8 Temmuz 2008

Guiza Fenerbahçe'de

İspanyolların verdiği rakamla yazıyorum: 15 milyon bonservis+2.4 milyon euro vergi=17.4 milyon euro. (Fenerbahçe 14 milyon euro olarak açıkladı). Türk futbolunda transfer rekoru. Guiza'ya da yıllk 3 milyon euro. 4 yıllık sözleşmenin bedeli 29.5 düz hesap 30 milyon euro.( Maliyeti genelde 4 yıllık anlaşmanın toplamı olarak hesaplarlar ama pratikte böyle olmaz) Avrupa'nın 5 büyük liginden ilk kez bir önceki sezonun gol kralı Türkiye'ye geliyor. 38 maçta 69 gol atan Mallorca'da 27 golle gol kralı oldu Guiza, üstelik bir tek penaltı atmadan. Avrupa Kupaları'na gidemeyen Mallorca bu transfer döneminde yıldızlarını satıp nakite döndü. Newcastle'a Gutierrez'i, Villarreal'e Ibagaza'yı, Sevilla'ya Navarro'yu ve Fenerbahçe'ye Guiza'yı verdiler. Sadece Guiza'nın bonservisi bile satın aldıkları oyuncuları karşılamaya yetiyor. Mallorca'da tek forvet oynayan -yıllık 1 milyon euro altına- Guiza, Fenerbahçe'nin aradığı santrfor mu; şüpheliyim. Semih ve Kezman'ın olduğu kadroda bir üst sınıf golcüymüş gibi durmuyor. Daha önce de demiştim, küçük takımın büyük golcüsü mü? İşte o testten geçecek. Fiyatına gelince; Aragones faktörü devreye giriyor. Bu adam geçen sezon başında taş çatlasa 3-4 milyon euro ederdi. La Liga'da gol krallığı ve İspanyol milli takımında yer alması fiyatını ikiye katlasa; hadi 8-9 diyelim. Bu maliyet Fenerbahçe'nin naklen yayın gelirlerine eşit ama kulübün muhasebecisi de biz değiliz, bize ne yani! Onu milli takıma alan Aragones, Mallorca'nın eski hocası ve Atletico Madrid'den sonra 2. kulübü gibi İspanyol hocanın. Kendisi imza atarken kesin bu transferi de şart koşmuştur. Win-Win hikayesi. Şimdilik bu hikayede kazanan Guiza ve Aragones!
La Liga: Gol Kralları

107 yorum:

Adsız dedi ki...

biraz uçuk fiyat duruyor ama jardel gs ye 16 milyon bonservis + 4 yıllık toplam 12 milyon=28 milyona geldiydi. 1 sene oynadığı için 19 milyona patladı. ayrıca bizler taraftar olduğumuz için parasını düşünmeyi gereksiz buluyorum. bizim cebe giren-çıkan yok yani. bir de aklıma gelmişken temenni ettiğim fb ilk 11 ini yazayım. dediğim gibi bu bir dilek olacağından değil
volkan
gökhan-edu (önder)-lugano-carlos
m.topuz-gökhan inler-emre-uğur
semih-guiza.

alex nolur derseniz. valla onada ispanyol milli takımındaki fabregas formülü diyeyim.

Adsız dedi ki...

@burak:bizim cebe giren çıkan yok ne demek? bu futbolcuların parası nerden geliyor? bizim aldığımız biletlerden formalardan değil mi? tv gelirleri sponsorlar dediğin şeyler bizim gösterdiğimiz yoğun ilgi sayesinde bu kukübe gelmiyor mu?

yabancılara verilen bu kadar paraya acıyorum şahsen. 15,4 milyon ne demek yahu!!! kimse büyüklükten bahsetmesin büyük paraya topçu alarak, cimbomun lincolnunu bizim carlosu besiktaşınkileri de gördük. giren çıkan bize, bize...

anonim dedi ki...

öncelikle hayırlı olsun da, yani anlamakta zorluk çekiyorum bazı şeyleri. 28 yaşında bir adam için bu kadar para vermek yerine, bu parayla geleceğin yıldız adayı, genç ve yetenekli kaç tane futbolcu alınırdı?

aziz yıldırım bazen çıkıp vizyondan bahsediyor. ey aziz! 70 yaşında antrenör getirmek, 28 yaşında bir futbolcuya bu kadar para ödemek neyin vizyonu? sen bu adamlardan kaç sene verim alacaksın? sen ne zaman kulübünü arsenal, manchester yapacaksın?

kusura bakmayın ama 2-3 senede bir teknik direktör değiştiren, genç yıldız adaylarına şans tanımayıp, takımın geleceğini 28 yaşında futbolculara emanet eden bir başkan ne kadar başarılıdır, siz söyleyin...

tabi ki sonuç cümlesi olarak tek bir şey söylenebilir: para var huzur var.

ama başka bir söz de der ki; parayla saadet olmaz!

Adsız dedi ki...

La Liga'nın Zafer Biryol'u diyebiliriz kendisine. Karıyerleri de benziyor. Sonlari da benzerse yazik olur o kadar paraya.

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

bu kadar fazla bir rakam verildiğini düşünmüyorum şahsen. bizim yönetim de bu kadar etmeyeceğinin farkındadır heralde.

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe Guiza'ya 9 milyon euro bonservis verdi. Basında konuşulan rakamlar yanlış.. Emin olabilirsiniz

Adsız dedi ki...

Turcos. ¿Qué quiere hacer? " luis, González Güiza, r.carlos.
¿quiere ser España?

HALA MADRID Y ABAJO EL mallorca

güiza y etoo muxo plenarres xaxaxaxa.

(ramón)

Adsız dedi ki...

@anonim

kişisel tartışmaya girmek istemiyorum ama madem demişsin. ben açıkçası düşünmüyorum. ne yapalım yani 15 milyon verdiler diye karalar bağlayıp oturalım. mı ispanya ligi gol kralını getirmen için biraz sıkmak lazım. kabul etmek gerek ki adam burda boğazda rakı içmek için gelmiyor. bu tarz futbolcuları almak istiyorsanız işler böyle maalesef. hem düşünsek nolacak. olmuş bitmiş transfer.

bilog dedi ki...

ben bu adamı çok beğeniyorum. euro2008de de iyiydi. sadece gol vuruşları değil, asisti de çok düşünen ve çok iyi yapan bir adam bence. he o kadar para eder mi etmez mi, bence etmez evet. ama fenerbahçe'nin en büyük sorununa merhem olacaktır diye düşünüyorum. bence geçen senelerdeki en büyük sorunu forvet hattıydı.

Adsız dedi ki...

çok para ya

Adsız dedi ki...

büyüklük büyük paraya topçu almak değil (guiza#30 milyon euro+ yıllık 3 milyon euro), harry kewell gibi bi adamı bedavaya transfer etmek + 1,8 milyon euro yıllık vermek olabilir sadece, kimse kusura bakmasın ben artık bıktım usandım, biz fenerliler kendimizi kandırıp durduk bunca sene, büyük kulübüz bilmem ne diye, böyle büyüklük falan olmaz, gs yi bugün herkes tanıyo, bizi kim biliyor allah aşkına, adamları bi maçta 6-0 yendik diye övünüp durduk, çok paramız var istediğimizi alırız büyük kulüp Fenerbahçe diye kandırıldık sürekli, acaba ne zaman uyanacağız, tamam Aziz Yıldırım iyi bi başkan, kulübe kazandırdığı tesisler vs.. ortada, ama ortada sportif başarı yok. Ezeli rakibimiz ruhla, gerektiğinde topçuları para almadan oynarken biz kimlere ne paralar saçıyoruz, artık yeter Aziz Bey lütfen gidin artık, şu kulübün başına futboldan anlayan birileri gelsin. hala şoktayım ya guiza kim? o kadar para verilir mi bu adama? sanki izlemedik euro2008 de, ne olduğu ortada sıradan birisi ya off off allahım işkence bu yıl da sürecek!

Adsız dedi ki...

bence de acetonun dediği gibi muhasebeci değiliz ki biz düşünelim parasını. 28 yaş tam da olgun çağı verimli çağı.

fenerbahçe parayı sokağa atıyor diyenlere de şunu diyeyim. fb yada herhangi x kulübü vergisini veriyorsa devlere olay bitmiştir.

rddk dedi ki...

Karısının cesur pozları için;

http://www.3puan.net/2008/07/nuria-bermudez.html

Adsız dedi ki...

pahalı bulan forma bilet kombine almasın madem. bence de maliyeti takmamak gerek taraftar olarak. buraka katılıyorum.

hayır millete trasnfer de beğendiremiyoruz.
emreyi alırız: adam değil
burak yılmazı alırız topçu değil
guiza alınır çok pahalı
kewell alınır sakat
aragones gelir. çok yaşlı

illa herşeye muhalefet etmeyin.

Adsız dedi ki...

Guiza Mallorca da tek forvet oynamıyordu.

SkyCaptain dedi ki...

İyi işler yapacağına inanıyorum daha doğrusu inanmak istiyorum. :)

Adsız dedi ki...

zafer la liga da 3 gol atamaz

Adsız dedi ki...

hedef avrupa da bişeyler yapmaksa bu paralara kıyılmalı..kaz gelicek yerden tavuk esirgememeli bence..tamam bende isterim etoo yu adriano yu ama bu adamları da türkiyeye getirmek kolay değil..öyle bir konusuyorsunuz ki sanki dünyanın tüm yıldızları sıraya girmiş beni alın diye yalvarıyor fenerbahceye..Türkiyeye öyle kolay değildir yıldız futbolcu getirmek..bazıları demiş ki gelecek vaad eden adamlar alınmalı ben göremiyorum gelecek vaad eden türk futbolcu yabancı kontenjanımız zaten 1 tane açıkta olduğundan forma sattırcak adamı aldılar işte..Adam gol kralı ünvanıyla geliyor..etooların nistelrooyiraul,villa,forlan,henry gibi adamların olduğu ligde dikkatinizi çekerim..ha bu adam sizde olsa siz kaça satardınız bir de burdan bakın..ben 15 ten aşağı satmazdım açıkçası..
para konuşmak bize düşmez madem verdiğiniz paranın hesabını sorucaksınız para mara vermeyin..

Adsız dedi ki...

Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçeye hayırlı olmasını diliyorum, yalnız bence Aurelio'yu kaybettikten sonra forvete 10 adam alınsa , Aurelio'nun yeri dolmadan nasıl daha iyi bir takım olunacak merak etmekteyim. :)

torres dedi ki...

Ballesta'da gol kralı olmuştu La Liga'da..

Guiza için çok soru işaretleri var ki bunlarda herhalde lig başlamadan,sezonda maçları izlemeden çözemeyeceğimiz sorunlar..

EDDIE dedi ki...

ne bize nede fenere giren çıkan var, her şey azizde bitiyor. tutsada tutmasada ortega hikayesi gibi bir şey olur buda.

AAAA dedi ki...

kanal d'de az önce mehmet çiftçi'nin söylediğine göre fenerbahçe 6 ay önce Mallorca'yı 30 milyon avroya alabilrmiş ilginç tabi.
ayrıca blog'da raon da yazmış eto mevzusunu yine mehmet çiftçi'nin dediğine göre fenerbahçe isterse eğer 20 milyon yuroya bonservisin alaiblrmiş ve aragones isterse eto'da gelebilrmiş de muş.

guiza bana göre iyi transfer neticede la liga'nın gol kralı ve avrupa şampiyonu olan ispanya'da fena işte yapmadı.

muhder dedi ki...

bonservisin bu kadar olmadığını düşünüyorum ya da düşünmek istiyorum. ama gazeteler abartmayı sever ispanya medyası da muhtemelen bizdekilerden bizdekiler de onlardan kaynak olarak almıştır. bu yaşa gelmiş artık birşey olmaz diye düşünüyorum, zafere benzetenler olmuş ancak neden toniye benzemesin?

Adsız dedi ki...

@Anonymous 7.11

O numaralar bayatladı sayın abim... Daha güncel ve zeka kokan numaraların varsa onları görelim bi.

Adsız dedi ki...

mehmet çiftçi etoo'nun maaşını da biliyor mu acaba ?

Adsız dedi ki...

Ups,iki tane varmış aynı dakika içinde yazan anonymous:) Tabii ki Fenerbahçeliymiş gibi görünüp de Fener'e geçirip Cimbom'u yüceltmeye çabalayan ileri zekalı arkadaşı kastetmiştim...

giray dedi ki...

bir beşiktaşlı olarak mükemmel bir transfer olduğunu kabul ediyorum fenerin ilacı olur ve şampiyonlar liginde cok iş yapar

Adsız dedi ki...

Hala ne kadar kandırıldığımızı göremeyecek bünyeler var ya içimizde ona kahroluyorum!!! Ben bu adamın topçuluğunda değilim, evet iyi golcüdür, büyük golcüdür, o ayrı! Öncelikle şurdan bakalım;

Aurelio kaçmış, Sayın Ertuğrul Özkök'ün gazıyla Hürriyet Gazetesi donanmış Fenerbahçe haberleriyle, neymiş dünyanın en değerli takımımıymış, neymiş yılın transfferiymiş, ulan ekonomi okumasak az çok borsadan anlamasak yiyeceğiz bunları! Resmen manipülasyon bunlar!

Her neyse, Emre'ye tonla para verildi, oysa o adama saymadığımızı bırakmamıştık, hadi onu aldık, Allah aşkına sadece 1 senede yıldızı parlayan bir adama bu kadar para verilir mi? Para bizim cebimizden çıkmıyormuş! Bize neymiş! Ulan kim alıyor formalayı lig tv yi kombineleri! Biz olmasak sponsorların ne önemi olur!

Aurelio gibi adamı elimizde tutamadıysak kusura bakmayın ama Guiza'yla forvete çözüm bulsak ortasaha nolacak şmdi??? Maldonado ile müzmin sakat emre mi taşıyacak bizi şampiyonlar liginde!!!

Sayın Aziz Yıldırım ne zaman Galatasaray'a geçilse hemen birilerini cezalandırıyor. 2 sene önce daum, bu sene zico!

Fenerbahcenin büyüklüğünün önündeki en büyük engel Aziz Yıldırımdır! Yöneticiliği sadece bol parayla transfer yapmak ve kulübe para vermek sananlar yüzünden senelerdir hep kandırılıyoruz! Tarihimizin en önemli sezonun da Galatasaraya geçildiysek ve ardından hoca gönderildiyse nerede istikrar!!!

Sayın Azin Yıldırım ben 30 milyon eurya topcu değil, samandırada adam gibi alt yapı istiyorum!!! Bugün Arda turan gibi birini öıkartabilecek altyapı! 20 senede bir semihi çıkartacak altyapı değil!

Kandırılıyoruz ama heyhat! Büyük(!) fenerbahce taraftarı!

Adsız dedi ki...

@anonim 7.11

espri yaptın herhalde de pek olmamış. sen galatasaraylısın gün gibi meydanda sportif başarı yok diyorsun da 5 yılda 3 şampiyonluk 2 ikincilk aldı fenerbahçe.

böyle çocukça numaraya gerek yok. kendini kandırırsın

Adsız dedi ki...

bir yandanda dusunmemek elde degil arkadas turk futbolu bu kadar ileriyemi gitti diye? adamlar la ligadan gol kralini getiriyorlar, kendi taraftarlari pahali diye burun bukuyor alt yapimizdan adam cikmiyor diye burun bukuyorlar. abicim hem yildiz gelsin hemde alt yapidan adam ciksin, zaten cikacak adami kimse tutamazki gordunuz arda lincoln un arkasinda kalacak diyorlardi, lincoln u ciddiye alan kac kisi var artik arda varken? merak etmeyin siz alt yapi hastasi arkadaslar, kendini gosterecek adam zaten cikar oynar alexi siler sahadan bbir daha alex gibi adam bile forma yuzu goremez. yildizda gelsin alt yapidanda adam ciksin ne zarari var?

Adsız dedi ki...

1-Maliyet ile ilgili bir sürü spekülasyon dolaşıyorken ucuz pahalı diye yorum yapmak anlamsız.
2-Neticede başka bir takımdan alacağı paranın iki katına geldiği de belli.
3-Ülke ekonomisi açısından düşünürsek verilen döviz miktarı için kaç kamyon domates-patates-portakal ihraç etmemiz gerekir? onu da taraftarlar hesap etsin.

Adsız dedi ki...

burak demiş ki:"ayrıca bizler taraftar olduğumuz için parasını düşünmeyi gereksiz buluyorum. bizim cebe giren-çıkan yok yani."

siz hala transfer beğendiremiyoruz, hesabını sorucaksan para verme mantığında takılın. ondan sonra el altyapısından çıkardığı adamı avrupa şampiyonasında parlatırken sen para bayıp kurduğun takımla övünürsün, manu oldum, devlerle yarışıyorum dersin. dev olmanın ne olduğunu tekrar düşünün önce.

kimseyi tartmak haddime değil ama eminim ki çoğunuzdan daha iyi fenerliyim.

Adsız dedi ki...

@Anonymous 7.11

iyi başlamışsın, sonunu da fena bağlamamışsın ama maalesef bir cümlede hırslarına yenik düşmüşsün. bu cümleyi hiç bir fenerbahçeli etmez, edemez:
"böyle büyüklük falan olmaz, gs yi bugün herkes tanıyo, bizi kim biliyor allah aşkına"

aşkın dedi ki...

Şu Fener ve transferleri, ne zaman bitecek hengamesi?
Yorumlarda güzel bir görüş var ki ben de katılıyorum:
Hakikaten de beğenmeyen maça gitmesin, ürün almasın kardeşim; bu da en güzelinden tepkidir.
Bir de şunu anlayamıyorum, Tümer Metin gibi Avrupanın üst düzey bir futbolcusuna 32 yaşında yıllık 1,5 milyon euro verilirken; sakat Emrecan dibe vuran kariyerinin sonunda ihya edilirken iyiydi de şimdi mi para saçtı Fener yönetimi?
Adamların resmen yaptıkları yapacaklarının teminatı olmuş, adamakıllı tepki verilmezse yarın birgün daha enteresan işler yapacaklar.Tabii tepki vermeye gönüllü taraftar varsa..

Adsız dedi ki...

ispanyollarla iyice kanka olduk valla. aragones güiza dünyakupası elemeleri ramon derken.

Adsız dedi ki...

fener eto'o yu da alıyomuş. mehmet çiftçi öyle dedi televizyonda. tabi mehmet çiftçi kim bilmiyorum

Gri dedi ki...

Evet pahalı transfer ama öyle yüzyılın kazığı falan değil. Bir kere Guiza'nın aldığı para normal; Kezman etc. civarı. Takıma verilen 20 milyon € çok gibi gözükse de zaten normal fiyatı 10-12 milyon € -bu noktada da şunu demek istiyorum, ne güzel sallıyoruz oyuncu değerlerini. Bu niye 12, Eto'o niye 25, genç yetenek (her kimse o) niye 5 milyon etc. FM nelere kadirsin :zen: - olsa fazladan verilen 5-7 milyon € TSL ile diğer ligler arasındaki farkı kapatmak içindir. Yıllar boyunca kimlere para bayıldık, olmaz bişi.



PS: Anonymous'luk güzel bişi.

Adsız dedi ki...

Eskiden hasta Galatasaray taraftarıydım ama bu transferden sonra Fenerbahçe'nin büyüklüğünü görüp doğru yolu buldum. Yaşa Fenerbahçe!!!

@Gri
Büyüksün abi, çok doğru söylemişsin. Bravo, bravo, bravo. Aceto'dan bile iyisin.


PS: Anonymous'luk iyi bişi.

Adsız dedi ki...

etmez. fenere patlar ..

aynen appiah gibi. kezman gibi .

ayrıca fener bütçesi bu kadar paranın çarçur olmasınıda kaldıramaz.

aziz ve kara paraları gider fenerbahçe biter. 100 sene borçtan belini dogrultamaz.

Peter Naumovski dedi ki...

15 milyon € ya serbest kalır ibaresi mevcutmuş sözleşmesinde.

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=71834 sayfasındaki haber mazi oldu galiba şimdim

Unknown dedi ki...

Ben şimdiden merak etmeye başladım performansını.

aksilaz dedi ki...

walla ne diyeyım yenı gordum sok oldum.hem transfer cok kalıtelı hemde verılen para ucuk duruyor.katarın bı ust versıyonu gibiyiz sanki.ama aurelio gitmiş onun yerine aynı çapta adam alınmazsa alexmi koşacak yönetecek takımı.neyse bunlar bize düşmez.aziz düşünmüştür herseyi.biz lucas neili beklemekteyiz hala

Adsız dedi ki...

@ burak...

fotomac gibisin valla.. mehmet topuz ve gökhan inler i transfer etmişsin.. eldekilerle bi kadro yapsaydın daha iyi olurdu =)..

walla güiza için herkes bişeyler döktürmüş.. uzun bi yazı yazabilirdim güiza hakkında ama söylenenler üç aşağı, beş yukarı aynı..

acetonunda söylediği gibi la liga gol kralını formunun zirvesindeyken getirebilme büyük bir başarı.. geriye sadece maçlarını izleyip yorumlamak kalıyor.. bu ülke nice büyük transferler gördü.. marcelinho, kleberson, anelka, lincoln gibileri yeteneklerini, potansiyellerini yansıtamadı..

bakalım güiza hangi gruba dahil olacak.. hayal kırıklıkları mı, yoksa başarılı olanlara mı?.. göreceğiz..

Adsız dedi ki...

Dani Guiza' ya Fenerbahçe' nin en pahalı transferi olarak, Malorca' dan takım arkadaşlarının ona takttığı lakapla, Sarı Kanaryalar' ın "Elmas" ı diyebilir miyiz? :)

Thermo Rheumon dedi ki...

@burak,

Jardel'in bonservisi euro değil dolar üzerindendi. 16 milyon dolar bonservisle geldi. takriben 13 milyon euro ediyor, en pahalısı bu eleman oldu gene

Adsız dedi ki...

Bu arada cogu yerde Guiza olarak yaziliyor ismi ama oyuncunun ismi Güiza.
Guiza olunca giza gibi okunuyor , Güiza ise aynen Güiza diye okunuyor. Bu ufak detayi belirteyim dedim. Buyuk ihtimalle medyada cogu kisi Guiza olarak yazacak ve soyleyecek.

Adsız dedi ki...

Para kısmı beni ilgilendirmiyor bir taraftar olarak.Her sene şampiyon olsada olmasada bize yaşattığı heyecan için takımımı daha çok seviyorum.Kimse bu para bizim paramız kombine alıyoruz forma alıyoruz demesin.Devlete vergi vermek zorundasın ve o vergilerin sana dönmesini beklersin dönmezsede bir şekilde hesap sorarsın.Ama kimsenin klubun harcamaları için hesap sormaya hakkı yok.Gelirlerine güvenmeyen bu kadar parayı vermez mali gücü olmayanada hiç bir banka teminat vermez.Hayırlı olsun ben umutluyum.Arkasında iyi bir alex olan herkes gazman hariç başarılı olur guiza da olacaktır.Tekmi olur çiftmi olur onu artık bekleyelim görelim dedemiz ne yapacak.

Adsız dedi ki...

dolar euro ne farkeder? bunun gibisini getirmek için biraz paraya kıyacaksın yani.

bir de şu para muhabbeti yapanlar. eminim ki kendinizi yerden yere vurmuyorsunuzdur çok para verdiler diye. madem sokağa atıldı diyorsunuz ürün de almayın maça da gitmeyin bu kadar basit. ne yapayım yani 30 milyona maloldu 4 yıllığına diye kendimi ateşe mi vereyim gaz döküp.

@antti sumiala

kimseyi aldığım yok. dedim ya aklımdan geçen oydu. ne fotomaçı. okumadın herhalde dikkatlice.

@anonim.

ulanlı konuşma tarzın da hoş olmamış. istersen alma lig tv falan merak etme ağlamaz kimse senin arkandan.

eğer bir taraftar verdiği paranın hesabını tutuyorsa zaten taraftar değildir. emre terbiyesiz guiza pahalı yakıyorum kombineyi kırıyorum decoderi. bu mu taraftarlık

@erol

teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

bu adamın alabileceğımız adamlar içinde iyisi olduğunu düşünüyorum. her transfere neden kulp takıyorsunuz anlamadım. bence de burakın dediği gibi para meselesi bizim işimiz değil. bizim verdiğimiz paralarla bunu almışlarsa desteklememiz gerek. hep destek tam destek yani.

aziz yıldırıma sallayan anonim arkadaş. belliki dertlisin de sen posta içini dökmüşsün be abisi.
bu kadar sıkıntılıysan mektup yaz aziz yıldırıma. altyapı isterim diye.

Adsız dedi ki...

Aragones , İspanya dışında hiç çalıştı mı? Del Bosque çalışmış mıydı Beşiktaş'a gelirken? eee nerde bizim foseptik medya ?

Adsız dedi ki...

ben bi galatasaraylı olaradak derim ki "büyük transfer" helal olsun parayı bastırıp almışlar.

Adsız dedi ki...

bence çok iyi transfer.
adam ispanyada kemiksiz gol kralı olmuş .
avrupa kupasında da kendini göstermiş.
yaşı da önemli değil 4 sene rahat oynar .
ayrıca fiyat konusunda 'bana' giren çıkan olmaması konusuna katılıyorum.çünkü galatasaraylıyım fenerbahçenin herhangi birşeyini almıyorum.
yalnız tip olarak stil mahalle berberinde takılan bir arkadaşa benziyor.

Adsız dedi ki...

@burak.

yazıyı gönderdikten sonra bir kere daha bakayım dedim.. temenni vs gördüm.. ardından hemen yazımı editleyin veya yayınlamayın mesajı yazdım ama direkt ilk yazdığım mesaj gitmiş..

tabi temenni sözünü gördükten sonra benim yazdığım saçma bir hal aldı..

Adsız dedi ki...

Takıma uyum sağlarsa oynar, gol kralı da olur. Fenerbahçe'nin 25 milyon euro civarı transfer bütçesi var. Aziz Yıldırım açıkladı FBtv de. Forvet transferi de önemli olduğu için normal karşılamak lazım. Kanımca şu haldeki Adriano'dan daha iyi bir transfer. Yaşı 28, hiçte yaşlı değil. Artık 37, 38 yaşlarını görüyor çoğu futbolcu. Yeterki uyum sağlasın, oynasın.

perseverative dedi ki...

"Avrupa'nın 5 büyük liginden ilk kez bir önceki sezonun gol kralı Türkiye'ye geliyor"demissiniz,bu 5 buyuk lig ingiltere,Italya,Ispanya,Almanya ve Portekiz olsa gerek,o halde Mario Jardel'i unutmayalim 99-00'de gol krali olduktan sonra GS'ye gelmisti

Adsız dedi ki...

aceto abi yorumunu beğendim ama kezmandan daha iyi olmadığı görüşüne katılmıyorum abi. kezman atletico madird gibi takımda yapamadı bu ise mallorca gibi sıradan takımda gollerin nerdese yarısını atmış. avrupa kupasında da iyiydi. sanırım se aceto abinin alex ve saz arkadaşlarının tasfiyesi düşüncesi gerçekleşiyor

eğer guiza-kezman oynar da kezman gene gol atamazsa aziz yıldırım belgrada kadar kovalar kezmanı.

aurelio pezevengi de real betise gitmiş. artık küme düşmeme mücadelesi verir orda.

... dedi ki...

bunun muhasebecilikle alakası yok. aynı paraya daha verimli olabilecek adam varken elindeki benzer tipte 2 forvetin yanına yine benzer özelliklere sahip başka bir forveti getiriyorsan bence bunu fenerbahçe taraftarı sorgulamalıdır.

hadi gelen adam etoo olur henry olur 4 senelik maliyeti değil 30 60-70 olur anlarım. bunlar kendilerini kanıtlamış adamlar. ama güiza zafer biryol mu luca toni mi kimsenin emin olamadığı bir adam. geçen sezonu 27 golle kral olarak kapatması kendisini kanıtlamasına yetiyor diye düşünenlere eyvallah. ama şunu da unutmayalım önceki 2 sezon getafe formasıyla gol ortalaması sezon başına 10 gol.

ha ben bu transfere ödenen parayla ilgilenmiyorum ayrı, galatasaraylıyım ben.

Ali Aydin dedi ki...

adı her ne olursa olsun,CV'sinde ispanya gol krallığı yazan bi adamı ortalama bi sdandarta sahip ligimizde izlemek büyük şans,en azından marka değeri yaratmada önemli transferler bunlar.

olayın cılkını çıkartmaktansa futbolun tadına varma daha keyifli olmalı bizim için.

Sonra biz soruyoruz kendimize isimli yıldız futbolcular niye gelmiyor ulkemize diye.sen adamı daha gelmeden uç otuz topcularla aynı kefeye koyarsan tabi gelmez.golabal medya dedigin sey klavyendeki iki tık kadar uzak.herkes herseyden haberdar,bi bizden bihaberiz ne hikmetse...

mondo trasho dedi ki...

euro 2008'de semih guiza'dan daha etkili ve akılda kalıcı idi bence.semih gavur olup da alınsa ne verilirdi bonservisine acaba? yazk olmasın semih'e...

Adsız dedi ki...

Ailton da gol krali olarak gelmemis miydi?

Adsız dedi ki...

bunca paraya, ikinci bir semih şentürk ya da daha yaşlısı. dostlar alışverişte görsün diyor, başarılarının daimi olmasını temenni ediyorum.

Taylanov dedi ki...

Bu yorum kargaşacasının içinde AK arkadaşın verdiği detay oldukça iyi idi. :))

Adsız dedi ki...

Avrupa^'nin 5 buyuk liginden gol krali geldi mi ? Ailton onceki sezon gol krali olup gelmemis miydi ? Yoksa bir onceki sezon mu kral olmustu, hatirlamiyorum.

Adsız dedi ki...

@ aceto ;

stefan kuntz beşiktaşa gildiği yıl bundesliga da gol kralı değil miydi ?
ben mi yanlış hatırlıyorum?

Adsız dedi ki...

Peki Türkiye Ligi gol kralı ve Euro 2008in yıldızı Semih nolucak bu durumda? En başta kendi yıldızlarımıza yazık ediyoruz valla.

ultras341

varol döken dedi ki...

ya valla bende kombine var, orijinal ürün var, kombine var, yani takıma katkım var, hesap sorma hakkım da nesnel olarak düşünürsek var ama elbette onun da bir mantığı var... kulüp üyeliği bunun için var, burada üzülen de sevinen de arkadaşlar ancak blogun güzelleşmesine yarar, yani en karlı aceto:)

aceto demişten, üstat sen güiza için ilk postunda çok iyi transfer demiş şu garip fenerli kulunu sevindirmiştin, şimdi neden septiklik yapıyorsun benim karışmaya mutedir aklıma:)

bu arada la liga golcülerine baktığımızda genelde hep dünya çapındaki ünlü forvetleri görüyoruz, bu kural 2 bilemedin 3 kere yıkılmış... bu bağlamda güiza için başarılı demeliyiz bence... zafer biryollar'a okan yılmazlar'a da buradan oraya transfer olduğunda yaparız karşılaştırmayı...

aziz yıldırım'ı beğenip beğenmemek fenerbahçe'yi tutanın da tutmayanın da kendisine kalmış ama zannetmiyorum ki o da "ya fener'in parasını çarçur edeyim, oraya buraya dağıtayım" demiyordur... eh etoo da şimdi başlasam koşmaya öğlene fenerdeyim demeyeceğine göre... transferlerin beni çok mutlu ettiğini söyleyemem ama üstüne laf söylemek için de kombine almaktan fazlasını yapmak, fotomaç'tan da fazlasını bilmek gerekir!

ha bir de galatasaray gibi olamıyoruz diyen arkadaşlara... ya o galatasaray işte sen de fenerbahçe'sin... bu yüzden güzel bu işler, biz ne kadar kıskanıyorsak arda'yı, keşke bizden de çıksa diyorsak onlar da ah ulan şu stat bizde olsa, o kadar para bizde olsa diyordur... ikisi yan yana gelince manu oluyorsun, barca oluyorsun zaten:)

my last word is to ramon:

at least we have güiza, where's your ronaldo my friend, maybe you'll take gallardo but not marcelo gallardo, Nereida Gallardo, axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

cisco dedi ki...

kendisi cok iyi bir futbolcu olabilir, euro08 dısında macını izlemedim (ya da hatırlamıyorum). ama odenen para bence fazla. eger gidip 20m€ verip, orta sahaya da super bir topcu alırlarsa eyvallah. ama bir takımın transfer butcesi bellidir. eger a.yıldırım 100m butce dusunmuzse bu butce cok demek sacmalıktır, eger kaynagı dusunulmusse isteyen istedigi parayı harcar. ama gidip 100m verip i.uzulmezi alırsan elestirilir. yani harcanan para degil ama o paranın nasıl harcadıgın elestirilir.

benim fikrim ise, bu paraya (17m+4m yıllık rakamının dogru oldugu dusunulurse) orta sahaya cok kaliteli bir futbolcu alınabilirdi ve fenerbahce icin de cok daha yararlı olurdu.

Alper Öcal dedi ki...

Bülent sen bence blogun dışında acetoforum diye bir site aç. Blog anasayfası olsun, her postun da konu olduğu bir forum olmuş. Yorumlar kesmiyor, ikili akıl vermelere ve tartışmalara filan gidiyor konu :)

Adsız dedi ki...

Eldekilerden kadro yaptım.
Volkan
Gökhan- Lugano-Edu-Carlos
Kazım- Alex(Deniz)-Emre- Uğur
Semih-Güiza

(Volkan
Önder- Yasin-Can-Wederson-
Burak-selçuk- Maldonado- Ali Bilgin
İlhan-Kezman)
çıktı ortaya ve ürktüm. zira son 4-5 yıldır hep türkiyenin en iyi orta sahasına sahip takımın ortası Aurelio'suz çökmüş vaziyette.
Müzmim sakat appiah, 1 var 3 yok maldo, emre...6 ay olmayacak deivid. üç metreye pas yapamayan düz deniz, kazma selçuk. İnanın korkmayacak gibi değil.
Bu fenerin adam olması için önce çok sağlam 1 ortasaha, 1 de ortanın solu ya da sol kanat oyuncusu(Uğur Boral'ın savunma yapanı ve devamlılığı olanı) olmak üzere en az 2 oyuncu alınması lazım.Yabancı için derhal kontenjan açma şansı olmadığına göre Aklıma gelen yegane çözüm (Mehmet Topuz, mehmet Eren)bizi kayseri tüccarlarına mahkum ediyor ki donumuza kadar alırlar alim allah.
Görünen o ki bu sene zor olacak fener için. ve Maalesef Ortega'nın alındığı yıl geliyor aklıma ...

Adsız dedi ki...

bakalım Zafer Biryol mu olacak yoksa Luca Toni mi? hepimiz izleyip göreceğiz... şu anda adamın topçuluğunu da maliyetini de ne kadar tartışsak ligdeki ve avrupadaki performansıyla bu yorumlar iyi yada kötü anlamda tepetaklak değişebilir...
hele bir izleyelim adamı bakalım. her neyse, bir Galatasaraylı olarak "Hayırlı olsun".

@burak arkadaşım, Jardel'le Güiza'yı kıyaslamıyorsundur umarım?
bu iki adamın aldıkları paralarla kaliteleri arasında uçurum var.

@Kewell transferi ardından "hayırsız olsun, ayağı kırılsın" diyen antu.com kitlesine de buradan selamlar. (en az 1 tane çıkar buradan.) Biz Tobi'yi unutup bırakmadık, onlar da Deivid'i unutmasınlar.

Adsız dedi ki...

yaw benim anlamadığım parasız pulsuz denilen gs lincoln gibi bir adamı 25 milyon avroya mal ediyor kimseden ses yok.fenerbahçe ispanya ligi gol kralını almış maliyet hesabı yapılıyor.bize ne kardeşim adamların parası bol.
ercü

Adsız dedi ki...

takımının hisseleri 40 milyon avroya satılıktı baharda.direk mallorca'yı alsalardı daha iyiydi.maliyete buradan bakılsın.kaç para verdiklerine bakılmasın.mallorca bu adamı en fazla 7 8 milyon avroya satardı fenerbahçe istemeseydi.kimse vermez bu parayı sonuçta güiza'ya.henry kaça gitti barça'ya?24 milyon avroya.

Adsız dedi ki...

lincoln 4.5 milyon bonservis ile alındı. senelikte 2.5 alıyor. 25 nasıl oluyorsa ?

ss

Adsız dedi ki...

Ben bir Galatasaraylı olarak takdir ediyorum. Kariyerlerine ve form durumlarına bakarsak, Nonda nerde Guiza nerde. 2 sezon önce Kezman gibi bir dünya starını almıştı Aziz Yıldırım şimdi de İspanyol liginin gol kralını getiriyor. İspanya'nın Avrupa şampiyonu hocasını da cabası. Chelsea başarısız Portekiz'in hocasını alınca olay, ama şampiyon hocayı Fener alıyor. Hangisi daha büyük?

Aziz başkan Etoyu da getirebilir. Zamanında Ortega, Alex, Anelka, R. Carlos gelecek dendiğinde de dalga geçmiştik ama çatır çatır parasını verip aldı Aziz Yıldrım.

Fenerbahçenin hem futbolcu ücretleri hem de bonservis olarak bedeli Galatasaray'ı ikiye katladı. Galatasaray'la Beşiktaş'ı toplasan maddi olarak karşılamaz Fenerbahçe kadrosunu.

Bu futbolcuları Türkiye liginde izlememezi sağladığı için Aziz Yıldırım'a teşekkür etmeliyiz birer futbolsever olarak. Hangi takımı tutarsak tutalım.

Ligi düşünürsek, şimdiden görünen o ki bu sezon da Galatasaray şampiyonluğun en büyük favorisi. Bu da ayrıca güzel ve teyid edildiğini görüyorum, içim rahat.

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan adammıydı bunu tartışmak lazım.
Mesela Ben Arfa'nın bonservisi € 8,7 milyon.Üç sezon içinde € 20-25 milyon'a çıkacağına bahse girerim.
Fenerbahçe'nin öncelikle Kezman'dan kurtulması ve aslında Kezman'dan beklenen sağa sola deplase,çarpraz koşuları iyi rakip defansı karıştıran ve asist özelliğine de sahip bir adam alması gerekirdi.
Aragones'i hatırına yapılmış bir transfer gibi görüyorum.
Semihle birlikte çok statik bir ikili olurlar,partneri Kezman olursa hayatdan nefret eder çocuk.
Sezonun bir numaralı 'maraton' geyiğini de ilan ediyorum,
Guiza-Semih yanyana oynarmı?

Adsız dedi ki...

Zaferes Biryolores kanaryam minik kusuma hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

şu an borsadaki değerimiz 1.5 milyar dolar yani doğan holdingle aynı..nerden ne kadar gelir geliyor çamur atan arkadaslar kulübü arayıp sorsunlar..şu an fenerbahce istediği adamı alabilecek yapıda..malum türkiyeye her adamı getiremiyosunuz ya yaşlı kariyerinin sonundaki adamlar geliyor ya da para için geliyorlar..maliyetle ilgili bir sıkıntı yok yani..gol kralı olması onun boş adam olmadığını gösterir..iş yapar insallah..
bu arada bonservisi 14 M euro imiş..gs li bjk li arkadaslara duyurulur..

Adsız dedi ki...

Semih'in Fenerbahçede bu sezon da sürekli forma bulması zor. Fenerbahçeli olmanın bedelini ödüyor adam. Galatasaray'ın altyapısından gelmiş olsaydı şu an geçmişteki HŞ gibi İtalyan kulüpleriyle adı anılıyor olabilirdi. Çünkü daha çok şans bulacak ve çoktan milli takımın değişmez forveti olacaktı.

Semih yaşlarındayken Juventus'la transfer görüşmesi yapıyordu Şükür. 24/25 yaş aralığında Torino forması giyiyordu. "Genç Semih" kurudu gitti, hala nöbetçi golcü.

aksilaz dedi ki...

ne kadar cok yorum yapılmış güize hakkında sasırdım.bu adam tam anlamıyla bı golcu.bi gs li olarak kıskandım.çünkü la ligada bu senenin aklımda kalan tek maçı mallorca-real amdrid maçıydı.adamlar sürklase ettiler madridi.bi madridli olarak üzülmüştüm bu haline.güize ise o takımın en önemli kozuydu.penaltıda kacırmıstı sanırım ama müthişti o gece.bu adam burada fazla durmaz kaparlar diye geçirdim içimden.ulkemıze gelmesi buyuk sans.ancak suda bir gercek aurelionun yerine birisi alınmazsa avrupada madara olur fener.bızım lıgde zaten ne kadar hucum edıyosan o kadar cok puan alıyorsun

Adsız dedi ki...

ayberk borsa ne alaka güzel kardeşim ? yani sağdan soldan duyduklarınızla öyle anlamsız şeyler yazıyorsunuz ki...

ss

Adsız dedi ki...

abi yine bir türkiye ile alakalı haber, yine blogu foruma çeviren comment savaşları..

gerçekten kötü oluyo burada bu tarz saçma yorumları okumak...

jose dedi ki...

fanatık derecede galatasaraylıyım...fenerbahceyı tebrık edıyorum ısabetlı transfer yaptılar.ancak hayırsız olsun.

jose dedi ki...

ayrıca fenerbahcelılerın güiza'nın gelısıne sevınmekten cok marconun betıse gıdısıne uzulmelesı gerekıyor.takımları ıcın buyuk kayıp.

Adsız dedi ki...

Niye surekli Guiza`ya odenen para konusuluyor anlamiyorum. Fenerbahce Turkiye`nin finansal acidan en onde olan kulubu, yillardir oyuncu aliyor ve satiyor, Aziz Yildirim 10 yili askin bir suredir bu kulubun basinda. Transfere ayrilacak butceyi ondan daha mi iyi biliyor ki herkes, bu para fazla veya az diyor. Ayrica gecen sene Tuncay gitti, bu takimin ruhu gitti dediler,ondan once Luciano , Nobre, tomas gitmisti fenerbahce`nin yabancilari gitti birsey olmaz dediler, 2005`te sampiyonluk son hafta gitti, takim dagildi, Daum gitti, bu takimdan yine birsey olmaz dediler ama her seferinde Fenerbahce dimdik ayaga kalkmayi basardi. Daum gitti Zico geldi, Zico`nun kariyeri yok Fenerbahce cok buyuk hata yapti dediler, zico ceyrek final yapti, gitti. Hangi yonetimi elestirdiginize dikkat edin arkadaslar. Onlarin isi bizden cok daha iyi bildigi son yillarda gelen istikrarli takim grafigiyle gorulebilir.

Adsız dedi ki...

"nerden ne kadar gelir geliyor çamur atan arkadaslar kulübü arayıp sorsunlar"

bir zahmet sen arayıp, şu dünyanın en değerli kulübünüzün gelir kaynaklarını buraya listelermisin.
ama dikkat et beyaz olan gelirleri yaz, karaları değil.

istediğiniz alacak bir kulüp değilsiniz, avrupa'da diğerlerinin size bıraktıklarını alabilecek bir kulüpsünüz ancak. kalan diğer herşey için MASTERCARD.

varol döken dedi ki...

osman pehlevi arkadaşımız bu kadar sert yazmasaydı geriye kalan her şey için mastercard güzel bir espri olacakmış... ama şahsen ben kızmadım yani öyle düşünüyor olabilir osman arkadaş, avrupa'da diğerlerinin bıraktıklarını alabiliyor da olabiliriz, tam olarak olmasa da doğruluk payı var ama bu fenerbahçe'nin değil ki ülkenin gerçeği... yani hangi güzide takımımız bugüne kadar kariyerinin en zirvesinde bir ismi getirebildi bu topraklara? gelseydi keşke ama onlar gelene kadar biz sevinmeyelim mi alex'e anelka'ya lincoln'e, kewell'a güiza'ya...

osman abimiz de bu arada beyaz kara kaynak listesi yapsın, ikisinin de fırını var, sabahları taze poğaçası şahane ben tavsiye ederim, mastercard geçmez yalnız fenerbahçem gibi madara olmasın oralarda, üzülürüm...

Adsız dedi ki...

fenerbahçenin dediğine göre bonservisi 14 milyon euro:
http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/12332/

o kadar değildir falan deniliyordu ama kulübün açıkladığı bu zaten

Adsız dedi ki...

Fener'in değeri borsada 1.5 milyar dolarmış, vay anam vay neler duyuyoruz. United'ı aşmışsınız, bravo. Takımın değeri 1.5 milyar dolar ama taraftarının gece örtmeye bir yorganı yok, ayıptır Azizim.

Adsız dedi ki...

hakkaten bu yorumlari bazen 13-14 yasinda cocuklar yaziyor diye dusunuyorum. ispanyanin gol krali gelmis hala elestiri var hemde kendi iclerinde.

ps.

rapid bucharest taraftariyim ozunde.

hypo dedi ki...

Bir başlık ötede Aurelio gitti süper oldu diyenlerin burada Guiza transferini eleştiriyor oluşu süper bir transfer yaptığımızın göstergesidir.

Blogspor dedi ki...

Dünya çapında bir başarıyı hedefleyen bir takımın para konusunda cömert olması gerekir.Sonuçta İspanya Ligi gol kralını kadronuza katıyorsunuz...

Adsız dedi ki...

Yok sanki takımın değeri 1.5 olunca - 1.5 ya da değil, pekte önemli değil zaten - ellerinde 1.5 nakit para var olduğunu sanıyorlar. Komik insanlar...

ss

Adsız dedi ki...

Osman Pehlevi; O zaman yaz bildiğin kara gelirleri,Aceto versin gazı hep beraber saldırın Fenere.Teberru aslanları sizi..Bak mastercard falan komple biliyosunuz herşeyi maaşallah..

Adsız dedi ki...

osmanın içine fena oturmuş bu transfer..kendisi hangi takımı tuttuğunu şurada açık yüreklilikle ifade etse daha güzel olucak..arkadas heralde real madridli yada chelsea li..kendi aldığınız adamlara bakıp ona göre konussanız güzel olur..aldığınız yabancıları kendi ülkelerindeki adamlar tanımıyor..bizim aldığımız adamları patagonyadan liberyaya herkes tanıyor..gecen senede heralde yabancılarından en cok verimi elde eden kulup biz olduk..
kara para deyip duranlar kanıtlarıyla açıklasında bizde öğrenelim..
biz 25000 kombine satarken siz 3-4 bin satıyorsunuz..stadlarda yoksunuz ama forumlar tıklım tıklım gidin takımınızı stadda desteklerin madem..

Adsız dedi ki...

Çapsız bir yorumlama anlayışı ama yine de merak edilmiş söyleyeyim. Benim tuttuğum takımın yaptığım yorumla ne alakası var. Dediğim gibi çapsız bir yorumlama anlayışı. Türkiye'de futbol yorumlamanın gelip kitlendiği yer de tam burası: Hangi takımlısın?

Eskişehirspor'luyum. Çünkü Eskişehir'de yaşıyorum. Şimdi Fenerbahçe'nin gelir kalemlerini listeleyebilecek ve Thierry Henry'i alamayacağını açıklayabilecek biri var mı?

OznGlr;
Aceto'nun senin yorumunu yayınlamış olması onun tevazusu, ama senin teberrulu aslanlar lafın kendi şahsiyetinin kalitesi konusunda güzel ipucu. Herkesi kendin gibi mi bilirsin yoksa?

Adsız dedi ki...

Burayı da Antu'ya çevirdiniz ya, birşey demiyorum size. Allah ıslah etsin.

Adsız dedi ki...

benim anlamadigim, tamam super transfer felan ama neden herkes hemen semihe yazik oldu triplerine giriorki? yani bu adamlar 3lu bir sekilde (3lu ne ya) rotasyon gibi oynayamazlarmi? oncelik tabiki semih guiza, ama birinden biri sakatlanirsa direk kezman, avrupada bir klup basari hedefliyorsa en az 2 tane iyi forveti olmali 1 tanede onlar kalitesinde her an oyuna girebilecek her an oyun cevirebilecek (burada hemen semih geliyor akillara ama nobetci golcu lafindan inan biktim bende, asil ikili guiza semih) bir golcu de sart 3. olarak.

ha ever eger fenerbahce bunca basarisina ragmen hala inatla semihi gercektende siliyorsa gelsin bize adam kendini kurtarsin hem yazik adama hem formayi hakeden ilk adam hemde iyi bir santrafor iyi bir fenerli olmasinin yaninda( takimi birakmamasinin en buyuk nedeni gercek bir fenerbahceli olusu semihin bence) . inanin benim takimima gelse semih sevincten cildiririm, semih bizde her mac oynar golunu yazar diye.

ps

dc united taraftariyim.

Adsız dedi ki...

Türk insanı cidden çok enteresan... Hiddink i kovdular, Löw e köylü dediler, Daum'a dahi diyerek alay etmeye çalıştılar.
Herif Avrupa şampiyonu İspanya'nın liginde gol kralı olmuş, milli takım kadrosuna girmiş... Yönetim de fedakarlık etmiş böyle bir ismi, Avrupa şampiyonu takımın teknik direktörüyle beraber getirmiş. Bunu eleştiren komplekslidir... Söylenecek başka birşey yok...
Güiza gelmiş, millet giden Aurelio dan bahsediyor... Türk futbolcusuna güvenden dem vuranlar iyi bir Deniz'in Aurelio yu kulübeye attığını hatırlamıyor. Pes valla.... Pes ki pes....

Adsız dedi ki...

"iyi bir Deniz" iyiymiş :)

Adsız dedi ki...

ama dikkat et beyaz olan gelirleri yaz, karaları değil.

istediğiniz alacak bir kulüp değilsiniz, avrupa'da diğerlerinin size bıraktıklarını alabilecek bir kulüpsünüz ancak. kalan diğer herşey için MASTERCARD.

bumu çaplı yorum..çapsız yorum derken önce kendinize bakın..kara para falan noluyoruz..çamur at izi kalsın mantığı 20 yıl öncesinde kaldı..geliştirin kendinizi artık..bi güizayı da eskişehir getirsin ondan sonra konuşalım..

varol döken dedi ki...

ilhan parlak'a ne oldu peki? ben mi görüyorum bu çocuktaki cevheri bir tek... geçen sene aslında gayet iyi maçlar çıkardı yalnız bir maçta (bursa olabilir mi?) çok gol kaçırdı diye bir daha şans bulamadı...

bence ilhan şans verilirse çok iş yapar, var mı katılan (illa fenerli olmasına da gerek yok katılmak için:)

osman abi sen ne diyorsun, alabilir misin ilhan'ı mastercardla:)

Adsız dedi ki...

Fenerbahçenin de farkı bu galiba.Minicik bir blog da bile fb haberi bu kadar rayting yapıyosa bu takımın milyon euro ları olması ve bunu harcaması çok normal.
Gelde islam çupi abimizi anma Fenerbahçe büyüklüğü böle bişey galiba adı konamasada.İşin özü şu kabul edin yada etmeyin başarılı olsan yada olmasın fenerbahçe nin artık türk futbolunda bir misyonu var.Hersene bir dünya yıldızını bu takımda görmek beni çok mutlu ediyor.Sadece televizyonda izleyebileceğiniz adamları fenerbahçe sayesinde canlı izleme imkanı bulan diğer taraftarlar çamur atmak yerine bunun zevkini çıkarmalı bence.Birde lütfen su şisesi atmayalım sahayada adamlar ürkmesin

Adsız dedi ki...

Kadir geçen gün devirdiğin çamlar yetmiyormuş gibi şimdi de "minicik bir blog" diyerek aklınca küçümsemeye ve aşağılamaya çalışıyorsun ama yemezler.

O büyüklüğü de burada pazarlayamazsın, onu baştan söyliyeyim. Önce şark kurnazı elbiseni çıkar.

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe'nin büyüklüğü bu işte K@dir. Her şeyi küçük gördüğü için oluşan suni bir büyüklük.

Dikkat ettiysen bu minicik blogta bu başlıkta yorum yapanların tartışanların çoğu fenerbahçeli.

Her neyse, paran varsa kardeşim hedeflerin de varsa bastırıp alacaksın topcuyu kıymayacaksın. Haa o paraya daha iyisi alınabilir miydi orasıı ayrı, bu yönetimin kendi insiyatfinde şartlara göre alabildikleri en iyi adamı almışlardır zannımca. Fayda getirir mi getirmez mi zaman gösterir. Ama İspanya'da gol kralı olmuş bir adamın da Kezman gibi zort çıkacağını sanmıyorum. Ama beklentileri ne derece karşılar orası henüz mechul. Bu her transfer için geçerlidir...

Adsız dedi ki...

Adamın tepesini attıracaksınız yine, blogsuz kalacaz. Kafa ütülüyorsunuz beyler. Antusu var, asy.neti var, gidin orda dökün kurtlarınızı ya..

Adsız dedi ki...

Kardeş adını yazda seninde devirdiğin çamları bilelim.Ona buna isim yazmadan laf koyma heveslisi değilim ben.Minicik bir blog dememden den çıkardığın sonuç bumudur.Ne desem doğru olurdu acaba.Ne bu ya burda adam gibi fikirlerimizi söyleyemeyecekmiyiz.Küfür yok,terbiyesizlik yok,birine sataşma yok.Bir kişinin yorumu hakkında farklı bir fikrin varsa bunu efendice yazki herkes ciddiye alsın.Yok şark kurnazlığı elbiseni çıkar yok burada bunu pazarlamayazsın demeler çok komik.Kimse kimseye akıl vermeye kalkmasın herkes efendice yorum yapsın ve olayı kişisel kavgalara dönüştürmesin.Burdaki adamları belli bir kültür seviyesinde zeki okumuş insanlar olarak görüyorum ama konu fb-gs olayına gelince başka bir yaratığa dönüyosunuz resmen.Yine söylüyorum böyle minik bir forumda bile kavga dövüş olursa bu ülkede asla ve asla trübünlerde küfür ve kavga bitmez.Küçük çocuklar gibi biz daha büyüğüz tartışmasını burdaki koca adamlara yakıştıramıyorum.

Unknown dedi ki...

ACETO'DAN GUİZA'NIN KARISINA İTHAFEN BİR POST BEKLİYORUM.