3 Temmuz 2008

Marco Aurelio

Bayram Tutumlu'nun Aurelio'yu pazarlama turları devam ediyor. Valencia ile başlayan Villarreal ile devam eden turda sırada Real Betis var. Tutumlu'nun talep ettiği yıllık ücret Real Betis'e fazla gelmiş. Aurelio ise sessiz kalmaya devam ediyor. İspanyollara göre transfer yattı ve devrede Everton var. Appiah'ın olmadığı, müzmin sakat Emre'nin geldiği Fenerbahçe orta sahasında Aurelio'nun varlığı ve yokluğu bence sezonunun kaderini çizer. Giderse Marco Aurelio; kalırsa Mehmet Aurelio...

40 yorum:

Adsız dedi ki...

Appiah'a ne oldu sakatmı gidecek mi kalacak mı

Hayatımız Futbol dedi ki...

dünya devlerinde oynamayı hak eden bir futbolcu

Mr.Eko dedi ki...

Dergi kapağının sol üst tarafında Romaric ile ilgili bir başlık var, nedir acaba bilgisi olan var mı?Ya da oradaki cümleyi okuyabilen?

anial dedi ki...

güzel bir tespit 'giderse marco, kalırsa mehmet'. ayrıca senna söylentisi çıktı bu aralar fener için. bu konuda bir bilgisi veya fikri olan var mı?

hypo dedi ki...

geçen yılın şampiyonlar çeyrek finalisti, çok büyük ihtimalle bu yıl da şampiyonlar liginde oynayacak bir takımı bırakıp küme düşmemeye oynayan takımlara gitme sebebi menajerinin para kazanma arzusundan başka ne olabilir bilemiyorum.

aurelio'yu fenerbahçe'den alıp betis'e everton'a göndermeye çalışan gözünü para hırsı bürümüş bir adamın aurelio ile aralarında geçen konuşmaları çok merak ediyorum.

Dogan dedi ki...

sanırım yine mehmet Aurelio olarak kalıcak"..

a.c. sedef dedi ki...

senna ile aurelio arasında dağlar yok ki.bir de senna yabancı kontenjanı işgal edecek.everton küçümseme newsletter geçen sene arteta'nın sakatlığı gibi sorunları olmasa liverpool'un yerine şampiyonlar ligi'nde olabilirlerdi.auelio da çok iyi olur aslında everton'a.betis'e giderse yazık olur gerçekten.

aşkın dedi ki...

Bence Fener Selçuk İnanı alıp önceden alıp bu duruma hazırlıklı olmalıydı

Adsız dedi ki...

@arial

senna söylentisi tamamen fotospor eseri

villareal de futbolu bırakır büyük ihtimalle

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ta olsaydı şu an hala Del Bosque teknik direktör takım da takımdı,o derece önemli bence..

Adsız dedi ki...

"geçen yılın şampiyonlar çeyrek finalisti"

eyvah eyvah bunu epeyce duyacağız sanırım. çeyrek finalist :)

bu arada everton, fenerbahçe'den kat be kat büyük bir kulüptür, keza Real Betis de.

hypo dedi ki...

mesela real betis kaç kat büyüktür fenerbahçe'den? hangi kriterlere göre yapılıyor bu "büyüklük" tespitleri?

angelus1345 dedi ki...

@ grimmfandango
"geçen yılın şampiyonlar çeyrek finalisti"
Ne var ki bunda??
Fenerbahçe geçen yılın şampiyonlar ligi çeyrek finalisti değil mi??

Epeyce duyacağız diyorsun ama bu takım daha geçtiğimiz yılın(8-10 sene öncesinin değil dikkatinizi çekerim) başarısını feyz alarak davranmayacaksa ne yapacak??
Everton neye göre Fenerbahçe'den "kat be kat" buyüktür...???
Eminim çok objektif bir futbol taraftarı olduğunu düşünüyorsundur...Ama bu kadarı belden aşağı vurmaya girer..
Geçen yılın CL çeyrek finalisti orta sahasının en önemli adamını(bana göre) elinde tutmaya çalışıyor..Bu cümlede bir yanlış varsa söyleyin de bilelim!!

Adsız dedi ki...

grimmfandango senin yaptığın bence yabancı takımları büyütüp bizim takımları küçültmekten başka bişey değil. ekonomi olarak fenerbahçe o kulüplerden farksız hatta önde bile olabilir. başarı olarak falan bakarsan da betis falan eskisi gibi değil sevilla'yı eleyen bir feneri betis'le kıyaslamak pes yani. neye göre kıyaslıyosun bari onu söye de bi mantığı olsun keza ligi 13. sırada bitirdi betis..

James dedi ki...

Fotografta müfit erkasapın üstü ile aurelionun üstündeki hat içiçe geçmiş sanki üstüste bindirilmiş gibi bi göz yanılsaması yapıyor...ilginç

Adsız dedi ki...

Görmemişin çeyrek finali olmuş :)

Everto, 1985 Kupa Galipleri Kupasi şampiyonu. 64 ve 71'de yarı finalist. 1985'de Dünya'nın en iyi takımı (World Soccer Magazine).

Adsız dedi ki...

Bayram Tutumlu'yu taraftarlar oalrak sevmesekde biraz da methediyoruz futbolcularını pazarlama hususunda.
Ancak Aurelio'nun yerinde olsam bu herifi hemen şutlarım.
Dünyada en iyi 5 DM'den birisi bu Aurelio ve Betis'in genel takım kalitesinin çok üzerinde bir isim hiç şüphesiz.
Jo'ya 27 milyon € veren danalar varken bu piyasada Aurelio'yu satmak bu kadar zor olmamalı.

Adsız dedi ki...

Ona bakarsan 1977-1978 İngiltere ligi şampiyonu da Nottingham Forest.. idi.

mondo trasho dedi ki...

aurelio fener'den giderse kendisini avrupa'da oynayan lejyoner listemize ekleyebilir miyiz kendisini acaba?

yoksa cevap; giderse "marco, kalırsa mehmet" sözünde mi gizli?

Adsız dedi ki...

@Gerilla;
N.Forest de Fenerbahçe'den büyük kulüptür. Bunları tartışmanız saçma ötesi. Kulüpler tarihe kazınırlar yaptıkları ile. Tarihindeki en büyük başarısı ŞL çeyrek finali olaran bir kulübün taraftarlarının iki günde kendini Nottingham ile kıyaslaması, Everton da kim demesi sadece bize has bir durum.

anial dedi ki...

tamam bu takımların fener'den daha büyük başarıları olmuş olabilir tarihte. ama sen betis vs.nin tarihteki bu öneminden dolayı aurelio'nun bu takımlara gitmesinin abes olmayacağını söylüyorsun. hatta vites büyüteceğini de iddia ediyorsun. bu kadarını anladım, fakat nottingham örneğiyle kendini yalanladın bence. şu an fenerden gürhan bile nottingham'a gitse abes olur. kaçıncı ligde olduğundan dahi haberim yok. uefa'nın yaptığı gibi son 5 yıla baksak en mantıklısını yapmış oluruz herhalde.

Adsız dedi ki...

grimmfandango
abartma istersen bu kadar fenerbahçe düşmanlığını? çok belli yani. kuyruk acısı gibi bir şey olmuş. bence daha fazla abartma bu olayı. rahat ol, rahat takıl.

Adsız dedi ki...

Kluple degil de ligle alakali desek...Ceyrek finalist Fenerbahce'nin ligde oynayacagi takimlar Istanbul Buyusehir Belediye, Ankara Buyuksehir Belediye, Genclerbirligi Oftas...Kucumsenen Everton kimlerle onuyor liginde?

Adsız dedi ki...

@grimmfandango

blog ahalisini çok klişe bir tartışmanın içine sürüklediğinin farkındasın herhalde. "büyük takım" tanımını kafana göre yapıp kendini savunmuşsun. bana göre de "büyük takım"; daha zengin, daha iyi tesislere sahip, uluslararası alanda daha saygın, hedefleri daha yüksek ve koyduğu hedeflere ulaşması daha muhtemel olan takımdır. bir futbolcunun gideceği kulubü seçerken benim tanımımı kullanacağından emin olabilirsin :)

Adsız dedi ki...

Bu ne yine bi saçma büyüklük tartışmasına girmiş herkes.Büyüklüğün kriteri nedir önce biri onu söylesinde bizde büyükmüyüz küçükmüyüz anlayalım.N.forest zamanında efsane bir takımdı ama şu an nerde olduğunu bilen varmı.Bu takımı hangi mantığa göre fener ile karşılaştırabiliyorsun anlamadım.Burda aynı konu fb ile değil de gs ile ilgili olsaydı eminim Gs hepsinden büyük olurdu.Bir uefa kupanız var ya o sizi büyük yapıyor.Ama sonrası köy takımlarına verilen turlar..Büyük takımlar geçmişte yaşamaz belirli bir standartı yakalar ve her sene onun üzerine çıkmaya çalışır.Real madrid büyük takımdır ama on sene şampiyon olmasın avrupada hiç bir şey yapamasın o zaman ne olacak.Futbolda dün yoktur geçmişi ile yaşayanlar asla büyük olamaz.Büyüklük sportif başarı ve klubun mali yapısının birleşiminden ortaya çıkar.Fenerbahçe sadece bir futbol klubu değildir tüm amator branşlardaki başarısına ve yatırımlarına bakarsanız nasıl bir büyüklüğü olduğunu anlamanız güç olmaz.

anonim dedi ki...

erkek adam kendi takımından başka takım tutmaz diyor ve tartışmayı bal ile kesiyorum :)

Adsız dedi ki...

Betis geçen sezon şampiyonlar liginde Sevilla karşısında Fenerbahçeyi destekleyen takım değil miydi ?
yaa yaa

Adsız dedi ki...

Stade de Reims de Galatasaray ve Beşiktaş'tan büyük kulüptür. Aha gelin bi de burdan yakın

Adsız dedi ki...

Avrupa'ya gittigi taktirde Turk milli takiminda oynamaya devam eder mi acaba

Godless Killing Machine dedi ki...

büyük takımlık kriteri taraftardır.

juventus iyi takımdır mesela. ama sadece iyi takımdır. bir kupa kaldırdığı zaman arkasından sürükleyebileceği, cektiği cefalara karşılık hediye verebileceği bir taraftarı yoktur. fakat fenerbahçe büyük takımdır. galatasaray ve beşiktaş büyük takımdır. çünkü milyonlarca insan bu takımlara gönül vermiş, onu yıllarca yüceltmiş, kalbinde taşımış. gerisi hikaye.

Adsız dedi ki...

Grimfandango senin mantigina gore de bir oyuncunun almanya`da borissia monchengladbach`ta, E.Frankfurt`ta oynamasi lazim Leverkusen yerine. Cunku gecmiste daha basarili... Boyle bir mantik var mi ? 30 sene oncesinin basarilariyla simdiki zamanin ne alakasi var ? Senin mantiginla ilerlersek Avrupa`da kupa kazanmis butun takimlar Turkiye ligindeki takimlardan iyi. 1950`lere falan da gidelim istersen... Villareal Ispanya 2.si , seneler oncesinde 2.ligde surunuyordu. Gecmisinden dolayi hala kucuk kulup mu sayiliyor ? 500 sene gecse de kucuk kulup mu olacak ?

@ mr eko: Sol ustte yazan sey pek bir anlam ifade etmiyor : Romaric zeki olacak...

muhder dedi ki...

anlamsız ve sonu olmayacak bir tartışma başlamış durumda. herkesin sevdiği, ortalığı alevlendirebilecek bir tartışma klasik olarak. bir futbolcu oynadığı kulübe göre vizyonu daha dar bir kulübe giderse vites küçültmüş olur, para uğruna gitmiş olsa bile veyahut basamak olarak görüp gidiyordur akıbeti belli olmayarak.
"büyük takım tuttuğunuz,destek verdiğiniz takımdır."tartışmak anlamsız gerisini.

Julien Dekosta dedi ki...

feneri brakin cimbom bombayi patlatti, kewell ile anlasilmis!!

BT dedi ki...

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın adının geçtiği bir post yazamayacakmıyız? Yorum moderasyonuna yapan Emre Viyana'da. ben el atayım dedim. bunlar yayınlananlar bir de silinen galiz kufurler. Kim daha büyük diye tartışma mı olur yahu? İş en sonunda gelip dezenformasyona dayanmış. Juventus'un taraftarı yok denmiş. Sadece ona cevap vereyim: İtalya'da en fazla taraftar Juventus'un.. Ama Napoli'de en büyük Napoli'dir, aksini söylersen üzerler adamı...

Adsız dedi ki...

marco fenerden giderse fener hep deplasmanda dagılır topa basıcak hereyere kosucak bır adamı kalmaz.... emre deıvid,alex,emre ve colin bunların hıcbırı pres yapmazlar...

Adsız dedi ki...

Milli takımda oynamasına karşı çıksam da iyi topçu.Görünmüyor pek ama iş yapıyor.Zaten bu zamanda da böylesi makbul.
Büyüklük olarak da bana göre lig çok belirleyici oluyor.Avrupa Kupaları da önemli ama gidip kaç yıllık tarihinde 1 kere çeyrek final oynayınca büyük takım olunmyor.Büyük takım dediğin neredeyse her sene en azından gruptan çıkar.Yoksa Monaco'nun ne hallerde olduğu belli.Onlar final oynadılar ama bi daha gören olmadı

Godless Killing Machine dedi ki...

@aceto

abicim benim bildiğim kadarıyla italya'da en fazla taraftara sahip takım inter'dir. yanlışsam düzelt.

ama dediğim kapıya çıkıyor işte. napoli juventus'tan iyi olmasa ne olur ki? napoli'nin bir italya şampiyonluğu kazanmasıyla juventus'un kazanması arasında dağlar kadar fark var işte sırf bu taraftar farkı yüzünden. bu yüzden de benim gözümde napoli daha büyük takımdır.

Pads dedi ki...

godless, anlissin. senin juvenin taraftari yok demenin sebebini biliyorum, delle alpi'yi tv'den hep bos gormen. ama ismindeki 'alpi'nin nereden geldigini dusunursen sebebini anlarsin:)

muhder dedi ki...

bu arada aurelionun varlığının ya da yokluğunun sezonun kaderini çizeceğini şu anda çıkarmamız biraz. yerine muhakkak bir adam alınacaktır ve ona göre yorum yapabilecek duruma gelecez.

angelus1345 dedi ki...

Delle Alpi'yi de Stadio Olimpico'yu da görmüş biri olarak söylemeliyim ki; Delle Alpi'ye giden;gitmeyi başaran taraftara madalya,kulupten hisse vs. verilmelidir.Gerçi Juve bu sezon Olimpico'da da öyle fazla dolu tribünlere oynamadı..
Ancaaak; Juventus'un İtalyada en fazla taraftara sahip olduğu doğrudur ve bu taraftarlar ülke geneline yayılmış olduğu için stadda fazlaca göremezsiniz..Burada Roma'lı Bari'li ve hatta Milano'lu Juventus taraftarı arkadaşlarım var.. Ve yine söylemek gerekir ki G.Meazza-San Siro'nun ambiansı kat be kat daha iyidir.. Roma'daki stadı görmedim ancak futbol stadı olmadığı için taraftar kalitesinde(ambiyans) birinciliği Milano'ya veriyorum..(kişisel görüşüm)