8 Kasım 2008

Estadio de la Peineta

Peineta Stadı ya da Madrid Olimpiyat Stadı. 2012 adaylığındaki kozlarıydı, Londra'ya kaptırdılar. 2016 için yarışıyorlar. Atletico Madrid 2016 yılında bu stadı devralacak. Vicente Calderon'u terkedecekler. A. Madrid geldiğinde stadın atletizm pisti de iptal edilecek. Kapasitesi 73 bin kişi...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

jisses..wow!!!

şişedibi dedi ki...

atletico madrid 54bin kişilik stadyumdan 71 binliğe geçecekte, nasıl dolduracak? valencia da stad değiştirecekmiş. Nou mestalla ya geçme arzuları varmış. paraları yoktu hani bunların. stadı doldurmak için yıldızlara ihtiyaç duymaları gerekiyor.
vicente calderon 5 yıldızlı stadyum, ismi dahi atletico madrid başkanından gelmekteydi. geçmeleri saçma olur gibime geliyor. atletico madrid için 2016 şimdi ki gibi önemli yıldızları kadrosunda tutabilecek mi?

SportArc dedi ki...

Bir mimar olarak stadın görüntüsünü beğendiğimi söyleyebilirim..yalnız aklıma takılan şey atletizm pistinin kaldırıldığında yerine ne konulacağı..sadece çimle kaplayıp bırakırlar mı yoksa tribünleri mi bi şekilde yaklaştırırlar..tabi ki bunu stadın inşası esnasında düşünmek ve ona göre tasarlamak gerekiyor..stadın dış görüntüsü hoş olsada bu sorun çözülmez ise işlevsel açıdan yetersiz ve futbol stadı olmaktan uzak olacaktır..taraftar sahayla içiçe olmalı ki rakip oyuncuya cehennemi yaşatsın...

cakarkeyf dedi ki...

Sanki aynı anda 5-6 tane olimpiyat duzenlenecekmiş gibi ne imiş bu atletizm pistli stad yapma fetisi yahu, yap bir tane yeter iste, sanki ispanyol italyan atlet kayniyor ortalik, zamanında paso atletizm pistli stad yapmışlar ama ezelden beridir dişe dokunur tek bir atletleri yok. Bu mevzuda en akıllı iş yapan akdeniz ülkesi de Fransa sanırım. Fransızlar bu turden stad sayısını koca ülkede teke indirmelerine rağmen atletizm turnuvasının da alasını, Golden League'in Paris ayağını düzenliyorlar zibil gibi de atlet yetiştiriyorlar.

Radical Media dedi ki...

Ben mimar değilim ama Futbol oynanacak stadın dört köşe ve max. 35 -40 bin kişilik olması gerekiyormuş gibi geliyor bana.Seyirci gözüyle diye ilave edeyim.

ssim dedi ki...

cidden pist nasıl iptal olcak ?

Adsız dedi ki...

pist nasıl iptal olacak sorusu sanki imkansız bir şeyden bahsediliyormuş gibi neden soruluyor anlayamadım.Bu devirde o pisti trübüne çevirmek zor olmasa gerek bir zamanlar inönü statında da atletizim pisti vardı şimdi nerde ?

flamboyant forward dedi ki...

stade de france'ta nasıl ortadan kayboluyorsa pist öyle kaybolur orda da :)

serdanka dedi ki...

Pistin iptali basit bir konu. Bir çok stadda yapılan bir uygulama bu, birkaç metre kazı yapılıyor ondan sonra da zeminin tekrar döşenmesi ile tribünlerde ekleniyor. Bu işin sakıncası olimpiyat stadlarında var aslında. Bu işi bilen arkadaşlar arasında bilgiçlik taslıyomuş gibi olmasın ama olimpiyat stadlarında özel bir koşu pisti hazırlandığı için normal stadlardaki gibi hemen bir çözüm bulunamıyor. Birde olimpiyat stadı olarak hazırlanmış bu stadın orjinalliğini bozmak bana saçma geliyor. Münih olimpiyat stadına yazık etmediler, münih takımları başka stada geçtiler örneğin. Bence en mantıklısı yeni bir stad yapana kadar Calderonda oynamak ve Atletico'nun ateşli taraftarına uygun 35-40 bin arası seyirci kapasiteli bir stad yapmak. Saygılar.

Unknown dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=P-V4F6r2UZY

burada pistin nasıl iptal olucağını görebilirsiniz.

santa with a shotgun dedi ki...

sahayı alçaltırlar, pisti havaya uçurup yerine tribun yaparlar, olur biter.

Cakko dedi ki...

pisti zemini daha aşağıya çekip, aradaki mesafeyi de portatif veya gerçek tribün yaparak doldururlar.

Örn: Manchester City'nin stadyumu.

eski ve yeni halinin resimlerine bakınız.