15 Ocak 2008

Plaketi Olmayan Var Mı?

Her Türk vatandaşının evinde mutlaka bir plaket vardır. Yoksa da 10 yıl içinde olacaktır. Kimse telaşlanmasın, önce kadınlar ve çocuklar! Çılgın gibi plaket dağıtılır Türkiye'de. Çok insan da ekmek yer bu plaketlerin üretiminden. Eğitim yılının sonunda her özel okul ve üniversite; yılın en iyileri törenleri düzenler. Haber bültenlerinde, ilgili programda adları geçsin; bedava reklamları yapılsın diye. 3 yıl önce kurulan üniversite "geleneksel" yılın ödülü verir. 8 yıllık eğitim kurumları yılın magazincisini seçer. Konuyu dağıtmadan futbolla devam edelim. Bizim futbolumuzda ayın, yılın en iyileri standartı yok. Prestijli bir ödül de yok. Sıkı bir futbol takipçisinin; X 2003'ün en çok umut vaat eden genci ödülü sahibiydi; Y Ekim ayının en başarılı teknik direktörüydü, Z yılın futbolcusuydu demesi mümkün değil bizim memlekette. Milliyet'in geleneksel spor ödüllerinin de eski tadı kalmadı. Şampiyon takım yılın takımı olacaksa; neden anket düzenlenir ki? Bu; Süper Lig'in sponsoru Turkcell'in el atması gereken bir meseledir ya da bir başka kurumun. Four Four Two Türkiye'nin, bizim topraklarda France Football'ın ödülleri benzeri bir yarışma yapması lazım. Sporun ve sporcunun dostu Fıratpen seçerdi bir zamanlar her ay en iyileri. Şimdi kim yapıyor bilmiyorum. Arada sırada, çatal bıçak gürültüsü eşliğinde sahnedeki uzun masada oturan futbolcu, teknik adamların rutin açıklamaları geliyor ekrana. Kim ne ödül aldı? Hatırlayan yok. Futbolu bu kadar severiz, yılın spikerini bile şu gariban blogda seçtik. Türkiye'de gelecek vaad eden 21 yaş altındaki futbolcular arasında bir seçim yapılsa, -genç Semih adaylar arasında olmasa- fena mı olurdu? Kimse yapmazsa Mayıs ayında ben yapacağım. "Geleneksel" de deriz icabında...

4 yorum:

Ortega dedi ki...

Abi, bence sen bu olaya da el atmalisin:) Zira Turk spor basinin, daha dogrusu futbol basinimizin durumu ortada. Yalan haber uretmekten,bir turlu su islere el atmiyorlar.

Herhangi bir ligin "enleri" secildiginde, bizde neden yok diye hayiflanirdim eskiden, bu yaziyi gorunce oldukca rahatladim. Eminim ki, buradaki yazida mesajlar, gitmesi gereken yerlere ulasacaktir, oyle ya da boyle..

Kartal Bafiler dedi ki...

Ortega'ya katılıyorum yapılacaksa burda yapılsın.

Ama 263,302 sayfa ziyaretine ulaşan başka bir futbol blogu varsa orda da yapılabilir :)

Ed dedi ki...

Bir tek oyak altın adam ödülü vardı benim hatırladığım.Hatta en son geçen sene Arda'ya verilip geri alınmıştı Bordo maçında kafa attığından dolayı.

Adsız dedi ki...

"Ayin Altin Adami" diye birseyler var ancak ne derece prestijli oldugu cok tartismali tabi ki..