16 Eylül 2008

Mourinho Sicilya'ya...?

Mourinho planlı programlı adam. Inter'e imzası öncesi İtalyanca'yı öğrendi. Hiç de fena konuşmuyor. Bir Portekizli için zor değildir zaten. Soruları direkt alabiliyor olması tabii iletişimi de kuvvetlendiriyor medyayla ve galiba kendini hala Londra'da sanıyor. O rakip teknik adamlarla kavga eden, her dakika polemik yaratan Mourinho daha Serie A ısınmadan yine aynı yönteme başvurdu. Lakin bu kez hedef küçültmüş. Catania ve hocası Zenga'yı hedef almıştı maç öncesi. Yıldızlara da gerek yok, her türlü yeneriz dedi. Inter'in sahasında Catania'yı yenmesi olay değil tabii. 2 golü de Catania attı kendi kalesine. Mourinho yine susmadı, "5 olurdu" dedi. Bir adam bu kadar antipatik olur. Londra'da Portekizli olmak, güneyin karakteriyle farklı görünmek ve kafayı tapas'a, şaraba takmış Akdenizli'yi oynayan, İtalyan yemekleri yiyen, Lizbon'a tatile giden İngilizler için cazip gelmiş olabilir ama burası İtalya. Tereceyi tere satar bir hali var. İngiltere'de teknik adamlar konuşuyordu. İtalya'da herkes konuşuyor, teknik adamlar, futbolcular, başkanlar, yöneticiler. Kimse susmuyor ki, hedef alındıklarında lafı yapıştırıyorlar. Mourinho şimdi kalktı bir Sicilya takımını küçük düşürdü. Tezahüratla kapatayım: "Mourinho Sicilya'ya nasıl gelecek?" Hayır sanki biz ordayız...

23 yorum:

RaRe dedi ki...

“Mourinho, tam ağzına yumruk atılacak bir adam.” =)

doğru söylemiş Lo Monaco...Catania teknik direktörü...

Adsız dedi ki...

antipatik adam birde başarılıysa ilgi çekiyor bu piyasada,hiç uzağa gitmeye gerek yok,bizdede var bi tane en kaşarlısından.bıyık fetişisti arkadaş yarışır bu adamla antipatiklikte. . yanlız o yumruk sözüne josenin verdiği cevap ta cevap hani; "Kısa bir süre önce size benim adımı kullanarak gazetelerin ilk sayfalarına çıkmak isteyenlerin olduğunu söylemiştim,Benim ücretli bir sponsorum var. Onların hakkını bedava kullananlara izin veremem,Lo Monaco’nun kim olduğunu bilmiyorum. Monaco ismi bana Bayern Monaco’yu (Munich), Monaco Grand Prix’ini, Tibetan Monaco’yu (rahip) ve Monaco Presnliğini hatırlatıyor,Başka bir Monaco hayatımda duymadım"
adamı ayarmatik yapmış resmen ya ahaha hele son cümle kafadan kopardı :)))

mrt309 dedi ki...

Mourinho'da ayrı bir lezzet futbol dünyasında. Açıklamaları bazen antipatik gelse bile (ki bu açıklamalarla rakipler üzerinde baskı oluşturmak ve avantaj sağlamak istiyor bence) yönettiği takımlara oynattığı futbolu, disiplinini ve oyuna giren oyuncusuna sayfa sayfa notlar okutmasını (bu da dersine çalıştığının en büyük kanıtı) görünce hoşuma gidiyor.

Adsız dedi ki...

walter zenga'da boş adam değil hani.
Gaziantepspor'u çalıştırmıştı. Onu bile kovdular. Halbuki Zenga nere Antep niree. Bosque Beşiktaş eşleşmesi gibi bir kaç beden büyüktü.

Şimdi de Mourinho adama geçirmiş. Bu demeçlerin oyuncu üzerinde ki antrenörlük karizması üzerindeki etkisi nedir. Çok riski işler ya yenemezsen. Adamla 40 yıl alay ederler. Bakınız Domenec Romanya'yı yenemezsek. Nehre atlarım demişti. Hani hiç atladığı yok. Olan karizmaya oldu, rezil oldu

aşkın dedi ki...

Üç kuruşluk psikolojik değerlendirmemle yorum yapacak olursam gayet normal buluyorum bütün söylemlerini...
Daha kırklı yaşlarında, yıllık 10 milyondan aşağısını kazanmayan, yakışıklı ve başarılı bir adam ya alemci bir Casanova olacaktı ya da sataşmacı ve kibirli devasa bir ego...
Jose ikincisi oluyor, dişi sineğe baksa haber olacakken tabloidlerden böyle birşey duymadık.Mazbut bir aile yaşantısı, hanımına bağımlılık, gösterişten ve kameralardan uzak bir hayat.Böyle birinin ''I'm the god'' tribine girmemesi mucize olurdu.
Bu arad yıllık 100 milyon da kazansam Adriano tipi bir alemci olmayacağımı ve asla kibirli bir karaktere bürünmeyeceğimi de buradan deklare etmek istiyorum.
Sahi Bill Gates nasıl bir karakterdir acaba?

Adsız dedi ki...

bu arada le monaco sportif direktör karışıklık olmasın.. ünlü bir futbol sitesinin (tahmin edersiniz) türkçe versiyonunda teknik direktör demişler de(bende sözleri ordan aldım zaten). ikidir adamların çevirilerini düzelten yorumlar yazıyorum(ki birçok haberi yanlış çevirmişler rezillik dizboyu) yayınlamıyor herifler :)

Adsız dedi ki...

zenga antepten kovulmadı kendi para için gitti diye biliyorum.arap yarımadası üstünden sicilya yaptı yanılmıyorsam.bi de mourinho hep böyle devam.gittiği takımlar hep nefret listemde başlarda ama kavga seyretmeyi seviyor insan :)

Adsız dedi ki...

hak edilmiş ukalalık diye bir şey var bence ve bazı insanlara çok yakışıyor. birisi de jose. tabii ben yakıştırırım başkası yakıştırmaz o ayrı.. yalnız yabancı hayranlığı anlaşılmasın ama jose vs en uyuz lafları bile daha ince daha tatlı ediyorlar. terim filan kıyas kabul etmez.. hem sevgi hem nefret yok terim e karşı sırf nefret var hatta "şuna bak kıro" vs de denir.. jose ye kıro diyen olduğunu sanmıyorum. kendinden tiksindirmek için elinden geleni yapmasına rağmen ben neden terim i gene seviyorum onu da bilemiyorum. gs'li diye mi, d.günümüz aynı diye mi, nedir :) belki de tüm kötü taraflarına rağmen samimi buluyorum. demek istediklerim ibrahim altınsay ın hasan şaş la ilgili bir yazısında (çoğu kişi biliyor olabilir) var. şaş ı ve terim i sevme, şükür e ise bi türlü ısınamama sebeplerimi yazmıştı altınsay..

Adsız dedi ki...

Kim ne derse desin,ne söylerse söylesin Jose'yi seviyorum ben.Ukala,çünkü mütevazi olamayacak kadar iyi.
American Express reklamındaki "fast,really fast" ikilemesi ve efsanevi aksanıyla da işte hoca bu dedirtmiştir bana :)

Robaggio dedi ki...

Koca Zenga da şamar oğlanına döndü arkadaş..

Gaziantepspor'a Zenga'dan sonra gelen Erdoğan Arıca da "Bu ne lan, bu takım çalışmamış" demişti :)

Hoş Arıca'nın ne ilk ne son söyleyişi oldu bu cümleyi ama arada Zenga kaynadı..

Saygıdeğer Zenga hocam İtalya 90'dan beri kalbimizdesin..

Adsız dedi ki...

jose bir tane, ailecek seviyoruz kendisini, dark in dedigi gibi, adama yakisiyor.

Adsız dedi ki...

Baba yazacak bir yer bulamadım. Akşam Ligtv'de izledim. Tesadüfen izlerken Avrupa'dan Futbola gözatayım dedim. Baktım konuksun. Sonra blog muhabbeti oldu. Ne acaip burada okuduklarımızı ve seni ekranda görünce. Daha sık ve çok çıkasın umarım. Ama tvde izledikçe, blogun topu taca çıkar gibime geliyor :)

Adsız dedi ki...

@ali!

super demis ya monaco ya.

Unknown dedi ki...

boş adam mourinho.. interi yılmaz vural bile şampiyon yapar....

Adsız dedi ki...

Abi akşam bende Lig TV'de programa ortasından başladım,izlerken afbuyur kim lan bu adam beyin cerrahı ciddiyetinde ama nede güzel konuşuyor nerden çıktı dedim,kızcağızda bir türlü ismini zikretmedi söz verirken sana şimdi Maurinho yorumunu okurken dün programdaki adamın da aynısını söylediğini hatırladım lan acetoymuş galiba diye düşünürken yukarıdaki yorumla bağladım olayı.
Daha sık görün abi ortalarda.
Anladığım kadarı ile 'freelance' durumundasın şimdi ama en azından şu blogda haberdar etsen ya bizi ne zaman nerede görüneceğinden.

Adsız dedi ki...

aceto;
muhtemelen kendı reklamını yapmak ıstemedıgınden cıkacagın programları bızımle paylaşmıosun ama hanı solesen fenada olmaz gıbı gelıyo:)))

orkun dedi ki...

@erdincinho

Mourinho'yu ben de severim de efsanevi aksanıyla nasıl "işte hoca bu" dedirtiyor bu adam yav :)

varol döken dedi ki...

barcelona yıllarında robson'un yanında bile karizmaydı bu adam... güzel bir kelime olan karizmayı sağda soldaki boş adamlara harcayıp (tıfıl tarkan, sıvacı mustafa sandal vb.) belki de ismiyle müessip tek adamdan esirgemek olmaz... ne yapsa hak ediyor, en azından ettiği lafın arkasında duruyor... bir de card express reklamında ona biçilen rolün hakkını veriyor...

@aşkın
ben o kadar para ve başarı kazansam, muhabirlerin beni amutta dinlemesini, diğer teknik direktörlerin boşuna maça gelmemesini, bütün takımın sırtında benim ismimin yazmasını ve gollerin hepsinin bana yazılmasını isterdim:)

Adsız dedi ki...

hadisenin devamını burdan okuyabilirsiniz.
http://www.internetspor.com/news_detail.php?id=80493

Adsız dedi ki...

ee orası italya mourinho efendi. çarparlar adamın ağzına :)

jose dedi ki...

zenga zenga dıyorsunuz zenga kım ya:)

ıtalyada hangı buyuk devı yada avrupada hangı buyuk takımı calıstırmıs mılanımı juveyımı lazıoyumu romayımı.geçiniz...

antti_sumiala dedi ki...

lo monaco : mourinho tam ağzının ortasına vurulacak bi adam!!!

- j.m : lo monaco kim diye başlamış ve star gazetesinden gördüğü "monaco" esprisini yapmış..

berkut gibi adam.. sürekli polemik, sürekli polemik.. form tutmaya başladı.. başka haberlerini de duyarız yakında...

Adsız dedi ki...

gıcık mıcık..
itici mitici..
dayaklık mayaklık..

seviyom bu adamı.. =) =))