14 Ocak 2008

Cassano'nun Fiyatı ve Holosko

Holosko'nun Beşiktaş'a transferi sonrasında, "Avrupa'da transfer piyasasının bir kantarı varsa eğer; Holosko, 5 milyon euro+2 futbolcu etmez." demiştim. Bu ne Holosko'nun yeteneklerini tartışmak ne de Beşiktaş'ta başarılı ya da başarısız olur demekti. Bunu bilecek adam da yok bu dünyada zaten. Avrupa'da transfer piyasasının bir kantarı varsa; ki var - ki bazen kaçtığı da oluyor- son bir transfer üzerinden değerlendirelim. İkisi de forvet olmasına rağmen hala elma, armut hikayesi diyen de olacaktır mutlaka. Antonio Cassano için Sampdoria, Real Madrid'e (halen kiralık oynuyor) 5.5 milyon euro ödeyecek. Cassano'nun kariyerine, oynadığı kulüplere (Roma Real Madrid) bakalım ve Holosko'nun fiyatını transferde adı geçen 4 kulübün gelir dengesini de (lig, yayın geliri vs..) göz önüne alarak bir kez daha değerlendirelim. Mesela Beşiktaş, Lig yayın havuzundan aldığı yıllık paranın kaçta kaçını bu transfer için harcadı. %25 ?.. Aralarında kaç yaş var diyenler için sadece "2"notunu da düşeyim...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

ancak cassano turkiyeye gelmez o ayri. holosko bence de pahalı fakat holosko ayarında bir oyuncu ve turkiyede oynayabilecek bir oyuncu olması lazım ki karsılastırma tam yerini bulsun.ki yine holosko nun fiyatının fazla oldugu ortaya cıkıcaktır kanımca.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş gibi bir takım için (yani bir Türk takımı) 3-4 milyon fazla-eksik olsa ne olur diyeceğim de öyle değil, ama istenilen ne yani Holokso'ya 3 milyon euro verilince mi olacaktı iş. Tamam tüpçü ve S.E bazı dallamalıklar yapıp "filip'i istiyoruz" demiş olabilir, sanki her istediğimizi parayı basıp alacakmışız gibi. Ama sen zaten parayı tasarruflu harcıyorsan, giderlerini kontrol edip parayı gerekli yerlere yatırıyorsan, verdiğin para önemli değil. Şu şartlarda Beşiktaş 5 milyon euro da verse 1 milyon euro da verse fazlaydı Holosko için. Öbür yandan Cesar Delgado da 4 milyon euro'ya Lyon'a gitti. Önemli olan bu futbolcuların Türkiye'ye gelip gelmeyeceği, uyum sağlayıp sağlamayacakları. Aynı şeyler Levski Sofia'lı eleman için de yazıldı. O tür bi adama(hiç izlemedim tabi, ama sonuçta verebileceği maksimum verim ortada) 1 milyon euro vermeyi mi yeğlersiniz, yoksa yetenekleri belli, elinizdeki santrafora iyi uyum sağlayacağı düşünüülen, ülkeye ve ülkenin diline alışmış bir futbolcuya mı?

Adsız dedi ki...

cassano deger kaybetti yalniz. sampdoria da degerlendirdi. mesela van der vaart hamburga 5 milyondan cok daha az bi fiyata geldi. oyuncularin düsüslerini zamaninda kullanmak lazim.

Adsız dedi ki...

çok gereksiz bir kıyaslama yaptığınızı düşünüyorum.cassano'yu 5.5 milyon euro'ya avrupa kulüpleri alır bizde pazarlık daha yukarıdan başlar. ayrıca cassano beşiktaş'ta nasıl bir heyecanla oynayacak merak ediyorum. istemez miyim, tabii ki isterim ancak holosko'daki futbol oynama isteği ben cassano'da hiç görmedim izlediğim kadarıyla. türkiye'de böyle yüksek meblağlı transferler uzun zamandır gerçekleşmiyordu, yadırgadınız herhalde.

millonario dedi ki...

cassano yılda ne kadar para alacak, holosko ne kadar alıyor?

Adsız dedi ki...

Holosko ve gonderilen oyuncularin yillik ucretleri de onemli tabi ki burada.
Dedigin gibi Holosko bu parayi cikarir cikarmaz orasini kimse bilemez ancak Besiktas yonetimi daha derli toplu bir transfer politikasiyla bu isi cok daha ucuza kapatabilirdi diye dusunuyorum.
Bir de adama forma giydirip resim cektirmeyi marifet sayiyoruz ondan sonra.

olurolur dedi ki...

Cassanonun parasını bu sene bölüştüler bildiğim kadarıyla . 1.5 sampdoria ödedi 2 madrid . Neyse . Holosko çok pahalı . Bİr malın fiyatı taleple alakalıdır . Ben bilmiyorum Holosko ya 5 milyon euro veren var mıydı ? çünkü eğer 5 veren biri varsa daha fazlasını vermek gerekir. Ama kimse o parayı vermediği halde bu parayı verip bir de 2 futbolcu vermek .Çok fazla . Beşiktaşın bu sezonu zaten kayıp. Bu transferin bedelinin yüksek olmasının nedeni BJK nin israr etmesi ve MAnisa'nın elinin çok güçlü olması bence.