1 Temmuz 2008

Düşük Profil

Bazı futbolcuların kişisel tercihidir, medya karşısında düşük profil çizerler. Reklamları yoktur, az röportaj verirler, takımın başarısında büyük pay sahibidirler ama hep başkaları konuşulur. İşler kötü gittiğinde işe yarar bu düşük profil tercihi. Kılıçlar hep parlak yıldızlara saplanır. Xavi işte; kim derdi ki Euro 2008'in en iyisi o olacak diye? Barça'da yıllardır oynadığını oynadı bu turnuvada. Düşük profil deyince aklıma Aurelio ve Mehmet Topal gelir, topu onlar oynadı medya Emre ve Tümer'i yazdı çizdi... Kulüplerinde de milli takımda da...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Valla ne yalan söyliyeyim turnuva başından beri çok beğendim xavi'yi ama, o işte oyun tipi olarak öyle sahada baskın bir stilinin olmaması, ayrıca bu topu zaten barça'da devamlı oynadığı için öyle çok göze batacağını düşünmüyordum, ki turnuva sonuna kadar da pek ismi geçmedi. Halbuki xavi tüm takımı derleyip toparlayan isimdi, onu takımdan alsak ispanyollar en az 1-2 derece kalite olarak düşerlerdi. Sonunda hakettiği bir şekilde spotlar ona tam olarak döndü, buna da şükür.

Adsız dedi ki...

dmc, mc oynayan adamların kaderi böyle, defansta son topları çıkarmazlar, ilerde son vuruşu yapmazlar, pirlo bu işi en iyi yapan ama o da düşük profil, benim gördüğüm yüksek profil yok bu pozisyonlarda.

sinem dedi ki...

mehmet topal es número uno! (ramón da anlasın madem :)

Adsız dedi ki...

topal emreden cok daha iyi topcu buna kimsenin karsi cikacagini sanmiyorum, tumerinde ofansi iyidirde anca 70ten sonra sok iste oyuna 2006 isvicre maclarindaki gibi oynasin yada ki onunda yasi geciyor, topalin kendi alaninda nuri sahin ve aurelio disinda rakibi yok, zaten yetistiremiyoruz onun gibilerini deger vermek lazim o yuzden.

L dedi ki...

iniesta da xavi ustasının yolundan gitmekte.

Adsız dedi ki...

Bu pozisyonda oynayan en sevdiğim oyuncu Patrick Vieira'dır. Kısmen de yüksek profillidir. 1.90 boyunda olmasına rağmen müthiş bir tekniğe ve enerjiye sahipti. Sahipti diyorum çünkü artık yavaş yavaş çaptan düşmeye başladı.
Sakatlık, yaş derken...
Halısahada bile bu mevkide oynasan, atakları başlatan pasları atsan da hiçbir zaman golü atan kadar takdir görmezsin :)