8 Temmuz 2008

Cila ve Fırça

Resmi bir açıklama değil bu sadece bir duyum. UEFA Kupası'nın adı da değişiyor. Kupa Galipleri Kupası varken Kupa 3 olarak anılan UEFA Kupası'nın gelecek sezon Avrupa Kupası (Europa League) olarak değişeceği yazılıp çiziliyor. Öneri Karl Heinz Rummenigge'den. Bu fikir gerçek olursa Kadıköy'deki final son UEFA Kupası olacak. 2009-2010 sezonunda UEFA Kupası iyiden iyiye Şampiyonlar Ligi'ne benzeyecek format olarak. UEFA, bu kupayı biraz daha allayıp pullayıp sponsorlere satma peşinde. Bir yenilik de Fransızlardan. Maçları banttan izleyecek olan ve eski hakemler, futbolculardan oluşan bir komite ekrana gelmeyen görüntüler dahil yayıncı kuruluştan gelen tüm ham görüntülerden futbolculara ceza verebilecek Ligue 1'de...Kısaca bir cila;bir fırça...

7 yorum:

ix dedi ki...

desenize fenerbahçe'nin rekorlarına bir yenisi daha eklendi.

'stadında son uefa kupası oynanan ilk takım...'

şaka bir yana isim değişiklikleri bence çok gereksiz. farkeden bir şey olmadığı sürece...

Adsız dedi ki...

kupa galipleri kupasını geri istiyoruz.

anonim dedi ki...

kupa galipleri kupası, bana göre, uefa kupasından çok daha değerli bir kupaydı.
ancak şampiyonlar liginin günümüzdeki formatına kavuşması neticesinde, bu iki kupanın da bir esprisi kalmadı.
zaten kupa galipleri kupasının uefa kupasına dahil edilmesi, avrupa futbol tarihi açısından bir katliamdı. böylesine güzide bir organizasyonun çöküşüne göz göre göre seyirci kalındı.
şimdi 40 takla atsalar da, şampiyonlar ligine alternatif olabilecek bir organizasyon oluşturamazlar. ispanya, italya, ingiltere, almanya gibi ülkelerden üçer dörder takım şampiyonlar ligine gittiği müddetçe, bu durum değişmeyecek gibi görünüyor.

Adsız dedi ki...

"Yok artık Ali Sami" demek istiyorum Fransızlara.

Biraz kendi haline bırakın şu oyunu artık.Düşün yakasından...

çubuk makarna dedi ki...

aslında 3. bi avkupa kupası yapsalar otomatik olarak uefanın değeri artar. hem liglerde de orta sıralardaki kapışma artar bu 3. kupaya gitmek için. uefa şamp ligine benzesin ve 3. kupada eski uefa sistemi gibi olsun yani lig, grup olmadan 2 maçda eleme sistemi

Adsız dedi ki...

asıl sorun bence şampiyonlar ligi.32 takımlı lig fazlaca kalabalık kalıyor avrupa futbolu için.tüm büyük takımlar zaten elemesiz dertsiz tasasız gruplara kalıyorlar.üstüne üstlük milyon dolarları da cebe indiriyorlar.en kötü sezonunda bile büyük bir takım grupta 3.lüğü alıp yoluna devam edebiliyor.bu haliyle büyük bir ligden clye giren takım kadar avantaj elde eden takım yok.

bir de adı "kupa" kalacaksa -ki bence kalmalı- bu organizasyonun öyle 5li gruptu 4lü gruptu olmaz.seri başı olayından da vazgeçip direkt elemeli maçlardan oluşmalı.bütün takımlar kırsınlar birbirini,tadı çıksın futbolun biraz.rekabet görelim.büyükler hep büyük küçükler hep ezik kalmasın ortamda.

sonuç olaraktan,cl "büyük" ülkeden en fazla 2 takımın olduğu 16 takımlı haline dönsün.galatasaray ön elemede mançıstır yunaytıdı elesin mesela :)
uefa "büyük" liglerden 3. ve 4.ler "küçük" liglerden 2. ve/ve ya 3.lerin katılımıyla elemeli hale gelsin.
ve kupa galipleri de artık geri dönsün.

aşkın dedi ki...

Ne yapsalar boş, giden gitti artık geçmişler ola.
Ben Kupa Galipleri kupasının geri gelmesinin istenmesini de anlayamıyorum, eskiden kulüpler arasında uçurum yoktu ve başat takımların bile güçlü kadroları vardı ve Avrupa kupalarına bilhassa İtalyanlar olmak üzere heyecan getirirlerdi.Şimdi böyle bir görüntü yok.
Bu güç uçurumuna genel bir çözüm gerekli, benim aklıma gelen kadro kısıtlaması; bu sayede Avrupanın büyükbaşları fazladan yıldız alıp kulübede çürütemez ve bu isimler diğer takımlara giderek onlara güç katar.Buna paralel olarak rezerv lig olayı da kaldırılmalı, paf statüsüne dönülmeli.
Avrupanın büyüklerinin yedek kulübesinde ne kadar az yıldız - yıldız adayı görürsek o kadar iyi.