25 Nisan 2008

Alman Schwarsteinger Kim?

Mesele Roberto Carlos'un futbolculuğu değil. Deli değilim bu saatten sonra dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol bekini tartışacak halim yok. Mesele Anadolu Ajansı ve garip çalışanları. Dünyada bin türlü spor haberi var adamlar kalkıp FIFA'nın sitesindeki taraftar forumunu izleyip, oradan haber çıkartıyorlar. Maksat bir Roberto Carlos haberi yapmaksa adamın Sevilla maçında sakatlandıktan sonra bir hafta sonra döneceğini söyleyen kulüp doktoruyla röportaj yaparsın. Gelelim saçmalığa. Anadolu Ajansı'nın haberi buradan takip edilebilir. Hiçbir ilginç tarafı yok, 40 yıllık Roberto Carlos'un sert şutlarını bilmeyen mi var! Arkadaşlar forumdaki "Barber", "Leonardo" "Mohito" rumuzlu dünyaca ünlü taraftarların görüşlerinden haber çıkartmışlar. Haberde der ki: "Alman Schwarsteinger". İşte böyle gelirsiniz ters köşeye. Taraftar tutmuş adamın ismini yanlış yazmış, koskoca devletin ajansının muhabiri de almış kopyalamış-yapıştırmış. O dediğiniz acaba Bastian Schweinsteiger olmasın sakın! Nasıl olsa devlet memuruyum, yüz kızartıcı bir suç işlemezsem buradan emekli olurum zihniyetiyle gazetecilik buraya kadar işte... Bu haberin ardından gelen ibreti alemlik bir başka haberi de ekleyeyim. Haberin başlığı Aziz Yıldırım'ın favorisi Galatasaray: Kastamonu Nasrullah Meydanı'nda 35 yıldır hizmet veren İmren Şekerleme'nin sahibi Aziz Yıldırım, hafta sonu Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçtan sarı-kırmızılı takımın 2-1 galip ayrılacağını iddia etti.Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile aynı ismi taşıyan 49 yaşındaki Kastamonulu Aziz Yıldırım, fanatik bir Galatasaray taraftarı olduğunu belirterek, Pazar günü yapılacak maçta Fenerbahçe'nin beraberlik şansının dahi bulunmadığını söylüyor.

- Benim 5 yaşındaki oğlum yapmaz bu şakayı ya!

7 yorum:

sambalici dedi ki...

ciddi ciddi internette bir forumdaki topiğin haber diye yayınlanması nedir, nasıl bir şeydir, bu nasıl yüzsüzlüktür. hayır içinde bilinmeyen bir şey de yok hakikaten, roberto carlos sanki fenerbahçe'ye geldikten sonra dünya piyasasına çıktı "aa bu adamın şutları sert galiba" diye. :D

Yağız Gönüler dedi ki...

hemen dikkatimi çekmişti ama üstelemedim. gazetecilik haldun simavi'den sonra kaldımı ki?

muhder dedi ki...

forumlardan bakıp ilk haber yapan değil sanırım anadolu ajansı. kaliteli medyamız sık sık yabancı forumlardan kaynak olarak faydalanıp bize geçirmeye çalışırlar haberleri. ayrıca fotomontaj konusunda da üstüne yoktur bizim medyamızın. oku-kopyala-yapıştır ingilizce bilenleri copy-paste yapabiliyor aynı zamanda.

devletli dedi ki...

roberto carlos türkiye'ye transfer oldu ya, kariyeri boyunca yaptıklarından kendimize pay çıkarıp övünüyoruz. bu ne zavallı bir fikriyattır? bayern "hamit'li bayern" (hamit'in futbol gelişiminde katkımız varmış gibi), villareal "nihat'lı villareal", hatta chelsea "anelka'lı chelsea"dir bu kompleksli fikre göre. ve yaptıkları haber olur.
helal olsun fenerbahçe'ye, tüm zamanların en sert şut çeken adamını almış meğer...

Kemal dedi ki...

Abicim 2 oldu geçen hafta da Gökhan Gönül'ü Cafu'ya benzeten Türker Tozar'ın yazısını yazmışlardı UEFA'nın resmi görüşü gibi, o bile bir derece de yakında taraftar forumundan haber uyduracaklar..

keymark9 dedi ki...

aynı ajans değil mi sanki expo izmir'e verildi açıklamasını yapıp sonra hata olmuş özür dileriz diyen. ne bekliyorsunuz ki bu ajanstan

Adsız dedi ki...

yazmaya korkuyorum ama arda da birebirde çok iyi adam geçiyor, biraz önce farkettim