3 Temmuz 2008

Dağlara Taşlara Vurdu

Sözkonusu UEFA Kupası ön eleme maçları olunca stad kriterleri vs. hak getire tabii. Manchester City ön elemede Faroe Adaları'ndan EB/Streymur ile eşleşti. Maçın oynanacağı stad budur(!). Adı Vio Margair. Bin kişilik kapasiteye sahipmiş ama görünürde tribün falan yok, saha kenarına dizilmekten bahsediyorlar galiba. Spikerin "dağlara taşlara vurdu" demesi için daha güzel bir stad olabilir mi? Manchester City, Cska Moskova'dan Jo'ya 27 milyon euro ödemiş bu arada. Sezonun en büyük kazık listesinde bir numaraya yazıyorum. Şimdilik tabii..

28 yorum:

tknycl dedi ki...

bi an lost adasına yapılmış bir futbol sahası zannettim..hani ileriki koyda desmond'un teknesi var sanki..

jose dedi ki...

evet bulent abı jo bana gorede buyuk fıyasko olabılır ıngılterede.ben cıty'nın lukas podolski ile ımzalamasının daha buyuk katkısı olacagını dusunuyordum kendılerıne...

Superpippo dedi ki...

Eser şimdi oralar efil efil:)
O değil de top denize kaçmasa bari. Almak sorun olur, mahalle maçlarından biliyorum. Bu örnekle de Uefa'ya selam ederim.

Minozzi dedi ki...

"denize atan alır" kuralı geçerli sanırım bu stadda :)

Baris dedi ki...

şaka gibi..
Tatil niyetine bile gitmem ben oraya :)

Adsız dedi ki...

uefa bazı stadlarımızı yok şu kritere uygun değil, yok şu sebepten dolayı maç yapılamaz gibi bahanelerle kötü gösteriyor ve bu stadlarda maç yapılmasına izin vermiyordu..

bu gözler trömsö nün maçlarını oynadığı stadı gördü, bu gözler vaduz diye bir takımın stadını gördü.. sonunda aceto sayesinde bu stadı da gördük.. hepsi birbirinden berbat.. antalyadaki otellerin özel sahaları bu sahalardan en az 2 kat daha güzeldir..

gel de çifte standarttan bahsetme..
-----------------------------------
jo assis e gelirsek.. fikir sahibi olabilecek kadar maçını izledim.. gerek özette, gerekse canlı yayınlarda... uzun boyuna rağmen iyi top sürebiliyor.. hızlanması iyi ve her iki ayağını da iyi kullanıyor..

ama 27 milyon euro dan bahsediyoruz.. insanın yavaaşşşş diyesi geliyor.. iyi futbolcu ama 27 milyon euro eder mi_? ve premier lig gibi bir arena da ne kadar başarılı olabilir.. bunlar tam bir muamma..

Berber Kenan dedi ki...

Bizim Cennet Spor'un sahasının toprak olanına benziyor. Gerçi top kaçarsa E5'e kaçıyordu bizim orada o da ayrı mevzu :)

Adsız dedi ki...

Bu da bir renk öyle bakmak lazım belki biraz da ,,,

Adsız dedi ki...

Ben bu Jo'yu çok izledim.
İorfa'nın Galatasaray tarihinde bıraktığından daha unutulmaz anılar bırakır M.City'de.
M.City için diyecek söz bulamıyorum taraftarlarına sabır dilemekten başka...
Şaşırmış bunlar.

Thermo Rheumon dedi ki...

Manchester City de Newcastle-Tottenham ekolunden orta üstü klasman topçulara bol sıfırlı rakamları saçmaya başladı. Geçen sene de baya transfer yapmışlardı. Corluka, Petrov, Elano gibi iyi isimler var içlerinde. Da Jo'ya 27 milyon ne ya.

mondo trasho dedi ki...

bizim aslantepe'nin şu anki haline benziyor. ortadaki tepeye çim ek, sağına soluna reklam panoları vesaire koy, al sana vio aslantepe!

Cenky dedi ki...

Patron maçın oynanacağı stad bu değilmiş, maç Torshavn-Gundadalur stadında oynanacakmış. Hatta İngiltere'deki maç da Bon Jovi konserinde zarar gören çimler nedeniyle Barnsley'in satadında. Kaynağı da şudur:
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/europe/7479577.stm

Adsız dedi ki...

Akçaabat Sebat Spor'un stadını hatırlattı bana..

anial dedi ki...

uefa'nın stad kriterleri konusunda çok katı davrandığını düşünüyorum. herkesin futbola harcayacağı yüz milyon dolarları, stada çekeceği onbinleri yok sonuçta. gayet mütevazı ve hoş bi stad bence, ayrıca zeminin zorluluğuna da dikkati çekerim. dahice kondurulmuş oraya.

Adsız dedi ki...

allah korusun mac anında tsunami olursa o zaman eglenceyi gorun siz:)

Adsız dedi ki...

jo'ya 27 m €!!! inanamıyorum! fenerli arkadaşlar wagner love ve jo diye diye başımın etini yediler. dayanamadım izledim. sonra onlara umarım alırsınız dedim. jo'yu 2. ligde bile oynatmam! yemin ederim! yukarda arkadaş çok güzel söylemiş, ikinci iorfa vakası. rezalet yahu...

anonim dedi ki...

oradaki maçın dadından oynanmaz valla :)

temiz hava, bol oksijen, süper bir mazara... daha ne olsun? varsın dağa taşa atsınlar topu :)

yakarsın mangalı, atarsın ızgaralık etleri, yanınada bi 70'lik aragones :) ohhhh bee!

o değil de benim mangal vaktim gelmiş :)

Adsız dedi ki...

bence çok hoş bir stad. ço..k isterdim böyle bir yerde man city yi izlemeyi. hep teknoloji harikası yerlerde oynanacak değil ya. eski stadlara özel ilgim olan birisi olarak bu tip stadların da korunmasını istiyorum. uefa sahip çıksın, bunlar da renk. hatta diğer stadların gözümüze hoş görünmesine sebeplerden biri. bugün. ş.saraçoğluna hayranlığımız varsa bu yıllar önce aynı mimaride inşa edilmiş koşu piştli elvberişsiz stadlar yüzündendir. yoksa avrupada her yerde rastlayabiliriz saraçoğluna.

Adsız dedi ki...

jo yu avrupa maçlarında defalarca izledim cska - fener eşleşmesinde de kötüydü.
değil 27, 7 milyon euro bile etmez. yazık.

Taylanov dedi ki...

Galatasaray Lisesi'nin dershanesinde Anadolu Lisesi sınavlarına hazırlanmıştım. Rıhtım tarafında top oynarken topumuz hep Boğaz'a kaçardı. Bizim cesaretimiz yoktu almaya topu bakalım City'liler ne yapacak :))

Adsız dedi ki...

herkes bir yerlere benzetmiş doğal olarak. ben de heybeliada çamlimanı'ındaki sahaya benzettim. gerçi heybeli bile maçlarını orada oynamıyordu. yalnız fırtına çıkmasına bile gerek kalmadan orada ne rüzgar vardır öyle. top oynamak hak getire.

hulleci dedi ki...

bu ortanca ingilizler santrfor alırken an geliyor havale mi geçiriyorlar nedir, büyük saçmalıyorlar. tottenham da darren bent için bu civarda bi para bayılmıştı. tok satıcının etkisi de var tabii. bu uçuk rakamları genelde ingiliz takımları arasındaki alışverişlerde görüyorduk, eh burdaki satıcı da rus. onlar da pek aç sayılmazlar.

Adsız dedi ki...

bi ukalalık yapiym eurosport 24 milyon yuro die açıkladı transferi ama bu tolare eder mi? etmez. hughes bu adamlarla şampiyon olablr mi? gerçekleşrse ronaldonun reale transferi ardından gelen man utd transferleri ve arsenaldeki adebayor krizi bile yaramaz city'e. ha ronaldinho'nun da oraya gideceği konuşuluyo o zaman bilemem işte adam gibi oynarsa roni her takımı şamp yapar (yuh amma kahve muabbeti oldu he şaka tamam ama ynede bi şansları olur inkar etmeyin şimdi=) ) A.C.Y.

arnawut dedi ki...

FlyingDutchman çok güzel bi araştırma yapmış stad ve bulunduğu yer hakkında :) resimlerde mükemmel :D

Pads dedi ki...

ya orta kalite ingiliz takimlari neden surekli kazik yemekten zevk aliyorlar anlamiyorum. Canim arkadasim,sen manchester liverpool kalibresinde olsan anlarim o kadar parayi bir adama gommene de, senin takiminin ucte biri degisir o paraya be! arda'yi da verelim mi abi 35 mio euro'ya, taze geldi bak.

Adsız dedi ki...

ya bu taraftaki korner kullanılan yer çok yakın denize ordan biri hızını alamayıp suya falan uçabilir..simit falan dağıtsalar da onlarla oynasa oyuncular her ihtimale karşı..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Çetin Cem dedi ki...

bence jo, modric gibi isimlerin transferleri üzerlerine düşünülmeli. son turnuvada gördük ki, rusya ve hırvatistan kadar "yükselen değer" statüsüne giriyoruz biz de. iyi veya kötü, elimizde değerli oyuncular var, ama bunları bu kadar pahalıya satabilir miyiz? büyük ihtimalle hayır, e neden?

diğer yandan, stada ben de bayıldım. isterdim orada bir maç izlemek. biraz da portekiz'de 2004'te bulgaristan-danimarka maçının oynandığı bir stad vardı, oraya benzettim. baktım, braga'nın stadıymış.