21 Mart 2008

Robert Acquafresca

At yarışı meraklıları iyi bilirler oynadıkları atın anasını, babasını. "Orijini iyi, babası kumda iyi koşardı" derler. İş futbol olunca bu ana baba meselesi ezberlenecek mevzu değil. Robert Acquafresca: Hani başka bir soyadı olsa bir düşünürsün de; bu adam %100 İtalyan duruyordu. Meğerse anne tarafı Podolski'nin memleketlisiymiş. Polonya milli takımı da "İtalyanlar da santrfor bol gel biz de oyna" demişler ama ikna edememişler. Inter'in altyapısındayken akılda kalan adıyla hafızama kazımıştım. Cagliari forması giyiyor. 1987 doğumlu. Italya U21'de Zola'nın en güvendiği forvetlerden. Polonyalılar elinden kaçırdığı forvetlere bakıp bakıp ağlıyorlardır:
Miroslav Klose, Lukas Podolski, Tomasz Radzinski ve Acquafresca...

4 yorum:

Yağız Gönüler dedi ki...

Sözde Galatasaray'ın geçen yıl başında anlaştığı isim.

angelus1345 dedi ki...

Polonyalılar üstüne temiz! ve soğuk bir su içsinler artık...:)

Altyapıyı dışarıda yapmış ama ülkesiyle çok da alakalı olmayan oyuncu durumundan en fazla yararlanan ülkeyi merak ediyoum.
Var mı bizden fazla ekmek yiyen dünyada?

kutay dedi ki...

onlar da madem öyle dediler, emmanuel olisadebe'yi polonyalı yaptılar :)

Erdem dedi ki...

Uefa yasa bile cikarmali bu konulara.
Bir ulkede dogup, ilk profesyonel anlasmasini da dogdugu ulkede yapan bir futbolcu o ulkenin milli takimindan baska yerde oynayamaz diye.70 milyonluk nufusa sahibiz, halen Almanya'da turk futbolcu ariyoruz milli takim icin.Adamlar cocuga burs versin, ailesi fakirse spor masraflari icin odenek versin, futbolcu yapsin,sonra biz gidip
uzerinde en ufak emegimiz olmayan futbolcuyu kendi milli takimimizda oynatalim.
Bulgaristan'dan bir aile gelse,
issizlikten.Is versek,her turlu sosyal yardimi yapsak.Cocuklari dogsa, cocuga okul bursu,spor bursu versek.Sonra cocuk 18 yasina geldiginde iyi bir futbolcu olsa ve
bulgaristandan kravatli, ellerinde bulgar bayragi olan 2 adam cikagelip "sen bulgarsin, bizim milli takima gel" dese ve cocugu ikna etseler.Tepkimiz ne olurdu o futbolcuya?

Polonya asilli italyan futbolcu arkadasla alakasiz oldu ama yazmak istedim:)