5 Mart 2008

Turun Özeti

20 dakikada 2-0 ve 3 sarı kart. Maçı 11 kişi tamamlamak işin püf noktasıydı. Sevilla, İstanbul'da 2-2'yi bulduktan sonra da tepeden bakmıştı, evinde 2-0'ı bulunca da. Küçümsemenin faturasını ödediler. Fenerbahçe büyük iş başardı. Milan da bir devir kapanmamakta ısrar ediyordu, Arsenal fişi çekti. Barça'da Messi'nin sakatlığı (1 ay yok diyorlar) hem ligi hem de bu kupayı etkiler. Man. United'da Cristiano Ronaldo bu sezon 30. golünü attı. Türkiye'de şu maçı anlatmak Gökhan Telkanar'a kaldıysa yazık. "Alex Keita'yı maymuna çevirdi" çok "masum" bir benzetme öyle değil mi? Turun özeti bu kare diyordum hayır -aslında gol sevinci ama- yukardakiymiş...

13 yorum:

Adsız dedi ki...

maymuna çevirdi lafı bana emre'nin ırkçılık suçlamalarına karşı yaptığı savunmayı hatırlattı; "ben ırkçı değilim sokakta zenci görsem selam veririm". Evet ülkemizde ne güzel ki böyle bir sıkıntı yok ama yani 100 tane denebilecek laf varken neden bu salak ifade. Hayır yarın obür gün ispanyol basını "türk spiker keita'ya maymun" dedi dese ne olacak?

Adsız dedi ki...

turda en büyük pay uğur boral'ındı bnce. her iki maçtada alves i dağıttı. maçlar oynanmadan önce herkes alves ve capel in fenerbahçenin kanatlarını ne hale getireceğini söylerken ikisininde uğur ve gökhan ın karşında etkili olamamaları bize yabancıları ne kadar büyüttüğümüzün göstergesi olmuştur kesinlikle. iyi oyuncular olabilirler ama gerçekten çok abartıyoruz...

Maurice Bendrix dedi ki...

dün izlerken benide çok rahatsız etti,ama inanıyourm bir gün gelecek
takımlarımızın maçını çok soğuk kanlı, lig tv'de maç anlatır gibi anlatılacağı zamanlarda gelecek.
sen hamaset yapınca tv'de izleyen adam havaya mı giriyor sanıyorrsun?
her hakem kararına yorum yapmakda artık bu işin olmazsa olmazı haline geldi.

hejocre dedi ki...

sevilla elenince bayram yapan real betis'in taraftar forumlarında yer alan bir resmi. bence bu da turun özeti sayılabilir :)
http://www.realbetisbalompie.es/foro/viewtopic.php?t=24360&postdays=0&postorder=asc&start=0 (forum sitesi)
http://img379.imageshack.us/img379/7781/turca01dn9.jpg (resim)

el_turco dedi ki...

verdigin linke baktim la passion turca filminin posterini koymuslar, dillerinden dusmuyordu zaten ispanyollarin artik bi nedenleri daha var, olasi ceyrek final eslesmesinde barca ya da real (turu gecerse tabi) ile eslesip elerse ispanyol futbol tarihine adini yazdirir fenerbahce, tebrikler...

aşkın dedi ki...

Herşeyde bir hayır var derler, Fenerin devreden önce 2. golü bulamaması ve ikinci yarının 3-1 başlaması sonucu Sevilla son 45 dakikaya baskılı başlamadı ve bu Fenere yaradı.Yani 2. golün geç gelmesi aslında faydalı oldu, Sevilla 2 fark atınca sakinleşti.
Volkan az daha kariyerini biçiyordu ama inanılmaz bir geri dönüş yaşadı.
"Aziz başkan" Eduya döktüğü paraları düşünsün ve dua etsin bir sonraki turda başa bela olmasın.
İstanbuldaki maç için şöyle demiştim, şimdi de aynısı geçerli:
"Her kritik Avrupa maçı aksiyon filmi tadında yüz küsur milyon dolarlık Hollywood yapımı Fener. "

Adsız dedi ki...

arkadaşlar ben startv.com.tr de bize ulaşın kısmında artık şampiyonlar ligi maçlarını gökhan telkenar dan dinlemek istemediğimize dair ufak bir yazı yazdım. artık bu bir değil iki değil, bu adamdan maç dinlemek işkence geliyor. maçın sonunda şehitlerle, penaltı atılırken mehmetçikle nasıl alaka kurdu onu anlayammadım bir türlü. sabredemiyorum artık..

untildie dedi ki...

Bence maçın özeti şudur Manolo Jimenez denilen çaylak, Sevilla gibi takımı "maymuna" çevirdi.

Adsız dedi ki...

Gökhan Telkenar'ın yaptığı benzetmeden daha önemli olan 2-0 dan geri gelen bu takımın onore edilmesi,dünyanın sözde en ii sağ beklerinden birinin futbol uleması sayın terim tarafından milli takım kadrosuna dahi alınmayan sıradan bir sol açıktan bozma bek tarafından-bu sıfat hoş karşılanmıyo,o sebepten tam gerektiği yerde olsa başka bi tabir kullanıcam- yerlerde süründürülmesidir bu maçın hikayesi...

cmzrfdl dedi ki...

bir de endülüs'ün başkenti lafı var, sürekli söylenen. bu laf beni çok germese de, yurdum insanı istanbul'a constantinopolis diyenlere tepkisini verir. hatta since 1453'lü bir pankartımız vardır ki, anlamı çok derindir kimilerine göre ve gelmiş geçmiş en baba pankarttır. bir de aklıma bu lafa 1. dereceden akraba olabilecek bir başka laf geliyor. misal diyarbakırspor avrupa arenasında sevilla ile maç yapıyor ve ispanyol spiker dakika başı tekararlıyor "kürdistanın başkentinde..." siz veya ben ne düşünürsünüz diye sormayacağım sorum şu: maçı anlatan ve yorumlayan şen kardeşler kıraathanesi sakinlerindnen tek farkı küfür etmemek olan bu iki amca acaba bu tanım için neler derdi?

Adsız dedi ki...

neymiş endülüsün başkenti denmiş. çok afedersiniz ama "ne diyim mahmut mu diyim??"ispanyollar endülüsü bir bölge ismi olarak kulllanıp baş şehri sevilla diyosa ben niye demiyim?

al hatta kaynak size..

http://www.andalucia.com/cities/sevilla.htm

"It has hosted two international exhibitions (1929 and 1992) and is the administrative capital of Andalucía" cümlesi sanırım güzel bi cevap olur.

memet

Adsız dedi ki...

alves dağıtmadı belki sağ kanalı ama sevilla'nın attığı 5 golde 2 asisti, 1 golü var. bunu da bir kenara iliştirelim.

Adsız dedi ki...

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=304328

Biz nerelerdeyiz daha..of kefe of. of kere of..Valla soğudum futboldan da , siyasetten..herşeyden..