9 Temmuz 2008

Aurelio'nun Ardından

Yabancı futbolcuların ülkeye transferinde önemli bir adımdır: Eşini ikna etmek. Çok transfer bu yüzden güme gitmiştir. X'in eşi İstanbul'a gelmek istemiyor ile biter yılan hikayesine dönen bazı transfer haberleri. En güzel evi bulacaksın, çocukların okulunu ayarlayacaksın, Bebek Balıkçısı'nda yemek yedirip ikna edeceksin. Tabii bu evli futbolcular için. Bekarlar için yöntem basit. Reina, Laila turu yaptırır üstüne bir de balık yedirirsin oldu bitti. Bu da bir geliş değil gidi hikayesindeki eş faktörü. Aurelio gitti, Real Betis de resmen açıkladı bu transferi. Ben Fenerbahçe'nin önerdiği rakamdan daha fazlasına imza attığına inanmıyorum, İspanyol basını yarın imzadan sonra bir detay yazarsa o zaman göreceğiz. Aurelio, unlu yumurtalı doğumgünü kutlamalarıyla pek mesut olduğu, birçok vatandaşının olduğu takımdan neden ayrıldı peki? Bence bu transferi isteyen eşi. Çocuklarının İspanya'da eğitim almasını istiyorlar bence bu 1. sebep. 2.si Brezilya'nın alt liglerinden gelen bir adamın hayalidir belki de La Liga'da oynamak. Tavan yaptığı sezonda ayrıldı Fenerbahçe'den. Vatandaşlığa geçip, milli takımda oynamasa bu kadar piyasası olur muydu? En azından hiçbir zaman Everton ona talip olamazdı. Aziz Yıldırım, Emre transferi öncesinde Manisa'dan Selçuk ile anlaşmıştı. Emre'nin gelişi sonrası Selçuk'tan vazgeçtiler o da Trabzon'a gitti. Aurelio'nun ayrılığı sanırım onun için de sürpriz oldu. Makelele sonrası Real Madrid'in orta sahada yaşadığı krizin bir benzerini yaşar mı Fenerbahçe? Kadıköy'ün iki mimlenmişi Selçuk ve Deniz ile yola çıkılmayacağı kesin. Maldonado'yu ise Aragones bir haftaya kalmaz kızılcık sopasıyla döver. Transferde daha çok vakit var. Bir kaleci almaları lazımdı öncelikli olarak; artık bir ön libero peşine düşecekler...

57 yorum:

Adsız dedi ki...

Mezarlıklar yeri dolmaz denilen insanlarla dolu şimdiye kadar kimlerin yeri dolmadı ki.Bu formanın hakkını veren belli bir standartın altına düşmeden nadir oyunculardan biriydi.Hep kötü tarafından bakmamak lazım onun gidişi bence takımda farklı bir kişiyi ön plana çıkaracak.bu neden maldanado olmasın

haute_couture dedi ki...

abi laila kapandı sortie oldu :)diyip magazin turumuzu kapatıp geçiyoruz futbola. makalele sonrası real madrid sendromunu yaşayacağı kesin fenerbahçenin(artı appiah da kesin yok,emre de ne kadar oynayabilecek?). kaleci transferi konusunda ise katıldığımı söyleyemem, ikinci kaleci alınır alınabilecekse fakat maç kadrosunda iki tane paf takımından oyuncu bulundurma kuralının da dayatmasıyla volkan babacan'ın ikinci kaleci olarak sürekli kadroda yer bulacağını düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

yeri dolmaz bir futbolcu değil. ama bu çapta birini almanız için guizadan daha çok para vermeniz gerekiyor.

Bu arada beşiktaş holoskoya 5M verince fırtınalar kopmuştu. bence holosko bu guizadan daha iyi bir topcu.

ilkay dedi ki...

esas komik olan şey, bazı fenerli arkadaşlar hala maldonado dan birşeyler bekliyor. pes yahu...

Santiago dedi ki...

Gecen yıl Tuncayın boşlugunu doldurdumu fenerbahçe farklı da olsa doldurabildi bence.Özellikle Avrupa maclarında o kanatta Boral bişeyler yaptı.İlk maclarda hisetti gidişini ama sonradan toparladı.Aurelio'nun gidişi de bu etkiyi yapacak bence içerden biride bu işi kotarabilir.Yada Genç Senna'yı getirir Yaşlı Aragones :D
Merak ettiğim Aurelio Betiste penaltı attıgında Mehmetçike Selam yolluyor diyecekmi Ertem Şener :))))

Adsız dedi ki...

ben mehmet topuz transferinin şart olduğunu düşünüyorum. hem ortasahanın ortasında oynayabilecek hem de sezonun ilk yarısını kapatan devidin yerinde sağ kanatta oynayabilecek biri. ayrıca topuz fenerbahçenin türkiye liginde alıp ta ilk 11 e direkt koyacağı tek isim. alıp ta direkt kadroya sokacağı başka türk göremiyorum ortasaha oyuncusu olarak. gökhan inler iyi olur kanaatindeyim ama bildiğim kadarıyla kendisi isviçre millisi olduğundan burda yabancı sayılacak.
sonuçta ilk hedef ortasaha

Adsız dedi ki...

fenerbahçenin belkemiğiydi yazık oldu...

Adsız dedi ki...

yeri dolmaz bir futbolcu.
Çıktığı her maçta "banko iyi oynar" gözüyle bakılan sayılı futbolcu vardır. Hele Türkiye'de böyle futbolcu daha azdır. Fenerbahçe bu kadar istikrarlısını nerden bulacak bilinmez. Ama zaten 9 yabancısı olan bir takım hangi ikisini yollayıp bir önlibero alır bilmiyorum(gerçi Appiah'dan umut kesildi gibi). Yerli önlibero yok mu dersek, yok ki Aurelio'yu Mehmet yaptılar.
Ama bilinen şey; işimiz Maldonado'ya kaldıysa yandık. Umarım o bölgeye bir transfer yapılır.

Adsız dedi ki...

1-aurelionun gidişi hakikaten çok kötü oldu..Elbetteki bunda ispanya ligi gibi üst düzey bir ligde futbol oynama isteği bunun yanısıra çocuklarının alacakları eğitimi düşündüğünden marcoya pek kızamayız..bugüne kadar verdiği katkılardan dolayı tesekkür etmek düşer bize..

2- yerine o kalitede bir adamın alınması lazım..senna gibi..

3-ertem şener değil gökhan telkenar.

4- holosko da kendini bi kanıtlasın bakalım avrupanın 5 büyük liginden birinden gol kralığı olsun bişeyler yapsın ondan kıyaslayalım..güiza-holosko kıyaslaması şu an için mercedes serce kıyaslaması gibi olur..

5- polemiğe girmiycem elbette bjk liler holosko iyi fenerliler güiza iyi diyceklerdir bence bunu zamana bırakalım..

tofi dedi ki...

yolu acik olsun, zorla guzellik olmaz, fazlasiyla gorevini yerine getirdi, umarim appiah düzelir, selcuk zaten her zaman favorim.

robotomoto dedi ki...

Aurelio'nun gidişinin sorumlusu aziz yıldırımdır.Hİç menejeri bulaştırmasınlar bu işe.Yaklaşık 2 ay olmuştur sanırım aziz yıldırımla yapılan bir röportajda dalga geçercesine aurelio'nun durumuyla ilgili "enteresandır brezilyalı futbolcular ispanyada top oynamak istiyor.Onların bu isteklerini anlayamıyorum" demişti.Herşeyin para olmadığını insanların bir tatlı huzur için neleri bırakıp gideceğini sanırım bilmiyor.
Birde rica ediyorum kimse aurelion'nun karakeriyle ilgili yorum yapmasın.Otopark "mevzusu" güzel geçiştirildi fakat onun futbolculuk terbiyesi orda bitti benim için.
Saygılar

ercan dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam bu eleman fenere de benzer bir şekilde gelmişti. G. birliği ile fb arasında kalmıştı. Tutumlu o zaman işi çözüp fenere getirmişti bunu. Şimdi de İspanya'ya götürdü.

Adsız dedi ki...

29'u gecen topcuların yaptığı kontratlar genelde son iyi kontratları oluyor hatta son kontratları bile olabilir, bu yuzden teklif edilen yıllık ücretten daha cok kontrat süresine önem veriyorlar bu yaslardaki topçular(bkz Song, TS GS'dan daha az ucret teklif etmesine ragmen 2 yıllığına teklif ettiği için TS'a gitti)

FB, 2-3 senelik yeni kontrat onereceğine +1 yıl opsiyonu kullanma yolunu sectiği için Aurelio'ya baska yerden 2-3 senelik teklif alabiliyorsan git mesagı vermiş oldu istemeden; stratejik hata 1. Ayrıca opsiyon meselesini TFF ile halledebileceklerini sandılar; stratejik hata 2.

Aurelio +1 ile FB'de kalıp subat ayında ayağı kırılsa mesela, bir daha nasıl kulup bulacak, bulsa bile kac para teklif edilir, Ama Betis'te oynarken sakatlansa daha 2.5 senelik kontratı kalmış olacak. Bu gözardı edilecek bir olasılık değildir 31 yasında bir topcu için.

Adsız dedi ki...

Üstat konuyu kalbinden yakalamışsın yine.
Evli bir adam karısının istemediği bir yerde bir hafta durabilirmi yahu?Ne kadar çekilir o surat?
Ayrıca çocukların eğtim konusuda başka bir sorunsal.Bu adamların kültürleri ile uzaktan alakası olan herhangi bir okul bile yok İstanbul'da.
Değil Betis Compostela'ya gidiyorum tutmayın dese hakkıdır adamın.Fenerbahçe yönetimini aşan bir konu olmuş artık.
Büyük topçuydu ama zor veya kolay yeri dolar bir şekilde.Kimler geldi kimler geçti.

Beercholic dedi ki...

biri fenerliler hala maldonado'dan birşeyler bekliyorlar demiş üstüne bir de pes demiş, aynı şeyleri deivid'in ilk senesinden sonra da duymuştuk..

aurelio'nun yeri bence de dolmaz en azından bu sene dolmaz..

Nazmi Hasdemir dedi ki...

Kolpa Memet Tezkere almış
Aurelio ilkokul çağına gelen çocuklarının eğitimi için daha önce de İspanya'da yaşamak istediğini söyleyerek Real Betis'e gitmiş. Ne diyelim hayırlı olsun. Özkan Sümer'in sokakta bularak ayda 1000 dolar maaşla Trabzona getirdiği Marco, yılda 2.700 Euro para alacakmış. Parasında gözümüz yok ama şimdi ne olacak. Türk Ulusal takımıda oynayan devşirme çocukları okuma çağına gelince vatanının eğitim sistemini beğenmemiş İspanya'da okutmak için bir İspanyol takımına gitmiş.


Eeee nerde kaldı yalandan Milli Marş söylemek. Ne kazandı peki Fenerbahçe? yılda 12000 dolarlık futbolcuyu zenginler kulübüne sokmuş, 5 dolar indiremeden Kadıköy'den yollamış. Yazılarımı okuyanlar bilir ben bu adamı hiç sevmedim. Milli takımda oynamasını içime sindiremedim. Bakalım yine çağıracaklarmı, Fener'den uçtuğuna göre mecburiyet ortadan kalkmıştır. İsmini anmayacağımıza söz verdiğimiz Milli Takım CEO su umarım rahatlamış, sıçtığı bok kendiliğinden temizlenmiştir. Real Betis'te oynayan Brezilya vatandaşını kim Milli Takıma alır artık.


Geçmiş olsun hepimize, unutun gitsin, zaten bu gece itibariyle kazan mevcudundan çıkarmışlardır. Bereket çok uzaklara gitti de Fener'lilerden edilen küfürleri duymayacak. Memet tezkere aldı, artık sivil hayatta başarılar dileriz kendisine, zaten çürüktü. Üzülmeye değmez.
Gönderen Nazmi Hasdemir zaman: 01:09 0 yorum

Adsız dedi ki...

Acetoblog'da yeni bir fenomen: Nazmi Hasdemir

"Yazılarımı okuyanlar bilir"
"İsmini anmayacağımıza söz verdiğimiz "
"sıçtığı bok"

Tolga YILDIZ dedi ki...

öncelikle hayırlı olsun. bu arada yukarda yorumu yapan arkadaşın "maldonado'dan hala birşeyler beklemek" eleştirisini çok acımasız buluyorum. herşeyi zaman gösterecek. deivid için gecen sene bu zamanlar neler söyleniyordu. bu arada fenerbahce bu işin peşini bırakmayacaktır. adamlar bilmiyorlarmıydı onca avukat var fb takımında. tabiki eğer aurelio fenerbahcenin opsiyonlu uzatma hakkını hiçe sayıp ben serbestim deyim anlaşma imzaladıgında neler olacagını tahmin ediyorlardır. ne mi olacak sözleşmede yazan 7milyon euroyu betis ödemek zorunda kalacak ya da aurelio fifalık olacak. mahkemeli günler şekip mosturoğlu - bayram tutumlu atışmasının oldugu günler bizi bekliyor.

Adsız dedi ki...

@nazmi
Söylediklerin utanç verici.
Herşeyiyle mükemmel bi blogdu ama once upon time in aceto der yorumlara bakmam bundan sonra...

peralta dedi ki...

aziz yıldırım tuvalete gitse haberi olan adam alaattin metin "senna fenerbahce'ye gelmek" istiyor diye yazmıştı gecen hafta. bilmiyorum ne kadarı doğru.

Taylanov dedi ki...

Eğitim şart tabi!

muhder dedi ki...

ülkedeki eğitimi bi beğenmeyen aurelio mu? ne hainmiş bu aurelio be

Santiago dedi ki...

@Nazmi Hasdemir
Bu blogdaki hangi Fenerbahceli Aurelio'ya kufrediyor bu blogu bırak bende dahil hiçbir Fenerbahçeliden kufur falan duymadım hakkında bizim bu kadar şampiyonlugumuzda emeği olan birine neden kufredelim. Şerefsizmiyiz biz...
Adam Fenerbahçeden gitmiş Avrupa takımına TC'den aldıgı vatandaslıktan cıkmamıs cagrılırsa ve kendiside isterse Milli Takımda da oynayabilir.

Adsız dedi ki...

allah belanı versin tutumlu bayram.

varol döken dedi ki...

aurelio'nun otopark olayında ricardinho hiçbir mantıklı açıklama yapmamıştı... onca sene türkiye'de hiçbir olaya karışmamış bu adamı bu kadar delirten elbette bir şey olmalıydı... pek konuşulmadı ama benim tahminim şu:

ricardinho: konuşma lan türk köpeği, dönme, vatan haini...

aurelio: allahhhh

:) şimdi aurelio'nun resmini de kaldırır mı bizim yönetim siteden yoksa koskocaman bir helal olsun ve teşekkür ile alnından öpüp başarı diler mi?

helal olsun marco, yolun açık olsun...

not: aurelio boşluğu dolar da aurelio'nun oynadığı gibi dolmaz, uğur da tuncay gibi doldurmadı orayı, takım başka bir hüviyete büründü... bunu yapacak adam ne maldonado, ne emre ne selçuk olabilir mevcut kadroda... sadece şuna üzülüyorum, bu takım appiah tuncay aurelio lu bir kadro göremedi!

James dedi ki...

Makalele sonrası Real gibi olacagını düşünmüyorum Fenerin, çünkü o dönemde Real Zidane'a Beckham'a yer açılsın diye neredeyse ön liberosuz oynuyordu, ama Fener koyar oraya birini mutlaka. Ben Maldonadodanda ümitliyim baya, adamlar bu kadar methettiler heralde bi bildikleri vardır diye düşünüyorum hala sezonun ilk 5 6 hafta sonrasında netleşir fikirlerim

jose dedi ki...

Mıllı takıma cagrılmasa da sorun yok orası adamını buldu:MEHMET TOPAL

Adsız dedi ki...

"Türk Ulusal takımıda oynayan devşirme çocukları okuma çağına gelince vatanının eğitim sistemini beğenmemiş İspanya'da okutmak için bir İspanyol takımına gitmiş.Eeee nerde kaldı yalandan Milli Marş söylemek."

o zaman sunlari da dusunelim..bu milli takimin hocasinin cocuklari yurt disinda okuyor, milli takimda almanyada dogup buyumus okumus cocuk var.olay anlamsiz noktalara cekilmemeli...mantikli olmak gerek, kendisi icin dogru olduguna karar vermis gitmistir. ha boslugu doldurulabilir mi, cok zor gorunuyor ama umarim doldurabiliriz..

Adsız dedi ki...

güiza-aurelio= -14mn Euro

elindeki futbolculari bedavaya kaptirmaya devam fb yonetimi.

hadesperado dedi ki...

Aceto eline sağlık, konuyu eş durumundan gayet net ortaya dökmüşsün. böylece ülkemizdeki brezilyalıların bebelerine eğitim açığını dolduracak cin fikirlilere de yeni bir iş sahası açılabilir :)

sanırım herkesin katıldığı bir nokta var: "geldiği gibi gitti". Aziz başkan "alabiliyorlarsa alsınlar" demişti, fener'e nasıl geldiyse öyle gitti betis'e.

bu arada Nazmi abi selamlar, hızlı bir giriş oldu anlaşılan :)

Adsız dedi ki...

Günün eğlencesi:

"Hepinizi pırasa gibi doğrarım!

Aurelio, soyunma odasına düşen 'Yıldırım' yüzünden gitmiş..."

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=84964&cat=170&dt=2008/07/10

Adsız dedi ki...

Adamlar sırf Emre-Guiza ikilisine toplam 23 milyon avro bonservis ödediler iyi mi? Milyon tane forma satsan çıkmaz o paralar. Tv, iddia gelirleri falan da rakiplerle aynı.

CL'den gelen paraysa, o paranın önemli bir kısmı zaten çeyrek finale gelene kadar oyunculara peyderpey pirim olarak ödeniyor.

Bütün bu paralar stad gelirlerindeki farktan mı kaynaklanıyor yani?

Adsız dedi ki...

çok büyük kayıp olduğunu düşünmüyorum doğrusu.yine de maçlar başlamadan yapılan yorumlar havada kalacaktır.marco'suz bir çok karşılaşma oynadı fenerbahçe çoğunda da yokluğu anlaşılmadı.yamulmuyorsam marco'suz çıktıkları bir karşılaşmada ali sami yen'de galatasaray'ı yenmişlerdi.
ercü

Adsız dedi ki...

Aurelio'nun gitmesi Fenerbahçe'yi çok fazla etkilemeyecektir. Aurelio'nun Fenerbahçe'ye yaptığı katkılar şüphesiz göz ardı edilemez ama bir oyuncu bir takımda sonsuza kadar kalacak diye bir kural yok. Fenerbahçe gibi büyük kulüpler önemli oyuncularını kaybetse bile alternafini hazırlar, hazırlaması gerekir en azından.
Senna haberleri basının 'kolpası'. Yılda 5 tane maç izliyorlar, orada gördükleri adamı da 3 büyüklere yolluyorlar. Senna senelerdir İspanya'da, senelerdir aynı oyunu oynuyor. Senna gibi 50 tane daha oyuncu var. Bizim insanlarımız ise isimlere bağlı kalmayı çok seviyor. Aurelio, Senna. Dünyada başka önlibero mu yok...
Karamsar tablo çizenler yine yanılacaktır çünkü Fenerbahçe bu sene de dolu dizgin gidecektir... Aurelio olsa da olmasa da...

Okechukwu dedi ki...

...Çok mu sağlamcıyım(wikipedia'dan bile) yoksa gönlüm mü elvermiyor tartışılır ancak, wikipedia Betis kadrosuna Marco'yu eklemiş bile.Türkiye liginde kanımca tek ön libero ile oynayacak olan Fenerbahçe'nin bu mevki için 3 alternatifi var.Selçuk,Deniz,Maldonado'dan benim tercihim genel Fenerbahçe tribün tavrı aksinede olsa Selçuk.Marco'nun kaybı belkide sürekli oynama fırsatı bulacak olan Selçuk'un, Marco'nun yanına milli takıma katılmasıyla sonuçlanacak sürecin başlangıcı olacaktır.Şampiyonlar Ligi için ise kuşkularım var;dikine oynayan Selçuk ile öleceğini bilse enine oynayan Maldonado nasıl bir ikili oluşturur bekleyip görmek lazım.Fenerbahçe'nin Daum'la başlayan Zico ile devam eden sistem takımı olma özelliği bu konuda umutsuzluğa düşmemi engelleyen en önemli etken.Boşluğun mevcut kadrodaki alternatif isimlerle doldurulacağını düşünmemin sebebi öncelikle Marco'nun Türk oyuncu statüsünde olması,ardından ise Devid'in beklenmeyen sakatlığı sebebiyle yabancı hakkının muhtemel bir hücuma dönük orta saha oyuncusuyla kullanılacak olmasıdır.Beşiktaşın bu sezon yaptığı tek isabetli transfer Uğur İnceman olası bir Türk önlibero ihitmalini ortadan kaldırmıştır.İsviçre milli takımı ve Udinese'de başarlı bir sezon geçiren Gökhan İnler'in ise yüksek maliyeti transferine engel teşkil etmektedir.Bu arada belki hatırlayamayanlar vardır; Gökhan İnler ve Önder Çengel isimli iki gurbetçi oyuncu Cristoph Daum zamanında denenmek üzere Almanya kampına davet edilmiş ve 4'er senelik sözleşme yapılmıştı, ardından beğenilmeyerek gönderilen iki oyuncudan Önder Diyarbakır ve Gaziantep kadrolarında buluduktan sonra İsviçre'ye FC Winterthur'a dönerken ; Gökhan ise Aarau ve Zürich'te oynadıktan sonra Seri A takımlarından Udinese'ye transfer olmuştur...

http://ucheokechukwu.blogspot.com/2008/07/marco-paa.html

Yasemin Yıldırım dedi ki...

Bence bu transferde en önemli faktör Bayram Tutumlu, Aziz Yıldırım inatlaşması. Bayram Tutumlu golünü attı: 1-0.

Adsız dedi ki...

orta sahayı resmen sırtında taşıyan adamı elinde tutamadı fb. ben artık toparlanacaklarını düşünmüyorum emre hiç sakatlanmadan oynasa bile aurelio gibi top çalma, pozisyon alıp kontraları önleme, en olmadık yerde rakiplere nerden çıktı bu dedirtme gibi özellikleri yok=)... ilerde alex,kazım,kezman gibi adamların hatalarını toparlayacak birini bulmaları çok zor, yabancı kontenjanları da yok. bu yüzden alex in defansa sıfır yardımı ve mücadelesiz oyunu ortada daha çok sırıtacak, şah damarını kestiler...ne mutlu bize.

Adsız dedi ki...

fenerbahce.org kalıcak diye yazmıştı problem yok demişti. sitenin tek işlevi haber yalanlamak oldu

Adsız dedi ki...

aragones 2 yıl 3milyon avro
guiza 14milyon+4yıl 3 milyon avro
emre 5milyon+ 4 yıl 3.5milyon avro
yuvarlak hesap 50 milyon avro
(ki alex kezman appiah hesapta bile yok)

üstüne alınacak bir orta sahaya da bi o kadar para verilecek.bu paraların 2 yıl içerisinde geri dönüşü olmazsa-sportif başarı olarak,bilhassa cl gelirleri- fenerin hali ne olur düşünmek gerekli sanki.borsada "1.5milyar dolar oldu" yalanlarıyla da dönmez o dönel sermaye.

ya yıldırım yine dayanama bırakıyorum diyip çeker gider ya da daha beter yokuş aşağı yuvarlanır kulup.haaa bir de uefa kriterleri filan vardı yaa?nasıl kazanılacak bu para çözemedim...

SkyCaptain dedi ki...

Bence bu sene Maldonado'nun yılı olacak. Brazilya ve Şili'de farklı kulvarlarda toplamda 9 şampiyonluk yaşamış. Yılın futbolcusu olmuş bir oyuncunun notu yarım sezonda verilmez. Kaldı ki önceki sezonda Deivid dahi 1 sezonda asılıyordu, sonrasında ise geçen senenin bence en iyi futbolcusuydu takımda.

Şimdi Maldonado için bu yorumlar yapılıyor, üstelik karşımızda kapı gibi duran Deivid dersi olmasına rağmen yapılıyor. Bence Claudio bu sezon herkesi utandıracak, kendi adıma ondan ümitliyim.

Aurelio konusunda ise Fenerbahçe ile şampiyonlar liginde boy göstermek yerine İspanya'da kümeye oynamayı tercih etmiş görünüyor, kendisine bol şanslar, keşke kaçar gibi transfer olmasaydı. ;)

Adsız dedi ki...

@ aceto ;

abi , ya fener galatasaray haberleri yazma,

ya da yorumları yayınlama ,
diyeceksin ki okuma kardeşim,

aslında o da olur :)

aşkın dedi ki...

''Selçuk İnan ile anlaşıldı ama Emre gelince Selçuk'dan vazgeçildi''
Vay bana vaylar bana...
Adam dalga geçer gibi kulüp yönetiyor, bu sene Selçuk Trabzon'da patlama yaparsa yandı gülüm keten helva.Ama Aziz başkan işini bilir !!!

anonim dedi ki...

Aurelio'nun büyüklüğünü Fenerbahçe'nin ilk maçından itibaren göreceğiz. Kim koşacak ortasahada göreceğiz.

O zaman Alex koşmasın bakalım Aragonés ona ne yapıyor?

Adsız dedi ki...

Trabzonspor aziz'in elinden Selçuk İnan'ı ve Burak Yılmaz'ı sökerek aldı. Daha sonra Burak'tan vaz geçtik ve o da layık olduğu fenerbahçe adlı mezbeleye gitti. Yorum yaparken Trabzonspor'un büyük bir takım olduğunu unutmadan, haddinizi bilerek yazı yazacaksınız.

"Aziz Yıldırım, Emre transferi öncesinde Manisa'dan Selçuk ile anlaşmıştı. Emre'nin gelişi sonrası Selçuk'tan vazgeçtiler o da Trabzon'a gitti." şeklindeki mesnetsiz, saçma ve Trabzonspor'u küçük gören cümleniz, daha önce hergün okuduğum blogunuzu sık kulanılanlardan silmeme neden olmuştur.

Adsız dedi ki...

Avrupa Şampiyonu hoca bilemicekmi Aurelio'dan sonra ne yapacagını Allah aşkına.
Takımı da Aurelio'suz şekillendirecektir.
Azizde okadar bu kadar para harcamış harcar abi yerine ne kadar kazanacakmış.Onu damı biz bilicez bilir işini Aziz Bey!
Sevabıda onun Günahıda onun...

Adsız dedi ki...

marco yu elde tutamamak yönetimin basiretsizliğidir. avrupada bu kadar iyi oynayan adamlarla daha sözleşmelerinin bitmesine yıllar varken sözleşme yenileniyor. bizse son dakikaya kadar bekliyoruz. o zaman da böyle kaçıveriyor işte elinizden.

kemal de çok yanlış zamanda gitti bence. bu sene formayı kapabilirdi. ben deniz e güveriyorum ama taraftarın önyargısı büyük sorun. o yüzden marco nun yerine transfer şart gibi gözüküyor.

deivid in yerine de ankaragücünden gökhan emreciksin i veya gençlerbirliğinden burhan eşer i alsak keşke. seneye ikisi de çok para edecek.

Adsız dedi ki...

Aceto hocam liverpool'dan itandje transferi kesinleşmiş sanırım. ultraslan forumlarında olumlu, diğer forumlarda olumsuz yorumlar dönüyor.

Bu sene evlere şenlik barnsley maçını hatırlıyorum itandje'ın.

İzlediysen yorumunu merak ediyorum abi. İzlemiş olan arkadaşlar da vardır mutlaka özellikle lens kariyerini.

Adsız dedi ki...

Özkan Öztürk;
Gereksiz asabiyet yapmışsınız. Bülent abi bu blogda enfes bir Trabzonspor analizi yazmıştı. Ben kendisinin Trabzonspor'u aşağılayacağını zannetmiyorum. Kompleksli davranmışsınız.

http://acetobalsamico.blogspot.com/2008/01/trabzonspor-ve-kazanma-kltr.html

Adsız dedi ki...

UEFA kriterleri konusun da 3 büyükleri ( özellikle G.Saray'ı ) ne zamandır idare eden TFF sırtına zaten ufak ufak Beşiktaş'ı da almaya başlamıştı. Nisbeten idareli giden F.Bahçe ve Trabzonspor'da bizim başımız kel mi ? diyerekten coştular. Başta Mehmet Demirkol olmak üzere Ankaraspor'a gereksiz takım , belediye o paralarla kamu hizmeti gerçekleştirmeli diye tempo tutan spor yazarları neden bu durumu görmezden gelirler. O Seyrantepe projesini neden kimse bir ayıp olarak görmez. G.Saray'ı bugünkü hallerine düşüren , koskoca kulübün kapısına hergün haciz , avukat getirten mali karneleri son derece şüpheli Cansun gibilerin yönetimlerini sorgusuz sualsiz ibra eden kongre üyelerinin ya da spor yazarlarının ceplerinden çıkmıyor bu paralar. Sonuçta devlet her 3-5 senede bir batan bu kulüpleri araziyle , örtülü ödenekle kurtarıyor avantacılar ellerini kollarını sallaya sallaya etrafta dolaşırken parayı vatandaş sırtlanıyor. Baştan söyliyeyim ben Altay'lıyım , Göztepe'nin amatöre kadar gidişindeki en büyük sebep sponsor firmanın Futbol şubesinin içini tamamen boşaltmasıydı. Yani Kulüp batakta olduğu halde transfer yapıp durumu daha da güçleştirmiyordu. Ama bugün 3 büyüklere yap(a)madıklarını Göztepe'ye yapıp vergi borçları , futbolcu alacakları vs. yüzünden senelerce lisans çıkarttırmadılar. Düşünün el altından görünen rakamların çok üstüne başka kulüplere sözümona satılan futbolcuların alacakları gene Göztepe'ye yıkıldı ve bu takım amatöre kadar düştü . Adalet herkese lazım ...

Adsız dedi ki...

her ne kadar tuncay gitti eksikliğini hissetmedik dense de kesinlikle geçen sezon bi tuncay olsaydı fenerbahçe çok büyük ihtimal şampiyon olurdu benim görüşüm tabi ki bu... aynı sorun bu sefer aureilo'nun da gidişiyle daha da pekişicek çünkü fenerbahçenin en büyük sorunu şu an için -ruh- onun dışında başarılı olamaması için bi sebep yok Türkiye liginde... bu sezon emre'nin alex'in kezman'ın keyfiyle mi yüricek bu takım acaba...

orkun dedi ki...

@özkan öztürk;

"yorum yaparken haddini bilme" konusunda sana tamamen destek veriyor, "fenerbahçe adlı mezbele" gibi haddini bilmeyen yorumlarla ilgili olarak da aceto ve ich'i göreve çağırıyorum.

muhder dedi ki...

@yasemin yıldırım
bu inatlaşmanın nedeni öncesinde yaşananlardır ve tutumlu yemiş olduğu gollere tek golle cevabı verebilmiştir. biraz daha araştırın derim olayın öncesini.

Adsız dedi ki...

@özkan öztürk
@Nazmi Hasdemir
@orkun

Ajda Pekkan'dan gelsin sizin için:
kapı açık..
arkanı dön ve çık..
istenmiyorsun artık..

Beğenmiyorsanız başka kapıya canım..
Hadi bakim yavaş yavaş tek sıra halinde
Dağılın uleen:)

Adsız dedi ki...

Fb'nin selçuk'u almaktan vazgeçtiği filan yok.Trabzon elinden aldı.

Adsız dedi ki...

İyi bir Deniz Aurelio dan daha faydalı... bence...

orkun dedi ki...

@gerilla;

İstediğini söyle, as, kes, "bunu yazma, şunu çizme" de ama blogdan kovalama işini de sahibine bırak artık.

Adsız dedi ki...

@nazmi

insan konuşmadan önce düşünmeli biraz. Bu ülkede her yıl kaç tane genç eğitimi için yurt dışına çıkıyor hiç hesabını yaptın mı bu bir. İkincisi insan çocukları için en iyisini düşünür ve imkanına göre hareket eder, aurelio'da tam olarak bunu yaptı. Senin hesabına göre bir değerlendirme yapmaya kalksak ortalık vatan haininden geçilmez. Yazık walla yazık...