14 Nisan 2008

Kabus Geri Döndü

İtalya'da 25 Ocak'ta sol sezonu kapamıştı. Prodi'nin istifası sonrasında başbakansız kalan ülke yine bir denenmişi seçti. Çok fazla da alternatifleri yoktu açıkçası. Silvio Berlusconi yeniden başbakan. Merkez solun adayı Roma Belediye başkanı Veltroni karşısında kesin zafer kazandı ve koalisyona ihtiyaç duymadan hükümetini kurabilecek. İtalya'nın demokrasi tarihinin figürleri de Demirel, Ecevit muadili. Prodi geliyor, Berlusconi gidiyor, Prodi gidiyor, Berlusconi geliyor. 71 yaşındaki Berlusconi'nin iki anahtardan çok daha fazlasını vaat ettiği bu seçimleri kazanması kesin gibiyidi. Mağlubiyetin büyüğünü ise sosyalistler ve komünistler yaşadı. Senato ve meclis dışında kalıyorlar ki bu İtalya'da bir devrin sonudur. Avrupa'da yükselen milliyetçilik akımının da bir tezahürüdür Berlusconi'nin yeniden iktidarı, sadece "Alitalia'yı sattırmam kardeşim" diye kıyametleri kopartıp milletin gönlünü hoş tuttu oralarda. Kötü giden ekonomi için sallayıp durdukları da cabası. Milan taraftarına da Ronaldinho'yu alacağım diye gazladı. Daha ne olsun!.. Milan bu saatten sonra Şampiyonlar Ligi'ne giderse bu da yeni iktidarın ilk icraatı olur (!)

9 yorum:

erkan dedi ki...

italyanlar bize çok benzer diyorlardı da inanmıyorum inanmış oldum.
seçim kampanyasında solculara oy vereceğini söyleyen totti'ye de gider yapmış kendisi bu arada.hem de öyle böyle değil.

"iki kulağı arasında hiçbir şey yok."

Ku.Ba dedi ki...

"Gülü seven dikenine katlanir" deyiminin arkasina saklanan bir Milan hayraniyimdir sahsen. Dikenin kim oldugu malum. (ayrica bkz. Eskisehirspor - Kemal Unakitan iliskisi)

Buyrun, bu son seçimlere dair dikkat çeken birkaç haber yazisi:

- http://news.monstersandcritics.com/europe/news/article_1399595.php/Berlusconi_aide_named_in_election_fraud_probe

- http://www.guardian.co.uk/world/2008/apr/13/italy

- http://www.boston.com/news/world/europe/articles/2008/04/13/italy_votes_under_cloud_of_corruption_decay/

muhder dedi ki...

milanda işler kötüye gitmeye başladı mı birileri devreye girmeye, saha dışından frikikiler kullanmaya başlar. bu sene biraz geç oldu bakalım top kaleyi bulacak mı?

Oz dedi ki...

1990 senesi Milan Benfica ŞK Kupası finali öncesinde Viyanada akşam Kartnerstrassede arkadaşlarla yürürken çok şık iki adam ve iki kadın geliyorlardı karşı tarafdan. Ben yöneticidir sandım. Etrafdaki italyanlar bir anda heycanlandı, "Presidente" filan lafları etrafda uçtu. "Hmm demek başkanları buymuş" demeye kalmadan bir anda ben adamla karşı karşıya kalakaldım. İngilizce bol şans diledim. Adamda çok nazik ama çok sıcak bir gülümseme ile teşekkür edip elimi sıktı. Meğer Berlusconi imiş.

Neyse sonra biz bira içmeye gittik arkadaşlarla. Yaklaşık 2 saat sonra aynı yerden döndüğümüzde gözümüze inanamadık. Yanındakiler gitmiş, Berlusconi hala o italyan taraftar kalabalığının arasında tek tek herkesin elini sıkıp herkes ile konuşmaya çalışıyordu. Yüzündeki o sıcak ve mutlu ifade de aynen duruyordu.

Adam belki çok büyük bir sahtekar da olabilir, politik görüşüne benim de katılmam mümkün değil. Ancak bizim burada onda birini bile görmediğimiz bir kişiliğe ve karizmaya sahip olduğu su götürmez.

roupertOne dedi ki...

İtalyanlar bize ne kadar benziyor diyoruz ama sonuçta anlamadığım da bi kaç nokta var.

-şampiyonlar ligine 4 takımla gidiyolar
-avrupa birliği üyesiler
-kişi başına düşen milli gelirleri 35bin dolar civarında dünya'nın 7. büyük ekonomisiler
-Ferrari ve Lamborghini'yi üretiyolar
-vesaire vesaire

peki bu farklar nerden kaynaklandı?

aksilaz dedi ki...

berlusconyi kutluyorum yasasın lazio yasasın faşizm :)
aynı bızım halk gıbı onlarda ruzgara gore oy verılıyo dunyada

angelus1345 dedi ki...

Gözden kaçan ufak bir ayrıntıyı da ben yazayım.Bossi önderliğindeki Lega Nord Partisi(ağır kafatasçıdır-güneylileri bile italyandan saymazlar) de %9a yakın oy almıştır bu haftasonu...
Başbakanımızın Silvio diye hitap ettiği bu zat da bu partiyle 10 küsür yıldır ittifak halinde...
Tük dostu falan yazdılar düğüne gelince de... Zaten bana göre süt; onlara göre çikolata...
Bu da tüm sonuçlar:
http://politiche2008.interno.it/politiche/senato080413/S000000000.htm

Adsız dedi ki...

@roupertOne
Cevabı basit üç harf "din".Şayet bizede 50-60 milyar euro akıtsalar bizimde her şeyimiz güllük gülistanlık olacaktır ha bide terörizmi desteklemeseler vs...Çok ters bi orta yaptın.

Adsız dedi ki...

AC Milan'in bu sene ligde hakemlerden cektigini hicbir takim cekmemistir. O yuzden bu saatten sonra hakem yardimlarinin baslamasi haksizlik degil, aksine olmasi gerekenin yerine getirilmesi olacaktir.