim.Çok zevksiz bu İspanya ligi bu sene.Rakip ilk yarıdan havlu atınca neyleyim ben şampiyonluğu.Ben sevinçten,rakip üzüntüden gözyaşı dökmeliki ben o şampiyonluktan maksimum hazzı alayım.Galatasaraylı renkdaşlarım iyi bilir ne demek istediğimi.Barca bu kadar iyiyken koca Real Madrid'in bu kadar kötü olmasından memnun değilim.Real'e revizyon lazım.

Ha bide,bekliyoruz :)

revenant dedi ki...

babam macı izlerken bu real madrid neden bu kadar telaslı oynuyor dedi
hakikatten de bi telas var takımda
hollandalılardan oturu mu diye dusunmeden edemiyorum

Gazihan Işıldak dedi ki...

ramon'un aklı varsa bikaç hafta gözükmez artık buralarda =))

shadowturk dedi ki...

merhaba teaadüfen surf yaparken bulduğum, blog'un anlamının ne olduğunu gördüğüm, herkesin aceto usta dediğini öğrendiğim ve gerçektende sonradan benim de devamlı takip ettiğim bir blog burası ,öncelikle tebrik ederim.gs 'li olduğunu anladım ama reallimi yoksa barçalımı onu anlamdım ama kendisinin de dediği gibi "Real Madrid için hakem desteği de gelir belki diyordum, olmadı, hakem zaman zaman Real Madrid aleyhine saçmaladı. " bugünün yorumu bu galiba gerisi önemli değil. sonuçta real kaybetti. tarihin yönünü ne real ne barça ne futbolcular bütün ülkelerde oludğu gibi hakem hataları belirliyor. ama sende at be golünü yada sende o topu yeme be casilllas diyende olabillir. doğru ama bence önce adalet...sonra istediğin konuyu tartış...

Pads dedi ki...

Palop Shaktar'a o golu atmasaydi simdi bambaska bir yerdeydi, kesinlikle iyi kaleci degil. En azindan CL'ye oynayan bir takimin kalecisi degil.
Kimse yazmamis Robben'in yaptigi amatorlugu, hayret. Hasan Sas yapsaydi boyle bir hareketi 'Turk futbolcusu profesyonelligi bilmiyor azizim'den girilir, Hasan Sas'in ruh hastasi manyak olduguna kadar gidilirdi. Takimin sagli sollu, yerden havadan rakibe korkunc bir baski kurmus, eskaza topu kontrolune alan Sevilla'li 'sisir la sisir' moduna girmis, her dakikada bir pozisyon bulur durumdasin ama sen gidip hakeme sardiriyorsun. Birak dagilmis zaten hakem verdigi kartlarla, o pozisyon olmasa en gec 5 dakika icinde atardi gol Madrid, bunu maci izleyen herkes anlamistir. Sanki macin son saniyeleriymis gibi hakeme depar atmalar, eller kollar bagirmalar. Neyse icimdeki Robben nefreti de bambaskaymis hakikaten, rahatladim. Ama tenhada karsima cikma Robben!

For Ramon:
Yattara> Robben
Ismail Gulduren>Cannavaro
Hayrettin Yerlikaya>Drenthe

delirttin ulan!

carlito dedi ki...

Madrid'de bu savunma varken daha çok 4 yer, 2 tane sağlam stoper almayı akıl edemiyor mu koskoca Real yönetimi ve Mijatovic anlamıyorum.


'El Clasico'nun sonucuna göre Schutser'in durumuna bakarlar ama bana göre 'ŞUTster' başlıklı yazılar okumamız yakındır :)

carlito dedi ki...

Şimdi araştırdım bu sezon oynadığı 21 resmi maçın sadece 4 ünde gol yememiş Madrid.Çok kötü bi tablo gerçekten de.

Haketo Zaman dedi ki...

sana da iyi bayramlar usta. ellerinden öperiz.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Sevilla'nin ikinci golunde arkada birkac saniye bombos bekleyen bir Escude var ki Real Madrid defansinin adam paylasimina daha iyi bir ornek olamaz.

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

man city bu palop'u alsın, hiç gerek yok casillas veya buffon'a o kadar para vermeye....

sannti dedi ki...

@carlito

Yediklerinde de genelde 3-4 tane yiyorlar. Kalede Casillas olmasına rağmen bu kadar gol yiyebilmek gerçekten savunmanın üstü yeteneği olsa gerek.

onuraul dedi ki...

Robben sattı takımını.
başkanın yerinde olacam.kırmızı gördüğü an elime çeki alır.aşağıya iner tek taraflı fesh ederim. =)


Madrid o gazla maçı alma ihtimali baya yüksekti.geçen yıllarda çok aldılar böyle maçları.

olmadı.
kısmet.

Noucompa 9farkla gitmek büyük risk.
bakalım bekleyelim.

adminato dedi ki...

robben ve marcelo yok
real madrid barca dan 3 den aşağı yemez
5den fazla yer mi bilemiyorum

Baris dedi ki...

yok mudur maçın özeti ?