14 Nisan 2008

PSG Kümeye

Şaka gibi ama Paris Saint Germain 2. lige gidiyor! Ligin dibinde Lens ve Strasbourg'un kaybettiği haftanın son maçında kendi sahalarında Nice karşısında 2-1 önde oldukları maç 3 dakikada yedikleri 2 golle verdiler. Ligin bitimine 5 hafta var, Metz düştü, 2.lig yolculuğu için ise 40 puana sahip Monaco dahil 7 takım var. Paris Saint Germain tribünleri ise bu kez kafayı medyaya takmış. Nice maçında açılan pankartı Türkçe'ye çevirmeye gerek varmı, ithamların hepsi Fransızca'dan bize emanet zaten: "Demagogie, desinformation, hypocrisie, sensationnalisme, antiparisianisme : bienvenue chez les medias"

9 yorum:

scapula dedi ki...

Toulouse düşse de Les Adnans Emana'yla Elmander'i alsa. Tek başına Emana'ya da razıyım. Hatta önümüzdeki 10 yıl boyunca sadece Emana'yı almaya da razıyım. Rüyalarıma giriyor artık.

Tabii bunların konuyla alakası yok. Ama hakikaten de Toulouse düşer gibi geliyor fikstüre baktığım zaman. En zor maçları oynayacak olan takım Toulouse. Yine de PSG'yle bir maçları var ki, o maçta değişebilir her şey...

del piero dedi ki...

espanyol ve p.s.g bu senenin en ilginç küme düşmeleri olabilir, inanası gelmiyo insanın. hadi p.s.g geçen senelerde de zor kurtardı ama espanyolun kümede kalma savaşı vermesi hakkaten trajedi...

yuki the zorba dedi ki...

Derim ki, Sarkozy düşer ama Saint Germain düşmez... Paris'te çok enteresan bir kırgınlık var takıma karşı... Bir an Beşiktaş'tayım diye düşündüm PSG taraftarlarıyla konuşurken...

Unknown dedi ki...

espanyol değil de zaragoza olcak o galiba bilader

Unknown dedi ki...

hahahah fransizcaya gerek yok be abii, demogoji disenformasyon hatta espiyonaj felan yazsalarmis hipokrasi yerine ama antipariscilik ne alaka bunlardadami var boyle paris takimlari istanbul takimlari gibi ayri bir kayrilma felan yada benmi yanlis anlamisim fransizzcasini.

roupertOne dedi ki...

Geçen hafta Ankara Ülkealan pasajının altkatında, formalara numara yazan bi abinin dükkanında 15 yıl öncesinin felan formaları yan yana dizilmiş. Elimi atıyorum Paris St. Germain'in o meşhur forması elime geliyor. O meşhur günler aklıma geliyor.
Şimdi işler çok farklı, Lyon aldı başını gidiyor, yıllardır yavaş yavaş alçalıştaki Paris, o meşhur başkent takımı, o fransız fenomeni, efsanesi küme düşüyor.

Ne demişler, ünlü bir Fransız şehri görmek istiyorsanız Paris'e gidin, ama gerçek bir Fransız şehri görmek istiyorsanız, gitmeniz gereken yer Lyon :)

teletabi dedi ki...

inanmıyorum açıkçası. uzun süredir hem psg li oyuncuları hem de psg tribünlerini bu kadar kazanmaya istekli görmemiştim. açıkçası ilk yarı 0-1 bittiğinde psg nin maçı çevireceğinden emindim kendi adıma. nitekim pauleta nın önemli çabalarıyla psg maçı 2-1 e getirince bu iş bitti deyip almeria villareal maçına döndüm. dakika ve skor almak için şöyle bir baktığımda bir kaç dakika kendime gelemedim. 2-3..inanılmaz.. bence strasbourg lens toulouse veya psg dörtlüsüden toulouse ve strasbourg düşer..daha doğrusu gönül öyle ister..açıkçası sochaux kurtarınca kimin düştüğü pek de önemli değil benim için :)

Unknown dedi ki...

Lens düşse de Arouna Dindane'yi alsa Galatasaray. Atacağı gol sayısı 20 olur sakatlıksız bir sezonda. Belçika'daki yıllarından beri takipçisiyim bu pırlantanın.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

psg'nin daha auxerre, sochaux ve toulouse ile oynayacagini dusunursek (ki ucu de dusme potasinda bu takimlarin), hersey bitmis degil 3 puan farka karsin. ispanya'da da, zaragoza'dan ote valencia'nin dusme sansi var ki, esas sansasyon o olur, ikinci ligden uefa'ya katilirlar.