17 Eylül 2008

Porto 3 Fenerbahçe 1

Emre'nin kariyerinde belki de ilk kez sağ açık başladığı; Aragones'in elinden tutup getirdiği Josico'nun kulübede oturduğu, sakatlıktan dönen Selçuk'un onbirde başladığı, Yasin'in maç boyunca Can Arat'ı aratmadığı, R. Carlos'un yenilen gollerde yine numaralı seyirci havasında olduğu, Alex'in baldırını tuttuğu dakikadan itibaren kayıpları oynadığı, Uğur Boral'in didindiği, Josico'nun belki de iyi ısınmadan girdiği ikinci yarının başında 7 dakikada oyundan çıktığı, 2. yarıda Porto'nun helva gibi sağ kanadından Roberto Carlos'un 2 adet al da at değil; çarp sadece gol olsun lokumu attığı, Guiza'nın golünü atıp, iki pozisyonu zamanlama hatasıyla heba ettiği, Aragones'in Kazım'ı oyuna alırken neden Emre'yi oyunda tuttuğu ve Uğur Boral'ı oyundan çıkardığının anlaşılmadığı, geçen seneki Fener bu Porto'ya 3 atardı yorumlarının bol bol duyulduğu, 17 gün sonra maça çıkan Porto'nun erken bulduğu 2 gol sonrasında yattığı ve 2 farka rağmen galibiyeti hak etmediği, kalitesi Hacettepe-Fenerbahçe maçıyla ancak yarışabilen futbol adına keyif vermeyen 90 dakika. Aragones için hayat zorlaşacak. Tek derdinin İstanbul trafiği olmayacağı kesin!..

88 yorum:

Adsız dedi ki...

bu isin tek suclusu aziz yildirim'dir.

Mr.Eko dedi ki...

Fenerbahçe defansı ilk 20 dakikadan sonra sadece ön liberolara daha yakın oynayarak portoya dur dedi. Zaten portonun en tehlikeli atakları ve golün 1 tanesi ortadan gelmişti.

Fenerbahçe defansının yaptığı çok saçma hatalar dışında porto kendi çabasıyla kaleye gidemedi.

Yazık bir maç fener için,çok yazık.

mrcool dedi ki...

Aziz bir eser yarattı Aziz
Yildirim gurur duymalı

Adsız dedi ki...

çok kötü zamanımıza denk geldi bu maç. ilk 15 dakkadaki rezalet olmasa puan çıkartabilirdik. bu takım düzelecek. o kadar ümitsiz değilim gruptan çıkma adına.

roberto carlos yatcak yerin yok .

Adsız dedi ki...

bu arada gs sağ bek arıyordu burnunun dibindeki romen oyuncuyu görememiş. 3. golü attıran romen sağ bek ten bahsediyorum adı s ile başlayan.

AAAA dedi ki...

çok ama çok keyifsiz bir maç oldu.

fazla diyecek bir şey yok. defans kötü, orta saha daha kötü neresinden tutsan elinde kalan bir takım var.

aziz yıldırımın takımı güçlendirdik derken neyi kast ettiğini bu maçtan sonra anladım:))
aziz yıldırıma göre
marco+appiah < maldonado+josico (veya selçuk)

Adsız dedi ki...

kazanılan topların yasin-luganoda biriktirildiği bir takım bundan daha fazla rakip kaleye gitseydi sürpriz olurdu. bir diğer itirazım da burak ile ilgili: iki takımı küme düşürdükten sonra iki defasında da büyük klüplere giden başka kaç oyuncu var. ne iş yapar ve yeteneği neresinde gizli çözebilmiş değilim. aceto nun zat hakkındaki düşüncelerini merak ederek iyi geceler diliyorum..

Adsız dedi ki...

bu orta saha ile bu kanat oyuncuları ile bu sistemle olmaz. orta saha top tutamıyor ve sağlam basamıyor, rakibi ileride karşılayamayınca haliyle savunma hata üstüne hata yapıyor. hücuma çıkmıyorlar diyicem ama diyemiyorum çünkü düşünmüyorlar ki denesinler ? e kanat oyuncuların klasik çizgi oyuncuları, içeri girmiyorlar.

aragones sezon sonunu görür mü bilemiyorum. görse bile kalmayacağı kesin. ve en önemlisi ise sene sonunda takımda ciddi bir değişime gideleceği çok kesin artık. anadolu takımlarında bile oynar mı acaba diyeceğimiz adamlar banko oynuyor.

Major dedi ki...

carlos yorumları dışındakilere katılmayacak biri cıkacagini sanmıyorum ama aceto'da ki bu carlos duyulan antipatikliğe anlam verebilmiş değilim...

tamam carlos bu maç iyi değildi, ama orta şut karışımı hareketini görmezden gelip yenilen gollerin carlosa yuklenmesi ayıp...

Adsız dedi ki...

fener'in durumu icler acisi.. bu takim lig'de de bisey yapamaz.. Emre'nin attgi sutlar zaten baska bi komedi idi..

tofi dedi ki...

senin cok begendigin maldonado macin en iyisiydi herhalde:) bir de cikana kadar boral ve cok kosan guiza... gecen yil gibi olucak belli oldu, ilk yari anlamsiz sacma sapan oyun, sonra etekleri tutusacak ve gol aticak, macin son anina kadar zevksiz de olsa heyecanli maclar.

Adsız dedi ki...

Porto cıvımasa ilk yarı 4-0 dı. This match was all about Porto (bkz enternasyonel blog istiyoruz)

Yasin dedi ki...

inanilmaz karaktersiz bir oyun sergiledi bugun fenerbahce! bugunku oyunla gorduk ki FB için 3.luk bile cook zor bu grupta...

Adsız dedi ki...

@major
Bülent bey maçı özetlerken Carlos'un lokum ortalarını da yazmış.
Algıda seçicilik durumu olmuş sizinki ziyadesi ile.
R.Carlos'a sahip olmak belkide böyle birşey artık bu saatden sonra.
Kanadından gol yiyeceksin kanadından gol pozisyonu bulacaksın.
Eskiden kanadından gol yemezdin kanadından gol bulurdun.
Yine de onu izlemek zevkli.

Adsız dedi ki...

şl için seyrettiğim en kötü maçlardan biriydi.

öyle olsaydı böyle olsaydı diyen fenerli arkadaşları anlamak mümkün değil. daha maç 2-0'ken, porto laubalilikle 2 tane kaleciyle karşı karşıya gol kaçırdı. 2-0 yenik oynamakla 3-0, 4-0 oynamak arasında ne kadar büyük fark var hepimiz biliriz.

pozisyonları saymıyorum bile. porto umduğumdan da kötüydü. fenerbahçe şu kötü halinde porto'yla karşılaştığı için memnun olmalı.

fener bu porto'yu evinde yener. arsenal'le kiev'in berabere kalması iyi oldu..

not: eski fener olsa diyenlere soruyorum, bu bizim bildiğimiz eski fener yahu :)

cenk yoldan

peralta dedi ki...

abi bir ters kademesi vardı adamın, bugün yazdın, ona da nazar değdirdin :) ilk gol göstere göstere geldi. fenerbahçe (artık) böyle gol yememeli...

erdincinho altunozzi dedi ki...

geçen yaz seçim öncesi bir kanalda, fanatik galatasaraylı mehmet ağarı kızdırmak için sunucu roberto carlos'un fenerbahçeye transferini soruyor ağar'a.mehmet ağar'dan gelen yanıt "Bizim partimiz emeklileri de düşünen bir parti" oluyor..

Adsız dedi ki...

major bence senin macları at gözlüğüyle izliyor olman ayıp hersey ortada macı izliceine biras robertoyu izlesen sende görebileceksin belkide

Adsız dedi ki...

aziz yildirim fenerbahceli arkadaslarimin gecen seneki deyimiyle ''buyuk baskan'', senin neyine sampiyonlar liginde ceyrek finale cikmis chelsea ye stadi dar etmis takimin en onemli defansif orta sahasini birde ustune teknik direktorunu ligde sampiyon olamadilar diye gondermek. bir de lakayitlikmis, o tam bir ayip zico icin yapilmis. zico lucescu gibi sakin efendi bir adamdi ve iyi bir taktisyenede donusuyordu tam fener bizim galatasarayin onune gecti artik iyice derken (bir yandanda avrupadaki basarilari yuzunden gurur duyarken) olanlara bak. bizim takim uefada fenerde burada. ne bizimkinden ne fenerden ne de besiktastan birsey olmaz arkadaslar kimse kusura bakmasin. biri gider sampiyonlar liginden elenir, digeri super kadroyu bozar , bir digeri gider 8 yer tarihe gecer.

murphy kanunlari tam bizim turk sporuna gore isliyor bazen ozellikle de turk futboluna gore diye dusunuyorum. arkadas sen nasil oyle iyi takimi bozarsin birde bu adami getirirsin direktor diye. sadece fenere degil elestirim bizdede cevat hoca sampiyon yapti takimi, ama skibbe diye bir adam geldi. konu fenerle alakali oldugu icin fenerbahce takiminin yonetim seklini elestirdim.

o gecen sene buyuk baskan diyen arkadaslarim bu takim 2 sene boyle kotu gitsin o baskanlarini yuhalarlar sokaklarda onuda biliyorum.

Adsız dedi ki...

@major
Aceto'nun yorumunu doğru dürüst okumadan senin 'ayıp' kelimesini kullanman ayıbın daniskası olmuş.
Bu kadar emek verilen bir işi eleştirirken bari az emek verin kardeşim en azından yazılanı bir okuyun be allahaşkına.
Adam bak ne yazmış;
'Roberto Carlos'un 2 adet al da at değil; çarp sadece gol olsun lokumu attığı...'
Ayıp şu yaptığın!

Adsız dedi ki...

Carlos'un dünya umrunda değil.... parayı almış yan yatıyor... Lincoln ve Carlos... ulan bu brezilyalılar adam olmaz

Adsız dedi ki...

Her maç farklı defansla oynanmaz. Bence futbolun değişmeyecek tek gerçeği budur... Bizimde aynı sorunumuz bu fenerle. birbirine alışamayan adamlar kesinlikle adam paylaşamıyorlar...

Ayrıca fenerli arkadaşlardan rica edicem hepsinden değil tabiki lütfen bundan sonra lincoln e laf etmesinler. Tamam biz zaten bi işe yaramadığını kabul ediyoruz. Ama lincoln şöle lincoln böyle diyeceklerine gözlerinin önündeki carlos a baksınlar. ofans dan başka birşey düşünmüyo resmen. gelmiş geçmiş en büyük lafları yapıpta hagi gibi bi insana saygısızlık etmesinler en azından. gerçekten fenerbahçeye zarar veriyo bu adam. Hatırlatmama gerek varmı bilmiyorum ama Geçen sene fener süper top oynarken o süreç içinde carlos takımda bile değildi zaten...

H. İbrahim Andiç dedi ki...

2.gol'de volkan bize sevilla maçını hatırlattı , şut çek, volkanın yumruklarına çarpsın , gol olsun. O şutu volkan'ın tutmasını zaten beklemiyoruz'da, bari dışarı tokatla. Lugano rahat bi şekilde , arkasındaki presi püskürtmek için çizgiye yaklasıyo, volkan paşa san siro günlerinden kalma hareketlerle , topu göbege nişanlıyo , Allah'tan quaresma satılmış , 1 gol boş kaleye atılmadı , 1 golde 2-0 dan sonra, tribünlere oynayan porto'lu sayesinde dışarı gitti.
Sen tut adamı 45 dk kenarda oturt.Sonra deniz - yılan hesabı. Dede; elinde xavi , iniesta , fabregas, senna'dan kurulu ispanya orta sahası yok. Elimizde , aldıgı topu en yakınndakine veren josico , ne yaptıgı anlaşılamayan selcuk , gün geçtikçe üstüne koymak yerine alan emre ve hala patlama yapması beklenen maldonado var. Papaz pilav yemiyo. Ha bide ; burak , deli ibo seni bekler. Onlar ne güzel ortalardı yahu.

Adsız dedi ki...

Taraftar ultimatomu vermisti zaten Hacettepe macinda - taraftarla ugrasma su takimi toparla - bu sene maalesef Umit Davala deyimiyle bir cacik olmayacagi bu cocugun okumayacagi belli...

Adsız dedi ki...

toplum olarak okudugumuzu anlama ve algilama gibi yeteneksizligimiz maalesef mevcut. Sanirim elestiri yapmak icinde elestiri yapilmaz.. Laf yerine expres mail olarak gider anlar kendisini alicida. Ayrica yarin aksam gozleriniz besiktas'da olsun buyuk bi patlama bekliyorum onlardan.

Adsız dedi ki...

bay aceto foto çok bomba olmuş. yarınki maça bakalım napacak bizimkiler.

Adsız dedi ki...

aceto nun carlos a karşı bir antipatisi olduğuna bende katılıyorum. bu adam zaten eskisi gibi olmadığını, eski carlos olsa real madrid te oynuyor olacağını biliyor ve söylüyor. ilk goldeki hata yasinindir. arkasındaki adamı hesap etmeyen topu bırakan stoper olmaz olsun. fenerbahçenin kendi kalesine attığı golleri bile carlos a bağlıyorsunuz fakat dünyada kanadından orta açtırmayan bir tane bek var mı? orta açılacak, defans iyi pozisyon alacak ve bilinçsiz şekilde topa dokunmayacak.. diyelim siz haklısınız.. görende fenerbahçe nin kendi kalesine attığı gollerin hepsinin carlos un kanattan yapıldını sanacak.. gereksiz linç girişimi başka bir şey değil.umarım yayınlanır.

dusendeli dedi ki...

Yorumlardaki karamsarlığa çok anlam veremiyorum. Evet Fenerbahçe'de eksiklikler var, defans çok hata yapıyor ama bugün 2-0dan sonraki oyun oldukça iyiydi. Hatta son dakikalarda biraz becerikli olunsa, şans da yardım etse puan çıkabilirdi.Maçtan önceki yorumumda da yazmıştım; bu maçta öncelikli ihtimal beraberlik sonra Porto galibiyetiydi. Geçen sene Sevilla, bu sezon Partizan maçlarında Fenerbahçe'nin başına gelen maçın başında iki gol yeme şoku bu maçta da olunca toparlamak bir hayli zor oldu.

Çok önemli değil. Yalnız geçen seneki Fenerbahçe olsa Porto'yu dağıtırdı şeklinde yorumlar duyuyoruz. Fenerbahçe geçen sezon CL'de deplesmanda yaptığı 5 maçta 3 mağlubiyet 2 beraberlik aldı. Yani zaten deplasmanlarda değil kendi evinde başarılı bir takım Fenerbahçe. Geçen sezon Saraçoğlundaki 5 maçı da kazanmıştı; seriyi bu sezon da sürdürürse bu gruptan çıkabilir.

Ayrıca en çok eleştirilen isimler (Güiza, Maldonado) bugün takımın en iyileriydi. Aslında bu da alelacele yapılan yorumların ne kadar mesnetsiz olduğunu bizlere gösteriyor. Sabırlı olunursa, sakatlar düzelip takıma katıldığında Fenerbahçe yine istenilen sonuçları almaya başlayacaktır.

Bir sonraki İstanbul'da Dinamo Kiev ile. Bu maçta Fenerbahçe 3 puan alıp tekrar gruptaki durumu toparlayacaktır. Karamsar olmaya gerek yok.

Adsız dedi ki...

aceto'nun carlos transferini kıskandığını, postta bulunan resmi özellikle koyduğunu(oyuncu nanik yapıyor dalga geçiyor), konu fenerbahçe olunca tek bir iyi cümle bile yazmadığını, bütün bunlar devam ettiği sürece bloğu okumayı bırakacağımı söylemek durumundayım.

emrah dedi ki...

aceto dan o fotoyu değiştirmesini istiyoruz.

ygtylmz dedi ki...

Defans hataları , Aragonesin oyunu seyretmesi , guizanın yalnız kalması , Emre ve selçukun sakatlıktan kurtulamamaları vs.vs.vs böyle birçok sebep sayarız . Ama Ban inanıyorum fenerbahçe Deivid , Tümer , Edu , Vedersonun gelmesiyle birlikte tekrar geçen senedeki performansına dönecektir . Bu arada son olarakda Ankarada maç sonlarında bağırdığımız tezahuratı yazayım

Bizimle Uğraşma Şu takımı toparla !!!

bilog dedi ki...

haber de ekşi sözlük entry formatında :)

Adsız dedi ki...

@anonymous 1:00

Tam olarak okumadığın için hiç okumamanla fark yok gibi bişey zaten...

"Roberto Carlos'un 2 adet al da at değil; çarp sadece gol olsun lokumu attığı"

bu güzel-çirkin yorumu yaparsak eğer sizce hangi kelimeye daha uygun acaba merak etmekteyim...


Ayrıca benim bildiğim takıma faydalı olan oyuncular kıskanılan oyunculardır...

Dediğim gibi sen zaten bloğu okuma lütfen. sadece fotoya başlığa ve son cümleye bakmak blog okumak değildir zaten...

Adsız dedi ki...

aceto carlos transferini kısanmaz niye mi? zira kendisi zamanında barcelonanın takım kaptanının tansfer eden takımın taraftarı. carlos transferini kıskanmaz nedne mi? zira kendisi karpatların maradonasını transfer eden takımın taraftarı. carlos transferini kısakanmaz neden mi? carlosun oynadığı takım iki sıfır öndeyken carlosunun oynadığı kanattan yapılan 3 atakla o takımı 3-2yenen takımın taraftarıdır. ayırca postu nasıl okudunuz bilmiyorum ama carlosun yaptığı haraketlerden attığı güzel paslardan bahsedilmiş. bunu da geçtim nasıl taraflı izliyorsunuz ki carlosun yaptığı hatalar sonucunda gollerin geldiğini göremiyorsunuz. dahası carlos un oynamadığını cümle alem görüyor. ha f eğer fener kötü oynasın ama bunu kimse söylemesin, biz hakeme kabahat bulalım diyorsanız siz bilirsiniz fenerli dostlar. bundan sonra bu blogu okumayacağını söyleyen arkadaş da lütfen bizi bırakmasın. biz onsuz yapamayız. bülent abi o olmadan blog falan yazamaz. lütfen bizi bırakma isimsiz arkadaş.

BT dedi ki...

@blogdan yolu geçenlere

Her yaşta insanın yorum yapma hakkı var elbette lakin çocukça yorumlarla ne siz vakit kaybedin okuyarak ne de ben cevap vererek...

Ben spor medyasında profesyonel ama bu blogun ilk gününden itibaren amatör bir futbol sevdalısıyım. Futbolu seven herkes dostumdur. Bu blog sayesinde de yüzünü görmesem de çok dost edindim, çok şey öğrendim.

Evet Galatasaraylıyım. Rahmetli babamla 5 yaşında maça gitmeye başladım. 11 yaşından 30 yaşına kadar da kapalı tribünde maç seyrettim. Babamı da Galatasaray bayrağıyla gömdüm. Fenerbahçe tribünlerini de bilirim. Çarşı'ya. Her tribünden arkadaşım vardır. Bir zamanlar bir arkadaşın dediği gibi Anderlecht tribününden gelmedim özür dilerim. Vestel Manisa, Oftaş tutuyor taklidi de yapmıyorum maalesef piyasa şartlarında!

Lakin yazarken sevdiğim renkleri çekmeceye koymayı gazetecilik mesleğine başladığım ilk gün kendime ilke edindim.

Lakin bu blogdaki her fikiri; yazan Galatasaraylı önyargısıyla bakanlara da sadece gülümsüyorum. Futbol hakkında yazmak bu kadar kolay mı?

Her takımı her futbolcuyu eleştirdim, övdüm. Aklım, futbol bilgim yettiğince. Hepsinde haklı mıydın? Elbette ki hayır. Son örneklerdeki Carlos analizini de Emre portresini de anlamak isteyenler anladı. Emre portresinden de Galatasaraylılar nefret etti!

Yazacak çok şey var ama şu gecenin vakti hayatımı kazanmak zorunda olduğum işin yorgunluğu var üzerimde.

Yorumlarını rakip takım üzerinden yapanlara, yazana ön yargıyla yaklaşanlara sadece yanıldıklarını belirtmek isterim...

Çözüm basitti. Sadece uygulaması kaldı. Aceto blog'da artık Türk futbolu yer almayacak. Türk futbolu hakkında söylemek istediklerimi söyleyecek internet dışında mecralar da var. Sadece o güzel, bilgi, fikir paylaşan yorumlara hasret kalacağım...

Dünyadan futbol yazar, çizeriz, olur biter.
Bir yenilik de yorumlar üzerine: İnsanların fikirlerini kolayca ifade etmesi için açık tuttuğum -anonim seçeneğini istismar eden, karşılıklı samimiyeti saygısızlık olarak geri verenlere selam ederim. Artık blog anonim yorumlara kapalı...

Son notum: Bu postun fotoğrafına itiraz eden arkadaşa: uefa sitesinden aldım fotoğrafı. o saatte başka da fotoğraf yoktu. Şikayetini lütfen o siteye ilet...

Beta Karoten dedi ki...

Volkan'daki bu anlamsız kaleden çıkma merakı nedir? Defansla diyalog kurmak çok mu zor acaba. Son günlerde bu kaçıncı hatası Volkan'ın..Son anda topu çıkartmayı başarmasa yarın manşetlerde görürdük Volkan'ı.

L.E.N. dedi ki...

Bu işin pîri olmuş futbol yazarlarına saygım sonsuz ama futbolun önce zihin işi olduğunu düşünen, "hasantopabas"çı ve "renk"çi bir futbol sever olmadığımı belirterek (fenerbahçeliyim) Uğur Boral 'ın önce Uğur Meleke, şimdi de Bülent abi tarafından beğenilmesine "allah allah ?" tepkisi vererek bakıyorum.

Uğur Meleke "Uğur Boral iyiydi" dedi, Bülent abi de "Uğur Boral didindi" yazıyor.

Brezilya 'yı 10 kişi bankete atan bir genç takımımız vardı, hani 3-4 sene kadar önceydi sanırım, kategorisini hatırlamayışımı mazur örün. Nuri Şahin 'nin "Brezilyalı doğulur ama pekala Brezilyalı da olunabilir" dediği takım hani. 3-3 olup da şanssız bir şekilde 4-3 'ü gördüğümüz maçın yer aldığı turnuva. İşte o dönemki canlı maç yorumcusu bir "amca"mız vardı -sesinden öyle çıkardım. Altyapıdan, cevher bulmak ve işlemekten anlayan bir adamdı profesyonel olarak, keşke ünvanını veya ismini hatırlayabilseydim.

Dedi ki bir maç sırasında "biz bir oyuncunun karar verme yeteneğine bakarız. Herşey zamanla geliştirilebilir ama bir gencin 'iyi' futbolcu olacağının sinyalini oyun esnasındaki kararları belli eder". Hay ağzını öpeyim "amca".

İşte Uğur Boral tam bu tanımın ofsaytında kalan adam. Karar verme yetisinden yoksun, tamamen ezbere dayalı bir oyun sergiliyor. "Top sürmeye çalış, olmazsa yine top sürmeye çalış, belli bir yere inebilirsen orta aç". Oyun zekasının z'si yok. Bugün Roberto Carlos işbirliğiyle sol kanatta kaybetmeyi başardıkları top sayısı kimi takımların 5 maçlık istatistikleriyle yarışır. Ve bunu işini yapmaya çalışırken değil, ezberlediği şeyleri yapamayacak durumdayken yaptı. Yani karar veremiyor, pas verebilmek zaten yok. İşin teknik kısmında katiyyen değilim. Kendisine seyretti seyredeli halısaha topçusu derim. Çünkü halısaha futbolu kesintisiz ve çabuk driplingler yapmanın yeterli olabileceği bir mecradır.

Bu adamın çevik ve hızlı oluşu mu aldatıyor "didindi" veya "iyiydi, çabaladı" dedirtmek için bilemiyorum. Nazarımda uyuşuk bir Selçuk 'la atik bir Uğur Boral 'ın yararsızlığı -hatta ziyankârlığı- arasında hiç bir fark yoktur. Zira eninde sonunda, ikisi de teknik kapasiteye sahip topçular. Selçuk 'u kimi zaman "vay anasını" dedirten paslar atarken seyredebiliyoruz, aynen Uğur Boral 'ın da son iki maçtır (belki üç) golü getiren ortaları yapıyor olması gibi. Tekrar söylüyorum, teknik veya fiziksel kapasiteden bahsetmiyorum. -Selçuk da bonus oldu ya şimdi- iki oyuncu da oyun zekası vasatın altında veyahut sıfıra yakınsar topçulardır. O yüzden her sene "Selçuk: bu sezon bambaşkayım" der gazetelere de yıl boyunca değişen birşey göremezsiniz.

Uğur Boral 'ın çeviklik ve hız ilüzyonuna kapılmış olma ihtimalinizi gözden geçirmenizi rica ediyorum, sonuç olarak. Karar verme yeteneğine sahip örnek bir kanat oyuncusu Cristian Rodriguez gibi, ok gibi fırladığı yerde Lucho Gonzalez 'i bıraktığını hatırlayarak, Fernando 'dan aldığı topu Lucho 'ya yerden keser, Lucho da demarke pozisyonda gerekeni yapar.

Benim futboldan anladığım, seyrederken karar verme yeteneğini gözler önüne seren, düşünerek oynayabilen topçudur. Yoksa Uğur Boral gibi ne driblingler atabilen ciğerli futbolcular bulunur bu topraklarda.

Gökhan Gönül 'ü farklı bir bek yapan da budur -formsuz oluşu konumuz değil. İki kişinin arasından çıktıktan sonra ezbere bir kanat oyuncusu gibi (bkz. Uğur Boral) orta açması beklenirken topun hızını, pozisyonunu ve karşı takımın ondan beklediğini bilerek topu kaleye yollayıp Galatasaray kalesinin yan ağlarının içine bırakır, Gökhan Gönül -gibisi-.

Ama Uğur Boral gibi karar fakiri oyuncular ezber futbol üzerine çalıştıklarından ya hep içeri bükülüp şut atarlar, ya da uyarıyı alıp "adam çalımla orta aç" metodunu âmânın bellediği gibi bellerler.

erdincinho altunozzi dedi ki...

aferim futbolu beyniyle değil de gözüyle izleyen klavye delikanlıları,aceto'yu bir kez daha küstürmeyi başardınız..

eleştirdiğiniz insanlardan farkınızın kalmadığını anladınız umarım.

alperensaylar dedi ki...

az bile o resim fenerbahçe için.
mtk ya elendiğimizde, manchester'dan 6 yediğimizde bile daha tutarlı bir futbol, daha bir takım oyunu vardı sahada. schalke'ye 2-0 yenilen takım bile 9 kişi ile bu takımdan daha iyiydi.

şimdi burda suç kimde?

aragones'te mi? hayır. hayatı boyunca ispanya dışında çalışmamış 4 yıldır milli takım çalıştıran bir hocayı temmuz'da getirirsen takımın başına değil aragones rinus michels olsun bir şey yapamaz.

futbolcularda mı? hayır. hepsinin yeteneği belli.güiza bir raul, torres değil. alex de bir zico değil.hepsi oynamaya çalışıyor. ama ne yapablirler ki daha fazla. sene de 10 maç bile oynamayan yasin ne yapsın? maldini değil ki bu çocuk.

taraftarda mı? tarafar yıllardır ne yapsın? son 10 yılın ilk 5'inde yaşadıklarımız bir çoğumuzun ömründen yıllar götürdü. ama taraftar yıllardır dünyanın en pahalı markası fenerium'a gidiyor, ortalama en az 50 ytl verip maça gidiyor. daha ne yapsın bu taraftar.

yönetimde mi?
işte onun cevabını herkes biliyor zaten.
k
ısacası kimse şöyle olurdu, böyle olurdu diye ihtimallerden bahsetmesin. bu anlayış olduğu sürece fenerbahçe'nin de, taraftarın da, futbolcuların da, hocanın da işi çok ama çok zor.

ribery11 dedi ki...

Aceto;bu kadar mı değersiz seni sevenlerin görüşleri?Var mı bir post diye merak edenlerin?Bir kaç kendini bilmezin(ulan bu deyimden ilk kez haz aldım)yazdıklarını niye bu kadar önemsiyorsun?

comf dedi ki...

futbol dinlemek yerine selçuk yula'yı,adnan aybaba'yı,gökmen özdenak'ı dinlemeyi tercih edecek kadar fanatik ve taraflı insanla dolu her taraf...

sırf kendi duymak istediklerini söylesinler diye sağa sola saldırmaktan kaçınmadıkça insanı ülke futbolundan ve taraftarlıktan soğutuyorlar...ya çok merak ediyorum madem bu blogu okumamaya karar verdin niye yazıyorsun bunu kapat sayfayı gitsin amaç zarar vermek yapıcılık namına 1 kelime yok ööeehhh eytere bea

ve bu insanlar sadece futbol konusunda böyle değil her konuda aynı ne yazık ki...

maç zaten bizim ligdeki kadar temposuz pozisyonsuz ve keyifsiz bir maçtı

L.E.N. dedi ki...

Oyunla ilgili ekleme yapayım.

Uğur Meleke dedi ki "Deniz Barış UEFA listesinde yok". Neden? Geçen sezonun 17 maçını sakat geçirmiş, 33 yaşındaki bir Josico 'yu, sakatlanıncaya dek orta sahada daha defansif ama yine de ofansif, olabiliğince diri, Şampiyonlar Ligi 'nde özgüvenli, kuvvetli ve hızlı oynamış Deniz Barış 'dan özel kılan nedir ?

Önder Turacı 'nın Fabio Luciano faciasının defans bloğunu terörize ettiği dönemde bütün "kırıkları alan", olması gerektiği yerde kritik müdahaleyi yaparak Bülent Korkmaz 'ın olgunluk dönemini hatırlatır pozisyon alma sezisini sergileyen stoper olduğunu Önder mi gösterememiş yoksa Aragones 'in takımı tanımasını mı bekleyeceğiz ?

Ve günümüz itibariyle gözünü "ünlüler"in arasına diken Fenerbahçe Spor Klübü 'nün transfer politikasına yön veren insanlara göre artık örneğin Güney Amerika 'dan belki Senna 'ya önerilen maliyete denk düşecek bir meblâya genç, adı duyulmamış bir futbolcu almak klübe yakışmaz mı?

Liverpool sol tarafına Lucas Leiva 'yı, Arsenal ön liberoya Denilson 'u, Sevilla orta göbeğe Romaric 'i monte ederek kumar mı oynuyor, isimleri mi küçülüyor bu takımların ?

Dengesizce eleştiriyi iş edinmiş tabloid basından neden böylesine çekiniyorsunuz? Yoksa hala "19 yaşındaki adama o kadar para verilmez" diyerek Kaka 'yı satın almayan Gaziantepspor 'un mentalitesini taşıyan adamlar olarak böylesine büyük bir klübün 2008 itibariyle bu denli kritik mevkilerinde bulunabilmek talihine mi nailsiniz ?

øττøṃαṉṡ dedi ki...

yani gsliyim fenere karsı antipatimde dogustan diil ama arkadas bu kadarda yanlı olunmazki bu kadarda beyaz olan bişeye kara denmez ki göz göre göre, dün zap yaparken fb tv ye denk geldim adamın biri macları değerlendiriyo diyo ki alex in hacettepe macında attıgı verilmeyen golü yüzde yüz gol faul falan diil hakkımız yendi diye... arkadasım tamam fb kanalında olabilirsin ama bizimkide göz ya bizde insanız ya biz körüz yada sen yanlısın bu kadar da olmas. gelelim konuya roberto konusunda aceto yazdıgından beri yemin ederim ön yargısız robertoya kilitlendim maclarda hakketten de dogru soylemıs keza bugun de öyleydi çıkıyo gelmio falan filan ha güzel yaptıkları da yok mu var tabi belirtildiği gibi iki güzel orta atamadılarsa onun günahı deil ama neticede biras daha objektif olun fenerli arkadaslar. siz yaratıyorsunuz türkiye de fener antipatikliğini aklıma geldi bi örnek daha: biz steau ya yenildik elendik justin de mac izliyorum kanaldakilere dedimki hepsi fenerli : arkadaslar ben gs liyim biz yenildik en azından siz bizi tr olarak temsil edeceksiniz cl de sevindim ve fenerbahceye başarılar dilerim dedim kanal ortasında : aldıgım cevaplar anneme küfürler bilimum... senin başarı dileklerine ihtiyacımıs yok .... git dediler'' bi kişide diil kanalın geneli böyleydi... bende ah ettim o gün bana ayıp edildi eden bulur die... bence bu yazımdan sonra bana saldırmak yerine acaba bu insan evladı ne demek istiyo ne demeye calısıo die bi düşünün lütfen ... olayın özünde de bu yatıyo zaten aceto lütfen sende ani kararlar verme zamana bırak ... saygılar

Chuck dedi ki...

hakan balta gibi yeteneklerinin kisitli oldugunu dusundugum bir solbekin yaptigi savunmayi dahi yapamayan bir carlos'un elestirilmesi hasebiyle, neden turlu turlu agresyonlar yapiliyor ki? bir ters kademeydi carlos'dan bugun istedigim, cok mu sey istedim?

umuyorum ozellikler kanat adamlarimiz artik formuna kavusur da o gecen sene ki korkutucu fenerbahcemizi tekrar izleyebiliriz.

ve umarim aceto, bu tur tutarsiz elestirileri umursamayacak olgunluga sahiptir. ki biz de turkiye ligini objektif bir agizdan dinlemenin tadina varmaktan alikoyulmayalim.

L.E.N. dedi ki...

1.si, sayın ottomans, bahsettiğiniz holiganlık bir renge has değildir. Şu an "fenerliler anama küfretti :(((" diyerek aynı sübjektif bakış açısını sergilediğinizin farkına varmalısınız. Lyon, Fenerbahçe 'ye son dakikada gol attığında gözümün önünde takla atan (evet baya bildiğin abartmıyorum takla attı) Beşiktaşlı arkadaşım vardı. N'apayım şimdi? Gidip Çarşı 'nın forumlarında "BJKliler böyle işte" diye dert mi yanayım.

"Fenerliler böyle böyle dedi, oh olsun" perspektifinden kurtulun, zira sıfır çektiğimiz dönemi izleyen yıllarda devlet yurdunun kantini FB 'nin ŞL maçları sırasında göbek atacak yer arayan Galatasaraylılar 'la dolduğu için maç seyredemezdik.

Yorumunuzun başında belirttiğiniz TV hadisesi de çok abesle iştigal. Bir soruyla yanıtlayayım:

Siz TRT 'yi tarafsız/bağımsız bir kanal mı sanıyorsunuz ? Veya TRT 'nin böyle bir lüksü var mıdır?

Vereceğiniz cevabı eğip büküp FBTV veya (X Klüp)TV 'deki yorumlara uyarlayabilirsiniz.

Özgür Akgün dedi ki...

Ilk defa yorum yapıyorum. Saat gecenin 3 bucugu. Yolda gorsem tanımam ama Bulent abi diye hitap edicem sevgimden dolayı. Bulent abi tarafli yazar, tarafsız yazar. Katılmak zorunda degilsiniz. Yok insanları yanlıs yonlendiriyo, yok bilmem hangi takım dusmanı yapıyo derseniz, psikiatriste ya da psikologa, herneyse, gitmenizi oneririm.

Galatasarayla ilgili seyleri taraflı yazabilir, kendi blogudur, fikirlerini yazabilir, ama bir insan olarak yazılabilecek en tarafsız yazıları yazıyoken bunu goremiyorsaniz, ve boyle degerlerin yorumlarını (TSL ile ilgili) takıntılarınız yuzunden okuyamayacaksak, bursaspor macında torunu ile mac izlemeye gelmis yaslı bi amcanın, sadece koltuguna oturmak istedigi icin dayak yedigi taraftar grubundan farkınız nedir?

Bulent abi, yaptıgın dogru isleri bozmaya calısanlar elbette olacaktır, ama yılmak ve bu isi yapamayanlara bırakmak ne kadar dogrudur bilmem. Tek bildigim senin profiline yakısmaz.

Saygılar.

rubensosa dedi ki...

guiza alex


ugur deniz maldonado kazım

r.carlos lugano önder g.gönül

volkan

emre burak josico selçuk..vs bu takımda yeri yok gibi geliyor bana.. tabi benim görüsum sizin 11leriniz neler?

Minozzi dedi ki...

Maçla alakasız olacak aslında ama...

Bir süredir blog sahibine mail atmayı düşünüyordum, tek cümlelik "süper bir post yazmışsın" "emeğine sağlık" vs. yorumları yayınlamamasını rica edecektim, durumun iticiliğini tarif etmeye çalışarak.

İlginçtir, şimdi kendimi o blog yorumlarında görmek istemediğim yorumları yazmak üzere olan biri olarak görüyorum.

Aceto, lütfen birkaç yorumcu yüzünden bizleri kaleminden(klavyenden?) mahrum bırakma! Dünyanın birçok yerindeki futbolu takip ettiğini herkes biliyor, ancak Türkiye futbolu da en az dünya futbolu kadar yer almalı bu blogda. Biz okuyucular bu yüzden bağımlısı olduk buranın..

Gözünü hırs bürümüş fanatikler yüzünden böyle kararlar almak, onların yani futbolun çirkin yüzünün kazanmasına yol açar. İnternette zilyon tane yer vardır kendi takımına toz kondurmayan insanların birbirini yediği, ama maalesef çok az yer var "adam gibi" futbolun konuşulduğu..

antti_sumiala dedi ki...

öncelikle maç çok kötüydü.. şampiyonlar ligi tarihinin en kötü maçlarından birisi olabilir..

porto maça istekli başladı.. 2, 3 pas yaparak fenerbahceli oyuncuları dağıttı ve golleri erken buldu.. 2 golün ardından lisandro karşı karşıya kaldı ve rehavetten olsa gerek normalde plase yapacağı topun dibine vurdu ve net bir pozisyonu gole çeviremedi.. bu pozisyondan sonra porto iyice boşladı.. pas yapmaya çalıştı, yaptı ama performansından çok uzaktı sonraki dakikalarda...

fenerbahce için söylenecek en önemli şey bence " bu kadar basit hata yapılmaz" dır. teniste unforced error vardır.. basit hata.. fenerbahce cok basit hata yapıyor.. selçuk, yasin, lugano, bir çok oyuncu biraz presi görünce ne yapacaklarını şaşırıyor.. hatta bazen pres olmasa bile çok basit pas hataları yapıyor.. bu kadar çok hata yapan takımın şansı olamazdı ve nitekim de olmadı.. arada bir 5-10 dakika pozitif olmaya çalıştı fenerbahce, maçın kalan kısmında çok yetersizdi..

skor yazarlığı değil yapılan.. o duran toplardan biri gol olup skor 2-2 olsaydı da bunlar yazılırdı.. çünkü fenerbahce lige kötü başladı, sahada kötü futbol sergiliyor, iyi transferler yapamadı ve oyuncularının hataları tahammül seviyesini aştı.. bu maçta da bu tablo sürdü..

kimin hatası o tartışılır tabi ama tablo kötü durumda şu an.. geçen senelerde oynanan futbol mumla aranıyor.. oyuncuların performansı yeterli seviyeye gelmiyor..

fenerbahce illa ki toplarlanır sonuçta büyük takım, ama arkadaşlara bir lafım olacak.. burada ışık yok, durumu iç açıcı değil fb de, vs yazarken sırf başka takımı tuttuğumuz için böyle yazdığımızı zannettiler genel olarak.. görünen köy kılavuz istemiyor.. çocuğumuzu kendimiz döveriz ama başkasının dövmesini istemeyiz.. bence eleştiride veya fikirde kasıt yoksa nereden geldiğinin pek önemi yok.. zaten kasıtlı görüş kendisini 100 metreden belli eder..

ortamı bozmanın gereği de yok.. seviyeli tartışmalar, fikir alışverişleri öğreticidir.. başka türlü hiçbir sonuca varılamaz..

SonTarikat dedi ki...

Sayın L.E.N.

Bahsettiğiniz Türkiye Brezilya maçının yorumcusu rahmetli 'Gündüz Tekin Onay'dır. Kendisine tekrar allahtan rahmet dilerim. Beşiktaş'a ve Türk futboluna verdiği emekler unutulmaz.

Not: Site sahibi dostum; sen hep yaz en iyisi hep yaz. Küsmek kolaycılık oluyor küsmece yok.

erdemkursat dedi ki...

@ aceto;

sen futbolu seviyorsun,
onlar taraf tutmayı, kavga etmeyi, yenmeyi...

sen üretmeyi seviyorsun
onlar yalnızca eleştirmeyi...


takma kafana, şunu yazarım bunu yazmam demene gerek yok ki, ne istiyorsan onu yaz...

erdemkursat dedi ki...

aslnda her yazdığın fener veya galatasaray yazısından sonra yorumlarda aynı mevzular geçiyor, sen niye bu kadar ciddiye alıyorsun ki ????

ali! dedi ki...

acetonun yorumlarına "gerçekten tarafsız" bir fenerbahçeli veya beşiktaşlının katılmamasına imkan vermiyorum zaten kendi de gerekeni söylemiş.. ligimiz ile ilgili derinlemesine yazılar yazmamasına (maalesef) hak veriyorum . yukarıdaki anonim yazıların kalitesi işin özeti olmuş ve resmen bizi adam yerine koyup yazı yazma biz haketmiyoruz diye bas bas bağırmış görüldüğü üzere.
Ha son olarak ; beğenmiyorsan çekil kenara dostum dükkanın önünü kapama...

Umur Burak Ayaz dedi ki...

Arkadaşım bu Yasin bize sürekli Yasin okutmak zorunda mı? Anlayamadığım başka bir nokta daha var. Ben Yasin'i halısahada maça çağırmam Fenerbahçe ilk 11 oynatıyor.

Ne olursa olsun, ŞL'de oynayan bir takımın bu kadar çok bireysel hata yapmaması gerek.

Recoba dedi ki...

Neden stoperde Önder oynamaz anlayamıyorum. Ya da koy Denizi oraya ki adamı UEFA listesine bile almamışlar. Önder Yasin den çok mu kötü oynar orda.Emre hayatında sağ kanat oynamamış bari sola koysaydın hocam.Yazık oldu neydi öyle defansın hali mahalle maçında bile öyle hata olmaz.

ssim dedi ki...

burası bir kişisel bir blog. bunun anlamını biliyorlar değil mi carlos eleştirisine dayanamayan insanlar ? isterse bütün blogu carlos eleştirisi ile doldurur aceto. carlos hakkında yazdıklarında sonuna kadar haklı. e beğenmiyorsanız okumayın. efsane fotospor okuyun bence siz !

Major dedi ki...

@aceto

aceto, yazılarını beğendiğim zaman ya da fikirlerimiz uyuştuğu zaman ona göre yorum yapıyorum ama beğenmediğim zaman veya fikirlerine katılmadığım zaman yorum yapmakda hakkımız.

son emre yazısını beğenmedim çünkü emrenin futbolundan değil karakterinden bahsediyordun durmadan. bu konuda bir galatasaraylının çok objektif olacağını düşünemiyorum ben.

camı kim kırdı ve bu yazıda da carlos'a gereksiz yüklendiğini düşünüyorum. her hatayı carlosa bağlamanın saçma olduğunu düşünüyorum.

sen neden her yapılan olumsuz yorum sonrası böyle bir tutum sergiliyorsun anlamış değilim. yukarıda çok ağır eleştiriler veya terbiyesiz yorumlar yok. olumsuz feedback istemiyorsan yorumları kapatabilirsin. olumsuz yorumlar sonrası küsmek hoş birşey değil. yazılarını okuyoruz, begendiklerimizde olacak begenmediklerimizde. her olumsuz yorum yapanı gözünü hırs bürümüş fanatik olarak nitelendirme...

Kerem dedi ki...

Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final başarısından sonra lig için "Bu takımın yürüye yürüye şampiyon olması gerekirdi." lafını eden Aziz Yıldırım dün akşamki oyun için ne düşündü acaba.
Zico'nun da bu yenilgiye yorumunu çok merak ediyorum. Brezilya'da arkadaşlarına anlatıyordur; "Bu takımı ben çok güzel oynatıyordum, beni kovdular, işte bu hale düştüler" diye...
Yalnız şunu da söylemeden edemeyeceğim, Zico gittiğinde tek bir şeye sevinmiştim, Zico Önder'i sadece sağ bek yedeği olarak düşünüyordu, yeniş gelecek hocanın artık stoperde de ilk tercihi Önder olacaktır diye düşünmüştüm. Yanılmışım. Yahu Fenerbahçe yönetiminden kimse zamanında Önder - Servet ikilisinde Önder'in yaptıklarını Aragones'e izletmedi mi, ya da kimse mi anlatmadı bu adamın iyi bir stoper olduğunu.

Kamil Güğüm dedi ki...

Bence postların anonim bloglara kapalı tutulması yeterli bir önlem Bülent abi. Lütfen ne yazacağına buraya gelen yorumlara göre karar verme. Emre ve Carlos üzerine yaptığın analizlerden, sırf gönderilen birkaç yorum üzerine mahrum kalmak istemiyorum ben.

erssre dedi ki...

Dün geceki maçı 3 ayrı aletten izledim yine de 30-40 dakikasını izlemedim bir de ona gelelim.

Digiturk 2. golden sonra yayını kesti saolsun iki şimşek çaktı diye, biz ha geldi ha gelir derken ilk yarı bitti. Sonra sözlüğe baktık justin diye bir site varmış açtık internetten yayın digiturkten daha iyi, ama her güzelin bir sonu var o da bitti. Sonra açtım el kadar portatif televizyondan bitirdim maçı.

Olay şu ki madem star maçı uydudan veremiyor, ki normalde fox falan şifrelerdi premier lig maçlarını normaldir, ulan bunca yıldır nasıl veriyordunuz starda şifresiz? Dsmart çıkınca mı aklınıza geldi uyduyu şifrelemek..

Burdan pek muhterem Aydın Doğan ve M.Emin Karamehmete en içten sevgilerimi yolluyorum...

Erman S

Blogspor dedi ki...

Gökhan Gönül'ün tutacağı adamı Lugano,Carlos'un tutacağı adamı Yasin tutarsa defansın ortası apaçık kalır ve Porto kolayca sonuca gider...3-1!

varol döken dedi ki...

@üstat
iki ofsayt yüzünden nizami golleri yeme aceto:) anonim yorum yayınlamamak sorunu büyük ölçüde çözecektir, kör gözleri de bana bırak ben onlara usanmadan braille alfabesiyle anlatırım:) senin yorumlarına katılmak, katılmamak, eklemek, çıkarmak için ancak gözümüzün önündekilerden yararlanıyoruz, sen şimdi dünyanın 4 tarafından yazacaksın o birikiminle, ben ve benim gibi çokları da sadece okuyacağız... yok öyle yağma:)

@l.e.n
gerçekten güzel yazmışsın, sebepleriyle düşüncelerini pek güzel anlatmışsın, sahalarımızda görmek istediğimiz yorumlar bunlar:) şunu eklemek isterim, futboldan değil ama insandan anlarım... uğur boral, zeki bir adamdır... futbol zekası, hayat zekası diye bir şey olmaz zeka zekadır... ama uğur boral özgüveni gelişmemiş bir futbolcudur, belki de o kafa yapısıyla selçukların, roberto carlosların (evet bence carlos zeki değil sadece kurnazdır) acısını çekiyordur... dünyada en acı şey, yapmak istediklerinizi içinizdeki baskı yüzünden yapamamaktır... biraz dikkat edersen uğur'da bu yüz ifadesini göreceksin... şu emre'ye inanan fatih terim gibi biri inansaydı bu çocuğa çok daha başka olacaktı bence... tıpkı geçen sene zico'nun inanıp sevilla maçına sürmesiyle... işte benim zico yu da uğur u da sevmemin sebebi odur... uğur'a da "dünyanın en iyi hocası da olsa, futbolcu onu sevmezse oynamaz" lafını söyleten...

görünürde yazdıklarında haklısın ama yazdıkların belli ki görünenin arkasından bakacak kadar da yaşlısın:)

@bir daha aceto
görünenin gözükenin peşinde olsak burada işimiz ne, sen de görünene değil asıl buzdağının ardında görünmeyene yaz be usta, sen yazdıkça bu carlos düzelmeyecek ama en azından benim gönlüm hafifleyecek:)

aksilaz dedi ki...

@aceto
sen yaz, okuyan okusun.begenmeyen cıkarsa biz gerekli cevabı verıyoruz.

varol döken dedi ki...

maça gelince...

digiturk 2.golden sonra gitti, küfrettiğimiz d-smart'a kaldık el mahkum, o da gitti, radyoyu da unutalı 20 sene olmuş, gözümde canlandıramadım maçı... bir son 20 dakika izledim, eh işte biraz diyebildim... maçtan sonra da şu şarkıyı söyledim:

dün gece çok aradım
aradım bulamadım
zico'nun hayaleti
korkutsun aragones i

:)

erssre dedi ki...

anonymous'a noldu hacı her dakka şifre mi girecez ?

Erman S

pvdElectro dedi ki...

Fenerbahçenin son bir kaç maçını izleyen Fenerbahçeli arkadaşlara sesleniyorum !

Takım içindeki hücre! bozukluğunu görmeyecek kadar kör olmayalım lütfen. Bir Roberto gerçeği vardırki gözardı edilemez. Son iki maçta Roberto yüzünden yenilen 2 gol var. Vurdumduymazlığı da bonusu. Roberto geçen yıl İnter maçında da bu hatanın bir benzerini yapmıştır İbrahimovic'e baskı kurmayarak.

Bana göre Carlos ununu elemiş eleğini asmış sezon sonu lüks malikânesine giderek emekli olan arkadaşları ile birlikte kendi çim sahasında futbol hayatına devam eder. Ne olacağını bilemeyiz ancak tek bir gerçek varki başarılı geçirdiğin sezonun sonunda Maldanoda & Josico getirilip Aurelio & Appiah ikilisi gibi hareket etmesi beklenemez.

Bu başarı bu kadro ile tekrar edilebilir mi? bilinmez, belki. Evinde Arsenal'a kaybedersen çok zor. O zaman geçen yılki başarın TESADÜF olacak.

Aceto'ya
Saygılarımla.

vts dedi ki...

Aman etme, yine kurunun yanında yaş da yanmasın.

Nasıl ki yorumların süzgeçten geçirilmesi etkili olduysa,anonim yorumların kapanması da etkili olur.

Şurada bir futbol zevkimiz var,ona da turp sıkmasalar olmaz sanki.

NoWiTZKi_41 dedi ki...

September 18, 2008 12:37 AM

R.carlos'un kanadından nasıl orta gelmiyor anlamıyorum R.Madrid zamanından bahsediyosan tamam anlarım ama F.Bahçe döneminde ve de özellikle son zmanlarda maçları iyi izlemeni tavsiye ediyorum.Porto dün aksam hemen hemen bütün ataklarını R.Carlos'un kanadından yaptı.

Ve de Aceto'ya yapılan haksız eleştirileri anlayamadığımı belirtmeden geçemeyeceğim.Yorumları beğenmeyebilirsiniz ya da size göre yanlış olabilir ama bu eleştirilerinizi Aceto'nun GS'li olmasıyla örtüştürmenizi sadece komik buluyorum.

Sevgili Aceto güzel yazılarını herzaman okuyabilmek dileğiyle...

Çetin Cem dedi ki...

maçı sıkılana kadar izledim ama izlediğim kısımda aldığım intiba uğur'un genelden ayrıldığıydı. belki maçın heyecanı içinde uğur kaptırdığı toplarla, ya da hatalı paslarıyla kızdırıyor olabilir ama böyle delici bir adam daha yoktu dün fenerbahçe'de, dolayısıyla onun driplingleri, içeri dalma çabalarıyla oyun dönebilirdi, gol de öyle geldi. emre veya sonra giren kazım da böyle delici olabilseydi durum değişebilirdi. kusursuz değildi uğur, ama takımın geri kalanından ayrılması bu yüzdendir.

ayrıca uğur boral bence özgüveni gayet de yerinde bir adam.

PENALTY dedi ki...

Hep senin yüzünden Aceto. Sen o Emre analizini yapmasan Emrenin performansı artacak,hocası onu sağ kanatta oynatmayacak, Roberto Carlos kendi bölgesinde kademe yapacak ilk gol yenmeyecek. ne gerek var bunları yazıyorsun Aceto oysa ki takım ne iyi gidiyordu. Çomak sokmanın anlamı yokki...

yorkut dedi ki...

Ne komik bir istek olmus fotografla ilgili olan....

Ulusal yayın yapan televizyon kanalı degil ki adı üstünde blog..

GS yanlisi yorumlar yazsa bile Bulent Bey yazar isteyen okur isteyen okumaz.
Kaldiki gayet objektif.

Bazi durumlari asamiyoruz asamicazda galiba bu gidisle, sonra Youtube niye kapali diye aglanir dururuz fotografi degistir dememize ragmen..

Fenerbahceliyim ayriyeten bilmek isteyenler olur belki, benide babam 6 yasimda ilk macima goturmustu...

del piero dedi ki...

sevgili aceto,

tabiki kimse kimsenin fikrine katılmak zorunda değil, bende senin carlos yorumlarına tümüyle katılmıyorum fakat benim için değerli bir bakış açısıydı...futbolu seviyorsanız,her türlü bakış açısını dikkate almak zorundasınızdır(tabiki uslup önemli)...katılırsınız veya katılmazsınız, bunları kaldırabilmek ve insanca tartışabilmek tabiki karakterle ilgili birşey...her ortamda bu insanlar olduğuna ve olacağına göre burada da katlanmak zorundayız!!!

ama şunu belirtmeliyimki sanırım türkiyedeki futboluda yazmak çözüm olmayacak, çünkü sizin yazdığınız birçok değerli post'ların nekadar alakasız olsada bir fb-gs çekişmesine dönüştüğüne çok kereler şahit oldum. dolayısıyla ne kadar yorulsanızda, bıksanızda, usansanızda yazmanız gerekli diye düşünüyorum.

en önemlisi hakikaten anonim yazar olmasın, bir kimlik oluşturmak okadar zor birşey değil...

glove dedi ki...

@ major:
Bence sorun uslup meselesi.
Kisaca "Carlos'a yüklenirken sacmaliyorsun, senin yaptigin terbiyesizlik" demek farkli, "Carlos her ne kadar defans'da acik versede, kanattan yaptigi bindirmeler ile takima katki sagliyor. Yenilen her golde en fazla diger defans oyunculari kadar sucu var" demek cok farkli..

Fark bence, her youtube video'sunun altina "yürü fener, aslan cimbom, kartal seni kim tutar" yazmak ile, burda acetonun yazdiklarina, gerekirse karsi görüsler ile, tartisma ve fikir alisverisi ortami yaratma arasindaki fark.

Fark, takip ettigim bloglardan, bu mac hakkinda yazmis olan 5 inin(ki 3 büyüklerin her birini tutan var bu 5 i arasinda) 4 ünün Carlos'u elestirmesi, 1 nin ise savunmasi sonucu olusan, "benimkinden farkli görüslerinde var olabilecegi" gercegini kavramakla kavramamak, karsi görüslerden de bir seyler ogrenmek ve ogrenmemek arasindaki fark.

Fark, buranin amatör bir olusum oldugunu anlamak ile anlamamak, veya kaba bir deyisle, fotomac kültürü ile aceto kültürü arasindaki fark.

PS: Senin yazin üzerine yazmis olmam, senin yorumunu elestiriyorum anlamina gelmesin lütfen. Yalnizca aceto'ya neden elestirilere sinirleniyorsun diye sordugun ve bende bizzat sinirlendigim icin kendimi ifade etme ihtiyaci duydum.

Emre Demirel dedi ki...

@ottomans
arkadaş ne yaptın sen zaten adamın justin.tv'ye gelme amacı küfür etmek. Ne başarı diliyosun zaten millet D-smart'a sinirlenmiş, Super Mario görüntü kalitesinde maç izlemekten beyni dağılmış.Bugün maç sırasında bir kahvehaneye girip Fenerbahçe'ye başarılar eki eki eki desen adamlar da pis pis bakar.
Neyse Allah iyiliğini versin:)

Not:Blog işi gönül işi, kendimden biliyorum bir zamanlar kaç kişi girmiş laaan diye saat başı bakardım kendi bloguma. 10 kişiyi geçmezdi evet ama mutlu oluyor insan. Bu blog da günde binlerce hit alıyordur e bu binler içinde her türlü insan da oluyor. De'leri da'ları ayırmadan yazan da, futbolu Fotomaç'tan, Takvim'in sür manşetlerinden takip eden de...
Popüler olmaya başlayan her şeyin biraz tadı kaçıyor. Zamanla asıl sahibinin de kontrol edemediği bir canavara dönüşebiliyor.

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Her sabah uyandığımda ilk olarak bu sayfa açılıyor gözlerimde.

Bir kaç kendini bilmezin laflarına lütfen kulak asmayınız ve bizi sizden mahrum bırakmayınız.

Bu blogu takip eden herkes içeriğinin ne kadar objektif yazılardan oluştuğunu da gayet iyi bilmektedir.

Saygılar.
Yalçın.

L.E.N. dedi ki...

@varol döken

İltifatından ötürü teşekkür ederim öncelikle.

"futbol zekası, hayat zekası diye bir şey olmaz zeka zekadır" görüşünden alayım -zaten cevabının teması bu gibi. Ben buna katılmıyorum. Eğer futbol zekası, sosyal zeka vb. gibi farklı kavramlar olmasaydı bugün Sergen 'in NTVSpor 'da yorumcu olarak ne işi olduğunu sorgulamazdık. "Güyza pek bişe deil yane yane Güyza bence değil pek öle bişey yane deyil Güyza pek bişey yane yane Güyza p-" EEEEH !

Chelsea 'yi tek başına kramponlarının altına alabilen adamın futbol yorumlama kabiliyetine bak. Tanju gibi tilki topçulardan bugün futbol yorumcusu olmayışının sebebi budur. Bak burada edebi yetenek ve hitabet kabiliyetinden bahsetmiyorum. Adam şiir gibi konuşsun demiyorum. En basit haliyle oyunu okuyabilsin ve en temel cümlelerle (hasan topa bas) yorumlasın diyorum. Yok işte. E ama bu adam sahada kimsenin görmediği boşlukları farkedip raket gibi ayakla topu oralara teslim eden adamdı? Allah allah..

IQ vardır, EQ vardır. Duygusal zekayı dahi teknik zekadan farklılaştırıp ayırarak konuşmayı kabul etmiştir bilim dünyası.

Hal böyleyken farklılaşmış zeka türlerinin olmadığı yönündeki görüşne katılmıyorum.

Güven eksikliği de gözüne ışır adamın -eğer varsa. Güven eksikliği olan bir futbolcu, aynı Portekiz karşısına çıkmış aslında sansasyonel ayaklara sahip Colin-Kazım misali içi pilavla doldurulmuş fırında tavuk gibi bakınır kalır. Yani demem o ki, eğer Uğur Boral güven eksikliği hissetseydi, sen o adamı top sürüp adam ekarte etmeye çalışırken seyredemezdin.

Ortega dedi ki...

Eleştirelecek bir şey varsa bu fotoğrafı internet sitelerine, bloglara taşıyanlara değil, sahada futbolcu olarak çıkan, ama futbol namına ortaya bir şey koymayan oyunculara söylenmek lazım. Teknik kadro ve betondan+fitboldan çok iyi anlayan Başkana söylenmek lazım.

Yanlış yerlere yönlendirilmişsiniz ne yazık ki.

haute_couture dedi ki...

daha önce barcelona-milan-galatasaray postunda"bizi kandıramazsınız her türlü şampiyonuz oleey" diyen at gözlüklü galatasaraylılar,bu postta ise "carlosa dil uzatan vatan hainidir" diyen at gözlüklü fenerbahceliler..tekrar söylüyorum, konu dünyadan futbol olduğunda gelen müthiş yorumlar Türk futboluna gelince gerçekten bayağılaşıyor..Bence aceto sonuna kadar haklı.Adamın kişisel blogu yahu istediğini yazar ister fanatik olur ister saçmalar,size ne?

Bu arada maç ile ilgili yapılabilecek tek şey,"herşeyden anlayan, herşeyi bilen adam"a bu kadro için teşekkürlerimi sunmaktır.

Unknown dedi ki...

Bülent abı bazı kendını bılmez,maglubıyetın altında ezılmış yorumlar yapan bır kac fenerbahce taraftarı ıcın turk futbolu hakkında yazıları bır kenara bırakmanı kendım adına sahsen ıstemıyorum!En azından canımız cıgerımız Galatasarayımızın yorumlarını burada gormek ısterız.

uA
Hüseyin K.

Dabenti dedi ki...

@major

Bülent Bey'in Emre'nin karakterinden değil de futbolundan bahsetmesi için Emre'nin futbol oynaması gerekiyor sanırım, değil mi? Emre'nin son 3 senedeki maç sayısı 50'yi bulmamışken nasıl bahsetsin Emre'nin futbolundan? Avrupa Şamp.'ında bile 1 maç oynamış sonra görülmemiş bir oyuncu Emre.

Ayrıca Emre'nin iyi oynadığı son maç Türkiye-Ukrayna maçıydı benim izlediğim kadarıyla. O maç harbiden müthiş oynamış ama geri kalan takım o kadar kötü oynamıştı ki 3-0 kaybetmiştik.

Emre dün akşam Maldonado'nun yaptığı işin aynısını yapmış, fakat Maldonado kadar bile başarıyla yapamamıştır tık tık 3 metre ötesiyle paslaşma işini.

Buyrun siz Emre'nin futbolundan bahsedin şimdi.

Zak dedi ki...

Benim birçok arkadaşım var rakip takımlardan. Bunlar ikiye ayrılıyor. "Maçtan önce MSN avatarına Porto arması koyan tip" ve "Maçtan sonra geçmiş olsun deyip üzüntümü paylaşan tip"

1. tip insan grubu için internette gezinecek çok yer var ama 2. tip için Aceto neredeyse tek sağlam kaynak. Aceto'nun Türk futbolundan göç etme fikri bu insanları öksüz bırakacak. Bunun derin üzüntüsü içindeyim.

Eğer kararından dönmezse son Türk futboluyla ilgili konusunda aceto'ya birşey sormak isterim. "...Guiza'nın golünü atıp, iki pozisyonu zamanlama hatasıyla heba ettiği..." Güiza bu maçta ve önceki maçlarda kaçırdığı golleri pozisyon veya zamanlama hatasıyla mı kaçırıyor? Goldeki vuruş usta, son dakikadaki kaçırış acemice. Bu adamın hakikatini çok merak ediyorum. Her gol kaçırdığında 'İspanya'da bu tip vuruşlardan 5 gol atsa' diye hesap edip 27'ye ulaşmaya çalışıyorum.

mondo trasho dedi ki...

bu bloğu seven çoğunluğun, bir takım densizler yüzünden o güzelim yazılardan mahrum kalmasını içime sindiremiyorum! ağabey, rica ediyorum ciddiye alma şu densizleri. kıyma bize de kendine de... of ya! ne carlos'muş be arkadaş! geldi buranın da camını kırdı. ama camı kıranlar yüzünden sen elinde topunla "küstüm oynamıyorum" deme be abi!

lütfen!!!

Adsız dedi ki...

Kimseye zorla oku denmiyor. Eleştiri ve farklı yorumlara tahammülü olmayan okumayabilir. "mondo trasho" nun dediği gibi kilit resmi görmeyelim yine.

Anonimin yanında Mshn'de yandı :l

mondo trasho dedi ki...

bir takım anonymous'lar(!) yüzünden en büyük zevkimizden olduk. ama sana da sitemim var aceto abi. metin oktay'ın şu sözü kararından geri döndürsün seni:"bizi sevenleri üzmeyelim!"

varol döken dedi ki...

@l.e.n
düşüncelerini böyle sağlam dayanaklarla ortaya koyman gerçekten çok güzel ve okunası kılıyor yazını...

zekanın elbette ayrıldığın bölümler var, benim orada demek istediğim akılsız adam sadece futbol zekasıyla ilerleyemezdi... sergen de zeki değil kurnazdır, bence dayandığı şey de futbol zekası değil, yeteneğidir, o kadar zeki olsa, bu durumda mı olurdu şimdi?

haklı olduğun yerleri çok bulmakla beraber son şerhimi yine uğur boral'dan yana koyuyorum, bu çocuğa inanıyorum, konuşmalarına, yeteneğine ama en çok da bu kalabalıklarda kaynayıp gideceğine...

eyvallah...

Adsız dedi ki...

galatasaray'ı da fenerbahçe'yi izledim.bence fenerbahçeli kardeşlerim ben dahil olmak üzere şampiyonlar ligi maçlarından önce sütlerini içip uyumaya çalışssınlar en azından bir süre.galatasaylı kardeşlerim de saha da mehmet topal'ı görmüyorlarsa onlarda sütlerini içip uyuyablirler

ilkay dedi ki...

Abi senin GS'li olduğunu cümle alem biliyor. Fener postlarına tepki geliyor madem, şöyle bir önerim var: Sadece Galatasaray yaz. Fenerliler yüzünden bizi senin kaleminden Galatasaray okumaktan mahrum bırakıyorsun.

Dangalak yorumculardan birisi RC hakkında yazdıkların için ayıp demiş. Peki ben soruyorum sana, bize ayıp olmuyor mu?

Abi antu'nun yarısı burayı okuyor belli etmeseler de. Yorum olayı çok normal, senin de bekliyor olman gerekiyordu bu tarz yorumları. O yüzden tekrar söylüyorum, madem senin kaleminden Türk Futbolu okuyamayacağız, kalsın okumasam da olur. GS yazılarına devam et ama abi lütfen!

H. İbrahim Andiç dedi ki...

aceto anonimlerin arkasında kimlerin oldugunu biliyorsun. İstediklerini aldılar böylece , bu blog T.S.Lig'siz olmaz. "aceto , fener antipatin yüzünden blogu okumycam" diyenlere de ; bi gidin çay koyun...

Site Meter
1,548,449

daha gecen 1.2m lerdeydi