15 Temmuz 2008

Dram

Ayağı çime takılıp ağır diz sakatlığı, bağ kopması geçiren futbolcular duyduk ama Deivid'inki gibi sakatlık duymamıştım. Rakibin darbesi olmadan, çime takılıp bileğini kırmak büyük talihsizlik. Üstüne bir de annesinin vefat haberini öğrendi bu adam. Acı olan ilk uçağa atlayıp Brezilya'ya annesinin cenazesine gidememesi. Doktorlar alçıdaki ayakla uçağa bindiği takdirde emboli riski olduğunu söylemişler. Deivid de esir kalmış Avusturya'da. Neresinden baksan dram...

12 yorum:

aşkın dedi ki...

Bu konuda doluyum, hazır yeri gelmişken yazmak istedim.
Şu dünyada ''metal yorgunluğu'' bile var, metallerin perçinleri zamanla aşınır ve bu özellikle eski uçaklarda uçuş esnasında büyük tehlike yaratır.
''Metal yorgunluğu'' olur da kemik yorgunluğu olmaz mı? Yoğun maç temposu futbolcuların iflahını kesiyor.Durup dururken rakip müdahalesi olmadan sakatlanan çok futbolcu var.Hatta Ryan Giggs'i hatırlıyorum, maçta koşarken kemik kırılması yaşamıştı ve Premier Lig temposu bu olaydan sonra sorgulanmıştı.
Resmen ölümcül endüstri...
Avrupa liglerinin derhal 16 takıma indirilmesi gerekiyor; evet böyle olursa azalan maç sayısı nedeniyle futbolda dönen para biraz azalacak ve futbolcular da daha az para kazanacak ama sağlık mı önemli yoksa daha fazla para kazanmak mı?
Üstelik bu sayede rahatlayan fikstürle Avrupa Kupaları ve Lig kupaları maçları da haftasonlarına kaydırılabilir.Haftasonunda şampiyonlar ligi maçı izlemek hoş olmaz mı?
Tabii bütün bu yazılanlar ütopya, aklıma Any Given Sunday filminden bir replik geliyor.Al Pacino felç riski olan oyuncusunu oynatmak istemez ama oyuncusu oynayıp bu sayede 1 milyon dolara sözleşme yenileyecektir.Antrenör Pacino, oyuncusuna sakatlandığı takdirde Muhammed Ali'nin durumuna düşebileceğini söyler oyuncu şöyle der:
''1 milyon dolar için ağaç gibi titrerim''

Pasetto dedi ki...

gerçekten olacak iş değil.Fener'in en neşelisi idi.Lugano taklidine de hala yarılırım.Umarım tez döner bu sakatlıktan.

Adsız dedi ki...

Hayat böyledir bazen.

Önlenemez şekilde arka arkaya gelir darbeleri.

Pek azımız sağlam durmayı becerebiliriz bunlara karşı.

Durabilenlerimiz ise daha da güçlnenerek çıkar bu savaşlardan.

Umarım Deivid'de bu gücü ve kuvveti bulur kendisinde.

Adsız dedi ki...

@aşkın
deivid 1 aydır tatildeydi.nasıl bağladın olayı yorgunluğa anlamadım.

ama deividin 1 haftada yaşadıkları gerçekten bir insanın kolay kolay kaldıramayacağı şeyler.

Dobrowski dedi ki...

sonu appiah'a benzemesinde..

Adsız dedi ki...

büyük geçmiş olsun.. bir futbolcunun yaşayabileceği en ağır ve en şanssız sakatlıklardan birisini yaşamasının ardından annesini kaybetti..

umarım mental ve fizik olarak iyi bir durumda geri döner..

bu işin galatasaray ı, fenerbahcesi yok.. bazı şeyler duyuyorum orda burda .. ya bi ara insandık diyorum..

anonim dedi ki...

zor be hakikaten. değil rakip takımın futbolcusuna, düşmanıma bile dilemem böyle bir kader...

Adsız dedi ki...

tabi canım...sonuçta futbol bu...bir oyun...oyunlar neden var ki...bu işin gs si fb si yok...çok geçmiş olsun umarım bir an önce dönebilecek...

Astro dedi ki...

Lig radyo dinliyordum arabayla işe giderken .. GS ilk hazırlık maçını oynamış, uzatmışlar mikrofonu oyunculara, ilk konuşan Ümit Karan..
İlk söylediği cümle Deivid'e başsağlığı dilemekti..
İlk hazırlık maçında kafasına top geldi herhalde deyip geçiştirdim içten içe.
Şirkete gelince öğrendim ki GS resmi sitesinden de bir açıklama yaparak benzer dileklerde bulunmuş.

Hala insan kalabilmeyi başaranlar var diye tebessüm ettim kendi kendime.. Sevindim... Bitmemiş, tüketmemişiz demek herşeyi. Birgün şampiyon galatasarayı alkışlayan şampiyon fenerbahçeyi alkışlayan oyuncular arasından çıkan takımları görmeyi hayal ediyorum.. Belki erken. Ama olacak.. Olmalı...

Acısından nefes bile alamayan Deivid.. Üzülme en mutlusunda olduğu gibi en acı gününde de taraftar yanında olacaktır elbet..

Bu kadar acıyı kolay kolay kaldırmak insan işi olmasa gerek..

aşkın dedi ki...

Kardeşim anonymous anla işte fiziksel yorgunluk demiyorum kemik yorgunluğu diyorum, bu kemik sahibi olduğu vücudun kendisine yüklenmesini beklemiş ve ani ters bir yüklenmeyle olanlar olmuş.
Şunu da açıklatmayın be abi...

Adsız dedi ki...

gs ve bjk nin resmi internet sitesinden başsağlığı mesajı yayınlamaları çok çok çok güzel...

Okechukwu dedi ki...

...Futbolcuların serbest dolaşım hakkı kazanmalarının yolunu açan Bosman nasıl futbol dünyasını alt üst ettiyse, Devid de Souza'da benim kişisel futbol görüşümü tamamen değiştiren adamdır.Hepimiz futbolu çok iyi bildiğimizi iddia ederiz.Kimimiz bilgisayar başında CM oynarak öğrenmişizdir futbolu,kimimiz Dereağzın'da üstüne cam kırıkları serpiştirilmiş duvarların ardında idman izleyerek ama müdahil olmayanımız yoktur topçuyada, onun hocasınada.Sporun her dalında istikrar ve disiplinin başarının anahtarı olduğuna bütün gönlümle inanmama karşın,Devid'in ilk sezonki performansının ardından gitsin futsal oynasın dedim bu adam.Takip eden sene ortaya çıkan sorumluluk alan,oyun kuran,stoperlerden gelip top alan,inanılmaz anlarda müthiş şutlar atan,bek kademesine giren futbolcuyu görünce dur bakalım dedim kendime...