6 Kasım 2008

Benfica 0 - Galatasaray 2

"Fenerbahçe ve Galatasaray fark yiyip dönerler" yorumlarına -ki blogdaki anketler de önceki anketlere göre bu kez skoru ıskaladı- Çarşamba sabahı itibariyle yüksek sesle argüman üreten pek yoktu elbette. Futbol bu, rakibin varlığıyla çetrefilleşiyor. "Teknik adam cesur olanı çift forvetle oynar, tek forvetle oynayan korkaktır" yorum dünyamızda yer etmiş bir klişedir. Ben almayayım. Skibbe'nin elindeki maç kadrosunda sağ açık için o mevkinin adamı yoktu. Arda'yı sağa çekip, solda Balta ve Volkan ile oynamak, sağ bekte Serkan önünde Sabri ile ya da sağ kanatta Mehmet Güven'i kullanmak gibi -tekrarlara- hatalara düşmedi maça başlarken. Karan geçen sezon da sağda oynamıştı. Oyun içinde yaptığı Baros-Karan değişikliğini ilk dakikadan itibaren kullanabilirdi. Galatasaray'ı Avrupa'da uzun yıllar sonra panik futbolundan uzak gördüm, ayağa pas yapan, sakin, kafasını kaldıran, top kendilerindeyken üçgen kuran futbolcular vardı sahada. Benfica kağıt üzerinde Galatasaray gibi bir takım. Hücum hattı bol yaldızlı. Di Maria büyük yetenek ama 15 gündür sakattı, risk aldılar ve kaybettiler. Reyes ve Nuno Gomes'in artık hiç de şaşırtmayan kötü akşamlarından biriydi. Yebda'ın başı döndü, kötü bile demek iltifat olur. Aimar son lig maçında sakatlıktan dönmüştü, onbirde de olmaması sürpriz değildi. Ayhan ve Arda inanılmaz oynadı. Karan defansı çıkartmadı, Lincoln 90'da bile kendi sahasından top çıkartıyordu. Atan-attırmayan Emre Aşık ve oyunu 0-0 iken çeviren De Sanctis kaleyi kapattılar. Meira'nın hala o bölge için fazla kalın olduğunu düşünüyorum. Futbol zekasıyla idare ediyor ve karşısında ısıran bir takım olmadığından çok da fazla sırıtmadı. Kharkiv galibiyeti gruptan lider çıkmak demek. Skibbe, kaybettiği takdirde çok da fazla eleştirilmeyeceğini bildiği için belki de bu kadar rahattı kadroyu kurarken. Yönetimin "sözde" desteğiyle de çok da kendine güvenen bir teknik adam beklememek lazım zaten. Sezonun en iyi Galatasaray'ıydı. Benfica'nın kötü olması; kulübede pes etmiş gibi oturan Quique Flores'in derdi, bize ne...

69 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

Bizim adımız Galatasaray usta...

Bence Skibbe'yi yollayıp Lucescu'yu getirelim, hem bu ne kadar atak futbol, Avrupa'da böyle başarılı olunmaz; Luce gelince de bütün maç kale önünde yatarız, değil mi (!)

mrcool dedi ki...

O Kartal ı göstermeyeceklerdi Gs ye.Bir Fenerbahçeli olarak tebrik ederim.Galatasaray ı

Hafta sonuda klasik devam eder inşallah.. GS Avrupa'da önemli bir galibiyette yurda döner.

gerisi malum :)

Unknown dedi ki...

aceto okuyucuları %22 Galatasaray demişlerdi ama yine de bence sürpriz bir sonuç değil bu.

feversea dedi ki...

uzun yillar sonra, avrupa'daki bir musabakada, goze hos gelen bir futbolla alinan 3 puandan ote bir macti gibime geliyor.
bu kadar eksik olan bir kadro, klubeden oyuna sokacak oyuncu olmamasina ragmen herkes geregini fazlasiyla yerine getirdi.

ek: gol atmasina ragmen umit karan icin "olmaz" diyorum, baska da birsey diyemiyorum.

Murty dedi ki...

bu kadar rahat geçmesini kimse beklemezdi galatasaray için. sonuçta böyle bir özgüveni galatasaray pazar günü de gösterirse rahat bir galibiyet alabilir. bu arada arda parmak ısırtacak bir oyun oynadı.

Mephisto dedi ki...

izlediğim en iyi galatasaraylardan biriydi.

untildie dedi ki...

Teşekkürler TRT!!!

Milli maç gibi tüm Türkiye ye malolan bu gibi maçların açık kanalda yayınlanması tüm takımlarımıza pozitif "sinerji" sağlıyor. Yemişim şifreli kanalların verdikleri paraları. Ufak bir çocuğun, yaşlı teyzelerin, amcaların, futbolla alakaları bile olmayan onca insanın Galatasaray a duyacağı sempatiyi hiçbir parayla-pulla sağlayamazsınız.
Nolur açık kanallara verin şu maçları...

GSveFutbol dedi ki...

Kötü başladığın maçları iyi bitirememene rağmen, iyi başladıklarını kötü bitirmediğin için,

4 aydir bu takımın başında olup istikrar yakalayamamış olmana rağmen, iyi maçları UEFA kupasına sakladığın için,

Sabri'ye rağmen, bu aksam bu takımı böyle oynattığın için

Herseye rağmen, teşekkürler Skibbe

ucancekirge dedi ki...

Bence de yorumsuz bulent abi.. :)
Mac ici taktik futbolcu secimi falan bi yana, GSyi yillardir(8 yildir) avrupa maclarinda boyle rahat ve keyifle izlememistim. Futbolcularin rahatligi ekranda benide rahatlatiyordu..Benfica gol atsa bile bu maci alacagiz havasi veriyodu takim(Bkz. 3 Kasım 1999 GS 3-2 AC Milan). Maci izlerken GSli olmaktan guru duydum.. Artik huzurlu bir uyku cekerim :)

antti_sumiala dedi ki...

öncelikle galatasaray çok çok iyi bir oyun ortaya koyarak önemli bir galibiyet aldı.. bütün futbolcuları kutlamak gerekiyor..

rakip benfica daha çok atak futbolcularından kurulu bir takım.. suazo, aimar, di maria, cardozo hepsi top ayaklarında iken birer canavara dönüşüyor fakat oyunun defans yönünü hiç beceremiyorlar.. bir tek katsouranis yetmedi orta sahada.. galatasray çok rahat top dolaştırma imkanı buldu.. bu rahatlıkta ayhan ve lincoln sezonun en iyi futbolunu oynadılar.. kötü futbolcu yoktu galatasarayda.. herkes elinden geleni fazlasıyla yaptı ve kontrollü oyunu elden bırakmadı.. böylece sonuç geldi..

grup liderliği konusunda önemli bir adım atıldı.. ve istediğimiz oyunu sahaya yansıtabildiğimizi gösterdik.. artı işin güven tazeleme kısmı var.. artık avrupada da eskiden var olan kazanma kültürü oluşabilir.. bunların hepsi olumlu gelişmeler..

son olarak tamamen ayrı maçlar, tamam farklı düşüncelerle sahaya çıkılan maçlar olsa bile iki günde iki farklı maç seyrettik.. san marino gibi oynayan ve euro 2008 in hollandası, rusyası gibi oynayan iki takım seyretti Türkiye.. bir nevi imaj tazeledi türk futbolu bugün.. çünkü san marino günlerimizi çok eskilerde bıraktığımızı zannediyorduk..

hafta sonu iki takım karşılaşacak.. 2 günü ve genel performansı takip edince favori kendini belli ediyor.. bakalım.. pazar a kadar kafamız rahat olacak..

antti_sumiala dedi ki...

ayrıca UNTİLDİE ın yazısını şimdi görüyorum.. çok önemli bir konuya değinmiş.. futblogda ve bu blogda yer alması gereken önemli konulardan birisi..

Dünyaları Koşuyorum dedi ki...

Maçı Emre Tilev - Ertem Şener ikilisinden biri anlatmayınca hem Galatasarayımız hem de bizim için rahat bir maç oldu :)

Aydın dedi ki...

Di Maria'yı izledim dikkatle bi INTERli olarak, gerçekten iyi, biraz daha güçlenirse çok katkı sağlar bize. Ocakta veya sezon sonu gelebilir. Bu arada Arda her takımda oynar Avrupa'da... Forza Inter...

mre dedi ki...

Tabki futbolcular bir günlük oyunlarıyla değerlendirilemez ama; Samir Nasri yeni Zidane ise, Arda Turan orijinal Zidane...

@ramon

arda > robben+drenthe :))

Ortega dedi ki...

Baros'ları, Kewell'ları, Lincoln'leri izlemek istiyorsanız, maçların şifreli kanallardan yayınlanmasına rıza göstereceksiniz. Futbol endüstrisinin çarkları böyle işliyor artık. Ben de memnun değilim bu durumdan, ama racon böyle artık.

Maçın tamamına bakamadım. Yorumlarda Ümit Karan'ı eleştirenler olmuş ama ben genel bir yorum yapayım ve Gs'nin forvet hattının Baros ve Ü.karan ikilisiyle çok daha fazla başarılı olacağını düşündüğümü ifade edeyim. Nonda gönderilip, yerine sağ kanada bir adam alınsa, Gs belki o zaman Uefa'da çeyrek ya da yarı finale kadar gidebilir..

jose dedi ki...

Inanılmaz oynadık.

Julien Dekosta dedi ki...

artik pro-skibbe yim. Futbolcularda cok seviyorlar adami, sevinen direk hocaya sariliyor yuzunde gulucuklerle. bende seviyorum ozellikle de sakin agirbasli karakteri yuzunden.

Onun disinda 10 numara top oynadik, cok mutluyum!

zachpaulsen dedi ki...

arda, lincoln, ümit karan, ayhan müthiş oynadılar. mehmet topal, barış ve aydın'ın gelmesi ile bu takım daha da iyi oynayacaktır. ligi ve uefayı birlikte götürebilecektir.

sezon başından beri nihayet olması gerektiği gib oynadı galatasaray. sahada chelsea gibi top çeviren hem defansta hem ofansta süper oynayan bir takım vardı.

aynı ciddiyeti, soğukkanlılığı ve pas trafiğini pazar günü de yaparsak değil fenerin bitmek bilmeyen balı, feriştahı gelse sonuç belli. sağlam bir kewell'ın da olacağını düşünürsek bu sefer kurtuluş yok.

plague dedi ki...

bu sene izledigim en iyi galatasaraydı..böyle oynarlarsa fenerbahçeli olarak takımıma pek şans tanımıyorum ama derbilerin havası da gerçekten bi başka önceden sonucu kestirmek zor. avrupada başarılar..

apaç dedi ki...

inanılmaz oynadık; çünkü kewell yoktu.

yendik; çünkü arda solda oynadı. kewell yüzünden bir sağa, bir sola savrulup nevri döndürtülmedi.

plague dedi ki...

bu sene izledigim en iyi galatasaraydı..böyle oynarlarsa fenerbahçeli olarak takımıma pek şans tanımıyorum ama derbilerin havası da gerçekten bi başka önceden sonucu kestirmek zor. avrupada başarılar..

L dedi ki...

@ortega:

sağ kanada adam derken, sakatları hesap ederek mi söyledin bunu, yoksa tersi mi?

ikincisi:nonda'yı göndermek, neden?

ceyhun dedi ki...

galatasaray avrupa maçına çıkınca takımın ruhu değişiyor. sanki yıllardır avrupada maç kaybetmeyen bir takımmış gibi özgüveni kuvvetli, mücadeleyi bırakmayan, galibiyeti alacağına inanmış bir takım olup çıkıyor. tebrik ediyorum galatasarayı.
fakat bir üründül yorumu yapmadan edemeyeceğim; bir türk takımı gibi(ör: kayserispor) pozisyon vermemek için adama çift dalmaktan geri kalmayan, fizik olarak kuvvetli, iyi basan ve biraz da ayağa oynayan bir takıma karşı çok zorlanır galatasaray. mücadele seviyesini daha da arttırmadıkça uefa sohbeti hayalden öteye gitmez diye düşünüyorum. umarım gs üstüne koyarak ilerler, o zaman neden olmasın derim elbette.

ayrıca siz aceto okuyucuları, ne kadar şanslısınız. biz bjkliler olarak acetodan ancak medyatik bir konu olunca bir bjk yazısı okuyoruz. kaan tunçbilek de yazmıyor zaten.

Ortega dedi ki...

hiç,

Sabri'nin pozisyonu için dedim. Bence bu Gs kadrosunun zayıf halkasıdır Sabri. Yürekten oynuyor olabilir ama oranın adamı da değil. Bu gerçeği herkes görüyordur herhalde.

Ben açıkçası Nonda'yı pek beğenmem. Geçen seneki derbiyle ilgili göndermeler olacaktır bu yorumumun ardından belki ama genel olarak iyi bir forvet elemanı olduğunu düşünmüyorum. Çerez niteliğindeki pozisyonları patavatsızca harcadığını düşünüyorum misal. Ümit Karan bana göre her halükarda Gs forvetinde olması gereken bir isimdir. Sabır gösterildiği takdirde Baros'la birlikte iyi bir ikili olacaklarına inancım tam.

dream endless. dedi ki...

"pozisyon vermemek için adama çift dalmaktan geri kalmayan, fizik olarak kuvvetli, iyi basan ve biraz da ayağa oynayan bir takıma karşı çok zorlanır galatasaray."

"skora aldanmayin"

"bu maclar indikator degil"

3 aydir ayni laflar. Cikin artik bu kafadan. Trabzonspor'u yendi Galatasaray, "Trabzon kotu takim, Gaziantep'te goruruz" oldu. Gaziantep'i yendi, yine binbir bahane. Olympiakos siradan Avrupa takimiydi, Benfica karsisinda foyasi ortaya cikardi Galatasaray'in. Ama Benfica da koy takimiymis zaten.

Eski bir Nike reklami vardi, bilen bilir, Cantona'nin oynadigi. Artik o reklamdaki gibi seytanlardan kurulu bir takimla mi oynayacak Galatasaray, o zaman mi bu takimin hakki verilecek, o zaman mi "x yapan, y kosan bir takim karsisinda perisan olur" yorumlari hitam bulacak?

Northx dedi ki...

Bazısı hemen alışır, bazısı zamanla. Bazısı bireysel olarak liderliğe soyunur, bazısı etrafındakilerle tamamlanır, liderliğe etrafındakilerin desteğiyle çıkar. Hagi'yle, Lincoln arasındaki fark budur. Bazısı Brezilya'da X takımda harikalar yaratır, bazısı Almanya'da Schalke 04'te harikalar yaratır. Bu da Felipe'yle Lincoln arasındaki farktır. Yeterli referans yerine geçer.

Kimi zaman ikileme düşüyorum, geç mi kalıyorum bazen karar vermekte diye, ama sabretmenin çok daha fazla faydasını gördüm kestirip atmaktan. Yeter ki neye sabredeceğini iyi bil.

İsterse Fenerbahçe tarihinin en kötüsü, Galatasaray tarihinin en iyisi olsun FB - GS derbileri önceden kestirilemez. Lakin eğer iyi oynayan takım kazanırsa Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum.

Kanımca; futbolun çarkı vs. değil bu, Avrupa arenasında oynanan maç milli meseledir.

Tüm Galatasaraylılara keyifli zaferler.

Kuzey

tierra dedi ki...

hakan ünsal'ın yorumlarındna bıktık diyenler parmak kaldırsın....
galibiyete gölge düşürmesinler...

jose dedi ki...

@apaç

yine başlama kewellden gözüm:)
HKB de basarılıydı ayrıca;)

tan dedi ki...

biraz once ozetleri izledim. bunca zaman sonra, uzaktan cimbomu takip eden biri olarak gogsum kabardi. mac sonunda taraftarimizin coskuyla cifte telli oynadigini gormek de apayri bir keyifti.

Othello dedi ki...

Pi'yi 3 alinca capimiz cevremizden genis oluyor.

insivible dedi ki...

bu gece her detay her skor her yorumdan once bi gercek var ki galatasaray sahada sanki cok daha gomlek ustun bi rakipmis gibi mucadele etti. o kadar rahattilar ki sanki uyuya kalip gene de maci kazanirlardi. iste o forma bi sekilde isini goruyo, icine ne koyarsan koy estadio de luz de bile yuruyerek mac kazaniyolar. ucuncu cogul sahis kipini hosgorun, onlarla gurur duyuyorum cok rahat bi mac kazandilar ayni bi kac saat once soyledigim gibi. kafalarindada ne fener ne de denizli maci vardi, zaten bu haftasonu yaserle ble kazanicaklar 1-0;

Gerçek Sevgi dedi ki...

Kimse bahsetmemiş ama bu takımın dünkü gibi iyi futbol oynayabilmesi için böyle düzgün saha lazım. Teknik kapasitesi yüksek bir takımız ve 5 metre yanındaki adama pas atınca 8 kere topun yerde sektiği bir sahada iyi futbol beklemekte pek mantıklı değil.

L dedi ki...

@ortega:

hocam, sağ kanat yerine "sağ bek" yazsaymışsın, zaten ben sana katılıyomuşum yani. neyse, anladım ben. haklısın, o söylediklerine lafım yok. sabri zayıf halka.

nonda'ya gelince, 11 olmaz zaten şu durumda ama, yedek için ideal diyebiliriz sanırım.

Çetin Cem dedi ki...

rüya gibi bir geceydi. yıllardır avrupa'da bu kadar sakin, ne oynadığını bilen, oyuna böyle hakim olan, bu kadar iyi oynayan, golleri de gerektiği anda atan (uzatmak istiyorum ama sıkmayacağım :) ) bir galatasaray izlememiştik. nefis nefis bir akşamdı. gruptaki puan durumunu düşününce artık şimdiden çıktık, ama daha önemlisi sadece bizim değil, bütün avrupa'nın yakıştırdığı "kupa'nın en önemli 5-6 takımından birisi" sıfatına uygun oynadık. bir benfica deplasmanını böyle oynayan takım, durmamalıdır, gruptan 10 ya da 12 puanla çıkmalıdır. dün gördük ki bu takımda bu var.

feversea dedi ki...

sabri icin yapilan elestirileri biraz yersiz goruyorum.
evet, sabri fazla teknik yapiya sahip degildir.
evet, sabri yeri gelir heyecanlanir, sacmalar ve anlamsiz hatalar yapmaya musaittir -ki bunu yaptigi bir pozisyonda galatasaray'in gol yemesi isten bile degildi-.

Ancak sabri'nin soyle bir ozelligi varki; bulundugu kanatta ve gerekirse ic bolgelere dogru yaptigi presle rakibe fazla top yapma imkani vermez. oyunu cok guzel daraltir. ayrica sabri'de performans konusunda da fazla bir dusus gozlemlemedim.(sadece benfica maci uzerinden bir yorum degildir) cigersiz gibi durmadan kosuyor. yaptigi presi 90 dakika boyunca surduruyor.

ilk basta saydigim negatif yonlerinden dolayi elbette cok iyi bir futbolcudur diyemeyiz ama hakkini da yemememiz gerekir diye dusunuyorum.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

la verdad es que estáis teniendo mala suerte este año: no sale lo de Cristiano ronaldo, se va Robinho a última hora, el asunto de De la Red, la lesión de Robben...; de todos modos a final de temporada segura que real madrid dando por culo en la cabeza de la tabla, como siempre :)


oohhhhh 0-2 benfica.
i read ... lincoln kewell baros meire..

are they in galata now. ??? together ???

varol döken dedi ki...

devlet istatistik enstitüsünden % 82 kadrolu arkadaşları hafta sonunu da yorumlamaya bekleriz!

şansı yok... ahahaha, bir kelimenin anlamına bu kadar ters düşen bir kullanımı da herhalde bizim topraklarımızdan başka yerde bulamayız!

Umur Burak Ayaz dedi ki...

Suazo'ya ilk başta "Çok genç ve etkili" bir futbolcu dedikten 10 dk sonra "Suazo 29 yaşında" dersen adama gülerler. Bari orantılı sallayın da, "spiker futboldan anlıyor" diyelim. O neydi öyle ya? Zaten 65. dk'dan sonra Souza oldu adam. İnsaf lan!

erssre dedi ki...

1- dsmart olmasın da isterse samanyolu tv versin Allah razı olsun... TRT nin maçın 40. dakikasında bilmemne pen galatasaraya başarılar diler reklamı girmesi komikti, lan maçın başında olur o.

2- Deplasmanda nasıl oynanır gösterdik. Fenerbahçe kaseti bulup izlesin.

3- Takıma sakinleştirici iğne mi vurmuşlar nedir herkes başka bir cool'du dün. Servet'i ayrı tutuyorum bu adamın artık biraz dinlenmesi gerekiyor.

4- Kewell Galatasaray'ın rengi oldu artık, takımı zenginleştiren bir unsur açıkçası arda ile maç içerisinde kanat değiştirmeleri benim hoşuma gidiyor.

5- Bu kadro nerelerden bugünlere geldi ya 50 tane sakat var sahadan birini çıkar desen çıkaramam.

6- Bun dün maçı izlerken 2000de neler hissettiysem benzer şeyler hissettim.

Confeng dedi ki...

tierra, kesinlikle katılıyorum, belki gs yönetimi tarafından haksızlığa uğramış olabilir ama bu kimseye her maçtan sonra skor ne olursa olsun gsyi kötüleme hakkını vermez. Abartıyor.
Ümit Karan'ı beğenmeyen arkadaşları anlamıyorum, herhalde sadece maç özetini izlediler. Hakan Şükür'den sonra ilk kez ileride bi oyuncumuzun bu kadar harika top indirdiğini gördüm. Sadece top indirmeye yaramadı elbette, elinden geldiğince arkadaşlarıyla (özellikle Baros) yardımlaşmaya çalıştı ki tüm bunları haftalar sonra 2. maçına çıkıp da yapıyor, defansta emre- servet uyumu gibi ileride de baros-ümit uyumu oluşursa tadından yenmez bu takım. tabi çift forvet de pek makul gelmiyor ama...
not: 2. golden sonra ayhan skibbeyi şapur şupur öptü. bu adam sadece gençlerle iyi anlaşmıyor demek ki :)

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

muy mala semana para España.

real madrid 0-2
puto barcelona 1-1
atleti patetico 1-1
sevilla mierda 0-1
valencia 1-1

ucancekirge dedi ki...

@tierra
ben kaldiriyorum parmagimi
GS'nin hakan unsal kovmasini icine sindiremeyen daha sonra yorumcu olup butun kinini kusmaya calisan surekli orasi boyle burasi boyle skibbe boyle bu takim olmaz bu adam olmaz gibisinden 35bin laf eden bi adam. 2. hıncal vakasi.Mesela Osman Tanburaciyi kisisel olarak sevmeyen olabilir ama adam yapici yorumlar yapio destek veriyo takima.. Bir o sekilde bir bu sekilde davranmiyor , sabit bir sistem uzerinden bakiyor ve yorumlarini da skora gore yapmiyor. Hakan unsal gibi yorumcularin ozellikle NTV de olmasi beni uzuyor.. Bu memleketin gercek yorumculara ihtiyaci var.(Bkz. Aceto ya gelen ziyaretci ve yorum sayisi)

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

galatasaray'ın oynadığı her takım mı kötü ya?

niye hakan ünsal galatasaray harika oynadı, sahanın her bölgesinde pres yaptı rakibine oynama şansı vermedi diyemiyor?

KÜÇÜK HAKAN ''Benfica'yı baya bir takım sanıyorduk'' türünden cümleler kurup kendini de komik duruma düşürmesin artık.

Bu yorumun yeri burası değil biliyorum ama çok sinirlendiriyor kendisi.

Sakatlar düzeldikten sonra kurulacak takımı çok merak ediyorum. Skibbe kendi doğrularından vazgeçmezse güneşli günler görebiliriz yeniden. (hem lig hem Avrupa)

Takım akşam saatlerinde İstanbul'da olacakmış. Toparlanma açısından bir hayli kötü durum. FB maçı için tek endişem de bu yorgunluk.

Yüzlerce kez oynadık FB ile. Kazandık kaybettik. Bir kez daha yensek yenilsek ne olur. Ligin telafisi var. Ama dün akşamki GS'ı çok özlemiştik doğrusu :)

Fatih dedi ki...

aceto, rica etsem de bir hakan unsal analizi yapsan, birseyler yazsan, tiyolar versen de biz de anlasak bu adam neden boyle hazimsizlik yapiyor, ters yorumlarda bulunuyor.

cogu fenerbahce taraftari bile gs'yi ve dun geceki oyununu takdir ederken, ki takdiri gectim, adamlar catir catir oynamisken, bu adam benfica o kadar guclu takim degilmis diyor, gs'nin guzel oyunundan bahsetmiyor.

yarasi nedir bu adamin?

dr feelgood dedi ki...

@ramon

kewell, baros, lincoln and meira are now galatasaray's players. cant compare to your team's offensive power but we are kinda overpowered for UEFA CUP.

oh btw, check out "arda turan" if you havent seen any of his games. he is real madrid material :)

emilio santos dedi ki...

bu maçtaki en güzel kare aşık'ın gol attıktan sonra arkadaşlarına bakıp "attım di mi lan" ifadesiyle
yüzündeki aptal gülümsemeydi bence...ki bu adam oynadığı her maçta istatistiklere sahadaki en yaşlı futbolcu sıfatıyla çıkan bi adam..
bu arada zoruma gitti biri ramon'a galatasaray'ı anlatsın aylardır real madrid'in hikayelerini dinliyoruz ama adam kewell lincoln meira baros sizde miymiş lan diyo :]
şaka gibi..

Radical Media dedi ki...

Herkes Hakan Ünsal'a çemkiriyor ama neden çemkiriyor ? G.Saray'ı yeterince övmediği için . Öylesiyse derdiniz Selçuk Yula'ya neden bir araba laf edilmiyor. Ama bu adam futbolun analizinden anlamıyor diyen varsa hemfikirim ve sonuna kadar destekliyorum . Bu mantalite yüzünden Kazım Kanat , Hıncal Uluç , Can Bartu gibi adamlar yorumculuk yaptı yıllarca herkes şu ikiyüzlülüğü bir bıraksa artık :(

prometheus dedi ki...

özellikle defansif açıdan çok iyi bir görüntü sergiledik, bu sezon izlediğim yaklaşık 15 maçın hiçbirinde bu kadar derli toplu bir takım görüntüsü yoktu, bence skibbe'nin en büyük ve belki de tek sorunu takımı mental olarak hazırlayamaması, kafasının büyük bir kısmını meşgul eden; -aman gol yemeyelim, -beraberlik de iyidir "korkuları", bu takıma olumsuz yansıyor ancak dün gördük ki özellikle kafa olarak iyi hazırlanan bu takımın finale kadar yürümemesi için hiçbir neden yok... (belki Milan hariç) :)

Hakan Ünsal ve belki dinlemeyenler katılmayabilir ama Ergün Penbe bile bu takımdan ayrılma kompleksinden kurtulamamış görünüyor, neyse ki Ergün Hacettepe'ye gitti de rahat bir nefes aldık lig tv izlerken... ta ki yerine başka bir "objektif" yorumcu gelene kadar... darısı -küçük- Hakan'ın başına, topçuluğunu bilmesek Balta'dan Volkan'dan iyi diyeceğiz... Sergen'in yorumları bile(!) daha aklı başında kalıyor onun yanında... çok küfür yiyor, yazık ediyor kendine...

oKs dedi ki...

Yalçın Çetin'i özlemişim. Sabri'den sonra ilaç gibi geldi..

Emir dedi ki...

ben dün söylemiştim galatasaray banko kazanır diye..

benfica'yı 2 kez izledim sezon başında porto'yla oynadıkları maç ve hertha maçı. hakikaten de çok güçlü değiller. ama neticede evinde oynayan en az galatasaray kadar yıldızlardan kurulu bir portekiz efsanesiydi benfica ve galatasaray bu takıma 3 pozisyon dışında hiç şans vermedi.

nasıl fazla gol atmak için 10 tane santrfora gerek yoksa defans yapmak için de 10 tane stopere gerek yok. tüm iş orta sahada bitiyo. dünkü gibi oyunun 2 yönünü de çok iyi oynayan bi galatasaray uefa kupası'nda üst turlara doğru çok rahat ilerler. fakat şamp. ligi'nden gelecek 8 takımı da hesaba katacak olursak henüz konuşmak için erken bence..

bi de son olarak gsli futbolcuların dünkü konsantrasyonlarının en az 50%sini lig maçlarında özellikle de deplasmanlar göstermeleri lazım. ali sami yen'de zaten takım kazanmasını biliyo. ama deplasmandaki gereksiz puan kayıpları sonra çok başımızı ağrıtır..

Emir dedi ki...

yalnız şu da var.. geçmişteki fb'nin kazandığı fb-galatasaray maçlarının öncesindeki klasik senaryo aynen mevcut..

fener kötü gidiyo ve galatasaray önemli bi avrupa galibiyetiyle gayet havalı döndü. bu senaryonun sonunda ben şimdiye kadar galatasarayım'ın kazandığını görmedim şimdiye kadar. inşalla tarih tekerrür etmez.

mantık olarak galatasaray dünkü gibi oynasa kesin yener fener'i ama mantıksız şeyler oluyo bu derbilerde..

EH dedi ki...

Ben sıkı bir fenerbahçe taraftarı olarak cimbomu tebrik ederim, umarım kadıköy finalinde görürüz,tüm samimiyetimle temenni ederim(Aziz başkan da kalpten gider :))
gs dün süper oynadı bence, ilk maçta da çok iyi oynamıştı.
Skibbe çok eleştiriliyor ama bence bu kadarı haksızlık.Çünkü bence bir teknik adamın takımına yapacağı en önemli katkıları başta takımda dayanışma, kendine güven, motivasyon sağlama ve tabi futbol bilgisi ile gereken yerlerde hamleler yapma, idman filan...Skibbe yi futbolcular seviyor, takım kendine güvenerek oynuyor(ışıltılı paslaşmalar en iyi kanıtı) ancak futbol bilgisi, taktik vs. tartışılabilir. Geçen yıl fenerbahce nin başarısındaki en önemli katkı bence bu dayanışma ve kendine güven idi.Nitekim Sevilla bizden (futbolcu olarak) çok daha iyiydi ama biz eledik onları. Aynı şekilde Chelsea ye tek yenilgisini tattırdık .O güven vardı, takım ruhu vardı, futbolcular severdi zicoyu. Öte yandan feldkamp futbol bilgisi tartışılmaz, ama futbolcular sevmezdi, gereksiz bir disiplini vardı, futbolcular ona da futbola da küskündüler.(bakınız Lincoln..)E şimdi aynı durum bizim dedede de var. Burda futbolcular, transferler de önemli parametreler tabi ki ama Terim ruhu üfürmek de önemli onu anlatmaya çalışıyorum...
Zico kalsaydı demeyecem çünkü gitti, ama skibbe kalırsa futbol bilgisine de çok şey katar henüz genç, kafa alır, oysa ki aragonez e dikkat edin bi gözü hep toprakta :))
Sonuç olarak işi matematiğe vursak daha açık anlaşılır herhalde :

Zico + Fb > Feldkamp + Gs
Skibbe + Gs > Aragones + Fb

alt alta toplarsak ,
Zico + Skibbe > Feldkamp + Aragones
tabi yaşça değil :))

bahtiyar dedi ki...

kesinlikle galatasarayın son yıllardaki en rahat oynadığı ve en iyi pas yaptığı maçtı yanlış bilmiyorsam zaten deplasman maçları ayrı iç saha maçları ayrı pazarlandığından içerdeki kharkiv maçı gene dsmart ta olacak

prometheus dedi ki...

@pushkin; ya Hakan Ünsal'ı Galatasaray'ın iyi oynayıp kazandığı maçlardan sonra veya kulüple ilgili yaptığı herhangi bir yorumunda dinlemedin ya da Galatasaraylı değilsin...
bunun başka bir açıklaması yok.

Hakan Ünsal kim oluyor da ondan Galatasaray'a yağ çekmesini, pohpohlamasını, övmesini dinlemek isteyelim söyler misin? sol bek nedir bilmesek küçük hakan ne top oynardı be diyeceğiz, şimdiki sabri'nin biraz daha kalıplısı fazlası değil... yani efsane topçu olsa tamam güzel bişeyler demesini isteriz, bekleriz ama öyle değil ki...

artık f tipinden midir nedir, bariz bir kompleks, artniyet var ve bu sadece maçlarla ilgili yorumlarında değil, Galatasaray'la ilgili herhangi bir konu açıldığında da ortaya çıkıyor...

illa o değerli(!) futbol yorumlarını yapacaksa kulüple ilgili gelişmelerden ve GS maçlarından uzak dursun, zaten taraftardan pek iyi bir karşılık bulmuyor...

revenant dedi ki...

galatasaray cok iyi oynadı.
uzun bi aradan sonra kadıkoye favori olarak cıkacaklar, kadıkoy un adına ve buyusune ragmen.

ben de ilk defa takımımdan bu kadar umutsuzum tek tesellim macın kadıkoyde olması.umarım bi kez daha ise yarar

Julien Dekosta dedi ki...

@tierra

evet abicim bu hakan unsal konusunda artik taraftar olarak bir tavir konmali!
takimdayken de sevmezdim ama artik iyice gercek yuzu ortaya cikti elemanin.

jose dedi ki...

@emilio santos

cok haklısın cok sevdıgım bır spıkerdır..

Unknown dedi ki...

@pushkin

Eğer bir yorumcu maçtan sonra eleştirecek hiç bir şey bulamayıp "Lincoln'e o kadar para koşsun pres yapsın diye mi verildi" derse ben o yorumcunun futbol bilgisinden veya iyi niyetinden şüphe ederim.

ceyhun dedi ki...

@dream endless

"3 aydir ayni laflar. Cikin artik bu kafadan. Trabzonspor'u yendi Galatasaray, "Trabzon kotu takim, Gaziantep'te goruruz" oldu. Gaziantep'i yendi, yine binbir bahane. Olympiakos siradan Avrupa takimiydi, Benfica karsisinda foyasi ortaya cikardi Galatasaray'in. Ama Benfica da koy takimiymis zaten"

anlamadığım şey galatasaray gibi türkiyede herhangi bir kulübün kadrosunda bulundurma ihtimali düşük arda, kewell, baros, lincoln gibi oyunculara sahip olan bir takım trabzonspor, gaziantep gibi takımlarla mı ölçülmesi gerekiyor. benfica bir ölçüydü, bunu aştı gs ama arsenal karşısına çıksa ne olur derseniz, belki bi ihtimal derim ancak. güzel futbolun coşkusuyla birden dünyaya meydan okumak da nerden çıktı. eski gs'nin bolonga ve arsenal maçları arasındaki farkı hatırlayın. zamanla gelişme süreciyle daha da iyi olabilir gs....

josemarcelosalas dedi ki...

Emre Aşığın Suazo'ya arkadan müdahalesi beni mest etti. Bravo.

Reds dedi ki...

Bu kadar pozitif bir oyun beklemyordum ben helal olsun cidden..

Radical Media dedi ki...

@prometheus
@ceyhun
Bu adamın yorumculuğunu ya da analiz yeteneğini savunacak kadar aklımı yitirmedim henüz tanrıya şükür. Ancak yukarıdaki yorumları salim kafayla okursanız en çok , hatta tek şikayet edilen şey G.Saray'ı övmemesi hatta ( katılıyorum söylenenlere ) kompleksleri yüzünden devamlı yermesi. Sol Bekliği bence iyiydi ancak G.Saray'a gelirken mukavele imzaladığı yerin ve zamanın ahlak dışılığı ( Terim'in izniyle gecenin bir yarısında milli takım kampının içinde imza atmıştı ) ve oynarken yaptığı sertlikler , kendini yerden yere atmalar yüzünden hiç sevmedim futbolculuğunu. Saha içinde çok can yakıp , çok emek çaldığı için G.Saray'dan kovuluş şekline de zerre kadar üzülmedim. G.Saray'lı değilim ve yanlış hatırlamıyorsam burası da bir taraftar forumu değil. 3. Lig dahil bütün ligleri takip etmeye çalışan Altay taraftarı İnter ve A. Madrid sempatizanı biriyim. Şikayetim Hakan Ünsal'ın şahsında 3 İstanbul Kulübünün arkasına saklanıp futbol analizi yapıyorum diye kahvehane ağzıyla taraftarlık taslayanlardan. Turgay Şeren , Engin Verel , Selçuk Yula , Gökmen Özdenak , Hıncal Uluç ve türevleri sizce yorumcu mudur eğer öyle diyorsanız hepimizin burada işi ne ya da aceto "hadi bakalım kimin taraftarı en çok" anketini neden hala açmıyor.
Son söz : G.Saray'a ben de sevindim umarım bu sene Avrupa'da iyi bir sezon geçirirler.

Adsız dedi ki...

iyi oyun iyi sonuç tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok.Ancak bu oyun sonucu yine geçmişte yapılan feneri rahat yeneriz fark atarız düşüncelerine dalanlar dikkat etsin aylardan kasım yine bir hüsran olabilir.türk takımları ve oyuncuları aynı standartta hiç bir zaman üst üste iki maç oynayamaz onun için benfica maçındaki oyunu kadıköyde görme ihtimali çok zayıf.fb de uefa da olsa kadıköyde gs ile final oynasa çokmu hayal kurmuş oluruz ama olsa tadına doyum olmaz herhalde

Northx dedi ki...

@pushkin
İnsanlar Hakan Ünsal neden Galatasaray'ı övmüyor derken, "ortada övgüye layık, çok üst düzey bir futbol var, neden hala desteksiz negatif şeylerden bahsetmeye çalışıyor" demeye çalışıyorlar bence. Kaldı ki zannımca Hakan Ünsal gerçekten çok kötü bir futbol yorumcusu. İki kelimeyi bir araya getirebiliyor diye ekrana konulmuş olduğu
aşikar. Örnek vermek gerekirse;

Spiker - Hakan bugün Galatasaray ne yapar?
Hakan Ü. - Valla açıkçası Lincoln iyi oynarsa Galatasaray'ın şansı daha çok diyebiliriz, aksi taktirde zorlanırlar.

Yapma be Hakan? Çok düşündün mü bu cümleyi kurabilmek için. Bunu diyen yarın, "De Sanctis gol yemezse, Galatasaray bu maçı kaybetmez" de der.

Hadi a,b kanalını anlıyorum da NTV Hıncal'a, Hakan'a iş verince güvendiğim dağlara kar yağıyor, üzülüyorum.

Radical Media dedi ki...

@northx
sanırım aynı noktadayız ancak , ben buradaki bir kesimin Hakan Ünsal eğre G.Saray'ı övmüş olsaydı bu adamın cahilliğini gözardı edebileceğini anlatmaya çalışıyorum tıpkı yukarda saydığım bir takım medya balonlarına yapıldığı gibi. Hatırlanacaktır Kazım Kanat öldükten sonra arkasından bütün internette gözyaşları sel oldu. Tamam ölene Allah Rahmet eylesin ama Feyyaz'ın Beşiktaş'tan kovulmasına neden olan , Serdar Bilgili yönetimini işler biraz kötü gidince taraftarın önüne atan , haftasonu BJK maçını yönetecek Hakeme gel sana yemek yediriyim hem konuşçaklarımız var diye mayna olan adamı ben hayırla yadedemiyorum. Sadece bir "X Duruşu , Y Takımı Taraftarlığı" birsürü çapsız adamın kusurlarını örtmeye yetiyor. Hakan Ünsal'da bunlardan biridir. Tekrar ediyorum bu adam sezon başından beri içindeki kini kustuğu için ve isabetsiz yorumlarıyla bu maçta baltayı taşa vurduğu için kınandı. Seni tenzih ederim ama çoğunluk bu adamın cehaletinden değil G.Saray düşmanlığından şikayetçi. Son olarak kampanya açalım , hatta aceto izin verirse blog'da yapalım Hıncal Uluç , Haşmet Babaoğlu ve Hakan Ünsal NTV'den gitsin :)

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Ekşi Sözlükteki arkadaşlar ne güzel tepki vermişler K. Hakan'a.

Son iki üç sayfayı özellikle okumanızı tavsiye ederim. Büyük keyif aldım doğrusu. Yalnız olmadığımı bilmek daha da mutlu etti beni.

Galatasaraylı olan ya da olmayan herkes; kısaca tüm futbol severler bu adama artık uyuz olmakta.

Son dileğim: Teknik direktör ol Küçük Hakan.

prometheus dedi ki...

@pushkin, 9.58'deki yorumuna katılmamak mümkün değil, çok farklı düşünmüyoruz...

Hakan Ünsal ne iyi bir sol bekti ne de iyi bir yorumcu... isterse Galatasaray'ın 5-0 yenildiği bir maçtan sonra dahi takımı övse bu fikirlerim değişmez... çünkü buram buram art niyet ve bunun sonucu olarak bilgisizlik akıyor... onun doğruyu arama ve anlatma gibi bir derdi yok bence, varsa yoksa bir kompleksin altında ezilen, kaybolan "futbol" yorumları...

aceto; Hakan Şükür Trt'ye yorumcu olmuş, ne diyorsun???

delgado dedi ki...

ümit karan galatasaray'ın bir numaralı forvetidir derim bitiririm.

hatta galatasaray'ın bu gidişine nazar değdirmeyelim diyeyim, baros-ümit elele gs uefa'ya derim.

Anahtar dedi ki...

bu takım oyunu bir maçlık değilse ki umarım değildir.. bi de üstüne bu akşamki fenerbahçe maçından da güzel bir oyun ve galibiyetle dönersek 2000 ruhu geri geliyor derim..