3 Ekim 2008

Nihatsız Haftalar ve Mistır Sıkat

Milli takımı Euro 2008 öncesinde çalıştıran Amerikalılarla şahsen tanışmak istiyorum. Ne yaptınız kardeşim siz bizim futbolculara? diye soracağım. Milli takımda sakatlananlar; takımına dönüp sakatlananlar... Adele sakatlıkları, kasık sakatlıkları. İsim isim sayalım mı! Nasıl bir yüklemeyse bu; Mistır Sıkat dağıttı milleti! Nihat kupayı erken kapamış, 3 ay sahalardan uzak kalmıştı. Tam döndü derken yine sakatlandı. Bu kez 1.5 ay yok diyor Villarreal kulübü. Hem takımının Şampiyonlar Ligi&La Liga maçları hem de Milli takımın iki maçı. Sezonun yarısı heba oldu gitti Nihat için. Yazık...

14 yorum:

mre dedi ki...

Galatasaray'ın sakatlıklardan çektiği kitap olur. Geçenlerde kulübün sağlık kurulu başkanı Galatasaray'ın sakatlıklarının darbeye dayalı oluduğunu bunun da önüne geçilemediğini söyledi.
Hadi sakatlıklar normal de Serkan Çalık'ın, Uğur Uçar'ın neredeyse futbol hayatını bitiren ameliyatlar ne iş diye sormak lazım?
Yoğun ve yüksek tempolu maç trafiğini kaldıramaz oldu insan bedeni.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Nihat kave ha estado aquí durante 6años. y es a menudo heridos. como ya he dicho bien, pero débil que no tiene continuidad.
pero el Villarreal ha rossi...

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

sağda sabri hamit solda hakan balta orta sahada mehmet topal tuncay arda forvette semih nihat.
bu kadarı da tesadüf olamaz herhalde.

cisco dedi ki...

cok yukleme yapıldıgı dogru, macları kazanmamızda da bu yardımcı oldu. yoksa nasıl oyle baskı kuracaktık son dakkalarda.

turnuva sonrası cok dinlenmeye vakitleri olmadı. tam dinlenmeden tekrar yukleme yapmaya calınca patladılar tabi teker teker. normal bence. bu da insan kardesim bi yere kadar.

Unknown dedi ki...

aklımda kalan bir olay var bu konuyla ilgili.doğrudur belki belki de şehir efsanesidir ama yine de aktarayım.bu kondisyonerler ile almanya 2006 dünya kupası öncesi çalışmış ertesi sezon bayern sürünmüştü sakatlıklar ve yorgunluk yüzünden oyuncular inanılmaz düşük performans göstermişti.milli takımdan dönenlere bakıyorum bıraktığı yerden devam eden yok.tuncay nihat semih arda hamit ilk aklıma gelen sakatlar.turnuva sonrası bir sürü oyuncu da eski formunu yakalayamadı.ayhan mesela.bu sene avrupa'da yaşanan hayalkırıklığının sebebi de biraz bu yüzden olabilir gibi geliyor bana.

cakarkeyf dedi ki...

Almanya'yi 2006 WC'a hazirlamislardi evet, ben de bir sure unce biraz arastirmaya calistim WC sonrası almanlara ne oldu acep diyerek ama doyurucu bilgilere ulasamadim, ulasan birisi olursa aynı tip sakatlıkları almanlar da yasadi ise ve doyurucu bir yazı yazılırsa flas bir haber olur gundeme tam anlamıyla oturur. Klinsmann Bayernde ama Amerikalılarla calismiyor bu kez, var birşey bu adamlarda ve yaptıklarında.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
LionelMessy dedi ki...

ben de "barış"a katılıyorum, oyunculara aşırı yükleme yapıldı hem fiziksel hem de zihinsel olarak...Bundan dolayıdır ki, bir servet, bir ayhan eskisi gibi değiller arda ile topal da çok sık sakatlanır oldular, sanıyorum dün mehmet topal koltuk değnekleriyle ayrılmış stattan...Benzeri 2002den sonra hasan şaşa da olmuştu...

aşkın dedi ki...

Benim burdan çıkardığım sonuç Türk takımlarının haybeci olduklarıdır(Nihat ve Hamit'in sakatlık geçmişleri var).
Misal La Liga müthiş bir lig, İspanya en fazla maçı yapıp şampiyon oldu, hani sakat?
Doktorlar mı suçlu yoksa haybeci takımlarda oynadıktan sonra gidilen üst düzey şampiyonanın bindirdiği ani yük mü?

Mr.Eko dedi ki...

Aşırı kondisyon yüklemesi yapıldığında bildiğim kadarıyla zaten sporcu hemen performans veremiyor.

Yani maçlara başladığında aslında formu son derece düşük oluyor. Ancak ilerleyen maçlarda hem formu yükseliyor,hem de yüksek kondisyon yeteneği sayesinde sezonun tamamına yakınında çok iyi performans sergiliyor.

Bunu 2006 şampiyonasında - emin değilim 2004'te olabilir - Memo ve hedo yapmıştı ve ikisininde milli maçlardaki performansları rezildi. Çünkü o yaz haziran ayının neredeyse tamamını bu ağır kondisyon yüklemesiyle geçirmişlerdi.

Nitekim şampiyonadan hüsranla ayrıldıktan sonra bu tarihleri müteakip kasım ayında NBA sezonu açıldığında bizimkiler "career high" yapmışlardı.

Kondisyoner değilim ama aşırı kondisyon yüklemesinde sakatlıktan ziyade form düşüklüğü yaşandığını izah etmeye çalıştım. Belki kondisyoner veya fizik tedavi uzmanı varsa aramızda bizi aydınlatır.

Akay dedi ki...

villareal nihat 1.5 ay yok derken sakatlığının avrupa şampiyonasında meydana gelen sakatlıkla alakasının olmadığını da söylemişler...

Emir dedi ki...

Galatasaraylı futbolcuları ayrı tutmak lazım, onlar geçen sezon da full sakattı. Ayrıca Euro 2008 için kampta bulunanları ayrı tutarsak, diğerlerinin de Almanya'daki kampı çok ağır idmanla geçirdiklerini söyleyemeyiz. Zira Şampiyonlar Ligi'nde Ön Eleme oynayan bi takımın erken form tutması gerekir. GS en formsuz zamanında Steaua Bükreş maçlarını oynadı ve takımın grafiği haftalar ilerledikçe yükseliyo..
Ayrıca Linderoth bu Amerikalı kondisyonerlerle çalışmadı; adam yine sakat.
Şunu da söylemek gerekiyo ki, genel olarak günümüzde futbolda bu kadar kas sakatlığı yaşanmasını yadırgamamak lazım. Futbolcuları kuvvetlendirmek amacıyla artık çok fazla ağırlık çalışmasına önem veriliyo, fakat dozajı iyi ayarlanmaz ise -az veya çok- bunun negatif etkileri olması kaçınılmaz..

orkun dedi ki...

Daha önce de muhabbeti olmuştu, Dünya Kupası ya da Avrupa Şampiyonası olan yıllarda bu vatandaşların yaşadığı tempo insani değil. Tamam, biliyoruz, "hepsi milyon dolarları almayı biliyor, v.s. v.s." ama bizim lig gibi hem fiziksel hem mental açıdan adamı bitiren bir süreçten çıkıp Avrupa Şampiyonası'nı oyna (ki onun da yine mental tarafı hayli ağırdı, kabgalar, döğüşler filan), sonra da doğru dürüst dinlenmeden Avrupa Kupası maçları, lig, v.s. tekrar başla. Çok zor çok.

flamboyant forward dedi ki...

bir harfin üstüne konulacak noktayla başlık çok daha aydınlatıcı olabilir okuyucular için :D