23 Nisan 2008

Stamford Bridge Aritmatiği

Liverpool'un 1-1 biten ilk maç sonrasında finale çıkması için gol atması lazım da... Peki Stamford Bridge'de en son golü ne zaman attılar? 4 yıl önce. Bruno Cheyrou 'nun golüyle 1-0 kazandıkları maçta. Liverpool'un Rafael Benitez yönetiminde lig, kupa, Şampiyonlar Ligi, hiçbir maçta Chelsea deplasmanında golü yok. İspanyol teknik adam Riise kafayı vurduğunda en çok buna takılmıştır sanırım. L'Equipe gazetesi 1970'den beri 499 maçı bazı alıp Liverpool'un 1-1'in rövanşında turu geçme ihtimalini hesaplamış: %23. Fernando Torres "kırarım o hesap makinesini" derse Londra'da, ne ala!...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Avram Grant Beşiktaş'a gelse hangi semtin kasabı olurdu acaba ?

aşkın dedi ki...

Hazır Bruno Cheyrou demişken...
Bruno Cheyrou, Pascal Cygane,Jeremie Brechet, çağdaşları ve Ligue 1 orijinli oldukları için Fransız sayabileceğimiz El Hadji Diouf, Salif Diao ve aklıma gelmeyenler.
Tamamı Avrupanın büyük kulüplerinde şans buldu ama nafile.
Peruda dünya 4.sü olan Türk gençleri ara ara gündeme gelir ya, ben de bu Fransızlar için söyleyeyim:
Birileri kayıp kuşak mı dedi?

tknycl dedi ki...

night of living dead..

Alper Öcal dedi ki...

O oyuncular hiç değilse o seviyede oynamış, şans bulmuş.

Bizim Avrupa Şampiyonu takımımızın as santrforu Tevfik Köse Ankaraspor'da oynayamıyor.

Stilini Rafael Marquez'e benzettiğim Harun Karadas nerede bilmiyorum misal ?

Adsız dedi ki...

Son dört yılda üçüncü kez yarı finalde karşılaşan iki takım Anfiel Road'daki ezberi bozdu. Halbuki bundan önce ne güzel bağlıyordu Liverpool 1-0'a.

Aslına bakarsak, Chelsea'de Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'a deplasmanda gol atamıyordu 2 gün öncesine kadar ama olan oldu. Gerçi yine kendileri atmadılar ya Riise'ye yatsın kalksın dua etsinler. Bir Chelsea'li o topa öyle güzel kafa vuramazdı heralde.

Neyse efenim, diyeceğim şudur ki; artık ezber bozuldu, Liverpool ne yapar eder gol atar bence. Aynı bir önceki turda Inter'i deplasmanda uyutup bir tane çaktıkları gibi. Rafa bu işini bilir, ne yapar eder bu sefer o fileleri sarstırır öğrencilerine. Ame turu geçme konusu muallakta, içimden bir ses rövanşın da 1-1 bitip geçen seneki gibi penaltıların final yoluna ışık tutacağını söylüyor.

Unknown dedi ki...

chelsea bu sene finalde.

Yağız Gönüler dedi ki...

Torres'den ziyade ben yine Kuyt'tan umutluyum.

Adsız dedi ki...

riise oynamazsa torres, gerrard ikilisi kazandırır geçer bu istikrarsız çelsiyi.

Adsız dedi ki...

ayrıca chelski içerde yıllardır yenilmiyordu galiba