1 Temmuz 2008

9 Yıl Sonra Yine MTK

Şampiyonlar Ligi 2. ön elemede Fenerbahçe'nin rakibi MTK. Kurada 3. tur ön elemesi oynamayan ve seri başı olmayan iki takım vardı: Beitar Jerusalem ve MTK. Son 3 eşleşmeye kadar da bu takımlar potta kaldılar. Futbol eski defterleri açtırmayı sever derim hep. 9 yıl önce Rıdvan Dilmen'in teknik direktörlük kariyerine noktalı virgülü; belki de 3 noktayı koyan MTK yine rakip oldu Fenerbahçe'ye. Köprünün altından çok sular aktı bu 9 yılda. Sıradan bir hesap kesme olur... İlk maç Kadıköy'de. Birkaç aydır bizim medyada bir "Macar medyası ne dedi?modası var. Nereden çıktı bilmiyorum ama Macar medyasının milli takım, türk futbolu hakkında yazdıkları son zamanlarda pek değerli oldu. "Bize ne kardeşim Macar medyasından"diyordum her ilgili haberi gördüğümde. Kimse artık o vatandaş; soluk almadan haber geçiyordu. Buyrun işte Macar takımı, artık dağ taş Macar medyası olur...

30 yorum:

anonim dedi ki...

Pendik'ten sonra Fener'in ikinci belalısı...
Tarih tekerrür edebilir. Aman dikkat!

Adsız dedi ki...

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1999/10/01/147011.asp

http://arsiv.sabah.com.tr/1999/10/01/s08.html

Adsız dedi ki...

her tarafı belalı olsa ne yazar. içerde dışarda güle oynaya yeneriz.

memduh95 dedi ki...

şu iki turu aşıp gidemiyorsa kendini fesh etsin artık kulüp. gerçi atletico madrid'in gelme ihtimali ürkütücü.

anonim dedi ki...

@anonymous 2:11

Kardeş iyi diyorsun hoş diyorsun da, ya güle oynaya yenemezsek?

Laubaliliğe karşıyım. Rakip kim olursa olsun güle oynaya yenemezsin. Koşarak, mücadele ederek, ter akıtarak yenersin. Fenerbahçe de öyle yapacaktır diye temenni ediyorum.

Ayrıca Atletico'nun gelme ihtimali nasıl oluyor? Birisi açıklarsa sevinirim.

memduh95 dedi ki...

FENERBAHÇE’NİN RAKİPLERİ
3. eleme turunda seri başı takımlarla eşleşerek Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi verecek olan takımlar ve bu takımların UEFA klasmanındaki yerleri ise şöyle:
Atletico Madrid (İspanya-67), Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti-68), Dinamo Kiev (Ukrayna-74), Slavia Prag (Çek Cumhuriyeti-84), Galatasaray Türkiye-87), Partizan Belgrad (Sırbistan-94), CSKA Sofya (Bulgaristan-110), Vitoria Guimaraes (Portekiz-119), Dinamo Zagrep
(Hırvatistan-121), Wisla Krakow (Polonya-133), Standard Liege (Belçika-140), Twente (Hollanda-142) Aalborg (Danimarka-147), Bran
Bergen (Norveç-150), Rapid Wien (Avusturya-165), Beitar Jarusalem (İsrail-187), MTK Budapeşte (Macaristan-191).

gazetefener.com'dan aldım.

kgt dedi ki...

o kadar spor kanalı vardı kimse yayınlamadı galiba hala şansal konusuo lig tvde hala aynı cumleleri kuruyor
ligde kalite yok diyeceklerine kaliteli tvcilik yapsınlar

memduh95 dedi ki...

Melyik csapat legyen a mieink ellenfele a BL-ben?
Fenerbahce
Dinamo Kijev
Anderlecht
Glasgow Rangers

1. (68%)
2. (9%)
3. (15%)
4. (8%)

bu mtk'nın sitesindeki ankette de sanırım kimi istersiniz diyorlar. adamlar alışmışlar bizi elemeye üçüncü kez de eleriz diye düşünüp fener'e abanmışlar.

Adsız dedi ki...

mtk fenere uefa kupasında 2. kez çıktığında gene fark olur rahat geçeriz lafları dolaşıyordu bi çok yerde. Ama adamlar 2. faciayıda yaratmışlardı. Şimdi gene çıktılar gene güle oynaya rahat mahat lafları almış yürümüş. 3. facia habercisimi yoksa bu laflar :D
1964 te kupa galipleri
1999 da UEFA
2008 de Şampiyonlar ligi

hep bi üst kupada karşılaşıyorlar. İnşallah bu sefer eleyebilirler (mi) ?

anonim dedi ki...

@wolf$eyd

Bu listeye bakılırsa Fener için tek bir tehdit var. Bir tane olsa da o da bir ihtimal...

Galatasaray da otursun 2. torbaya nasıl düştüğünü düşünsün! Önündeki takımlardan kaç tanesi Galatasaray'da büyük takım? Canaydın'ın en büyük mirası...

Dilerim iki takımımız da kazasız belasız dünyanın en büyük futbol organizasyonuna katılırlar.

Adsız dedi ki...

Evet o anket benimde dikkatimi çekti. Tesadüfmü bilmiyorum ama ankette adı geçen MTK dahil 5 takımdan 4 ü feneri eleyen takımlar. Geri kalan tek takımda fener zaten. :))

Adsız dedi ki...

Hedefi en az yarıfinal olan bir takımın ön elemeleri ciddiye alıp zorlanmadan geçmesi gerekir.Tek korkum zico nun geldiği ilk sene yaşanan durum aragones ile yaşanmasın.Maç üç hafta sonra ama daha hiç birşeye başlamadık.Hadi dede gel artık geç takımın başına

memduh95 dedi ki...

-GALATASARAY'IN RAKİPLERİ-

Bir sürprizin yaşanmaması halinde 3. ön eleme turunda seri başı olacak 16 takım, UEFA takımlar klasmanındaki yerlerine göre şöyle sıralanacak:

Liverpool (İngiltere-3), Barcelona (İspanya-4), Arsenal (İngiltere-5), Shalke (Almanya-22), Juventus (İtalya-23), Olimpic Marsilya (Fransa-25), Steau Bükreş (Romanya-27), Panathinaikos (Yunanistan-37), Celtic (İskoçya-41), Basel (İsviçre-42), Olimpiakos (Yunanistan-44), Fenerbahçe (Türkiye-45), Shakhtar Donetsk (Ukrayna-46), Anderlecht (Belçika-56), Fiorentina (İtalya-59) ve Spartak Moskova (Rusya 61).

çok ters 5-6 takım var burada da. fenerle gs eşleşebiliyor mu ya? o da kötü olur.

Adsız dedi ki...

O anket büyük ihtimal ile kimi istemezsinizdir. Son şampiyonlar ligi çeyrek finalisti bir takımı kim ön elemede ister ki? Zaten oy dağılımına bakıldığında istemezsiniz gibi duruyor. Yoksa onlara çıkacak bir sürü takım daha vardı, en güçlülerini yazdıklarına göre..

Adsız dedi ki...

9 sene önce ki fenerle bu feneri mukayese bile edemeyiz. rakibi daha fazla ciddiye alan işini şansa bırakmayan bir takım görümünde fener artık. ben zorlanacağını düşünmüyorum.

ama bizim cimbomun rakipleri çok tuzlu yav. en az 6-7 tane şu haliyle bizden daha sağlam takım var. halimiz nanay duruyor :)

Adsız dedi ki...

O ankette Fenerbahçe'yi eleyen 2 takım var-5 takımdan(:- MTK ve D.Kiev..
Fenerbahçe geçen sezon Anderlecht'i 1-0 ve 0-2'lık skorlarla elemi$tir..
5 takımdan 1'inin Fener olduğunu görebilmekte büyük ba$arı..

dusendeli dedi ki...

Öncelikle aynı ülkenin iki takımı çeyrek finalden önce eşleşemez.Dolayısıyla 3. turda Fenerbahçe - Galatasaray eşleşmesi olmaz.

Normal şartlar altında Fenerbahçe bu turu rahat geçer.Bir sonraki turda Atletico Madrid ve biraz da Twente dışında zor rakip yok gibi. Yine de Standart Liege,Slavia Prague, Vitória Guimarães, Sparta Prague gibi vasatın üstü takımlar da var. Atletico eşleşmesi çok garip olabilir; mağlum Aragones koyu bir Atletico taraftarı.

Galatasaray'ın ise işi bence şansa kalmış. Eğer Barca, Liverpool, Juventus, Arsenal, Marsilya çıkarsa, yollarına UEFA'da devam ederler. Ama Steaua Bükreş, Rangers, Basel,Spartak Moskova gibi biraz daha zayıf rakiplerle de oynayabilir. Artık kuraya bakmak lazım.

SLaSH dedi ki...

Macar futbolu her geçen sene irtifa kaybediyor.Zaten kötünün iyisi olan MTK Fener'e karşı dayanamaz diyorum.
Buna rağmen ''Galatasaray a legjobb törökorszagban'' cümleleri duyulan bir memlekette Fenerbahceyi bilenler de artacak.

FD dedi ki...

Erciyes'e Madrid çıksın diye dua etmiştim, kabul olmuşu:) Atletico Madrid geçen sene Kayseri'ye gelmişti, Agüero tek yarı oynadı iki tane yazmıştı gözümüzün önünde. Erciyes sayesinde gözümüz bir dünya yıldızı gördü vallahi:) niye korkuyorsunuz Madrid'den ne güzel izlersiniz Kun'u :) Biz Kayseri'lilere her zaman böyle dünya yıldızlarını izleme şansı doğmuyor, bin yılda bir Agüero'yu, Forlan'ı Reyes'i görüyoruz, birde senede bir-iki kez Arda Turan'ı :)Kafayı çalıştırırda Avrupa'da kendisine ihtiyacı olan bir takıma giderse Topuz sayesindede listemiz bir dünya yıldızı daha kazanmış olur belki:)

İşin geyiği bir yana, Fenerbahçe A. Madrid'den korkacaksa CL ye hiç bulaşmasın zaten. Bir Galatasaray'lı olarak Liverpool, Arsenal veya Barca'nın gelmesini diliyorum. Korkunun ecele faydası yok. İllaki karşımıza çıkacaklar. Gruplarda defalarca yenileceğimize elemelerde bir kez yenilelim daha iyi :) Zaten bu takımlardan birini elersek kimse durmasın o zaman karşımızda :)

Turiaf dedi ki...

Aceto "Futbol eski defterleri açtırmayı sever" demiş.

Arsenal-Galatasaray da enteresan olur açıkcası.

Adsız dedi ki...

RÜştüüüüüüüüü...
Almanya maçını daha yeni yeni unutmaya başlamışken
kaderin bitmek bilmeyen oyunu mu bu ?

yine rüştüyü hatırladık...

anonim dedi ki...

Az önce bir akadaşımla kuraları değerlendiriyorduk. Fener'in kurasından kıllanmaya başladık. Tarih bu, ne yapacağı belli olmaz.

Lakin Galatasaray'ın defans göbeği bizi zor durumda bırakacak gibi geliyor. Gerek Servet'in, gerkse Emre Güngör'ün sakatlıklarının, ön eleme maçlarına kadar düzelmesi, en azından şu an için beklenmiyor. Elindeki en tecrübeli defans oyuncusu olan Song'u da bırakmışsın zaten.

Geriye kaldı Emre Aşık. Patlamaya hazır bir nükleer silah. Kimle oynarsak oynayalım, rakibimizin en büyük hücum gücü Emre Aşık olacaktır. Bundan eminim.

Galatasaray yönetimi kaleci peşinde koşacağına çoktan iki stoper almalıydı. Bu saatten sonra göbeğe Nesta ile Pepe'yi koysan anca kafi gelir.

Gerçi bunun bir de uyum süresi var dimi? Hani Türkiye'ye gelen yabancıların sıkça yaşadığı ama aynı adamlar Avrupa'ya transfer olduklarında ne olduğunu bilmedikleri süreç... :)

Adsız dedi ki...

Fener rakibini ciddiye alırsa zaten geçecektir. 3. önelemede de rakipler o kadar zorlu değil. Atletico dahil her takımı iyi konsantre olan FB eler.
Ancak bizim iş çok zor.Zaten ciddiye almama gibi bir ihtimal yok ama ciddiye alırsak da ne yapabiliriz pek emin olamıyorum.

@Turiaf
Son 6 dan,kısmen güçsüz bir takımı isterim elbet ama ilk6dan gelecekse
Arsenal gelsin.

memduh95 dedi ki...

fener bunu geçerse cska sofya ya da twente gelir. atletico gelirse aragones ne yapar ne eder çok merak ediyorum.

gs'ye de celtic ya da barcelona gelir. atmak parayla değil ya.

hadesperado dedi ki...

MTK ilginç bir eşleşme olmş, az önce Rıdvan'ı ntv'ye bağladılar, o iyi bilir malum :)

Fenerbahçe'nin geçen senelerdeki kura şansı olursa Galatasaray; Arsenal, Juve, Barça arasından Basel'i çekebilir...

neyse; kim gelirse gelsin umarım iki takımımız da gruplara katılır...

olmasa da belki(!) bir GS-BJK UEFA finali izleriz Kadıköy'de, kötü mü olur??? :)

Adsız dedi ki...

Güle oynaya maç kazanma devirleri bitti. 70 li 80 li yılların futboluydu o... Artık her rakip canını dişine takarak oynuyor.
@ hadesperado , hınçla yazmışsın yorumunu :) şans ve balın diğer adı galatasaray dır bu ülkede...

Bu arada maça Macaristan'a gidenler bana bir mesaj bırakabilir mi acaba?

Adsız dedi ki...

fener'e kolay rakipler gelecegini zannediyorum.
Galatasaray ise çok buyuk bir şekilde supriz yaparak cıkacak...

Adsız dedi ki...

G.Saray ilave transfer yapmazsa şu anki kadro özellikle de defans bloğu çok çok yetersiz. Ama sanırım A. Polat'ın kafasında CL'de yürüdüğü yere kadar ligi de nasılsa hallederiz şeklinde bir düşünce var. Bu sene umarım daha az hakem faciası ve 3 Büyükler uçurması olsun. Trabzon , Kayseri ve G.Birliği ligi biraz domine edebilirler eğer ayakoyunları çok dönmezse. Bursa , A.Gücü ve Konya yönetimleri ise vizyonsuzlukta çığır açtılar. O camialara , o imkanlara yakışmayacak takımlar yaratıyorlar. Özellikle Bursa bu sene düşmenin en büyük adaylarından gibi görünüyor.

Adsız dedi ki...

evet o macar medyası sorunsalının ben de farkındayım. gazetelerimiz sayesinde gazetelerinin de adlarını öğrendik yani. bundan sonra izlanda medyasını da takip edelim de izlandadan bir takım çıkagelsin, olmaz ya...

Adsız dedi ki...

@ f. kerim: "şans ve balın diğer adı galatasaray dır bu ülkede..."

ahah doğru geçen sene sittin senedir yakasındaki şanssızlık hakkını geri aldı.

ama yapmayın yahu bu ülkede fener'in çektiği şl kuralarını başka hangi takım çekti?!?!?!?!