3 Temmuz 2008

Aurelio Real Betis'de?

Marca'ya göre bu iş bitti. Aragones transferinde İspanyol medyasını ters köşeye yatıran gazete bu kez Aurelio'nun kesin olarak Real Betis ile anlaştığını yazdı. Açıklama ilk olarak Radio Marca'da yer aldı. Transferin detayı olarak tek bilgi Real Betis başkanı Lopera'nın Aurelio'ya ödeyeceği 1 milyon euro'yu 3 taksitte vermek istediği ancak karşı tarafın ısrarıyla tek seferde ödeme yapmaya yanaşması. Evet sadece 1 milyon euro! Gazete Everton'dan teklif alan Aurelio'nun La Liga'da oynamak istediğini ve bu yüzden Real Betis'e evet dediğini de yazmış. İmzayı da görmek lazım ya da formalı fotoğrafı ama...

34 yorum:

Adsız dedi ki...

Takımdan gitmesini isteyeceğim son oyuncu. Orta sahamız ne hale düşecek :( Koca Fenerbahçe orta sahası kimlere kaldı :(

Adsız dedi ki...

Günün ikinci güzel transfer haberi.

Artık Marco oldu sanırım (:

Adsız dedi ki...

aurelio değil, onun değerinin karşılığını vermeyenler, onun gibi bir savaşçıyı kaçıranlar "marco" olacak gözümüzde. tabi eğer gereken yapıldıysa ve aurelio kariyerini la liga da sürdürmek istediyse, o ayrı. her iki türlü de diyeceğim odur ki, çok sevdik seni, yolun açık olsun "mehmet", ne diyelim..

Adsız dedi ki...

1m€'ya imza attıysa gerçekten çok garip.. fener kesinlikle 2'den fazla verirdi diye düşünüyorum.. acaba kaç senelik kontrat yaptılar..

Adsız dedi ki...

Aceto :`Transferin detayı olarak tek bilgi Real Betis başkanı Lopera'nın Aurelio'ya ödeyeceği 1 milyon euro'yu 3 taksitte vermek istediği ancak karşı tarafın ısrarıyla tek seferde ödeme yapmaya yanaşması.`
Bu daha once olmus. Olaya Everton girdikten sonra tek taksitte odemeyi kabul etmis Betis baskani. 1 kac saat icinde aciklanabilir diyor haber.

Mehmet Aurelio comenzó a negociar con el Everton. Pese a que el equipo que juega en la Premier ofrecía más dinero, la intención del futbolista turco es jugar en España. Lopera finalmente accedió a las pretensiones de los representantes de Mehmet y dará el millón de euros de una sola vez.

a.c. sedef dedi ki...

fenerbahçenin acilen adam gibi defansif orta saha bulması lazım.yoksa orta sahası ve forveti güçlü , defansına -inşallah- takviye yapılacak galatasaray(ım) , transferin dibine vurmuş trabzon'un ve orta sahaya adam gibi bir defansif adam ve defansa iki iyi oyuncu almış beşiktaş karşısında tutunması zor.aurelio ellerindeki en kilit adamdı.alex , semih hepsi gitse yerleri dolardı ama aurelio'nun yerinin dolması çok zor.

Fırat Gürsu dedi ki...

yok abicim bana gerçek gibi gelmiyor bana bu transfer.. veya fiyatı görünce, bizim inanasımız gelmiyor. şayet transfer haberi doğruysa, 2-3 sezondur duyduğum en kötü transfer haberi olacak, bu ne böyle yahu !

dinazor dedi ki...

Yaşı 26-27 falan olsa anlarım ama yanlış bilmiyorsam bu sene 30 yaşında olacak. Yani iyi şartlardaki son transferi olacak diyebiliriz. Bu durumdaki bir adam 1 Milyon € ya, üstelik şampiyonlar liginde oynayacak bir takımdan ne olacağı belirsiz bir takıma sırf La Liga'da oynayacağım diye gidiyorsa ya süzme salaktır yada arkasında başka bir dolaplar dönmüştür. Bence süzme ötesinde de salaktır. Yinede verdiği hizmete teşekkür eder hayırlı olsun deriz.

Buda Tuncay'dan sonra Aziz Yıldırım'a bedavaya kaptırdığı 2. oyuncu olarak kapak olur. Appiah tan yiyeceği kazığı saymadım daha. Hep derim ederini bulanı zamanında satmak lazım diye.

Yeri kolay dolmaz diye düşünmüyorum. Anahtar Emre' nin göstereceği performansta. Defans önünde çakılı oynayacak bir Maldonado/Selçuk/Deniz 3 lüsünden biri ve yanında hucumu düşünecek bir Emre problem yaratmaz. Ah birde Topuz olsa çok şey mi istemiş olurum?

Adsız dedi ki...

kewell dan sonra 2. bomba olur:)

Adsız dedi ki...

sevgili aceto;
hiç beşiktaşın aldığı adamlardan bahsetmiyosun..ya da ben rastlamadım...değmez mi,yoksa gerek mi görmüyosun :))

senin analizlerine ihtiyacımız var

Godless Killing Machine dedi ki...

aziz yıldırım aurelio'yu yollarsa kesin olarak yerine bir takviye yapar.

söylüyor zaten hep ''satılmayacak adam yoktur'' diye. aurelio da 77 doğumlu yanlış bilmiyorsam. 2 sene daha üst düzey oynar fenerbahçe'de ama gidiyorsa kendi bilir tabii ki. biraz menajer sinsiliği kokuyor bu iş.

senna'yı alırsak büyük iş yapmış oluruz ama çok zor. villareal şampiyonlar ligi'nde oynayacak bu sene. senna da macera aramaz sanırım buralarda.

a-town dedi ki...

bu 1 milyon euro signing fee olmasin? senelik ucreti ayridir, zaten senelik ucreti neden bir seferde versinler ki?

Adsız dedi ki...

aurelio'nun sözleşmesi 1+1 opsiyonluydu ve fenerbahçe bu maddeye dayanarak sözleşmeyi uzattı, tff'ye de bildirdi bir süre önce.

eğer transfer gerçekleşirse davalık olacak büyük ihtimalle ve sözleşmeye aykırı hareket eden taraf aurelio olacak. bedelsiz biraz zor gider.

Adsız dedi ki...

moutinho'yu falan düşünürmü aziz yıldırım

murat demirhan dedi ki...

bence de 1M € imzaladığı an aldığı para olabilir. Yıllık maaşı ayrıdır. Yoksa bu transfer haberi pek inandırıcı gelmiyor bana...

Adsız dedi ki...

@Godless Killing Machine

bence senna'nın yanına xavi ve iniesta da çok yakışırdı ama heralde onlar da macera aramaz :)

Adsız dedi ki...

@madamerica
dediğin gibi olabilir zira yıllık ödemelerin 3 e bölünmesi veya tek başına verilmesi gibi problemler olmuyor. bu para opsiyonu kullanmamak için verilen para olabilir, marco 'nun alacağı para şu anda 1 m. eurodan zaten fazladır.

Godless Killing Machine dedi ki...

uahsduhsd zaten artık herhalde bu senna-xavi-iniesta beraber anılacak dünyanın sonuna kadar okan-suat-emre gibi.

bu arada aziz yıldırım moutinho'yu düşünür mutlaka da moutinho'yu fenerbahçe'den daha büyükler düşünüyor, sorun o. ferguson sever böyle adamları. portekizli fetişizmi.

bu arada aurelio'nun sözleşmesini uzattıysa fenerbahçe, aziz yıldırım real betis'in donuna kadar alır herhalde tazminat falan derken. hiç bulaşmasınlar derim ben, ramon'la haber yollayalım adamlara.

jose dedi ki...

Godless Killing Machine;

aslında o bolgeye essıen ve fabregasda ıdeal olur bence ıkısınden bırını alın:D

muhder dedi ki...

elbette kritik ve de çok önemli bir oyuncu aurelio. ancak eğer kafasına gitmeyi koymuşsa yapacak pek de fazla birşey yok. belki de taş yerinde ağırdır lafının karşılığını görmüş olacaz. ama her türlü başarılı olmasını arzu ederim. yeri bi şekilde dolar, biri gider başkası gelir. sonra onun gidişine üzülürüz. bu işler böyle yürür.

Adsız dedi ki...

milli takima gelsinde gerisi sorun degil gibi :D

Adsız dedi ki...

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=83776&cat=170&dt=2008/07/04

Haberturk haberi burdan calmis ama kendilerinin gibi yazmis. Ne acaip adamlar bunlar ?_

Adsız dedi ki...

marca linkinde oyuncuya 1m verileceği yazıyor ama senede 1m değil. Signing fee denilen bonservis dışı ücret olduğunu tahmin ediyorum bunun. Yani bu 1m'nun dışında yıllık da belli bir para alacak.

Futbolcunun Betis'in ilk teklifini kabul etmemesi de bu 1m'nun 3 taksitle ödenecek olmasıymış. Ama sonrasında Betis Aurelio'ya bu parayı peşin ödemeyi kabul etmiş ve transfer bitmiş.

Adsız dedi ki...

Bir arkadaş aceto'nun neden Beşiktaş'ın transferlerinden bahsetmediğinden bahsetmiş.Sanırım alınan futbolcular youtube dan izlenip alınmadığından olabilir diye düşünüyordur, ondan:)

PVH dedi ki...

Tamam Kewell'dan sonra 2. bomba olur. Ayni espriyi 35 bin kez yapmaya gerek yok, komik degil zaten. Aurelio gitmek istiyorsa zorla tutulmasinin anlami yok, Anelka ve Appiah'ta agzimiz yandi bir de Aurelio cikmasin basimiza. Tuncay giderse de takim batar biter deniliyordu ama battigi, bittigi falan olmadi. Fenerbahce'nin kanat oyuncusuna ihtiyaci var ilk asamada, Marco gitse de kalsa da oncelik kanatlarda olmali. Daha sonra orta sahayi takviye ederiz. Selcuk Inan'in kacirilmasi da buyuk hata oldu aslinda.

Adsız dedi ki...

aurelio ingiltere'de hele hele everton'da oynayabilecek tarzda bir adam değil.top kaptıktan sonra ayağıyla iki üç kez dürtüklemeden pas verememesi sebebiyle oldukça sırıtır.hele hele yeni türeyen aurelio = senna denklemine gülüyorum sadece.
şampiyonlar liginde oynayan bir takımı bırakarak betis'e gitmek de pek akılkarı olmasa gerek kanımca.

konuyla ilgisiz bir not eğer aurelio türk vatandaşı olmasaydı yanılmıyorsam ingiltere'de oynayamazdı :)

Adsız dedi ki...

Aurelio şu anda bile 1 milyon Eurodan fazla para kazanıyor burada ki bu sene daha da artacak ücreti.Haberi Marca yazınca sanki resmi gazetede yayınlanmış muamelesi yapılıyo herhalde ki herkes atlamış bu yalan haberin üzerine...

Adsız dedi ki...

Haber dogruysa Mustafa Dogan gibi 2.vatandasligi ise yarayacak. Marco'luktan faydalanip Fifa'ya gidecek ve bedelsiz gidecek, bizim Ribery davasindan bile umitsiz bir durum, eldeki emsal de ayni kulupten olunca Fifa daha once denemissin olmamis, hala ne bu israr diyerekten Fener'e azar cekebilir.

Ben haberin dogruluguna inanmiyorum, buyuk ihtimalle seneye de Fener'de devam eder. La Liga gibi yabanci kisitlamasi olan bir ligde onu gormek zor olur.

Adsız dedi ki...

valenciayı falan anlarım da ne işin var be real betis te!

orkun dedi ki...

Aurelio'nun hakkının verilmediği muhabbetine katılmıyorum, İspanya'da ya da İngiltere'de bir kulüpten alacağı paranın en aşağı iki katını veriyordur bizim yönetim, giderse bu işi aklına kesinlikle koyduğu için gidiyor demektir. Şimdiye kadarki hizmetleri için sonsuz teşekkür eder gideceği takımda da başarılı olmasını dilerim. Şampiyonlar Ligi'nde sivrilmenin doğal sonucu bu, dövünüp yakınmak anlamsız, bir an evvel yerini nasıl dolduracağımıza kafa yormak lazım.

firat selcuk dedi ki...

işim acele olduğu için üstteki yorumları okumadım, bahseden arkadaş olduysa özür dilerim..

bu fotoğraftaki haberin aynısını kaynak gösterip aurelio'nun betis ile görüşmelerinin bittiği ve everton'a gideceğini yazmış vatan.. acaba hiç mi araştırmıyorlar diye düşünüyor insan..

Beercholic dedi ki...

eğer aurelio giderse aziz başkan yerine mutlaka onu dolduracak brini çoktan bulmuş demektir. Yinede 1 m euro ya Aurelio yu gönderecek kadar değildir herhalde Aziz başkan'ın düşündükleri, neyse hayırlısı neyse o olsun, kişiler değil renkler önemli..

Adsız dedi ki...

1 milyon Avro meselesi enteresan ama Fenerbahce kulubunun biz sozlesmeyi uzattik Federasyon da onadi, Turk statusunde oynayan futbolcu FIFA'ya gidemez soylemi bu meseleyle uyusmuyor, cunku Aurello aslen Brezilyalı ve Turk pasaportuna ilaveten Brezilya pasaportu da var, dolayısıyla FIFA'ya gitme hakki var. Bunun ornegi Mustafa Dogan'dir, odenmeyen alacagina karsilik Federasyon alacagi yok demisse de FIFA'ya gitmis ve kazanmistir.

Dolayisiyla Aurello istedigi kulube gitmekte serbestir su anda, Olay FIFA'lik olur, karar Fenerbahce lehine çikarsa Aurello 30u devirdigi icin Fenerbahce ancak Aurello'nun son mukavele senesindeki yıllık kazancı kadar bonservis bedeli alabilir...

ısmarlama gezgin dedi ki...

2008'deki 1000. başlığın hepimize kutlu mutlu olsun..tebrik ederim üstad..geçen seneye nazaran çok daha kısa bi sürede bu sayıya ulaşmak dile kolay..örnekleri sayılı olmasına rağmen 1000. konunun bizim ligimize ve aurelio'ya denk gelmesi de ayrıca naif (:
Nice 1000 konuya.