4 Temmuz 2008

İki İbrahim Arası Terlik

Terlik meselesi önemlidir Türk futbolunda. Takım içindeki disiplinin göstergesi bir objedir bu terlik ve bugün Beşiktaş'ın 2 kaptanının İstanbul'a dönmüş olmasının sebebi de. İbrahim Toroman Avusturya'daki kampta yemeğe terlikle gelince, İbrahim Üzülmez önce uyarmış sonra da tekme tokat birbirlerine girmişler. Uzun kamp dönemlerinde futbolcuların bırakın antrenmanları yemekte giyecekleri bile önceden bellidir. Takım kaptanı bu işi organize eder. Anadolu takımlarında terlik yasağı olmadığını kış döneminde Antalya'da yapılan kamplardan biliyorum. Ayakta terlik, elde çay bardağı salına salına yürürler lobide bu takımın futbolcuları. 3 büyüklerde durum biraz farklıdır. Fenerbahçe'de böyle bir yasak var mı; bilgim yok ama Galatasaray'da en az 10 yıldır bu yasak kesinlikle uygulanır. Otel içinde, yemeklerde spor ayakkabı mecburidir. Galatasaray Kewell'ı, Fenerbahçe Aragones'i getirirken Beşiktaş terlik yüzünden iki kaptanını kamptan yolladı. Komik olan ise bu karar değil; Sinan Engin. Bu olayı gazetesinde haber yapan muhabir kaynağını açıklayana kadar antrenmanlara alınmayacak demiş; yani saçmalamış. Gazetecinin haberi doğru; artı kaynağını açıklamak zorunda değil. İki İbrahim 2 yıldır küsse; takım menajeri iki kaptan arasındaki sorunu çözemiyorsa Beşiktaş Sinan Engin'in Avusturya kampındaki varlığını sorgulamalı. Sinan Engin bu aylarda genelde Bodrum'da gölgelik bir yerde yan yatıp; meyve tabağından beslenirdi.

38 yorum:

peralta dedi ki...

allah beşiktaşlılara sabır versin..

tknycl dedi ki...

zaten olması beklenen bir olay için saçma bir bahane olmuş bu terlik olayı..
iki kaptanın da takımdan gönderilmesi olasılığını düşünürsek;
üzülmez'i alacak kalburüstü bir takım bilmiyorum
belediye takımlarına yolu gözükür.beşiktaş'tan başka ona katlanacak çok takım olacağını düşünmüyorum..
toraman üzülmez'e göre daha şanslı.stoper sorunu yaşanan bir ülkede kafasına göre bir takım bulmakta çok zorlanacağını düşünmüyorum.
işe bjk tarafından bakarsak toraman gibi bi stoperi kaybetmeleri üzücü olsa da üzülmez'i bu takımdan gitmesi "yepyeni beyaz bir sayfa", "bir devrim", "şampiyonluktan daha önemli" gibi sözlerle nitelendirilebilir.

edgar belgi dedi ki...

turk futbol atmosferinin en gereksiz, en capsiz, en yetkisiz adami midir sinan engin? cogunluk evet diyebilir. besiktas kadar kotu yonetilen turk spor klubu bulmak zor su aralar.

Dogan dedi ki...

inanılmaz bi mantık akıl almaz bi uygulama hayretler içinde okudum yazıyı aceto, biz adam olmayız;)

biggins dedi ki...

Sinan Engin benzetmesine bittim. Cuk diye oturmuş, sonuna kadar katılıyorum ve hala gülüyorum :))

Trofolo dedi ki...

"Sinan Engin bu aylarda genelde Bodrum'da gölgelik bir yerde yan yatıp; meyve tabağından beslenirdi."

karnima agrilar girdi:)

Berber Kenan dedi ki...

Bir de Sinan Engin ve Yıldırım Demirören giderse değmeyin keyfimize... evet hayalperestim :)

anial dedi ki...

gerçekten inanılır gibi değil:) beşiktaş'ın gerek transferler olsun, gerek geçen sezonki durumu ve yönetiliş şekli olsun, bu sezonun fiyaskosu olacağını düşünüyordum. ama daha çok erken be kendinizi göstermek için!

roupertOne dedi ki...

Bir de Beşiktaş'tan birşeyleri temizlediğini öne sürdü. madem aralarında bi sıkıntı var-ki bu güne kadar haberin yokmuş gibi konuşmanı yemiyoruz- kavga çıkmadan önce temizleseydin. Bu sinan engin, futbol yöneticiliği adına tam bir fiyasko.

Ayrıca İbrahim Üzülmez'in bir zamanlar da "ip donla" geziyor soyunma odasında diye Nouma'yı da yönetime şikayet ettiğini hatırlıyorum.

ynwa dedi ki...

her işte bir hayır vardır sözüne bu olayla birlikte inanmaya başladım sanırım. ikisinden de tez zamanda kurtuluruz inşallah. bir de bunlara ek olarak gökhan zan var tabi, yıllık 1.5 milyon euro'yu beğenmeyen cam adam. yıllarca 'bunlar milli takımın savunma oyuncuları' diye milleti kandırdıklarını sandılar. sırf bu adamların yerleri tehlike altına girmesin diye legrottaglie'lerin yerine diatta'lar tercih edildi, biz beşiktaş taraftarlarına işkence edildi.

allahım şunlardan kurtar biz zavallı taraftarları, tepedekilere de bir ara sıra gelir inşallah.

untildie dedi ki...

Beşiktaş lılar için güzel haber. Bu kımıl zararlılarını üste para verip sepetlesinler mümkünse Rusya ya Sibirya ya falan. Gökhan Zan ıda "Paşabahçe" fabrikasına, Sinan Engin ide "Kuzey Kutbu" na gönderdilermi bu sezon şampiyonluğa oynayabilirler.

kerem dedi ki...

galatasarayda 10 yildir kamp kurallari oldugunu yazmissiniz (direk kamp olmasa da kulup ciddiyeti ile alakali bir durum) fakat yanlis hatirlamiyorsam servet sezon sonuna dogru bir mac sonrasi roportajda "it all started with a kiss and ended up like that"(altında hamile kadin figuru olan tshirt) yazılı bir tshirt giyiyordu. turkiyede herhangi bir buyuk takimi tutmuyorum ama beni cok rahatsiz etmisti o tshirt. aklima geldi yazinizi okuyunca.

bitti :)

robotomoto dedi ki...

üzülmez belediyeye gider toraman kalır takımda

Maurice Bendrix dedi ki...

son şapiyonluğu gören oyuncun sadece üzülmez ise,daha doğrusu takımın kimyası ile bu kadar oynarsan bu olur elbet.
bu takımda abiler olsa, ne o terlikle inebilir, ne de üzülmez o kadar fevri olur. işte bu da transferle olmuyor, biraz cm oynayan bile biliyor bu harmoni meselesini....
her sene 5-7 transferle, New york knicks'e döndü takım...

BT dedi ki...

@uyelikler
servet o roportajı verırken ızın saati baslamıstı. ısteyen ıstedıgını giyer o zaman dılımınde

. dedi ki...

Rolex saat, Armani takım sebepli bir kavgada Engin*Demirören arasında yaşansada yine takımdan uzaklaşacak birileri olsa. Tek umudumuz bu! Kastelli'nin intiharı öncesinde bıraktığı mektuplardan biri Demirören grubunaydı, (yıldırım demirören'e) zamanında o mektuba da umut bağlamıştık ne acıdırki istemediğmiz, duruşunu (duruşsuzluğunu) tasvip etmediğimiz, vizyonsuz yönetimimizden kurtulmamızı böyle olaylara sağlayabileceğiz. İbrahim Altınsay'ı istiyoruz!

Unknown dedi ki...

Takımda bir İbrahimleri tasfiye politikası var sanırım. Akın ve Kaş'tan sonra, Üzülmez ve Toraman bakalım gidecek mi :)

st dedi ki...

"Beşiktaş Sinan Engin'in Avusturya kampındaki varlığını sorgulamalı. "

Beşiktaş sadece Avusturya kampındaki değil, daimi varlığını sorgulamalı S.E'nin. Beşiktaş'a en çok zarar veren kişiler sıralamasında ilk 3'e zorlanmadan girer. Ali Gültiken'den sonra gelen adamın S.E olması bile başlı başına bir yanıt. S.E'nin bu kulüpten içeri tekrar sokulması zaten bizim eksi hanemizde okkalı şekilde duruyor.

Olaya gelince mevzudan ziyade, Üzülmez'in olay sonrası verdiği röportaja takıldım ben. Üzgün değilim, bir daha gerekse bir daha yaparım vs diyor. Böyle bir adam kaptanımız işte. Tez günde gitmesi dileğiyle.

jose dedi ki...

Ibrahım uzulmez madem bu kadar dısıplıne onem veren bır topcuymus Pascal Inonunun duvarına ıserken nıye dayılanmamıs kendısıne:D

farawaysoclose dedi ki...

elin Barca'lısı sözleşme imzalamaya parmak arası ile geliyor
http://petitinyeri.blogspot.com/2008/07/baral-alves.html

SkyCaptain dedi ki...

Mevcut takımının taraftarları tarafından bir zamanlar nobre nobre sahtekâr nobre diye anılan oyuncuları 2. kaptanlığa getirilmiş, Delgado da 1. kaptanlığa... :))

a.c. sedef dedi ki...

adamların terlikte ne derdi var çözebilmiş değilim.onun dışında avrupa'nın dev kulüplerinden biri olmayı hedeflemiş bir kulübün(!) oyuncularının kavga ettiği mevzuya bakar mısınız?terlik.terlik ya.beşiktaş bu kafayla isterse taraftarı takım için ölsün bir yere gelemez.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ShadoW dedi ki...

"Evet, futbolcular birbirine girmiş. dolaştırmayacağım lafı. kavga etmişler. kendilerini kadro dışı hemen bıraktık. En ağır para cezasına çarptıracağız. Yani büyütülecek bir Şey yok"

Sinan Engin.

st dedi ki...

Konuyu bahane edip, derinlemesine düşünmek yerine " Oh Beşiktaş'la ilgili nahoş haber buldum, geçireyim" zihniyetindeki arkdaşlara, mevcut takımın mevcut taraftarlarından selamlar olsun.

sambalici dedi ki...

Konunun terlik olmadığını görmek zor değil heralde. Gerçi aceto'dan öğrendiğimiz kadarıyla önemli bir mevzuymuş ama gene de kavganın terlikten ziyade kaptanlık mevzusu olduğu besbelli. Toraman zaten önceden de üzülmez'in kaptanlığını eleştiriyordu hafiften hafiften. Terlik muhabbeti de patlama noktası oldu sonunda.

Protanopia dedi ki...

Bence burada garip olan 30 yasindaki adamlarin terligine karisilmasi. Ertugrul Saglam'i cok severim ama boyle bu kuralin ansilir yani yok. Antrenman harici ne giyerse giysinler. Hem isi sort goymek olan adamin terlik giymesinde ne olabilir ki. Bu tur sacma sapan ordu kurallarinin futbol takiminda isi ne ki.

Ikisi de kaptan oldugu icin alelacele Delgado'yu birinci, Nobre'yi de ikinci kaptan yapmislar. Daha dun geldikleri takimda bugun kaptan oldular. Soyle bi gozden gecirdim Besiktas kadrosunu en eskisi 3-4 yillik Besiktasli. Her geleni yollarsaniz olacagi bu.

anonim dedi ki...

Kim derdi ki, İbrahim Üzülmez'den kurtulmanın çaresi bir çift terlik olacak diye?

Geç oldu, güç olmasın. Beşiktaşlı değilim ama bu futbolcuyu oldum olası Beşiktaş gibi bir kulüpte oynamasına anlam veremezdim. Önce milli takımdan, şimdi Beşiktaş'tan... Dilerim yakında Türk futbolu da kurtulur kendisinden.

Unknown dedi ki...

İbrahim Üzülmez belediyeye değil de Kocaelispor'a gider büyük ihtimal

Adsız dedi ki...

ertugrul nerede? necidir bu ertugrul? sinana ne oluyor?

Adsız dedi ki...

Yüksek para cezası ile iş kapanır.Kimse bir yere gitmezz

Adsız dedi ki...

1) Kadro dışının sebebi terlik kavgası değil. Öyle olsa ilk kavgadan sonra şutlarlardı İstanbul'a.
Mesele SE'in raconunun sarsılması. İlk kavgadan sonra barıştırmak için çağırıyor, demek ki işi örtbas edecekler. Abiler tekrar girişince ayırıyorlar falan. Ardından Milliyet muhabiri yazınca mecburiyet hasıl oluyor, SE'de zavallı racon kesmek zorunda kalıyor. Yoksa halı altına süpürürlerdi.
Adamlar gitsin, kalsın, faydalı, zararlı ayrı konu. Uzakta kamp yerindesin. Genç futbolcusu var,yeni transferi var, iyi kötü birinci ve ikinci kaptanların. Aklı selim kullan, o kampı idare et. Ne yapacaksan dönüşte yaparsın. Ama onun yerine SE'nin sosyetesi kurtarılıyor. Vah zavallı Beşiktaş.

2) D.Alves şıpıdık terlikleri ile gelirken daha sözleşme imzalamamış. O resim çekilen yer tesislerin önü, yani henüz girmemiş. İmzayı atıp formayı giydikten sonra şıpıdıkla resim çektirsin de göreyim. (Bilerek konuşuyor ben)

Artı başka birşey söyleyeyim; Alves BJK'ya gelsin, isterse donla gezsin kralı birşey söyleyemez. Aradaki fark bu.
Duruş muruş öyle olur Sn. Başkan. Transfer etmek için ciğer-kedi misali peşinde koşarlar, ama adamı imza gününde ezerler. (Aynısını Rijkaard'a Milan yapmıştı.)
Üfürmeyle olmuyor işte. Olmuyooooor...

jose dedi ki...

Birisi ibrahim üzülmeze onun "tirlik" olmadıgını anlatsın lıg tv ropartajını ızleyen olduysa:)

Adsız dedi ki...

3.yü unuttum.
Olaydan sonra kulüp resmi sitesinden, SE'ye "Beşiktaş ilkeleri doğrultusunda bizim için her şeyden önemli olan iyi ve örnek insan olmaktır." diye açıklama yaptırmak da milletle resmen t.şşak geçmektir. Yahu kulüpte bu lafları ağzına alacak en son adam SE. Bari Ertuğrul yapsaydı açıklamayı diyeceğim ama iş gene dönüp dolaşıp racona dayanıyor.
Hey Allah'ım, sen nelere kadirsin.

Son nokta (fren patladı duramıyorum) Allah'ınızı severseniz SE'in haline bakın. 2 kaptan aynı anda kadro dışı, hazretin açıklama yeri ve şekline bakın.
Vallahi SE takıntım yok. Dayılarım, kayınpeder falan Beşiktaşlı. Çektikleri sıkıntıyı görünce bana dert oldu.

Adsız dedi ki...

Linki unutmuşum.
http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=12799

Tamam tamam gidiyorum işte.

Adsız dedi ki...

sinan engin'in güzelim beşiktaşımızda ne işi var hala anlayamıyorum.ne açıklaması açıklamaya benziyor,ne üslubu üslup!!!yöneticilik vasfı olan bir insan şu rezaleti bile gayet iyi idare edebilirdi.ama daha beter hale getirdi.sayesinde bu durumları bekleyen arkadaşlara besi ortamı oluşurdu...
kaptanlık meselesinde ise ; Türkçe bilmemesi dışında gayet isabetli buluyorum.
nobrenin kaptanlığına takılan arkadaşlar ;ağız dolusu küfür yediğiniz bir futbolcuyu sırf başkanlarını ego tatmini için alıp oradan da yunan ligine yollanabiliyosa;nobre 2.kaptan olabilir.zaten ruhsatsız stada kaptan olarak çıkmıştı zaten..hatırlarsınız...
laf geçirmek nahoş bi hareket.fakat bundan anlayanlara malesef başka şekilde dialog kurulamıyor...

Adsız dedi ki...

Bu tipi, bütün eylemleri ve sonunda gazete manşetlerine kadar çıkan şaibeli ilişkilerine rağmen, ikinci kez göreve getirme cüretini gösteren demirören yönetiminin bir tarafı çınlasın. Allah müstahaklarını veriyor.

Bu heriften kurtulmadıkça Beşiktaş'ın burnu bktan kurtulmaz.

Adsız dedi ki...

üzülmez'den böyle kurtulacağımızı bilsem bırak terliği tüm maçlara takunyayla gitmeye razıydım!!!
malesef bu arada (beğenirsiniz beğenmezsiniz)gözü kapalı 30 maç tık demeden oynayan kornerlerde 'toraman ön direk' diye uğur yapıp bağırdığım ibrahim kaynadı..