8 Kasım 2008

Simeone: Game Is Over

Arjantin futbol tarihinde bir ilk(miş) Simeone'nin gidişiyle öğrendik. Ligin son şampiyonunun hocası Apertura'yı bitiremeden gitti. Futbol bu; garip oyun. Geçen sezonu şampiyon bitiren River Plate, bu sezon 20 takımlı ligde son sırada. Takımın yarısını sattılar da böyle oldu da diyemiyoruz ki kadro aynı. Simeone, Estudiantes ve River Plate'de yaptıklarıyla Arjantin'deki en iyi genç teknik direktör olduğunu kanıtlamıştı. Bu sezon ne oluyor ben de anlamadım, ligin ilk haftasında kazandılar, ardından 10 maç 3 puan alamadılar. Boca geldi yıllar sonra River'ın sahasında maç kazandı. Son olarak Güney Amerika Kupası'nda Meksikalı Chivas evine yolladı River Plate'i. Diego Simeone son maçını çıkacak bu haftasonu. Avrupa'ya lazım böyle teknik direktörler...

10 yorum:

ich dedi ki...

Sabote ediyor futbolcular.

peralta dedi ki...

abi peki apertura'yı son sırada bitiriyor river plate.. ne olacak peki clasura'da oynamayacak mı? küme mi düşüyor, nasıl oluyor?

ich dedi ki...

Bir etkisi yok, üc sezonun ortalaması aliniyor. küme düsmüyor River.

Ortega dedi ki...

Ortega si, Simeone no.
Çağırın Ortega'yı geri dönsün takıma (:

Unknown dedi ki...

@peralta
küme düşmüyorlar.arjantinde son üç sezonun ortalaması alınıyormuş.ne alakaysa?

DaesAgelmar dedi ki...

Olmadı Estudiantes de gayet iyi performans sergilemişti ama River ayrı bir cadı kazanı Ortega ile çarpıştı. Oyunculara göz dağı verdi ama onlarda kendilerini şampiyon yapan adamın ipini çektiler. oynadıkları futbol içler acısı birisi Falcao da alsında Avrupa da bir boyunun ölçüsünü alsın.

Radical Media dedi ki...

Bilardo Kapıldı ama Simone ve Bilardo ekibi bizim milli takımı ne ışıldatırdı be.

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

fenerbahçe'mize gelmesini isterim açıkçası. takımla birlikte yükselebilecek antrenörlere ihtiyacı var fenerbahçe'nin. aslında gönlümde yatan isim aykut kocaman ama sırf kendi evladımız olduğu için 2 ayda harcar onu bizim medya. ayrıca yanında iki-üç arjantinli de getirsin de hem brezilyalı hegemonyası kırılsın hem de mücadele gücü artsın takımda.

serdanka dedi ki...

Simeone genç arkadaşların oynadığı menejerlik oyunlarının ilk çıktığı zamanlarda italyada oynardı. Bende oynamıştım oyunlardan o zaman adını "Cmanita" olarak telaffuz ettiğimiz bir oyunda oynardık. Olay belliydi. Alırdık Lazio'dan Simeone'yi koyardık defansif ortasaha olarak adam bütün sezon birkaç maç kaçırırdı o kadar :) İşte o sağlam karakter teknik direktör oldu çok mutlu etmişti beni, başarılı olunca bizim mahallenin çocuğu başarılı olmuş gibi sevinmiştim. İnşallah yeniden başarılı olur. Bize de daha yakın olur mesafe olarak umarım :)

liquefied dedi ki...

Lazio'dayken çok tutardım bu adamı.