3 Temmuz 2007

Chivu harbi

Transferde bu haftanın kahramanı Romen Chivu. Önce menejeri kim ona bakmak lazım. Eski menejeri Popescu idi, şimdi büyük patron Becali almış sazı eline. Real Madrid ile Barcelona'yı kafa kafaya tokuşturmuş Becali. Bükreş'in yarısı bu adamın derler, baş kemancısı da ne yazık ki Hagi'dir. S.Bükreş'in başına da o yüzden geçti zaten. Dönelim Chivu'ya. Ajax'da büyük iş yaptı, Roma'da devamına getirdi. Cannavaro ben memlekete döneceğim deyince zamanında eski Romalı Samuel'den ağzı yanan Real Madrid ilk saldıran oldu. Arkasından Barça zaten Henry ile rüzgarı almış arkasına o da zıpladı. Şimdi oralarda kıyamet kopuyor, İtalya'dan da Inter bastırıyor. Becali'nin keyfi yerinde tabii. Roma'ya 18 milyon euro, oyuncuya yıllık 5 milyon euro çekiyorlar ki, Rumen bir futbolcunun alacağı en yüksek rakam olur yanılmıyorsam transfer pazarında. Marca, Real Madrid-Barça Chivu için kapışınca, eski kapışmaları hatırlatmış. En meşhuru ki sene 1953 elbette Di Stefano. Arkasından Figo, S. Lizbon'da kapan Barça başkanı Nunez olmuştu ama Real Madrid sonra Perez ile rövanşı almıştı. Karembeu için bile kapıştı bu iki kulüp. Son olarak Beckham için kavga etmişlerdi, Real Madrid başkanı Ronaldinho çirkin, Beckham'ı alırsak daha çok forma satarız dedi ve Real Madrid'in 3 senesini yedi. Chivu hala bir yere imza atmadı, Romen transfer çetesi allayıp pullayıp verecek gelin gibi. Bir de gidenlere dair bir not: Cassano ve Emerson'a tatilden dönmeyin demişler Madrid'den. İyi de etmişler.

2 yorum:

Yağız Gönüler dedi ki...

Simdiye kadar barcanin teklifi iyiydi. Belletti, Slyvinho yada Giuly'den biri + 12 milyon avro. Cok naz yapiyor Roma, elinde kalirsa pek sasirmam.

Adsız dedi ki...

Chivu sağlam bir defans oyuncusu ama bu paralar çok çok yüksek... Anlaşılan Becali kurnazlığını konuşturuyor gene... Bakalım nereye ne kadara gidecek?

Cassano bana göre çok sağlam potansiyeli olan bir topçu ama İtalya dışında yapamadı... Dönerse çizmeye, bence kral olur...