10 Temmuz 2008

Portakal Madrid #2

Portakal Real Madrid demiştik geçen sezon başında. Bir zamanlar Barça'da Hollandalı komünü vardı şimdi Real Madrid'de. Euro 2008'in ardından usanmadan hergün Cristiano Ronaldo'ya 1. sayfasını ayıran Marca ayak değiştirmiş bugün. Rafael Van der Vaart, Real Madrid'e geliyor diyorlar bugün. Geçen sezon da Valencia'ya geliyordu, Hamburg taraftarından tehditler almıştı, iki kulüp papaz oldular, transfer de yattı. Hamburg istatistikleri 74 maç 29 gol. Marca, Real Madrid'in 20 milyon bonservis ödemeye hazır olduğunu yazıyor. Gelsin de nerede oynayacak? Ben bilmem Ramon bilir.

27 yorum:

Adsız dedi ki...

hollanda milli takımında sneijderle beraber oynuyorlardı real madridde de paşa paşa oynarlar guti bence zaten o takımın beyni olmayı kaldırabilecek düzeyde diil, ronaldo da gelirse şaklaban robinhoya da kulübe gözükür artık bi zahmet..anıl can yıldırım

Adsız dedi ki...

oldu olacak real madrid robinho'yu da liverpool'a verip kuyt'ı da alsın ki hücum hattı tamamlansın.

Adsız dedi ki...

bu transferle birlikte Baptista ya iyice yol görünecek herhalde..
inanılmaz bir hücum hatları oldu hayırlısı olsun..

Adsız dedi ki...

yetiş ramon :)

ss

alt + 168 dedi ki...

yahu ortasaha ve forvete ayrılacak 6 kişilik kontenjanda zaten ruud, raul, robinho, robben, sneijder, gago, guti, diarra var.van der vaart'ı geçtim ronaldo gelse bile kimi kesecen ki?

tek forvet - iki forvet arkası oynadığını düşünsen geride sneijder, diarra, guti, gago'dan birini kesecen hücumda da (ruud banko düşünüyorum) raul, robinho, robben ve yeni transferden birini keseceksin demek ki. higuain falan gözümde zaten yedek ötesi şu an için..

real'i bana verseler yönet diye yok kalsın derim. dert resmen..

Adsız dedi ki...

Bir takım kurulurken futbolcuların aynı ekolden seçilmesinin avantajı çok büyük.Zamanında barca hollanda ekolü sayesinde senelerce başarılı oldu.Gerilere gidersek milanın kupaları topladığı yıllarda rijkard,van basten,gullit üçlüsü takımı sırtladı.İnter de alman ekolu ile matteus,brehme,klinsman üçlüsü ile başarılıydı.Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.Ligimize döndüğümüzde eskiden bir yugo ekolü vardı.Her yıl takımlarımız adı bilinmeyen yaşlı yugoslavları alır ama bir hayrını göremezdik.Prekazi geldi sadece o dönemden aklıma.Sonra bir romen furyası başlamıştı o kısa sürdü ama romenlerden tam verimi alan sadece gs oldu.Hagi,popescu,flipescu,ilie bu dönemin en iyileriydi.Moldovan,romanya gol kırali ilie fb de fazla bir iz bırakamadı.Fenerbahçe takımın yarısını brezilyalı yaparak bir uyum istikrar ve başarı sağladı.Beşiktaş da feneri takip etti ama yanlış oyuncu seçimleri nedeniyle başarılı olamadı.Ailton,kleberson,ricardinho iyi isimlerdi ama doğru isimler değildiler.Çok uzattım sonuç olarak aynı dili konuşan aynı kültürden gelen futbolcuların uyumlu bir şekilde bir takıma monte edilmesi halinde başarılı olma ihtimali çok yüksek.Keşke ortega fb de ceyhun ekolu varken değilde şimdi olsaydıda kariyeri böyle bitmeseydi.

alt + 168 dedi ki...

baptista'yı saymamışım bile az evvel...

Dogan dedi ki...

Çok iyi yedek oynar... LOL !!! (:

Adsız dedi ki...

Van der Vaart iyi adam da gerek var mı madridde şüpheliyim. Guti'den iyi olduğunu söylemek zor. Hele bir de ronaldo alınırsa baya bir adam gider madrid orta sahasından.
O değil transfer piyasası hareketli olucak, yer yerinden oynayacak diye bekliyorduk ama hala bir hareket yok, deco, vs hariç. Enteresan.

Adsız dedi ki...

bence gelsin guti nin donemi bitmek uzere artik. yeterki o ronaldo gelmesin bu takima, burayida karistirir cunku o, birde takim ayni 3-4 sene oncesinin sohretler karmasina doner, boyle daha iyi, yine cogu oyuncu yildiz ama gorevlerini yapiyorlar. robinho ya artist felan diyorsunuz arkadaslar ama adam yine bir ronaldo, ronaldinho gibi takimi karistirmiyor, bu takim 2002lerden 2006lara kadar cok zorluk cekti bunyesindeki sohretler yuzunden, los galacticos doneminden kalan satin alinan yildiz bir ruud kaldi, insallah boyle devam eder, oyle her mevkide 2 tane alternatif sohret oldumu madrid dogrultamiyor belini gidiyor atletico ya yeniliyor, kendi sahasinda barca dan 3 yiyor.

ynwa dedi ki...

artık iyiden iyiye yaşlanmış, sezon içerisindeki istikrar anlamında da zirvede olmayan bir guti'nin yerine isabetli ve gerekli bir transfer diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Guti'ye Madrid'in beyni olamaz diyen arkadaşa sesleniyorum. Bak yemin ediyorum taş olursun.Bi kere GUTI.HAZ yazar o adamın formasında.
:))
Ben Madrid tarihinin en iyilerinden olduğunu düşünürüm. Sahip olduğu Oyun zekası bence çok az futbolcu da var.
Kaldı ki bir Hollanda hayranı olarak Sneijder, Robben , Van Der Vaart ve GUTI'den kurulu bir orta sahanın neler yapabileceğini düşünmek beni inanılmaz heyecanlandırıyor.
Van der Vaart ise bence daha da hayranlıkla izleyeceğimiz, futbol tarihinin en önemli oyuncularından biri olacaktır.

Bu arada ramon'a bir soru sormak istiyorum

Hola Ramon
Una teoría de las palabras GUTI.HAZ es que Guti es de Gutiérrez (su primer apellido) de H Hernández (su segundo apellido, se trata de España) Una de Aitor (su hijo) Z de Zaira (su hija).

es cierto?

aşkın dedi ki...

Daha başka bir açı:
Ben Fergusonun yerinde olsam, 90 milyon euroya düşünmeden Ronaldoyu Madride verirdim.Man Utd ile kazanacağını kazanmış zaten, bu saatten sonra ne yapsa geçen sezon ile karşılaştırılacak üstelik...
O paraya 3 tane mükemmel futbolcu alırsın, ortalık büyükler tarafından alınmayı bekleyen yıldızlarla dolu.Buyrun:
David Silva, Arshavin, Van Der Vaart.Bu üçünü 90 milyon euroya haydi haydi alısın.Manchester enayilik ediyor bence, posta konu olan adam ve diğerleri aslında Manchestera lazım..

Adsız dedi ki...

nooooooooo. se trata de rumores. no queremos otro holandés
interesante...
Van der Vaart tiene que jugar o bien de Guti o bien de Raúl o bien de Robben. Y en las mismas posiciones tenéis a Sneijder y/o Baptista. Una chorrada.

(ramón)

Adsız dedi ki...

bourboun

Sí. q verdarad xo mas.

José María Gutiérrez Hernández
(ramón)

Adsız dedi ki...

@bourboun;

Guti Hz. yazsa tamam haklısın da HAZ'dan cacık olmaz ondan Guti'den de beyin olmaz =) ayrıca o yazdığın 4lü ortasahanın (Sneijder, Robben , Van Der Vaart ve Guti) önüne büyük ihtimal 2 tane de forvet koyucaksın (Ruud, Raul) sonra Real ortasahası top rakipteyken kenardan gago'yla diarra'yı çağırıcak hentbol takımı gibi =)) galatasarayaın ortasahasının lincoln kewell arda hasan şaş'dan oluşması gibi bişi o bence=)) hem Guti'nin hiç tasvip etmediği cinsel tercihine ve samanlıkta basılmasına hiç girmiyorum :P anıl can yıldırım

a.c. sedef dedi ki...

real böyle kadroyla da cl alamazsa schuster'e yol görünür büyük olasılık.la liga geçen yılki kadar kolay olmayabilir barça da pek hevesli hleb de geldi zaten.villa , silva ve emery üçgeni tutarsa valencia'nın geri kalanı zaten çok kaliteli.daha zevkli bir lig izleyeceğimiz kesin.

dusendeli dedi ki...

Bence gerçekleşirse çok mantıklı bir transfer olur. Neden? Çünkü van der Vaart oyunu iki yönüyle oynayabilen bir orta saha oyuncusu.Bu tip adamlar dünyada az var. Lampard, Gerard, Xavi, Fabregas, Ballack vs. gibi pahalı oyuncular.Ama Real Madrid gibi bir takım orta sahasını bu tip adamlardan kurmalı. Çünkü para sıkıntıları yok.

Fenerbahçe orta sahasında sadece hücum yönü olan Alex'i ve sadece savunma yönü olan Maldonado'yu beraber oynatmak zorunda; çünkü van der Vaart'ı alacak parası yok. Ama Real alabilir. Real Madrid gibi bir takımın Diarra-Robinho gibi iki adam yerine onların yaptığı işi tek başına yapacak oyunculara yönelmesi bence mantıklı.

Adsız dedi ki...

FM 2008'de newcastle'a aldım
canavar top oynuyo bende
paraın hakkını verir kral çocuktur
ajax günlerine sneijder le beraber dönebilir....

Adsız dedi ki...

@anıl can yıldırım

Espri işte idare et. Harfler üzerine trick yapmıştım.

Ama Bence Futbol bir din'dir ve GUTI'de Hz.'dir. Sen bu dörtlünün önüne iki de forvet koymayı düşünüyorsan 3. Lig B kategorisinde bile antrenörlük yapamazsın.
Ben sadece bu dörtlünün neler yapabileceğini söyledim.Zaten Arkasına kapı gibi Diarra'yı koyarsın bu dörtlünün. Eh arka dörtlüde taş gib (Pepe'yi zevkle seyrediyoruz). Bence gayet makul ve fonksiyonel.
Bu arada Galatasaray bence son yılların en iyi orta sahasına sahip olmuştur Kewell'la beraber. Kaldı ki bu dörtlünün arkasında da Mehmet Topal oynayacak. Bugün Aurelio'nun gidişine üzülenler bence Topal gibi adamı niye kendileri keşfedemedi diye oturup düşünmeliler bence. (Önemli not, çok koyu Fenerbahçe taraftarıyım.)

GUTI'yi Barnebeau'ya çıktığı ilk günden beri izlerim. Sana göre beyni olmayan bu adam, dünya futbol tarihinin en muhteşem takımlarından Real Madrid'in kaptanıdır.
Ayrıca Ben bir futbol severim. Onun cinsel tercihlerinin bende hiçbir önyargısı yoktur. Zira futbol bir keyiftir ve GUTI'de hakkıyla bunu yaşatanlardandır. Bu arada Van der Vaart ta bu keyiflerden biridir.

Ya herşey bir yana da Emre ile Guiza'ya verilen paraları düşününce, ikisine verilen toplamı Van der Vaart veya Guti'ye versek gelmezmiydi acaba? Bak bi anda aklıma takıldı şimdi.

Unknown dedi ki...

Ajax alt yapısında kondisyoner olarak çalışmış bir Dutch arkadaşım var. Bana 10 sene önce anlatırdı Van Der Vaart'ı.. Antrenmanlarda, maçlarda yaptığı şovu.. Ona göre abartmıyorum Cruyf'dan sonra Hollanda'nın göreceği en büyük yetenekti Rafael..

Sonra birden alakasız bir lige transfer oldu Rafael.. Direk aradım arkadaşı ne oluyor diye...

Bana tek dediği her şeyin sebebinin Sneijder ve onu kıskanan aynı dönemin diğer alt yapı oyuncularıydı. Son 1 sene kazanılan maçlardan sonra bile kimse konuşmamış Rafael'le... Sebep de İbrahimoviç'in takımdan yollanmasıyla sonlanan bir "tokat" hikayesi..

Neyse uzun lafın kısası...
Rafael ve Sneijder belki milli takımda olur ama uzun soluklu bir lig mücadelesinde aynı takımda oynamaları neredeyse imkansız bence.. Sorun da tamamen duygusal üstelik!

lyktm dedi ki...

o değil de guti hazretleri zamanında -tam tarih hatırlayamasam da milan'ın 100.yılında olabilir- milan'a bir maçta 4 ya da 5 gol atmıştı san siro'da o geldi aklıma eşcinsel guti'mize laf atanları gördükçe :)

van der vaart-sneijder-robben üçlüsünü ise akıl almıyor figo-zidane-beckham'dan da öte bana kalırsa..

Adsız dedi ki...

@bourboun

sen benim yazdıklarımı pek dikkatlı okumamışın heralde canım kardeşim ben guti'ye beyin demedm realin ortasahasının beyni olamaz bence dedm. ayrıca evet 3.lig b kategorisinde bile teknik direktör olamam olsam olurdum zaten onun yerine kendi seçtiğim bölümü okuyup o mesleği yapıcam ama türkiyede herkes kendni teknik direktör zannettiği için kolay bi iş gibi görünüyo olablr sana bilgisayar oyunu falan gibi diil real madridi yönetmek ben tahmini olarak sen koyarsın 2 forvet dedm dikkat edersen ben koyarım demedm ben o 4lüyü de oynatmam zaten her ne kadar isimler yanyana çok güzel dursada..ayrıcabenm orda yaptığım acetonun aylar önce yazdığı bi posta esprili bi göndermeydi sadece bunu ciddiye alıp işi futbolseverliğe ve forum tartışmasına dökmen saçma olmuş bende sana dini vaaz vereyim o zaman futbolu din admaı da peygamber yapmanla ilgli..o yüzden boş bi mevzu için sürekli @ ile başlayan postlar yazarak işi diyaloga dökmenin alemi yok herkes görüşünü fikrini yazsın bitsin bu iş @ ile başlayan yorumları yazarsa bülent abimiz yazsın..anıl can yıldırım

Adsız dedi ki...

comment = yorumlamak, eleştirmek, değerlendirmek, düşüncesini açıklamak.

Leave your comment brother.

Ömer Fatih KOÇ dedi ki...

işte şimdi marca ya esas malzeme çıktı. ronaldo için özenle hazırladıkları birinci sayfaya bir haftalık malzeme stoğudur bu transfer. ronaldo'nun ağzından "rafael van der vaart büyük topçu, yalarım" , "her zaman aynı takımda oynamak istediğim rafeel ile amsterdam da nasıl dağıttığımızı marca ya açıklıyorum" gibi cümleler duymaya hazır olun.

cristiano gösterip sol vurdu real madrid. şimdiye kadar duyduğum en heyecan verici transfer haberi.

sevindim.

devletli dedi ki...

geçen sene de aslında van der vaart alınacaktı, sneijder (hem de çok para vererek) alındı ve rm bu ikisinden kötüsünü aldı dediler (ki bunu diyen taş olur).
hatırladığım kadarıyla sneijder çok pislik bir adamdı, hollanda'da da pek sevilmezdi. vdv ise halk kahramanı gibiydi, reklamlara çıkardı, psv'liler bile sempati duyardı. mesela aynı psv'li arkadaşım fm 04'te sneijder'i takıma aldım diye küfretmişti bana :)
ama o zamanlar vdv oyunu abartılı tek taraflı oynar, ne koşar ne pres yapardı. şimdiki hali bambaşka tabi. sneijder ise hep aynıydı, artık biraz daha fiziği güçlendi.
aralarında husumet yoksa ikisi aynı orta sahada her türlü oynar, hatta fantastik olur. hatta aynı orta sahada işini bilen teknik direktör robben ve guti'yi bile oynatır. önemli olan yetenekli topçudan verim almak. los galacticos del bosque'den sonra bu yüzden yuvarlandı gitti. schuster yapabilir mi? yapabilir. yapamayabilir de. ama bence yapar. öyle geliyor bana. yapar yapar.
ramon? esto hay que estados de trabajarrrr? muy bueno?

Chloroform dedi ki...

onu bunu geçtim de Huntelaar da geliyomuş real e :D oldu olacak çok şık olur diye turuncu mor forma yaptırsınlar:D:D ki bence van nistelrooy a da güzel bi "çalış lan" demek olur hunter ın gelişi neyse marca ya nie inanıoruz onu da anlamadım:D