3 Kasım 2008

Tuncay Ruhu

Geçen sezon Aziz Yıldırım'ın "yürüyerek şampiyon olurduk" dediği Fenerbahçe'nin neden şampiyon olamadı başlığı altına direkt "Tuncay ruhu"nun eksikliği yazardım. Aleyhine giden skora isyan eden futbolcunun kralıdır Tuncay Şanlı. 3 büyüklerdeki en önemli eksik de bu. Eskişehir-Fenerbahçe maçı da gösterdi ki; Fenerbahçe, Tuncay'dan beri oyun içinde skora itirazı olan, isyan başlatan, takım arkadaşlarına "hadi savaşlım" mesajı veren futbolcu yok. Bu bir takımda kaptan, bayrak adam kadar önemli. Aynı eksiklik Beşiktaş ve Galatasaray'da da var. Eskişehir deplasmanında geriden gelip öne geçen Galatasaray kontak kapattığında; isyan eden bir tek oyuncu yoktu sahada. Yıllar önce Hagi yapardı bunu. Ellerini açar, "hadi hadi, ileri gelin" der; takıma isyana hazırlar, ölü toprağını atardı. Tuncay'ı sırf bu yüzden sever, takdir ederim. 50 metre depar atıp yaptığı pres, taça çıkacağını bildiği topa yaptığı hamle, mücadele etmeyen takım arkadaşlarını utandırırdı. Geçen sezon Fenerbahçe'nin kupada Ali Sami Yen'de 2-1 kaybettiği maçta skora isyan eden adam Gökhan Gönül'dü. O da bu sezon "neden aldım bu Lambourgini'yi" deyip; kendine isyan ediyor. Güiza'nın benzer çabaları var ama pek samimi bulmuyorum. Bu hareketleriyle biraz tribünlere oynayan, takım arkadaşlarını hedef gösteren havası var. Beşiktaş tarafında Nobre her zaman skora isyan eden adamdır ama bu görevi üstlenmesi gereken adam kaptan Delgado. Galatasaray'da geçen sezon bu misyonu saha içinde Servet saha dışında Hasan Şaş üstleniyordu. Bu sezon bu görev Arda'nın. Yaşı gereği o da bu konuda biraz ürkek. "Ön libero tek mi çift mi olsun, forveti ikiliyelim mi?" kadar önemli mesele bana göre bu futbolda. Her takımın bir Kuyt'a, Schweinsteiger'e, Gattuso 'ya ihtiyacı var bu oyunda...

34 yorum:

Unknown dedi ki...

guiza'nın hırsının(!), aslında takım arkadaşlarını hedef göstermek olduğu fikrini bir tek ben taşımıyormuşum demek ki.. teşekkürler aceto (:

wjker1982 dedi ki...

oN LIBERO DEDIGIN hirsli olacak,savasci olacak ,deli olcak biraz,Kayserili Ragip mesela kuduruyor macta.tribunu atesliyor takimi atesliyor.Besiktas ta oncelikle Cisse nin hirsla oynamasi lazim,gerekiyorsa adam tekmelemesi lazim.On liberosu yumusak olan takimin ustunde hep olu topragi vardir.

Raziel dedi ki...

"Eskişehir-Fenerbahçe maçı da gösterdi ki; Fenerbahçe, Tuncay'dan beri oyun içinde skora itirazı olan, isyan başlatan, takım arkadaşlarına "hadi savaşlım" mesajı veren futbolcu yok."

Tuncay bence de çok önemli bir oyuncu, eksikliğini her zaman hissediyoruz ama bu yoruma katılmıyorum.. Appiah da en az onun kadar savaşçı bir oyuncuydu, neredeyse her avrupa maçında kollarını açarak takım arkadaşlarına isyan ettiğini hatırlıyorum. Aurelio ile birlikte şu an takımda olsa orta saha nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyor insan..

neretva dedi ki...

"Ruhunu gönder Tuncay" en anlamlı pankartlardan biri değil miydi?

erssre dedi ki...

yıllardır bu takımda oynayıp da büyük kaptan diyebileceğimiz bir oyuncu şuan yok galatasaray 11inde. Artık 3-5 sene Arda'nın olgunlaşmasını bekleyeceğiz Avrupaya falan gitmezse tabi.

Ps. Ayhanla Sabriyle olacak işler değil bunlar.. -no offense-

Unknown dedi ki...

işte bu yüzden milan bazı oyuncularını satmıyor. ne pahasına olursa olsun elinde tutuyor...

varol döken dedi ki...

türkiye liginde evet, avrupa'da hayır...

geçen sene fenerbahçe, isyankar değil, kendine güvenli futboluyla yürüdü çeyrek finale kadar... bir de futbolcuların kendini pazarlama isteğiyle...

SkyCaptain dedi ki...

Geçen sezonlarda dimyata pirince giderken maalesef eldeki bulgurdan olduk. Aziz Yıldırım, Galatasaray'ın UEFA kupasına tesadüf derken, Fenerbahçe olarak geçen sezonki Avrupa çıkışının ardından bu sezonki hüsran tesadüfün kralı oldu. :)

Ben artık Daum'u özlüyorum. Nerede o Tuncay, Serhat, Pierre, Nobre, Alex...
4-5 forvetle oynayan takım. Saraçoğlu'na gelen Anadolu takımları fark yememek için oynarken bu sene 3 puanı alamayan dövünüyor. Futbol bu adamı rezil de eder vezir de. Aziz Yıldırım Fenerbahçe ile vezir oldu ama daha fazla rezil olmadan bıraksın gitsin. İlla halef bırakacaksa da Ali Koç olsun başkan. Son zamanlarda gördüğüm en adam gibi yönetici...

YK dedi ki...

del piero'yu da unutmayalım... O isyan eder; golünü çakar; alayına gider...
Beşiktaş'ta ileriki dönemlerde Zapo'da bu potansiyeli görüyorum. Defansa kayıyor şimdilik biraz daha kalsın takımda herkese kaymaya başlar :)
Ramon konuyu anlasa; Gago'dan bi bahsederdi heralde..

sincera dedi ki...

Nedense bu ruh Denizli'de şampiyonluğun gittiği maçta işe yaramadı.
34 maçlık periyodun sonundaki mücadelede maçı ve şampiyonluğu getiremeyen ruhun faydası neden tartışılmaz?
Yoksa 33 maçta iyiydi demekle mi yetinilir?
Ama iş 34'üncüdeydi.

apaç dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=-H_Vg4Tsg6k&feature=related

01:23-01:47

Radical Media dedi ki...

Saido bile bu Fener'e ilaç olur bu iş neden bu kadar büyüdü anlamıyorum . Guiza'ya devre arasında gelecek iyi bir teklifle yolverilip ( ki ben bu adamın iyi "topçu" olduğuna inanıyorum ama bu paraya üstelik de bu sezonda olmadı ) Semih - David forvetine şans verilir , uçan çuval Volkan'ın yerine de iyi bir kaleci alınır . Kişisel tavsiyem Finli Magnus Bahne ( korkmayın CM kehaneti değil ) veya Norveçli Rune Almenning Jarstein ( Bayern ve United izliyor 1984 doğumlu ) bu ikisinden biri Fener'in kaleyi 10 sene götürür. Maldonado ve jossico'ya da yol verilecek olursa
Bjørn Tore Kvarme ( Rosenborg ) 36 yaşında ama hem defansta hem önünde oynar . Ama tabii transferler verimine göre değil bazılarının avantasına göre yapılıyor bu memlekette .

Radical Media dedi ki...

Tuncay'ın takımdan gidişine Özat'la beraber takımda tıpkı Oğuz - aykut zamanındaki gibi hizipleşme yarattığı için sessiz kalındığını da unutmayın derim. Müjdat Yetkiner 'de sahada canını dişine takarak oynardı ama Fener'e çok sezonlara malolmuştu .

fyckreth® dedi ki...

Aceto izin verirsen bir de ben ekleme yapmak istiyorum futbolcu tipine. O da supriz golculer...
Gecen sene FB`de Deivid in yaptiklari, daha evvelki senelerde Mecnun vardi (simdinin spekulator borsacisi :)) GS`de Arif vardi, BJK`de sifo Mehmet yapardi.
Takim gole ihtiyaci olup dunyalari kacirdigi veya kaleye gidemedigi zamanlarda ortaya cikarlar. Takimlarimizin boyle adamlara ihtiyaci oldugunu dusunuyorum.

umutation! dedi ki...

bu sene işimiz zor. bırakın skora isyan etmeyi, dakika 11'de 2-0'ı yakalamışken, antep darmadağın olmuşken zaman geçirmeye çalışan bir kalecimiz, ankaraspor'la berabere kaldığına sevinen bir teknik direktörümüz var bizim....

tknycl dedi ki...

şimdi fenerbahçe'de skora isyan edip gollerini dizen edu gibi bi adam varken yanlış bir tespit olmuş bu bülent bey..

Baran Doğan dedi ki...

Tuncay'ın "gaza getirme" görevini iyi yaptığı doğru ama bence limitleri olan bir futbolcuydu. en çok "overrated" edilen futbolculardan biridir bence. Tuncay döneminde Fenerbahçe ile diğer takımlar arasında çok büyük bir uçurum vardı, bu da gözlerden kaçıyor. Günümüz futbolunda futbolcu olmak da önemlidir diye düşünüyorum.

debug dedi ki...

Bu hafta Kayseri'nin Beşiktaş'a attığı gole de ben dikkat çekeyim. Mehmet Topuz'un o hırsı, olmayan pozisyonda rakibin ayağına yatıp topu kapması. Bizde Tuncay'dan sonra bu kadar ölü pozisyona bu kadar emek harcayan kimse çıkmadı. Bir tek Guiza diyoruz, ona da Aceto geçirmiş lafı :)

nebilim dedi ki...

tuncay yaz 1907'ye gönder tuncay ruhu takımına gelsin..

ilkay dedi ki...

Aceto biz senden Galatasaray yazıları bekliyoruz demiştik. Fenerbahçe yazma demedik tabi ama bu nedir şimdi? Hani küsmüştün gelen yorumlardan sonra?

Ama Benfica ve Fenerbahçe'ye yenilirsek sana gün doğar, destan yazarsın onu da biliyorum. Neyse.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

what is he doing. it seems a dog is beating him. jejejejejejejeje

HotSauce21 dedi ki...

Az önce futbol ekstra programında Banu Yelkovan burdaki cümlelerin aynısıyla "Tuncay ruhu"ndan bahsetti. Banu Hanım programa çıkmadan çnce önce 2 kadeh Aceto çakıyor sanırım...

BT dedi ki...

@İlkay
Bu blogda canım ne isterse onu yazarım. İstek şarkıları piyanist şantörler çalıyor Tarabya'da.
Her türlü eleştiriye açığım ve bu türden yorumları da yayınlıyorum
Lakin sen bu satırlarlarına biraz haddini aşmışsın. Arkadaşın değilim, aynı sofrada oturmadık da. Blog dostluğunda samimiyeti istismar eden uslubun ve Galatasaray hakkında yazma zamanlamam konusundaki ıskalamanla seni başbaşa bırakıyorum...

from grey to black dedi ki...

@ramon,

this picture was taken right before he bit a dog. see his mouth wide open? :)

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

yes possible.

if a dog beats a man , not information

if a man beats dog, good information..

aceto good journalist. jeje

BT dedi ki...

@varol döken
türkiye ligi saptamasında haklısın
@ilkay
şahsıma hitaben yazdığın 2. yorumunu okudum.
@hotsauce21
banu yelkovan yakın arkadaşımdır, yazmadan önce karşılıklı futbol sohbetlerimizde bu konuyu paylaşmışızdır.
@ramon
do u know Kangal:)

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

kanal..
CANAL DE SUEZ or suez canal(english)

in egypt..sinai

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

is tuncay ruhu egyptian ?...

his hair is like a pharaoh....

ramsés 250 jejejejejeje

jeroglífico
¡¡¡ ♫ ♫ ♫ ! ! !↑→↓∆┼

transcription: i am a rockn roll star. jejejejejejeje


jeroglífico ancient egypt writing. i dont know its english

Adsız dedi ki...

"Her takımın bir Kuyt'a, Schweinsteiger'e, Gattuso 'ya ihtiyacı var bu oyunda..."
bu hafta tam da aynı şeyi düşünmüştüm, goldeki çabasıyla mehmet topuz ve bence en iyi örnekle ribery üzerinden.

erssre dedi ki...

http://www.sabah.com.tr/haber,0F7A5CE0D81E4A6E95B63E68180D7DE8.html

etkilenmiş arkadaş

erssre dedi ki...

tekinycl said...

şimdi fenerbahçe'de skora isyan edip gollerini dizen edu gibi bi adam varken yanlış bir tespit olmuş bu bülent bey..
_______________________________
Abi sabah sabah sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün :)

Cakko dedi ki...

Bir insanın kendi blogunda ne yazması gerektiğini eleştirmek nasıl birşeydir aklım almıyor ve gülüyorum.

İsterse sabaha kadar fenerbahçe yazar aceto.Blog ve fikirler O'nun değil mi? Beğenmeyen beğenmesin.

Şunu nasıl yazarsın,bunu nasıl yazmazsın...

Anahtarları sana verelim üstad sen yaz.

Yenilmeyi kabul etmemek... Büyük başarılar böyle oyuncularla gelir her zaman.Paramı alayım arasıra takılayım zihniyetindekilerle değil...

steerpike dedi ki...

antep maçı 2-0 olduğunda galatasaray coşup çağlayacağına bir anda duruverdi. ben bunu anlayamıyorum. kendi evinde oynuyorsun. 1-2 haftadır kötü sonuçlar almışsın, forvetin bir süredir suskun, şöyle bol gollü bir galibiyet alsan fena mı olur? ama yok. arda sanki ununu elemiş, eleği duvara asmış. resmen yürüyor. süper topçu ya, durduğu yerden harikalar yaratacak. bu adamdaki sergen potansiyeli beni biraz korkutuyor açıkçası. sabri ise beni her geçen gün şaşırtıyor. dediğiniz gibi ateşleyici bir oyuncu yok, takımın abisi kaptanı her ne ise öyle biri lazım. ümit karan yaşça buna uygun olsa da biraz çocuk gibi hareket ediyor gibi geliyor bana.

Deniz dedi ki...

Bu adamın ruhu ''özellikle taç çizgisi kenarında yap, tribüne hoş görün tavsiyelerini kelimesi kelimesine uygulayan david beckham imajıyla buralara geldi projesinin yerli malı yandan yemişi'' değil miydi?
İki yorum arasında biraz fark yok mu?