15 Şubat 2008

İrlanda Usulu İntikam

Ronaldo'nun sakatlığı sonrasında Avrupa medyası eski defterleri açtı. Arşivlerden deli gibi büyük sakatlık haberleri yağıyor. Sabah Bryan Robson'dan bahsederken adı geçen Roy Keane'nin hikayesini anlatmak lazım düştü sonra Bilbao Kasabı'na da bakarız.. Eric Cantona'nın Man.United'dan ayrıldığı sezonun ertesi Takımın yeni kaptanı Roy Keane. 97-98 sezonunun 9. haftasında Leeds United maçında Norveçli Haland'a çelme takmak isterken yerde kalıyor. Haland ucuz yırtıyor. Şimdilik! Keane'nin kırmızı karttan yırtmak için yerde kıvrandığını hakeme anlatmaya çalışan Haland, rakibinin sezonu kapadığından habersiz. Diz yan bağları kopan Roy Keane ne demiş o gün yazının sonunda(1). O sezon Keane'siz Manchester United şampiyonluğu Arsenal'e kaptırıyor. İntikam sıcak mı soğuk mu yenen bir yemektir. İrlandalılara göre galiba soğuk yeniyor ki Keane tam 4 yıl bekliyor.
2001 yılında Haland çok uzakta değil, ezeli rakip Manchester City'de. Derbide Roy Keane 85 dakika daha sabrediyor ve... Haland'ın dizine uçan tekmeyi yapıştırıyor. Haland'ın futbol hayatı sona eriyor. İntikamını alan İrlandalı otobiyografisinde "Çok bekledim ve onu fena s..." diye anlatıyor o günü(2). 4 yıl önce "numara yapıyor" dediği Keane'nin çektiği acının ne olduğunu 4 yıl sonra Haland yine Keane'den öğreniyor...
1- "I was going for the ball and the player came across me. After that I just felt my knee go, something snapped in my leg. The reality is that I have got the injury and I have got to get on with it."
2-"I'd waited long enough. I fucking hit him hard. The ball was there (I think). Take that you cunt. And don't ever stand over me again sneering about fake injuries."

8 yorum:

Adsız dedi ki...

güzelim yurdumda böyle insanların bu tür hayvanlıkları çok sevilir. yok agresifmiş, hırsymış, istediğini yapmayı kafaya koymakmış. gel gör ki servet istemdışı sert(ki ne kadar sert) bir faul yapınca kasap, hayvan yakıştırmaları alır bazı futbol tanrıları tarafından.

allah sizi bildiği gibi yapsın.

Flying Dutchman dedi ki...

Haaland futbolu bıraktıktan sonra ısrarla bu bırakışın o pozisyonla ilgili olmadığını, diğer bacağındaki bir problemden kaynaklandığını belirtmişti. Gerçi hakikaten Haaland bu pozisyondan sonra sakatlığı geçince futbol hayatı devam etti çok kısa bir süre ama 29 yaşında emekli olmak zorunda kaldı. Keane'in hareketi mi buna sebep oldu yoksa kendi iddiası mı doğru bunu bilemeyeceğiz sanırım hiç bir zaman.

untildie dedi ki...

Ulan roy keane senin bu kadar gaddar olabileceğini bilmezdim tuuuh (balgamlısından) sana sunderland dıda desteklemiyecem aq umarım en kısa zamanda seni kovarlar senin gibi kasaplar yüzünden futbol oynamak isteyenleride seyredemiyoruz

Adsız dedi ki...

bu cellatlık hayvan diyerek hayvanların günahını almayalım bence.. keane şerefsizin tekiymiş oynarken sevmezdim zaten ama bu hareketi gördükten sonra nefret ettim kendisinden..

Unknown dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=fJuxKrnTP-k

ornitrin dedi ki...

Haaland'ın davranışı da hoş değil, ama roy keane'e hapis cezası bile verilebilirmiş bence bu hareketinden ve sonrasında otobiyografisindeki cümleden dolayı.

Zaten ilk posizyonda da Haaland'a arkadan sert bir faul yapmaya çalışırken kendi kendini sakatlamış. Ciğeri beş para etmezmiş.

Unknown dedi ki...

yanlış hatırlamıyorsam bu olaydan sonra keane bir 4-5 maç ceza aldı. üstüne otobiyorgrafisi çıkınca ta bir sene sonra bir 4-5 maç daha ceza verdiler.

n.ackgz dedi ki...

Keane tam bir serefsizmis.lakin ona sempati duyan coktur blog aleminde nedense..