2 Temmuz 2008

Arjantin Apertura 2008

Arjantin'de Apertura Ligi 8 Ağustos'ta başlıyor. 14 Aralık'ta sona erecek. Boca-River'da ilk maç River Plate'in sahasında, 10. hafta/ 19 Ekim'de. Geçen sezon derbiyle başlayan naklen yayınlar NTV ve NTV Spor'da inşallah bu sezon da devam eder...
1. Hafta
San Martin de Tucuman - Huracan
Racing - Lanus
Gimnasia y Esgrima La Plata - Newell's Old Boys de Rosario
Boca - Gimnasia y Esgrima de Jujuy
Colon de Santa Fe - River Plate
Rosario Central - Estudiantes de La Plata
Banfield - Godoy Cruz de Mendoza
San Lorenzo de Almagro - Tigre
Arsenal de Sarandí - Argentinos Juniors
Velez Sarsfield - Independiente
Arjantin Apertura 2008 Fikstür

6 yorum:

anonim dedi ki...

Apertura & Clausura, yani açılış ve kapanış ligi sisteminin Türkiye'ye getirilmesi şart. Tabi ki Anadolu'dan şampiyon çıkmasını samimiyetle istiyorsak.

Şayet bu sistemin Türkiye'de var olduğunu farzedersek, ilk yarı şampiyonu Sivas, ikinci yarı şampiyonu da Galatasaray olacaktı. Böylelikle şampiyonlar ligine gidecek iki takımımız belirlenmiş olacaktı.

Kimin ön elemelerde avantajlı başlayacağını belirlemek içinse iki takım tarafsız sahada tek maç olmak üzere play-off maçı yapacak.

Yoksa bu sistemle anadoludan şampiyon çıkması imkansız.

İlker Yılmaz dedi ki...

ntv ekibine güvenimiz sonsuz. arjantinden bizi mahkum bırakmamaları dileğiyle açalım apertura yı.

Adsız dedi ki...

@mehmetfatih
Arjantin'de kupalara gidecek ekipler, yanılmıyorsam hem açılış-hem de kapanışın puan ortalaması alınarak belirlenir. Dolayısıyla Sivas'ın Açılışı şampiyon tamamlaması sonrasında, kapanışta 15. olması, sanırım kupalara gidememelerini sağlardı..

bu arada, bu ligde 2 takım düşmüyor mu?
Olimpo kendini yaktı düştü, öteki takım da San Martin'di diye hatırlıyorum.. 19 ve 20 direkt düşerdi. Jujuy ile Racing Play-Out'larda kurtuldular ama diğer ikiliyi göremiyorum.. Olimpo gitmiş Godoy gelmiş gibi. peki San Martin ne oldu?

ornitrin dedi ki...

Sizin sayenizde, sesinizi ntv'ye duyurmanızla, arjantin futbolundan bahseden yazılarınızla, umarım, arjantin ligini takip edeceğim. Yıl sonunda yatptığınız futbolla geçen gün sayısı postunuzda hesaplaşırız artık (:

Yeni bir heyecan olacak benim için. Merakla bekliyorum, 1 ay kalmış, güzel.

Teşekkürler.

Canto dedi ki...

Selam Aceto, Arjantin ligini seninle takip edeceğiz bu sene.

Keyifli bir Euro 2008'de benim için senin de büyük katkıların oldu, çok teşekkürler.

Bu arada As'da Mehmet Aurellio'nun Betis'e transferi ile ilgili bir haber var. Neymiş olay, ispanyolca bilen birisi yardımcı olabilir mi ? Türk basınında neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt etmeye çalışmaktan yoruluyor insan.

aksilaz dedi ki...

arjantin modeli bizim ülkemizde uygulanamaz.hem bu sistemi saçma buluyorum ben.fikstür azizliğine ugrayan takım nasıl şampiyon olacak.şampiyon 2 tane olmaz 1 tane olmalı.belkide orada transferler daha rahat olsun dıye bu sıstem yapılıyodur.avrupadaki transfer tariherinde lig yok orada.bu amaçla yapıldıgını sanıyorum.